Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί υγιεινά τρόφιμα χωρίς προϊόντα καλής ποιότητας. Το αν αποθηκεύονται σωστά ή όχι εξαρτάται από το ψυγείο και τον τρόπο με τον οποίο διανέμεται και οργανώνεται. Οι διαφορετικές περιοχές έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες. Για ορισμένα προϊόντα οι ψυχρότερες ζώνες και άλλες – οι θερμότερες είναι πιο κατάλληλες. Εάν γνωρίζετε αυτούς τους κανόνες και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών τροφίμων, θα μπορούσατε να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας με μερικά απλά βήματα.

Τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται στο ράφι – αυτό είναι σημαντικό για μια υγιή ζωή!

υγιεινή διατροφή λαχανικών στο ψυγείο

Αποθηκεύστε τα προϊόντα στην κατάψυξη για υγιεινή διατροφή

Η οροφή του καταψύκτη προορίζεται για τρόφιμα που πρέπει να καταψυχθούν πολύ βαθιά. Το παγωτό, τα κατεψυγμένα λαχανικά και το κρέας ανήκουν εκεί. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε μερικά προϊόντα ζύμης έτσι ώστε να αποψυχθούν αργότερα και να είναι έτοιμα για προετοιμασία.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να είναι λίγο πιο περίτεχνα: Τα αυγά και οι σάλτσες ζυμαρικών είναι εξίσου σημαντικά εάν πρέπει να διατηρηθούν σε καλή ποιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε πραγματικά να παγώσετε το ψωμί στην κατάψυξη. Μπορείτε επομένως να το χρησιμοποιήσετε ξανά ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες. Σημαντικό: Σε άλλα μέρη του ψυγείου θα στεγνώσει απλά. Το μυστικό είναι ότι συσκευάζετε τα προϊόντα πολύ καλά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουν την ποιότητά τους. Προσπαθήστε να διανείμετε τα προϊόντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Αφήστε αρκετό χώρο στο ψυγείο για υγιεινά τρόφιμα

υπέροχο και νόστιμο φαγητό υγιεινή διατροφή

Διανομή προϊόντων στις πόρτες του ψυγείου

Αυτό είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου. Εδώ πρέπει να πάνε τα τρόφιμα που μπορούν να παραμείνουν καλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να κρατάτε τα αυγά και το γάλα εδώ. Σάλτσες, νερό και άλλα παρόμοια προϊόντα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν εδώ. Όλα αυτά είναι τρόφιμα που μπορούν να ανεχθούν καλά την αλλαγή της θερμοκρασίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η πόρτα του ψυγείου ανοίγει και κλείνει ξανά και ξανά.

Τα υγιεινά τρόφιμα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πρέπει να πάνε στις πόρτες!

υγιεινή διατροφή για τη διατήρηση διαφόρων προϊόντων

Τα πάνω ράφια

Για να εξασφαλίσετε ένα υγιεινό γεύμα για τον εαυτό σας, πρέπει να διανείμετε τα προϊόντα που χρειάζονται αμετάβλητη θερμοκρασία στα πάνω ράφια. Αυτό είναι όπου τα πράγματα που δεν χρειάζονται θερμική επεξεργασία μπορούν να αποθηκευτούν με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Πρόκειται κυρίως για υπολείμματα φαγητού και ποτού, παλιό κρέας, έτοιμα γεύματα. Οι καρποί του δάσους πρέπει επίσης να φυλάσσονται εδώ. Είναι εύκολα προσβάσιμα και παραμένουν σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλαστικά κουτιά με τρόφιμα – μια άλλη εξαιρετική ιδέα για υγιεινή ζωή

υγιεινά τρόφιμα σε συσκευασία

Τα κάτω ράφια

Για να μπορείτε εύκολα να μαγειρεύετε υγιεινά τρόφιμα, να μοιράζετε ωμό κρέας, αυγά, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα στα κάτω ράφια. Ωστόσο, το κρέας πρέπει να διαχωρίζεται από άλλα τρόφιμα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βρίσκεται σε ξεχωριστό ράφι. Αφήστε το στην αρχική συσκευασία, σε πιάτο ή σε άλλο δοχείο. Σημαντική συμβουλή: μην γεμίζετε υπερβολικά τα ράφια. Ο κρύος αέρας πρέπει να μπορεί να κινείται ελεύθερα στο ψυγείο. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ο κρύος αέρας συγκεντρώνεται σε ορισμένα σημεία. Ο περιορισμένος χώρος είναι επίσης καλός για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ξεχωριστά φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο – αυτό είναι σημαντικό για μια υγιή ζωή

υπέροχο συρτάρι με λαχανικά υγιεινό φαγητό

Τα συρτάρια

Ο σκοπός των συρταριών είναι να διατηρούν τον αέρα περισσότερο ή λιγότερο υγρό. Αυτό θα διατηρήσει τα λαχανικά και τα φρούτα σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος να αποθηκεύσετε όλα αυτά τα προϊόντα σε ένα μέρος. Ξεχωρίστε πολλά φρούτα, όπως μήλα, ροδάκινα, αχλάδια και πεπόνια Αιθάνιο Μακριά. Αυτό το αέριο τα βοηθά να ωριμάσουν. Ως αποτέλεσμα, όμως, μερικά από τα λαχανικά χαλούν. Αποφύγετε αυτό κρατώντας τα σε διαφορετικά συρτάρια.

Για μικρότερο χρονικό διάστημα, τα λαχανικά θα μπορούσαν επίσης να εναποτίθενται στα επάνω ράφια

υγιεινή διατροφή διαφορετικά προϊόντα ιδέα

Υγιεινά τρόφιμα στο ψυγείο

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο στο ψυγείο για να αποθηκεύσετε μπουκάλια κρασί ή ψωμί, σταματήστε να το κάνετε. Για τη ρύθμιση της ψυχρής θερμοκρασίας στο εσωτερικό, ο συμπυκνωτής αντλεί ζεστό αέρα. Περνάει πάνω από το ψυγείο, δηλαδή στην επιφάνεια που μόλις αναφέρθηκε. Αυτό αλλάζει την ποιότητα των προϊόντων που αποθηκεύονται εκεί και αυτό δεν αποτελεί καλή προϋπόθεση για υγιεινή διατροφή.

Μπορείτε να ζήσετε μια υγιή ζωή ακόμη και με ένα μικρό ψυγείο 

υγιεινή ζωή με ένα μικρό ψυγείο

Τι να παγώσει και τι – όχι?

Ορισμένα από τα προϊόντα απλά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Για παράδειγμα, οι ντομάτες θα χάσουν τις καλές τους ιδιότητες. Περιλαμβάνονται επίσης κρεμμύδια, κολοκύθες και πατάτες. Το αβοκάντο είναι ακριβώς στη θέση του στην επιφάνεια της κουζίνας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, τότε βάλτε τα εξωτικά φρούτα στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να διατηρείτε τα βότανα στο νερό σε μία από τις επιφάνειες της κουζίνας. Σε πολύ ζεστό καιρό, μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο για λίγο. Καλύτερα να τα κρατάτε στο νερό.

Για να ζήσετε υγιεινά, πρέπει να παρακολουθείτε την παραγγελία στο ψυγείο

υπέροχο ψυγείο ιδέα για υγιεινή ζωή

Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, αλλά δεν χρειάζεται!

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν μέσα και έξω από το ψυγείο εξίσου καλά. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Τα φυσικά έλαια δεν μπορούν να αποθηκευτούν μαζί έξω από το ψυγείο. Μέσα σε αυτό είναι δυνατό και διατηρούν τις ιδιότητές τους. Αυτό ισχύει επίσης για αλεύρι ολικής αλέσεως και έλαια με περιορισμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα. Αυτά περιλαμβάνουν κραμβέλαιο, πρόβειο λάδι και ελαιόλαδο. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα έλαια πιο συχνά, η θερμοκρασία του σπιτιού είναι καλύτερη ιδέα. Διαφορετικά θα παγώσουν.

Η αποθήκευση προϊόντων στο βάζο είναι ένα σημαντικό βήμα για μια υγιή ζωή

διαφορετικά ποτήρια μικρού ψυγείου

Πώς το κάνετε στην πράξη;?

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναρτήσετε μια λίστα με σημεία σφαίρας στην πόρτα του ψυγείου. Μπορείτε επίσης να τα διατηρήσετε κάπου κοντά αν δεν θέλετε να τα κρεμάσετε για αισθητικούς λόγους. Το κυριότερο είναι να συνηθίσετε όλους αυτούς τους κανόνες. Γιατί έτσι μαθαίνετε περισσότερα για τα μεμονωμένα προϊόντα και απλώς οδηγείτε μια υγιή ζωή. Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το ψυγείο σας μία φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν παραμένει πάγος εκεί και καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια. Γιατί το υγιές περιβάλλον σημαίνει και υγιής ζωή.