Είναι το ροχαλητό ένα θέμα για το οποίο πραγματικά ανησυχείτε; Είναι καθόλου ιατρικό πρόβλημα και τι μπορεί να γίνει για αυτό; Αναζητούμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις παρακάτω. Αλλά πρώτα πρέπει να βρούμε τις πιθανές αιτίες του ροχαλητού και μόνο τότε ρίχνουμε φως στην ερώτηση “Τι βοηθάει στο ροχαλητό;” Κολλήστε με αυτό και το ροχαλητό δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για εσάς.

Τι βοηθάει στο ροχαλητό?

Αυτό που βοηθά ενάντια στο ροχαλητό προκαλεί ασκήσεις κατά του ροχαλητού στο λαιμό

Γιατί ροχαλίζεις;?

Το ροχαλητό συμβαίνει όταν ο αέρας δεν μπορεί να κινείται ελεύθερα μέσα από τη μύτη και το λαιμό σας ενώ κοιμάστε. Αυτό προκαλεί δονήσεις στον περιβάλλοντα ιστό, γεγονός που δημιουργεί τον γνωστό ήχο του ροχαλητού. Τα άτομα που ροχαλίζουν συχνά έχουν πολύ ιστό στον λαιμό και τη μύτη. Η θέση της γλώσσας μπορεί επίσης να αποτρέψει την ομαλή αναπνοή.

Ωστόσο, αν ροχαλίζετε τακτικά, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υποφέρετε από κόπωση, ευερεθιστότητα και αυξημένα προβλήματα υγείας. Και προβλήματα σχέσης μπορεί επίσης να προκύψουν εάν το ροχαλητό σας κρατάει τον σύντροφό σας ξύπνιο. Μην το αφήσετε λοιπόν να συμβεί! Εκτός από τον ύπνο σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, υπάρχουν και άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Με μερικές συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να απολαύσετε έναν υγιή και ήσυχο ύπνο ως ζευγάρι

Αυτό που βοηθά ενάντια στο ροχαλητό προκαλεί προβλήματα ύπνου στα ζευγάρια

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι ροχαλίζουν για διάφορους λόγους, είναι σημαντικό να τους προσδιορίσουμε. Μόλις καταλάβετε γιατί ροχαλίζετε, μπορείτε να βρείτε τις σωστές μεθόδους για έναν πιο ήσυχο, υγιή ύπνο.

Συχνές αιτίες ροχαλητού

ηλικία

Με την ηλικία, ο λαιμός στενεύει και ο μυϊκός τόνος στο λαιμό μειώνεται. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, οι νέες συνήθειες ύπνου και οι ασκήσεις για το λαιμό μπορούν όλα να ανακουφίσουν το πρόβλημα του ροχαλητού σας.

Κατά κανόνα, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να ροχαλίσουν, αλλά και οι γυναίκες έχουν πρόβλημα με το ροχαλητό 

Τι βοηθάει στο να ροχαλίζει το φύλο

Ευσαρκία

Ο λιπώδης ιστός και ο κακός μυϊκός τόνος συμβάλλουν στο ροχαλητό. Η άσκηση και η απώλεια βάρους μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά για να σταματήσει το ροχαλητό.

γένος

Οι άντρες έχουν στενότερους αεραγωγούς από τις γυναίκες. Αυτό εξηγεί γιατί το ισχυρό φύλο είναι πιο πιθανό να επηρεαστεί από το πρόβλημα του ροχαλητού.

Χωρίς πανικό! Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για το ροχαλητό

Τι βοηθάει στο να ροχαλίζετε τις θεραπείες ροχαλητού

Προβλήματα στη μύτη και τους κόλπους

Οι βουλωμένοι αεραγωγοί ή η φραγμένη μύτη δυσκολεύουν την αναπνοή και δημιουργούν αρνητική πίεση στο λαιμό, η οποία οδηγεί σε ροχαλητό.

Αλκοόλ, κάπνισμα και φάρμακα

Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα όπως ηρεμιστικά ή υπνωτικά χάπια μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς του λαιμού πάρα πολύ και αυτό οδηγεί επίσης στο ροχαλητό.

Αφήστε τις ανθυγιεινές σας συνήθειες!

Τι βοηθάει στο ροχαλητό; Κατανάλωση αλκοόλ Κάπνισμα

Θέση ύπνου

Όταν κοιμάστε ανάσκελα, οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν και μπλοκάρουν τους αεραγωγούς.

Τι βοηθάει στο ροχαλητό; – Αυτοβοήθεια

Υπάρχουν τόσες πολλές παράξενες συσκευές κατά του ροχαλητού στην αγορά σήμερα. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις συσκευές δεν υποστηρίζονται από έρευνα. Ωστόσο, υπάρχουν πολυάριθμες αποδεδειγμένες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει το ροχαλητό. Ωστόσο, δεν είναι κάθε φάρμακο για το ροχαλητό κατάλληλο για όλους. Ωστόσο, αυτό απαιτεί υπομονή, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διάθεση για πειραματισμούς με διαφορετικές λύσεις.

Πάρτε ένα μαξιλάρι κατά του ροχαλητού

Τι βοηθά ενάντια στο ροχαλητό Προκαλεί μαξιλάρια κατά του ροχαλητού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ροχαλίζετε είναι να αλλάξετε τη θέση του ύπνου σας. Αν σηκώσετε το κεφάλι σας τέσσερα ίντσες μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή και να ενθαρρύνετε τη γλώσσα και το σαγόνι σας να προχωρήσουν. Υπάρχουν ειδικά αναπτυγμένα μαξιλάρια κατά του ροχαλητού που εξασφαλίζουν ότι δεν σφίγγονται οι μύες του λαιμού. Η καλύτερη θέση ύπνου είναι να ξαπλώνετε χαλαρά στο πλάι αντί για την πλάτη σας.

Η θέση του ύπνου σας είναι πολύ σημαντική. Μην κοιμάσαι ανάσκελα!

Αυτό που βοηθάει στο ροχαλητό προκαλεί στάση ύπνου

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με ένα εργαλείο κατά του ροχαλητού στο στόμα. Παρόμοια με το στόμα του αθλητή, αυτές οι συσκευές βοηθούν στο άνοιγμα των αεραγωγών φέρνοντας την κάτω γνάθο και / ή τη γλώσσα προς τα εμπρός ενώ κοιμάστε.

Καινοτόμες συσκευές κατά του ροχαλητού αξίζει να δοκιμάσετε

Αυτό που βοηθά ενάντια στο ροχαλητό προκαλεί θεραπείες ροχαλητού

Εάν έχετε μπλοκαρισμένη μύτη, ξεπλύνετε τους κόλπους σας με ένα δοχείο και αλατούχο διάλυμα πριν τον ύπνο. Τα ρινικά αποσυμφορητικά ή οι ρινικές λωρίδες μπορούν επίσης να διευκολύνουν την αναπνοή ενώ κοιμάστε. Εάν έχετε αλλεργίες, μειώστε τα ακάρεα σκόνης και την τριχόπτωση στο υπνοδωμάτιό σας ή χρησιμοποιήστε ένα φάρμακο για αλλεργίες.

Μην κοιμάστε με βουλωμένη μύτη!

Αυτό που βοηθάει στο ροχαλητό προκαλεί ρινική συμφόρηση

Κρατήστε τον αέρα στο υπνοδωμάτιο υγρό. Ο ξηρός αέρας μπορεί να ερεθίσει τις μεμβράνες της μύτης και του λαιμού. Έτσι, εάν το πρησμένο ρινικό ιστό είναι το πρόβλημα, ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στο ροχαλητό.

Απολαύστε έναν υγιή και χαλαρό ύπνο

Τι βοηθά ενάντια στο ροχαλητό προκαλεί συμβουλές κατά του ροχαλητού

Τι βοηθάει στο ροχαλητό; – Ασκήσεις κατά του ροχαλητού του λαιμού

Μελέτες δείχνουν ότι η προφορά ορισμένων φωνηέντων ήχων και η στοχευμένη καμπύλωση της γλώσσας ενισχύει τους μυς της άνω αναπνευστικής οδού και έτσι μειώνει το ροχαλητό. Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν:

  • Επαναλάβετε δυνατά κάθε φωνήεν (a-e-i-o-u) μερικές φορές την ημέρα για τρία λεπτά.
  • Τοποθετήστε την άκρη της γλώσσας πίσω από τα επάνω μπροστινά δόντια. Σύρετε τη γλώσσα σας προς τα πίσω για τρία λεπτά την ημέρα.
  • Κλείστε το στόμα σας και κυνηγήστε τα χείλη σας. Κρατήστε τη γλώσσα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Απλά αφιερώστε χρόνο για να τραγουδήσετε. Το τραγούδι μπορεί να αυξήσει τον έλεγχο των μυών στο λαιμό και να μειώσει το ροχαλητό που προκαλείται από χαλαρούς μύες.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα χαμόγελο!

Αυτό που βοηθάει στο ροχαλητό Προκαλεί ενέργεια στον πρωινό καφέ