Ανθρώπινα οστά – υγιή οστά μέσω ενός υγιούς τρόπου ζωής – έτσι λειτουργεί

Είναι ενδιαφέρον ότι το θέμα του “ανθρώπινου οστικού συστήματος” συζητείται πολύ λίγο. Είναι αδύνατο να ζήσουμε μια πλήρη ζωή εάν τα οστά μας δεν είναι υγιή και γερά. Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο δεν είναι τόσο πολλοί, αλλά ακόμη και η αποτυχία ενός μόνο μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες.

Ανθρώπινα οστά – η σωστή διατροφή και άσκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό

ζωντανές συμβουλές διατροφής οστά

Ανθρώπινα οστά – Ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την υγεία των οστών?

ανθρώπινα οστά ιμαλαϊκό αλάτι υγιές

Ισορροπία μεταξύ ασβεστίου, βιταμίνης D και βιταμίνης Κ2

Αυτά τα τρία συστατικά είναι τα δομικά στοιχεία ενός υγιούς οστικού συστήματος. Όχι μόνο πρέπει να είναι άφθονα στο σώμα μας, πρέπει επίσης να είναι σε καλή ισορροπία μεταξύ τους. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες πρώτες τις παίρνουμε σε αφθονία από τη διατροφή μας, αλλά συχνά παραμελούμε τη βιταμίνη Κ2. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στο να τα παίρνετε αρκετά. Η έλλειψη βιταμίνης Κ2 μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ ασβεστίου, βιταμίνης D και βιταμίνης Κ2

ανθρώπινα οστά ζουν υγιή βιταμίνη D υγιή οστά

Νάτριο και κάλιο

Η θετική επίδραση στα οστά σχετίζεται επίσης με αυτά τα δύο συστατικά. Είναι πιο εύκολο να τα καλύψουν από τη βιταμίνη Κ2, για παράδειγμα. Αρκεί αν τρώτε αρκετά φρέσκα, βιολογικά τρόφιμα. Πρέπει λοιπόν να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα αν είναι δυνατόν.

Οι μπανάνες και τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο

ζουν υγιή φρούτα καλίου θρεπτικά συστατικά

Η φρέσκια τροφή κάνει τα οστά υγιή

ζήστε υγιείς συμβουλές υγιή οστά

Άσκηση για πιο υγιές σώμα και ισχυρότερο οστικό σύστημα

Τα ανθρώπινα οστά υπόκεινται φυσικά σε σημαντική καταπόνηση κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Το πολύ άγχος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Ωστόσο, η σπάνια εκπαίδευση έχει επίσης αρνητικό αποτέλεσμα. Η ισορροπημένη σωματική δραστηριότητα είναι μια πολύ καλή στρατηγική για τη δημιουργία ενός υγιούς οστικού συστήματος.

Άσκηση για να έχουμε ένα υγιές οστικό σύστημα

ζουν υγιή κόκαλα άσκηση παίζουν αθλήματα

Ενισχύστε το οστικό σας σύστημα με περισσότερη άσκηση

ζουν υγιή υγιή κόκαλα τρένο

Έτσι, χτίζετε και διατηρείτε ένα υγιές οστικό σύστημα και το κάνετε με φυσικό τρόπο!

Ακολουθήστε τα παρακάτω σημεία στην καθημερινή σας ζωή και έχετε κάθε πιθανότητα να χτίσετε ένα πολύ υγιές οστικό σύστημα με φυσικό τρόπο:

Ασβέστιο από φυσικές πηγές

Όχι, δεν θέλουμε να σας παρακινήσουμε να υιοθετήσετε έναν vegan τρόπο ζωής. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν αξιολογείτε την ποιότητα των ζωικών προϊόντων που καταναλώνετε. Τα ζώα θα έπρεπε να έχουν ζήσει και να έχουν φάει κάτω από τις πιο φυσικές συνθήκες.

μαγνήσιο

Το ωμό βιολογικό κακάο και άλλα φυσικά προϊόντα μπορούν να σας προσφέρουν επαρκείς ποσότητες αυτού του συστατικού. Ωστόσο, πάρτε το και ως πρόσθετο, εάν χρειάζεται.

Τα οστά μας χρειάζονται μαγνήσιο για να είναι υγιή

τα ανθρώπινα οστά ζουν υγιή οργανικά κακάο υγιή οστά

Βιταμίνη Κ2

Τα ζωικά προϊόντα οργανικής προέλευσης είναι επίσης πολύ σημαντικά για την παροχή βιταμίνης Κ2. Ορισμένα ζυμωμένα τρόφιμα και τυριά, όπως το Bri ή το Gauda, ​​περιέχουν επίσης πολλά από αυτά.

Ορισμένα είδη τυριών είναι πιο υγιεινά για τα οστά

ανθρώπινα κόκαλα τυρί gauda υγιές

Μακρομεταλλικά

Το αλάτι των Ιμαλαΐων περιέχει περίπου 80 επιπλέον υγιή στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα που δεν βρίσκονται στο άλλο αλάτι. Μεταξύ αυτών είναι πολλά που ενισχύουν το σώμα σας γενικά και βελτιώνουν επίσης την κατάσταση του οστικού συστήματος.

Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι πιο υγιεινό

ανθρώπινα οστά υμαλάγια αλάτι

Πολύ ήλιος για περισσότερη βιταμίνη D.

Μείνετε περισσότερο στον ήλιο το καλοκαίρι. Αυτό είναι αρκετό για να πάρετε αρκετή βιταμίνη D. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών. Εάν είστε πολύ στον ήλιο, χρειάζεστε επίσης άφθονη βιταμίνη Κ2.

Το να ξαπλώνεις στον ήλιο κάνει καλό στα οστά σου

ανθρώπινα οστά ζουν υγιή υγιή οστά ξαπλωμένα στον ήλιο

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι ο πρώτος παράγοντας για την υγεία του ανθρώπινου οστικού συστήματος. Πρέπει επίσης να περιλαμβάνει αυτά που μόλις αναφέρθηκαν, μαζί με άλλα συστατικά.

Χρειάζεστε επίσης άφθονη άσκηση, καθαρό αέρα και άσκηση.