Μια υγιεινή διατροφή – αυτό είναι το ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς για πολλούς ανθρώπους. Συνήθως όμως αποτυγχάνετε ξανά και ξανά και προσπαθείτε ξανά και ξανά. Οι εξωπραγματικές προθέσεις είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά. Όχι ότι η καλή διατροφή είναι τόσο αδύνατη λύση! Απλώς πρέπει να προγραμματιστεί και να ξεκινήσει σωστά. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με συμβουλές και ιδέες για εσάς που θα το κάνουν πραγματικότητα.

Η υγιεινή διατροφή ξεκινά με την προετοιμασία

προετοιμασία φαγητού υγιεινή διατροφή

Τρώγοντας υγιεινά από τον Ιανουάριο – 7 συμβουλές που πραγματικά λειτούργησαν

Η δίαιτα του Ιανουαρίου μπορεί και πρέπει να είναι νόστιμη!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνηθίζουμε σε νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Αυτό είναι καλό, γιατί άλλωστε, επιτρέπουμε στον εαυτό μας πολλή απόλαυση και χαρά. Είναι απλώς εξωπραγματικό να πιστεύεις ότι μπορείς να προσαρμοστείς σε μια άπαχη δίαιτα αμέσως μετά.

Πάνω απ ‘όλα, αυτό δεν είναι πραγματικά μια καλή έννοια της υγιεινής διατροφής. Για να παραμείνει εφικτός ένας υγιεινός τρόπος ζωής μακροπρόθεσμα, μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να είναι ευχάριστη. Στο παρακάτω άρθρο υπάρχουν κάποιες συμβουλές για το πώς να προγραμματίσετε το μενού και τις αγορές σας, ώστε να μπορείτε να τρώτε νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα ταυτόχρονα. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να αλλάξετε αργά και χωρίς μεγάλη προσπάθεια από την πανηγυρική στην πολύ υγιεινή διατροφή.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε θερμίδες και όμως πολύ υγιεινά!

ψάρια με άλλα προϊόντα υγιεινά τρόφιμα

Δεν χρειάζεστε γρήγορα αποτελέσματα, χρειάζεστε βιώσιμα αποτελέσματα!

Θα πρέπει πραγματικά να είστε επικριτικοί για τις διάφορες δίαιτες που προσφέρονται στο διαδίκτυο. Τα διατροφικά σχέδια γίνονται για διαφορετικούς ανθρώπους και περιστάσεις και αυτό που λειτουργεί καλά για τον ένα μπορεί να μην είναι το καλύτερο για κάποιον άλλο. Η υγιεινή διατροφή είναι τόσο ατομική όσο και ο χαρακτήρας και η στάση μας απέναντι στη ζωή! Μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα καλά επιλεγμένο πρόγραμμα διατροφής με τα ακόλουθα κριτήρια: Αντιστοιχεί στο γούστο και τις προτιμήσεις μας, στο μέτρο που μπορείτε να το τηρήσετε μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λιγότερη ανάγκη για γλυκά ή ψωμί μέσω της κατανάλωσης νόστιμων σαλατών. Έτσι προσλαμβάνουν ανθυγιεινούς υδατάνθρακες πολύ λιγότερο. Υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές ιδέες συνταγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε ποια τρόφιμα και συνδυασμοί τροφίμων λειτουργούν καλύτερα για εσάς από αυτή την άποψη.

Υγιεινή διατροφή στο εστιατόριο

τρώτε υγιεινά στο εστιατόριο

Προγραμματίστε γεύματα εκτός σπιτιού

Όχι μόνο το σχέδιο μενού στο σπίτι πρέπει να είναι καλά μελετημένο και προγραμματισμένο. Μια υγιεινή διατροφή λειτουργεί μόνο αν τρώτε νόστιμα και υγιεινά γεύματα σε εστιατόρια και έξω από το σπίτι. Επιλέξτε τα γεύματά σας στο εστιατόριο με βάση τα γούστα και την υγιεινή διατροφή σας. Είστε ασφαλέστεροι σε μέρη όπου υπάρχει ένας υγιής συνδυασμός υγιεινών πληρωτικών (πατάτες, ρύζι και ούτω καθεξής) και σαλάτες για τους χορτοφάγους και αντίστοιχα κρέας και ψάρι για τους άλλους. Οι μερίδες δεν πρέπει να είναι πολύ μικρές ή πολύ μεγάλες. Στην πρώτη περίπτωση θα μείνετε πεινασμένοι και θα φάτε πολλά γλυκά και στη δεύτερη θα φάτε πάρα πολύ!

Αβοκάντο για μια υγιεινή διατροφή – πάντα μια καλή συμβουλή

κρέμα αβοκάντο υγιεινής διατροφής

Προετοιμάστε το φαγητό εκ των προτέρων

Η καθημερινότητά μας είναι αγχωτική και αυτό συνεχίζεται με όλο τον Ιανουάριο. Συνήθως υπάρχουν πολλές αναβληθείσες εργασίες που πρέπει να γίνουν αυτόν τον μήνα. Γι ‘αυτό δεν μπορείτε πάντα να σχεδιάζετε το φαγητό και την παρασκευή του με οποιονδήποτε καλό τρόπο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσετε να μαγειρέψετε τα γεύματά σας από το προηγούμενο βράδυ. Αυτό διευκολύνει την υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δοκιμάστε διαφορετικές σαλάτες!

ιπτάμενη σαλάτα υγιεινό φαγητό

Αποθέματα τροφίμων

Μερικές φορές υπάρχουν πολλές ημέρες κατά τις οποίες αποτυγχάνετε επανειλημμένα να ετοιμάσετε το δικό σας φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να σωθούμε από τα αποθέματα τροφίμων. Επομένως, μόλις έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να τα προετοιμάσετε. Τα φρεσκομαγειρεμένα τρόφιμα διαφόρων ειδών μπορούν συχνά να καταψυχθούν πολύ καλά και στη συνέχεια να αποψυχθούν σε κατάλληλη στιγμή και να καταναλωθούν φρέσκα.

Υγιή λίπη – από αυτά δεν παίρνει βάρος!

υγιεινά τρόφιμα ψάρια και μπαχαρικά

Καλή ποιότητα φαγητού

Προσοχή στην καλή ποιότητα του φαγητού! Μερικές φορές τα τρόφιμα υψηλής ποιότητας είναι απλά πιο ακριβά από άλλα, αλλά χαρακτηρίζονται από την καλή τους ποιότητα. Όταν κάνετε μια σύγκριση, θα παρατηρήσετε ότι τα βιολογικά παραγόμενα λαχανικά ή προϊόντα κρέατος απλά σας χορταίνουν γρηγορότερα. Αυτό εξηγείται από την έντονη γεύση και την πλούσια περιεκτικότητα σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά! Θα φάτε φυσικά μικρότερες μερίδες και ταυτόχρονα πολύ πιο νόστιμα. Εάν είστε πολύ συνηθισμένοι σε ανθυγιεινά προϊόντα, μπορεί να χρειαστείτε μια μεταβατική περίοδο και θα έχει τις φυσικές υποτροπές της. Ωστόσο, αν τρώτε υγιεινά γεύματα μαζί με τα ανθυγιεινά, θα προτιμούσατε φυσικά το δεύτερο μακροπρόθεσμα!

Οι υγιεινές επιλογές κατά τις αγορές καθιστούν δυνατή την υγιεινή διατροφή

υγιεινή διατροφή υγιεινά ψώνια

Η σωστή στάση απέναντι στις ποσότητες και τις θερμίδες

Οι θερμίδες και οι ποσότητες φαγητού είναι φυσικά επίσης σημαντικές. Αλλά όπως μόλις αναφέραμε, όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του φαγητού. Ένας υγιής τύπος ψαριού έχει τόσες θερμίδες όσο η σοκολάτα, αλλά φυσικά το σώμα μας αντιδρά εντελώς διαφορετικά σε αυτά τα δύο προϊόντα. Σε μια περίπτωση, οι θερμίδες προέρχονται από τα υγιή λίπη στο άπαχο προϊόν. Στην άλλη, έχουμε γρήγορους υδατάνθρακες. Μπορείτε να απολαύσετε θερμίδες του πρώτου είδους σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και με πιο καθαρή συνείδηση ​​από ό, τι αν ήταν σοκολάτα. Ειδικά όταν είναι γεμάτο ζάχαρη!

Ο αριθμός των θερμίδων και οι ποσότητες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές! Θα πρέπει να έχετε αρκετή δύναμη για την καθημερινή ζωή και, εάν είναι απαραίτητο, για προπόνηση. Διαφορετικά, το τελευταίο δεν θα είναι αποτελεσματικό και θα βλάψει το σώμα μας. Φυσικά, μια υγιεινή διατροφή δεν πρέπει επίσης να είναι πολύ βαριά για το στομάχι. Γιατί αυτό μας κάνει νωθρούς και μας χαλάει την αίσθηση της ευημερίας στην καθημερινή ζωή.

Πρέπει πάντα να έχετε χρόνο για ένα υγιεινό γεύμα!

υγιεινό φαγητό νόστιμη σαλάτα

Οι μύθοι για την υγιεινή διατροφή

Το νέο έτος, πάρτε μια απόφαση να πείτε τον μύθο από την αλήθεια για την υγιεινή διατροφή. Εδώ είναι μερικές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή που είναι ιδιαίτερα συχνές!

Με τα κατάλληλα πιάτα για υγιεινή διατροφή!

υγιεινό φαγητό από το τηγάνι

Υγιεινή διατροφή και άσκηση

Τα θρεπτικά πρόσθετα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια υγιεινή διατροφή. Όλοι που παίζουν σκληρά αθλήματα πρέπει να το καταλάβουν. Μια υγιεινή διατροφή και στάση ζωής πρέπει να προηγούνται οποιουδήποτε άλλου μέτρου για την καλή φόρμα.

Έτσι μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το κρέας!

υγιεινό φαγητό υπέροχος συνδυασμός

Η υγιεινή διατροφή είναι βασανιστήριο

Φυσικά, η υγιεινή διατροφή συνδέεται με την καλή πειθαρχία. Αυτό όμως θα πρέπει να είναι εντός του πεδίου του εφικτού και να μην οδηγεί σε μόνιμο πόνο. Οποιοδήποτε διατροφικό σχέδιο ακούγεται σαν υπερβολική προσπάθεια μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Searchάξτε μέχρι να βρείτε μια άνετη και κατάλληλη δίαιτα για εσάς.

Το θαλασσινό φαγητό είναι εξίσου νόστιμο και υγιεινό!

νόστιμα θαλασσινά υγιεινά τρόφιμα

Οι δίαιτες δεν είναι νόστιμες

Ξεχάστε επίσης αυτόν τον βλαβερό μύθο. Όπως προτείνουμε στο πρώτο κεφάλαιο αυτού του άρθρου και σε άλλες ποσότητες στον ιστότοπό μας, το υγιεινό φαγητό είναι σίγουρα νόστιμο. Απλά πρέπει να προγραμματίσετε τα πάντα σωστά. Or μήπως θεωρείτε κακό ψάρι στη σχάρα ή μια υπέροχη προετοιμασμένη σαλάτα με νόστιμες πατάτες ή ρύζι; Αυτοί οι συνδυασμοί είναι πολύ δημοφιλείς σε σχέδια υγιεινής διατροφής!

Τηγανητές πατάτες και σαλάτα σε συνδυασμό?

πατάτα με σαλάτα υγιεινό φαγητό

Χρειάζεται πολύς χρόνος και χρήμα για την προετοιμασία φαγητού

Όπως μόλις αναφέραμε, όλα είναι θέμα προγραμματισμού. Μπορείτε επίσης να τρώτε υγιεινά με βασικά προϊόντα! Καλύτερης ποιότητας τρόφιμα σε χορταίνουν και έτσι τρως και αγοράζεις κατά κανόνα μικρότερες ποσότητες. Όσο για το χρόνο, ναι, μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο στην αρχή για να βρείτε διαφορετικές υγιεινές συνταγές! Ωστόσο, μόλις τα έχετε έτοιμα και αναπτύξετε ορισμένες συνήθειες, όπως η φροντίδα των προμηθειών ενδιάμεσα, παίρνετε το όλο πράγμα το ένα μετά το άλλο.

Η υγιεινή διατροφή κάνει τα παιδιά να γελούν!

Υγιεινή διατροφή υπέροχο κορίτσι

Μείνετε ρεαλιστές και χαλαρώστε!

Με οποιοδήποτε ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς ή οποιοδήποτε καλό έργο, οι ρεαλιστικές προσδοκίες είναι σημαντικές. Παρακαλώ μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας. Κάθε αλλαγή είναι αγχωτική για το σώμα και την ψυχή μας και αυτό είναι απολύτως φυσικό. Μόλις έχετε κανονισμούς, είστε στο δρόμο για καλύτερο φαγητό. Αφήστε μικρές υποτροπές ή αδύναμες στιγμές να σας αποθαρρύνουν και απλώς προχωρήστε! Εάν το κάνετε αυτό και πιστεύετε στον εαυτό σας, θα πετυχαίνετε πάντα μεγάλες ενδιάμεσες επιτυχίες και, τελικά, μια υγιεινή διατροφή θα είναι πραγματικότητα για εσάς!

Στα γηρατειά, μένεις ζωντανός χάρη στην υγιεινή διατροφή!

υπέροχο ζευγάρι που τρώει υγιεινά