Πότε μπορούμε να μιλήσουμε για θεραπευτική ιππασία;? 

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να θεραπεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας. Αλλά για τον καθένα, η δική του, πολύ συγκεκριμένη στρατηγική λειτουργεί καλύτερα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθετε για τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις. Η θεραπευτική ιππασία λειτουργεί πολύ καλά με τα παιδιά συγκεκριμένα. Μπορεί επίσης να είναι η καλύτερη λύση για την οικογένειά σας. Τι ακριβώς είναι όμως η θεραπεία στην ιππασία; Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε εξαντλητικοί, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε το θέμα σε αυτό το άρθρο.

Σε πολλές περιπτώσεις, η θεραπευτική ιππασία λύνει πολύπλοκα προβλήματα 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε ισχυρό δεσμό ελπίδας αλόγου

Πολλοί λαοί λατρεύουν τα άλογα

Τα άλογα είναι μέρος της θρησκείας, των εθίμων, των πεποιθήσεων και των δεισιδαιμονιών πολλών εθνών. Διαβάζουμε για τα άλογα σε πολλά παραμύθια. Αυτό ισχύει για τον δυτικό πολιτισμό μας καθώς και για πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εξαιρέσεις. Εξαιτίας αυτού, είναι φυσικό τα άλογα να έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για όλους μας.

Αυτά είναι ζώα στα οποία εμπιστευόμαστε αυτόματα, μερικές φορές περισσότερο από τους ανθρώπους. Εξαιτίας αυτού, η ιππική θεραπεία είναι πιθανό να είναι πιο επιτυχημένη από πολλές άλλες θεραπευτικές μεθόδους. Η επαφή με τα άλογα έχει ευεργετική επίδραση στους ανθρώπους. Και αυτό δεν είναι σύγχρονη γνώση. Είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες. Αυτά τα ζώα ήταν και εξακολουθούν να προτιμούνται και τους αρέσει να είναι γύρω μας.

Οι αναπτυξιακές διαταραχές μπορούν να θεραπευτούν με ιππασία 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε ισχυρό δεσμό ελπίδας αλόγου

Τα άλογα είναι ένα υπέροχο περιβάλλον για τους αυτιστικούς ανθρώπους 

η θεραπευτική ιππασία χτίζει εμπιστοσύνη στον αυτισμό

Μετά από έναν χωρισμό μπορείτε να βρείτε ησυχία μόνο με τα άλογα 

θεραπευτική ιππασία οικοδόμηση εμπιστοσύνης φιλίας

Ωστόσο, η θεραπευτική ιππασία υπήρξε επίσημα μόνο από τη δεκαετία του 1950. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θεραπευτική ιππασία συνδέεται επίσημα με το όνομα ενός γνωστού αναβάτη. Είναι η Λιζ Χάρτελ. Ταν η μόνη γυναίκα που κέρδισε έναν αγώνα ιππασίας ενάντια στον ανδρικό. Το έκανε παρόλο που έπασχε από μυϊκή ασθένεια. Πριν από αυτό, χάρη στην ευεργετική επαφή με τα άλογα, τα είχε θεραπεύσει σχεδόν πλήρως. Η μεγάλη επιτυχία τους ήταν επαρκής απόδειξη των ισχυρών αποτελεσμάτων αυτής της θεραπείας. Μετά την επιτυχία της στον αθλητισμό και τη ζωή, η ιππική θεραπεία άρχισε να χρησιμοποιείται επίσημα. Σήμερα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.

Η επαφή των παιδιών με τα άλογα δεν μπορεί να ξεκινήσει αρκετά νωρίς

θεραπευτική ιππασία χτίζει εμπιστοσύνη φιλία χαρά

Χτίζετε άψογη εμπιστοσύνη στα άλογα 

η θεραπευτική ιππασία εμπιστεύεται τέλειους ηλικιωμένους

και επίσης μια ιδιαίτερη αγάπη 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη τέλειο καλοκαιρινό τίτλο

Απλά κοιτάζοντας τα άλογα σε κάνει πιο χαλαρό και χαρούμενο 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε ελπίδα αλόγου

Παράγοντες που επηρεάζουν τη θεραπευτική διαδικασία

Το κατά πόσο και πώς ακριβώς η θεραπευτική ιππασία επηρεάζει έναν συγκεκριμένο ασθενή εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Η επιτυχία εξαρτάται πρωτίστως από την τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση του ατόμου, περαιτέρω από τη σχέση του με το άλογο, και τελικά από τη σχέση με τον ίδιο τον θεραπευτή. Η ικανότητα του τελευταίου είναι φυσικά επίσης θεμελιώδους σημασίας. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το σκεφτείτε μετά από μια βόλτα: κατά πόσο πιστεύετε ότι η ιππασία είναι κάτι για εσάς. Σας αρέσουν τα άλογα; Νιώθετε άνετα να ασχοληθείτε με τον συγκεκριμένο θεραπευτή; Σας αρέσει επίσης το άλογο που έχετε επιλέξει; Γιατί και αυτά τα ζώα έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Σως χρειαστεί να κάνετε πολλές προσπάθειες για να βρείτε το σωστό άλογο και θεραπευτή για εσάς. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: εάν φοβάστε ή απλά δεν μπορείτε να συσχετιστείτε με το ζώο, και αυτό μετά από αρκετές προσπάθειες, τότε ίσως χρειαστεί να βρείτε μια άλλη οδό για τη θεραπεία σας ή να προσπαθήσετε ξανά σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Τα μικρά κορίτσια λατρεύουν τα άλογα 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη τέλεια καλοκαιρινή ξανθιά

Τι μπορείτε να θεραπεύσετε με τη θεραπευτική ιππασία;?

Με τη θεραπευτική ιππασία μπορείτε να θεραπεύσετε τόσο ψυχικές όσο και σωματικές ασθένειες. Έχει διαπιστωθεί ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες επιτυγχάνονται στη θεραπεία των παιδιών. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή επικοινωνούν πιο άμεσα και διαισθητικά με τα άλογα. Εμπιστεύονται τα ζώα πιο εύκολα και τους εμποδίζουν να το κάνουν από λιγότερους φόβους από τους ενήλικες. Η ιππασία ως θεραπεία μαθαίνει στα παιδιά να εμπιστεύονται ανθρώπους και ζώα και επίσης να σέβονται τους άλλους. Το χρειάζεστε αν θέλετε να οδηγήσετε με επιτυχία.

Τα άλογα είναι επίσης μια συγκινητική χαρά για τους ηλικιωμένους 

η θεραπευτική ιππασία εμπιστεύεται τέλειους ηλικιωμένους

Τα άλογα και η εκπαίδευση συμβαδίζουν 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη τέλειο καλοκαιρινό reiterhof

Κατά την οδήγηση μαθαίνετε επίσης τους βασικούς κανόνες επικοινωνίας, οι οποίοι ισχύουν τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Η ιππασία πραγματοποιείται στη φύση και αυτό και μόνο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία ιππασίας αποτελείται από διάφορες ενότητες μάθησης 

θεραπευτικά μαθήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Το άλογο είναι πολύ ευαίσθητο στα συναισθήματα των άλλων. Μόλις είστε σίγουροι και ήρεμοι, το άλογο θα συμπεριφερθεί ανάλογα. Εάν είστε νευρικοί και φοβισμένοι, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στη διάθεση του ζώου και θα γίνει μη ασφαλές και επικίνδυνο.

Μόλις δημιουργηθεί, η σχέση μεταξύ ανθρώπου και αλόγου θα διαρκέσει για πάντα 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη τέλεια καλοκαιρινή ξανθιά

και στις δύο πλευρές 

θεραπευτική ιππασία χτίζει εμπιστοσύνη κατανοήσει τη σχέση

Από την πλευρά φαίνεται ότι κάθεστε παθητικά στο άλογο. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τεντώνετε τους μυς σας πολύ δυνατά όλη την ώρα και έτσι τους εκπαιδεύετε, ακόμα κι αν δεν κινείτε πραγματικά τα πόδια και τα χέρια σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό είναι που κάνει τη θεραπευτική ιππασία τόσο αποτελεσματική όταν έχετε προβλήματα με τους μυς και τα σπασμένα πόδια ή αυτά με τη δομή των οστών και των αρθρώσεων.

Οι ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζονται

θεραπευτική ιππασία κτίριο εμπιστοσύνης εκμάθηση κατανόησης

αλλά λαμβάνονται επίσης υπόψη οι περίπλοκες σχέσεις μεταξύ φυσιολογίας και ψυχής 

θεραπευτική ιππασία χτίζοντας εμπιστοσύνη παιδιά κατανόηση

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για την τρέχουσα φυσική ή ψυχική σας κατάσταση. Γιατί αυτό είναι θεμελιώδες για την ανάπτυξη μιας θεραπευτικής στρατηγικής ιππασίας. Μερικές φορές η θεραπευτική ιππασία από μόνη της θα μπορούσε να είναι αρκετή για να βελτιώσει σημαντικά την κατάστασή σας. Αυτό είναι συνήθως δυνατό εάν η ασθένεια βρίσκεται σε προηγούμενη κατάσταση.

Ειδικά προγράμματα θεραπείας απευθύνονται σε βετεράνους πολέμου

θεραπευτική οικοδόμηση εμπιστοσύνης κατανόηση αλόγων

και στοχεύουν στον αποκλεισμό τραυματικών εμπειριών 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε άλογα κατάθλιψη

Επιτέλους πάλι χαρούμενος 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε την επιτυχία του αλόγου

Στερεές φιλίες αναπτύσσονται στους στάβλους ιππασίας 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε ισχυρό δεσμό ελπίδας αλόγου

Σε προχωρημένες και σοβαρές περιπτώσεις, η θεραπεία ιππασίας θα πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική θεραπεία. Γίνεται λόγος για παράλληλη εργασία με ψυχολόγο και φυσιολόγο. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό, όπως και με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, η πολύ προσωπική σας στάση έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να ξεπεράσετε την ασθένεια και να μην σταματήσετε μέχρι να συμβεί πραγματικά.

θεραπευτική ιππασία χτίζοντας την ισορροπία φιλίας

Για δύσκολους εφήβους, μερικές φορές το μόνο που έχει νόημα είναι η ιππασία 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε άλογο ελπίδα δεσμός δύσκολοι έφηβοι

Η εγγύτητα στο άλογο είναι απερίγραπτη 

θεραπευτική ιππασία χτίστε εμπιστοσύνη καταλάβετε δεσμό ελπίδας αλόγου