Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ή δεν έχουν συνήθεια να πίνουν αρκετά υγρά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας: πονοκεφάλους, κόπωση, μυϊκές κράμπες, προβλήματα στα νεφρά κ.λπ. Πόσα υγρά πρέπει να πίνετε την ημέρα και χρειάζεται μόνο νερό για να νιώθετε καλά και υγιείς; Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον και εκτενές θέμα για να μιλήσουμε για πολύ καιρό! Ωστόσο, θα θέλαμε να αναφερθούμε στα πιο σημαντικά γεγονότα και να σας δώσουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να μπορέσετε να μείνετε με καλή υγεία.

η έλλειψη υγρών πίνει άφθονο νερό

Το πόσιμο νερό είναι ζωτικής σημασίας!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό: περίπου το 60% του συνολικού βάρους μας αποτελείται από νερό! Μερικές από τις λειτουργίες του νερού στο σώμα και ο σημαντικός ρόλος του για την υγεία μας συνοψίζονται συνοπτικά ως εξής:

  • Λειτουργία μεταφοράς – Το νερό μεταφέρει όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες στα μεμονωμένα κύτταρα και ελέγχει την απέκκριση των τοξινών.
  • Ρυθμιστής θερμοκρασίας – Εάν είστε άρρωστοι και έχετε πυρετό ή ιδρώνετε πολύ ενώ κάνετε αθλήματα, το νερό στο σώμα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας μέσω του ιδρώτα. Οι χάντρες ιδρώτα στο δέρμα έχουν δροσιστικό αποτέλεσμα.
  • Το νερό έχει προστατευτική λειτουργία για τα εσωτερικά όργανα!

Δεν χρειάζεται απλώς να ασκηθείτε σωματικά για να χάσετε το νερό του σώματος. Χάνουμε έως και 2,5 λίτρα την ημέρα ακόμη και όταν καθόμαστε, διαβάζουμε ή ακόμα και κοιμόμαστε. Εάν αυτή η απώλεια δεν αντισταθμιστεί με το πόσιμο, η παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Δεν χρειάζεται να πίνεις μόνο νερό

Στην πραγματικότητα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του τι του αρέσει και πώς χορηγούνται τα υγρά. Φυσικά, το πόσιμο νερό είναι ιδανικό για το σώμα μας. Αλλά ακόμη και τα φρούτα και τα τσάγια από βότανα χωρίς ζάχαρη είναι καλές λύσεις δίψας! Αποθηκεύστε λοιπόν αρκετά μεταλλικό νερό, τσάγια, χυμούς ή ότι άλλο σας αρέσει, ώστε να έχετε πάντα υγρό στο χέρι. Και για να μην χρειάζεται να τραβάτε τα βαριά μπουκάλια και κουτιά, μπορείτε να τα βάλετε www.allyouneedfresh.de παραγγείλετε και παραδώστε το απευθείας στο σπίτι σας.

πίνετε τσάι πίνετε νερό έλλειψη υγρών

Έχετε πάντα νερό στο χέρι

πίνετε άφθονο νερό έλλειψη υγρών

Πόσα υγρά πρέπει να πίνετε;?

Η πρόσληψη υγρών στο ανθρώπινο σώμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 λίτρα την ημέρα. Τα υπόλοιπα λαμβάνονται μέσω στερεών τροφών. Όλοι όμως είναι διαφορετικοί και το ίδιο και η καθημερινή ανάγκη για νερό. Εδώ είναι ένας τύπος που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το δικό σας υπολογίστε τις προσωπικές ανάγκες σε νερό.

Περισσότερες συμβουλές

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι το σώμα παράγει περισσότερη θερμότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης και επομένως θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε περισσότερο νερό.

Τα παγωμένα ποτά πρέπει να αποφεύγονται ακόμη και όταν είναι ζεστό. Αυτά ασκούν περιττή πίεση στο σώμα μας, επειδή πρέπει πρώτα να φέρει το κρύο υγρό στη θερμότητα του σώματος και ιδρώνετε περισσότερο από πριν.

Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με την κατανάλωση υγρών για να αποφύγετε την υπερυδάτωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση του σώματος (εξαιτίας του συσσωρευμένου νερού) και καρδιακή αναταραχή. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει συχνά σε άτομα με παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς και του ήπατος. Σε υγιείς ανθρώπους δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επειδή το υπερβολικό υγρό αποβάλλεται από το σώμα.

Συμπέρασμα: Τα άτομα με προβλήματα υγείας θα πρέπει να ζητήσουν συμβουλές από γιατρό για το πόσο ακριβώς νερό πρέπει να πίνουν κάθε μέρα. Όλοι οι άλλοι πρέπει να λαμβάνουν αρκετά υγρά. Θα μπορούσατε ακόμη και να αναπτύξετε ένα τελετουργικό όπως να πίνετε ένα ποτήρι νερό όταν επιστρέφετε στο σπίτι.

Μείνετε υγιείς και αποφύγετε την αφυδάτωση όσο καλύτερα μπορείτε!

 η έλλειψη υγρών πίνει νερό υγιεινά

πίνετε καφέ έλλειψη υγρών πίνετε νερό

πίνετε χυμούς έλλειψη υγρών πίνετε νερό