Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη παράγεται στους όρχεις και τα επινεφρίδια και είναι μία από τις βιοχημικές ουσίες αγγελιοφόρου του σώματος. Οι ορμόνες παίζουν ουσιαστικό ρόλο τόσο στην οικοδόμηση μυών όσο και στην απόφαση για το αν αισθάνεστε αγχωμένοι ή χαλαροί, ενεργητικοί ή κουρασμένοι, χοντροί, αδύνατοι, μαλακοί ή μυώδεις. Η τεστοστερόνη επηρεάζει επίσης την επιθυμία για αθλητικές δραστηριότητες και τη σεξουαλική ορμή. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να ισορροπηθούν ή και να αυξηθούν.

Η τεστοστερόνη είναι μια σημαντική ορμόνη χωρίς την οποία το σώμα δεν μπορεί να κάνει. Μια μελέτη από τις ΗΠΑ καταλήγει ακόμη στο συμπέρασμα ότι η τεστοστερόνη μπορεί να σώσει από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά και ως εκ τούτου θα ήταν φυσικά ζωτικής σημασίας. Κατελήφθη ταυτόχρονα μια αυστριακή μελέτη η σχέση μεταξύ έλλειψης τεστοστερόνης και κατάθλιψης. Εάν απαιτείται οξεία ισορροπία τεστοστερόνης, διατίθενται συνταγογραφούμενα φάρμακα και παρασκευάσματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν εδώ Πληροφορίες για το τζελ τεστοστερόνης, ένα χρήσιμο παρασκεύασμα για την αύξηση της τεστοστερόνης.

Επίπεδο τεστοστερόνης_7814 1

Τεστοστερόνη – για τη χαρά της ζωής

Ο τρόπος για περισσότερη τεστοστερόνη

Τα σημάδια χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης μπορεί να είναι χρόνια κόπωση, εξάντληση, δυσκολία συγκέντρωσης, ατονία, ευερεθιστότητα και τριχόπτωση. Οι χαμηλότερες στύσεις, η έλλειψη επιθυμίας για σεξ, προβλήματα στην πλάτη ή αύξηση βάρους είναι επίσης μεταξύ των σημείων που μπορεί να σχετίζονται με ανεπάρκεια τεστοστερόνης.

Αλλά αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί με λίγη δέσμευση.

Σημαντικό: η σωστή διατροφή

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ τεστοστερόνης, διατροφής και άσκησης. Κατά μία έννοια, η καλή διατροφή παρέχει την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει. Όσο πιο εξαντλημένοι αισθάνεστε, τόσο λιγότερο διασκεδαστικές είναι οι σωματικές δραστηριότητες – στην πραγματικότητα ένας επικίνδυνος κύκλος που πρέπει να σπάσει τώρα. Λειτουργεί αμέσως με τη σωστή διατροφή. Ακόμα και οι αυτόχθονες πληθυσμοί γνώριζαν πόσο σημαντική είναι η τροφή και τι θετικές επιδράσεις έχει στον οργανισμό. Ένα από τα βασικά τρόφιμα των Μάγια ήταν, για παράδειγμα, η κινόα, το φυτό που τώρα κατακλύζει τις κουζίνες του κόσμου και τις καρδιές των καλοφαγάδων – είτε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο. Λαχανικά, σαλάτες, φρούτα και εσπεριδοειδή πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή.

Επίπεδο τεστοστερόνης_ υγιεινό_7814 2

Η υπαίθρια διασκέδαση αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Αθλητισμός – παιχνίδι – ενθουσιασμός

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την τεστοστερόνη, αλλά και για ολόκληρο το σώμα. Σχηματίζεται σε κάθε κύτταρο και εξαρτάται από την υποστήριξη του ηλιακού φωτός. Οι υπαίθριες δραστηριότητες θερμαίνουν την κυκλοφορία και την τεστοστερόνη καθώς και την παραγωγή βιταμίνης D. Οι προσωπικές προτιμήσεις αποφασίζουν για το άθλημα. Οι λάτρεις του parcour και του calisthenics (εκπαιδεύονται χωρίς ειδικά βοηθήματα) εξαντλούνται με τρέξιμο και άλματα ή με συγκεντρωτικές ασκήσεις βάρους. Δεν χρειάζονται γυμναστήριο για αυτό, αλλά χρησιμοποιούν τις τοπικές συνθήκες για την καθημερινή τους προπόνηση. Η προπόνηση ενδυνάμωσης και ο καλός συντονισμός είναι δύο άλλοι τρόποι για να ανεβάσετε την τεστοστερόνη σας με σπορ τρόπο. Η λεγόμενη φόρμουλα M.A.R.K. δείχνει έναν καθοριστικό τρόπο, επειδή αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία της αποτελεσματικής διαδικασίας: νοητική προπόνηση, ισορροπημένη διατροφή, σωστή προπόνηση δύναμης και τέλος καρδιοπροπόνηση. Η νοητική προπόνηση δίνει το λάκτισμα. Κατά μία έννοια, είναι η αρχική λήψη για την ημερήσια προπονητική μονάδα, συνοδευόμενη από μια ισορροπημένη και, κυρίως, δίαιτα υψηλής ποιότητας. Η σωστή προπόνηση δύναμης είναι μια επιστήμη από μόνη της, γιατί είναι προσαρμοσμένη στους στόχους που θέλετε να επιτύχετε. Ο προσωπικός εκπαιδευτής είναι μια καλή συμβουλευτική βοήθεια. Η καρδιοπροπόνηση ως τέταρτο στοιχείο αυξάνει την αντοχή και υποστηρίζει την απώλεια λίπους. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται και το σύστημα καύσης λίπους του σώματος λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. Όσοι ενσωματώνουν τη γενική ιδέα στην καθημερινή τους ρουτίνα οδηγούν έναν ενεργό τρόπο ζωής, ο οποίος ταυτόχρονα – ως καλός στην κορυφή, να το πω έτσι – εξασφαλίζει το τέλειο επίπεδο τεστοστερόνης.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής προάγει την τεστοστερόνη

Το σωστό σωματικό βάρος αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Η τακτική άσκηση και η στοχευμένη διατροφή μειώνουν το υπερβολικό βάρος. Η κατανάλωση αλκοόλ, από την άλλη πλευρά, επηρεάζει αμέσως την ορμονική ισορροπία και διαταράσσει την παραγωγή τεστοστερόνης στους όρχεις – ακόμη και έως και 24 ώρες μετά. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει το επίπεδο κορτιζόλης και την παραγωγή οιστρογόνων. Αυτή η επίδραση δεν ασκείται μόνο από το λεγόμενο σκληρό αλκοόλ, αλλά και από την μπύρα το βράδυ κατά τη σχάρα. Δεδομένου ότι μια ανεπάρκεια τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες σε νεαρή ηλικία, είναι ακόμα πιο σημαντικό να αποκτήσουμε επίγνωση των σωστών μέτρων. Η θετική στάση ζωής είναι η βάση για να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τη ζωή. Ξαφνικά εμφανίζεται η επιθυμία να μετακινηθώ: το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο γίνονται ξανά καθημερινό πάθος. Το Foundationδρυμα Υγείας των Ανδρών παρέχει στο δικό τους Μπροσούρα για ανεπάρκεια τεστοστερόνης διαθέσιμες χρήσιμες πληροφορίες.

Επίπεδο τεστοστερόνης_kcikboxing_7814 3

Η τέλεια συμβίωση κομψότητας και δύναμης – και μία δυνατότητα,

αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Πηγές:

www.pixabay.com © werner22brigitteCC0 δημόσιος τομέας

www.pixabay.com © σφίγγωCC0 δημόσιος τομέας

www.pixabay.com © SFReaderCC0 δημόσιος τομέας