Η περίοδος των τσιμπουριών ήταν από καιρό σε πλήρη εξέλιξη. Επίσης φέτος οι ενοχλητικές καραβίδες είναι εξαιρετικά δραστήριες και εξαπλώνονται ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς, αυτά τα παράσιτα δεν είναι μόνο δυσάρεστα, αλλά μπορούν επίσης να είναι πραγματικά επικίνδυνα για ανθρώπους και ζώα. Γιατί μεταδίδουν κάποιες ασθένειες όταν τσιμπάνε. Τα πιο φοβισμένα από αυτά είναι η μηνιγγοεγκεφαλίτιδα στις αρχές του καλοκαιριού (TBE) και η μπορρελίωση, που προκαλούνται από βακτήρια. Οι όλο και πιο ήπιοι χειμώνες και οι γενικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σημαίνουν επίσης ότι τα νεότερα, πιο εξωτικά είδη τσιμπουριών αισθάνονται άνετα και σε αυτή τη χώρα. Πόσο επικίνδυνα είναι πραγματικά τα μικρά παράσιτα και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ένα τσίμπημα τσιμπούρι, μπορείτε να το μάθετε εδώ μαζί μας, όπως πάντα.

Απρόσκλητοι εισβολείς καραδοκούν στους θάμνους για τον πλησιέστερο οικοδεσπότη τους 

σπιτικές θεραπείες κατά των τσιμπουριών

Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα τσιμπούρια?

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα τσιμπούρια είναι πολύ συχνά μολυσμένα με βακτήρια και ιούς και μπορούν να τα μεταδώσουν σε εμάς τους ανθρώπους καθώς και στα κατοικίδια ζώα μας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας αποτελεσματικός εμβολιασμός κατά της πρώιμης καλοκαιρινής μηνιγγοεγκεφαλίτιδας που έχει εγκριθεί και για παιδιά. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να το ανεχτεί και συνιστάται ιδιαίτερα για ορισμένες περιοχές εδώ στη Γερμανία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει από τη νόσο Lyme, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η ασθένεια θεραπεύεται επιτυχώς με αντιβιοτικά. Ορισμένα νέα τσιμπούρια μπορούν επίσης να προκαλέσουν κηλιδωτό πυρετό ή άλλες δυσάρεστες ασθένειες. Κατ ‘αρχήν, όσο περισσότερο μένει το τσιμπούρι στο δέρμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης.

Επομένως, αφαιρέστε αμέσως ένα τσιμπούρι με τη βοήθεια τσιμπιδάκι και απολυμάνετε την πληγείσα περιοχή του δέρματος με αλκοόλ υψηλού ποσοστού. Εάν είναι δυνατόν, επισκεφθείτε έναν γιατρό και επίσης εξετάστε το τσιμπούρι για παθογόνους παράγοντες. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύετε.

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν πρέπει να υποτιμάτε τα τσιμπήματα τσιμπουριών 

σπιτικές θεραπείες κατά τσιμπούρι σεζόν 2021

Σημαντικές συμβουλές για προστασία από τσιμπούρια

Η πιο αποτελεσματική προστασία από αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνει σαφώς τη σωστή ενδυμασία και την κατάλληλη συμπεριφορά όταν περπατάτε σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε το ψηλό γρασίδι, το υποβλάστημα και τους πυκνούς θάμνους όταν βρίσκεστε στο δάσος ή στο πάρκο. Αυτό είναι όπου τα τσιμπούρια αισθάνονται πιο άνετα και περιμένουν τα θύματά τους. Είναι καλύτερο να φοράτε πάντα μακριά, κλειστά ρούχα και να βάζετε τα πόδια του παντελονιού σας στις κάλτσες σας. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα έχουν σαφώς το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να δείτε ένα τσιμπούρι αναρρίχησης πάνω τους εγκαίρως. Φροντίστε να ελέγχετε το δέρμα σας για τσιμπούρια κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Ειδικά μέρη του σώματος με λεπτότερο δέρμα κινδυνεύουν πραγματικά. Οι μασχάλες, η περιοχή των γεννητικών οργάνων, το πίσω μέρος των γόνατων καθώς και ο λαιμός και το κεφάλι είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές κάθε τσιμπούρι.

Δεν φαίνεται ιδιαίτερα μοντέρνο, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικό στη βοήθεια ενάντια στα τσιμπούρια

σπιτικές θεραπείες κατά των συμβουλών για τσιμπούρια

Αυτές οι θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από εντομοαπωθητικά εντομοαπωθητικά σε φαρμακεία και φαρμακεία. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις τα λεγόμενα απωθητικά περιέχουν πολλές χημικές ουσίες όπως ελαφρές νευροτοξίνες και φυτοφάρμακα. Γιατί μπορεί να μην το έχουμε όλοι στο δέρμα μας. Και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ακόμη και αλλεργική αντίδραση σε αυτό. Ως εκ τούτου, υπάρχουν επίσης μερικές φυσικές θεραπείες στο σπίτι που είναι καταρχήν ακίνδυνες και μπορούν να παίξουν ακόμη και θρεπτικό ρόλο για το δέρμα. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτά δεν έχουν τόσο ισχυρή επίδραση όσο οι χημικές εναλλακτικές τους και ως εκ τούτου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνότερα ή και καλύτερα συνδυασμένα μεταξύ τους.

Λάδι καρύδας

σπιτικές θεραπείες κατά των τσιμπουριών λάδι καρύδας

Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τα τσιμπούρια είναι το δημοφιλές λάδι καρύδας. Αυτό δεν είναι μόνο υγιές και θρεπτικό για το δέρμα μας, αλλά έχει επίσης μια μικρή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ευτυχώς, τα τσιμπούρια δεν αντέχουν καθόλου αυτό το λάδι. Περιέχει λαυρικό, καπρυλικό και καπρικό οξύ που μισούν τόσο πολύ. Αυτά είναι επιβλαβή για τα ατίθασα πλάσματα και μπορούν να τα νιώσουν αμέσως.

Λάδι Neem

σπιτικές θεραπείες κατά του τσιμπούριου λάδι neem

Το ίδιο ισχύει και για το λάδι neem, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των ψύλλων, των αφιδών και άλλων εντόμων. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι έχει επίσης αποδειχθεί πολύ καλά για σκύλους και άλογα και μπορεί να κρατήσει τα τσιμπούρια μακριά από τους τετράποδους φίλους σας.

Μαύρο σπορέλαιο

φτιάξτε μόνοι σας σπιτικές θεραπείες κατά των τσιμπουριών

Σε αυτή την περίπτωση, το μυστικό του ελαίου μαύρου σπόρου βρίσκεται στο λινολεϊκό οξύ που περιέχει. Φαίνεται ότι είναι αρκετά άβολο για τα τσιμπούρια και τα διώχνει αμέσως. Το πολύτιμο έλαιο έχει επίσης ισχυρή αντιισταμινική δράση και χρησιμοποιείται με επιτυχία για αλλεργίες και κάποιους ερεθισμούς του δέρματος.

σκόρδο 

σπιτικές θεραπείες κατά τσιμπουριών σκόρδο λάδι

Αυτός ο καλά δοκιμασμένος κόνδυλος είναι ένας πραγματικός ολόπλευρος. Έχει επίσης πολλά να προσφέρει ως προστασία από τα τσιμπούρια. Ακόμη και η κατανάλωση σκόρδου μπορεί κατά κάποιο τρόπο να μας προστατεύσει από τα παράσιτα. Ως λάδι σκόρδου, αυτό το σπιτικό φάρμακο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.

Λεβάντα, θυμάρι και συν. 

σπιτικές θεραπείες κατά τσιμπουριών λάδι λεβάντας

Όσο μας αρέσει η μυρωδιά των περισσότερων αιθέριων ελαίων, τόσο τα τσιμπούρια τα μισούν. Θα το νιώσετε αμέσως και θα αποφύγετε το αρωματικό σύννεφο και όλες τις επιφάνειες που ψεκάζονται με αυτό. Τα έλαια λεβάντας, δεντρολίβανου, θυμαριού, μύρου και γερανιού τριαντάφυλλου είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τα τσιμπούρια. Ωστόσο, μην το παρακάνετε και το αραιώνετε πάντα με ένα λάδι μεταφοράς από αμύγδαλα, jojoba ή καρύδα.

Προσοχή: τα αιθέρια έλαια δεν συνιστώνται για αλλεργικούς ανθρώπους και κατοικίδια ζώα 

σπιτικές θεραπείες κατά των αιθέριων ελαίων τσιμπουριών

Χρησιμοποιήστε τις πρακτικές συμβουλές μας και δοκιμάστε αυτές τις σπιτικές θεραπείες για τα τσιμπούρια. Πάνω απ ‘όλα, μην ξεχνάτε να προστατεύεστε επαρκώς με ρούχα και σωστή συμπεριφορά. Πλένετε πάντα το δέρμα σας, ή αυτά των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων, αφού περπατάτε σε εξωτερικούς χώρους και φροντίστε να δείτε έναν γιατρό εάν είναι απαραίτητο.

Μην αφήσετε το περπάτημα να σας χαλάσει τη διασκέδαση! 

σπιτικές θεραπείες κατά των συμβουλών για τσιμπούρια για να πάτε μια βόλτα στο δάσος

Τα τσιμπούρια και άλλα έντομα επίσης δεν τους αρέσει το μηλόξυδο 

σπιτικές θεραπείες για τσιμπούρια μηλόξυδο

Επίσης προστατέψτε τα κατοικίδια ζώα σας από τα ατίθασα παράσιτα

σπιτικές θεραπείες για τσιμπούρια σε σκύλους

Όταν το τραβάτε έξω, πιάστε το τσιμπούρι απευθείας από το κάτω μέρος της συσκευής σύνδεσης

Βγάλτε τις σωστές θεραπείες για τα τσιμπούρια με τον σωστό τρόπο

Το έλαιο κέδρου είναι εξίσου αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των περισσότερων εντόμων 

σπιτικές θεραπείες κατά του τσιμπουριού πευέλαιο

Περάστε αυτήν την εποχή τσιμπούρι καλά συμβουλευμένη και καλά προστατευμένη!

οικιακές θεραπείες κατά των τσιμπουριών πρακτικές συμβουλές