Ναι, η χειμερινή ώρα είναι ώρα σάουνας! Ειδικά όταν κάνει άβολα κρύο και σκοτάδι έξω, η λαχτάρα μας για ζεστασιά και άνεση αυξάνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε μια χαλαρωτική επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά ή στο κέντρο SPA κοντά σας, ή στη δική σας σάουνα στο σπίτι. Επειδή η σάουνα δεν είναι μόνο στο σπίτι στη Σκανδιναβία, αλλά είναι επίσης εδώ και πολύ καιρό. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να βυθιστούν στο χαλαρωτικό νερό ανά πάσα στιγμή.

Οφέλη για την υγεία της σάουνας

Οι πολυάριθμες θετικές επιπτώσεις της επίσκεψης στη σάουνα στην ανθρώπινη υγεία ήταν πάντα γνωστές. Οι τακτικές σάουνες διεγείρουν το μεταβολισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ολιστικά. Ταυτόχρονα, μια επίσκεψη στη σάουνα έχει πολύ ευεργετική επίδραση στο φυτικό νευρικό σύστημα, το οποίο συνήθως βοηθά με χρόνιους πονοκεφάλους και διαταραχές του ύπνου και φωτίζει τη διάθεση. Από την άλλη πλευρά, το δέρμα καθαρίζεται και ενυδατώνεται και η διαδικασία αποτοξίνωσης στο σώμα προωθείται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι για τίποτα που οι ειδικοί συστήνουν κανονικές σάουνες για αποτοξίνωση ή στοχευμένη απώλεια βάρους. Η οστεοαρθρίτιδα και ο χρόνιος πόνος στην πλάτη προλαμβάνονται ή τουλάχιστον ανακουφίζονται αισθητά με τη λήψη σάουνας.

σπίτι σάουνα σάουνα υγεία χαλάρωση χαλάρωση ευεξία spa

Για να είναι ασφαλείς, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές από τον γενικό γιατρό τους πριν πάνε στη σάουνα. Και γενικά δεν συνιστάται σε άτομα με ορισμένα προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, οξείες ή χρόνιες φλεγμονές, σοβαρά κρυολογήματα ή ερεθισμούς του δέρματος να κάνουν σάουνα.

Διαφορετικά ισχύει:

Απλώς μπείτε στη σάουνα του σπιτιού σας και απλά ιδρώστε τον εαυτό σας υγιή!

Μπορείτε να παραγγείλετε τη σωστή σάουνα στο σπίτι τόσο επιτόπου όσο και διαδικτυακά από πολλούς παρόχους σάουνας. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από σάουνες, τεχνολογία σάουνας και αξεσουάρ, για παράδειγμα https://megasauna.de, όπου μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε όλα τα άλλα απαραίτητα εξαρτήματα και αξεσουάρ για τη δική σας σάουνα στο σπίτι.

σάουνα σπιτιού σάουνα υγείας πετσέτες μπάνιου σάουνες

Η σωστή διατήρηση της σάουνας

Ζεστασιά και υγρασία; Δυστυχώς όχι μόνο το αγαπάμε αυτό, αλλά και οι μύκητες και τα βακτήρια. Λοιπόν: ας πιάσουμε δουλειά! Όποιος θέλει πάντα μια καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στη σάουνα του σπιτιού του, θα πρέπει να κάνει λίγη προσπάθεια εκ των προτέρων. Όσο μεγαλύτερη είναι η εφίδρωση και η χαλάρωση αργότερα.

Βασικός κανόνας: Αερίζετε πάντα τη σάουνα, ειδικά μετά τη χρήση της. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ισχύουν τα εξής: κρατήστε την πόρτα της σάουνας κλειστή μόνο όταν βρίσκεστε στη σάουνα. Αυτό εμποδίζει σημαντικά το σχηματισμό μούχλας και μούχλας.

Θα πρέπει πάντα να στεγνώνετε καλά τους πάγκους της σάουνας, τη θερμάστρα και το πάτωμα μετά τη χρήση της σάουνας και να τους καθαρίζετε τακτικά. Συνιστούμε τον ήπιο καθαρισμό με ένα πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι με ξύδι ή κιτρικό οξύ διαλυμένο σε ζεστό νερό. Υπάρχουν επίσης πολύ καλά ειδικά καθαριστικά στην αγορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά για το πάτωμα εάν η σάουνα του σπιτιού σας έχει χρησιμοποιηθεί από επισκέπτες. Κατά τον καθαρισμό της σάουνας, ισχύουν πάντα τα εξής: Καθαρίστε την μόνο όταν έχει κρυώσει εντελώς!

Επιπλέον συμβουλή: Αφού επισκεφθείτε τη σάουνα, τραβήξτε λίγο την κάτω σειρά πάγκων προς τα εμπρός, έτσι ώστε ούτε η μούχλα και τα βακτήρια να μην έχουν καμία πιθανότητα εκεί.

σάουνα σόμπα πέτρινα παγκάκια ξύλινη σάουνα

Εάν είστε ευγενικοί και υπεύθυνοι για τη σάουνα στο σπίτι σας, τότε θα σας ευχαριστήσει κάθε φορά και θα σας φέρει ασύγκριτη χαλάρωση και διαρκή υγεία.

Έτσι, δώστε προσοχή σε μια επαγγελματική συντήρηση και καθαρισμό της σάουνας και αφήστε την να πάει καλά!

σάουνα σπιτιού σάουνα σάουνα κουβά πετσέτα άρωμα κολλάει ευεξία spa