Η λανθασμένη καταπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην πλάτη στα παιδιά, μερικά από τα οποία εμφανίζονται μόνο στην ενήλικη ζωή. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από λανθασμένες ευθυγραμμίσεις έως χρόνιο πόνο. Ένας λόγος για αυτό είναι μια σχολική τσάντα που είναι πολύ βαριά και εχθρική προς τα πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές του δημοτικού πρέπει να έχουν πολύ βάρος στις πλάτες τους.

Κριτήρια για μια τσάντα που είναι φιλική προς την πλάτη

  1. Η σχολική τσάντα πρέπει να προσαρμόζεται στη σπονδυλική στήλη και όχι μεγαλύτερη από την πλάτη του παιδιού, έτσι ώστε να φορτώνει ομοιόμορφα τη σπονδυλική στήλη.
  2. Η πλάτη πρέπει να είναι πάντα γεμισμένη και επομένως άνετη στη χρήση.
  3. Οι ιμάντες της τσάντας του βιβλίου πρέπει να είναι ρυθμιζόμενοι και με επένδυση, έτσι ώστε η τσάντα να μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλάτη.
  4. Οι ιμάντες ισχίου και στήθους εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εφαρμογή, η οποία εμποδίζει την τσάντα να γλιστράει ενώ περπατάτε.

σχολικές τσάντες σχολικές τσάντες σακίδια μαθητών μεταφέρουν υγιή

Το σωστό φορτίο είναι ζωτικής σημασίας

Το άγχος δεν σημαίνει άμεσα υπερφόρτωση, ακόμη και με παιδιά. Ο κοινός κανόνας ότι η συσκευασμένη τσάντα μπορεί να ζυγίζει το πολύ 10 έως 15 τοις εκατό δεν είναι απολύτως σωστός. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και διαφορετικό σε δύναμη. Δύο άτομα της ίδιας ηλικίας μπορούν επομένως να μεταφέρουν τσάντες βιβλίων διαφορετικού βάρους ανάλογα με το ανάστημα και την κατάστασή τους. Παρ ‘όλα αυτά, είναι ένα πλεονέκτημα εάν η τσάντα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, καθώς είναι ακόμα γεμάτη με διάφορα σχολικά αντικείμενα. Κατασκευαστές επωνυμίας όπως οι Scout, McNeill, DerDieDas και Ergobag – για παράδειγμα εδώ δει – δώστε προσοχή σε ένα ιδιαίτερα μικρό βάρος κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή των μοντέλων σας.

τσάντες σχολικής τσάντας derdidas flyweight ποδόσφαιρο

Συμβουλές για την ανακούφιση της πλάτης του παιδιού στην καθημερινή σχολική ζωή

  • Αποφύγετε μια πολύ βαριά σχολική τσάντα, εξασφαλίζοντας ότι το παιδί σας συσκευάζει μόνο ό, τι πραγματικά χρειάζεται για το μάθημα.
  • Τα βιβλία που δεν χρειάζονται στο σχολείο εκείνη την ημέρα μπορούν συχνά όχι μόνο να μείνουν στο σπίτι, αλλά και να τοποθετηθούν σε καθορισμένα θέματα στο σχολείο.
  • Τα μπουκάλια ποτών από γυαλί ή μέταλλο είναι συνήθως πολύ βαριά. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικά. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τον δάσκαλο της τάξης για να δείτε αν υπάρχει επιλογή για υπηρεσία ποτού για την τάξη.
  • Το παιδί σας πρέπει να συσκευάσει την τσάντα του έτσι ώστε τα ελαφριά αντικείμενα να βρίσκονται πιο έξω και τα βαριά αντικείμενα να είναι πιο κοντά στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, το κέντρο βάρους της τσάντας είναι κοντά στο πίσω μέρος, γεγονός που καθιστά την τσάντα πιο εύκολη και πιο φιλική προς την πλάτη.

σχολική τσάντα σχολικές τσάντες υγιή μεταφορά μαθήτρια

σχολικές τσάντες σχολικές τσάντες υγιή πλάτη ergobag

σακούλες σχολικής τσάντας ergobag κατασκευαστής μάρκας