Οι άνθρωποι μιλούν για τη δίαιτα sirtfood από το 2016 και αυτό έχει παραμείνει ένα καυτό θέμα μέχρι τώρα. Βοήθησε πολλές διασημότητες, μεταξύ άλλων, να χάσουν βάρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η δίαιτα λειτουργεί ενεργοποιώντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες που ονομάζονται σεροτονίνες. Προστατεύουν τα στρεσαρισμένα κύτταρα από την εξαφάνιση. Οι σεροτονίνες βοηθούν κατά της φλεγμονής, ρυθμίζουν το μεταβολισμό και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Με αυτόν τον τρόπο καίτε γρηγορότερα το σωματικό λίπος και ενισχύεται ο μεταβολισμός σας. Ωστόσο, πολλοί γιατροί και διατροφολόγοι έχουν αντιρρήσεις για αυτή τη δίαιτα. Επομένως, φροντίστε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μας και να μάθετε περισσότερα για τις πιθανές θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της δίαιτας sirtfood!

Σαλάτα με ψάρι – ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να είναι μέρος της δίαιτας sirtfood 

Πιάτο ψαριού με φρέσκια σαλάτα δίαιτα sirtfood

Τι είναι η δίαιτα Sirtfood;?

Η δίαιτα sirtfood περιλαμβάνει τροφές που είναι πιθανό να ενεργοποιήσουν τις σεροτονίνες στο σώμα. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Πράσινο τσάι,
  • Μαύρες σοκολάτες,
  • Μήλα,
  • Εσπεριδοειδή,
  • κουρκούμη,
  • Λάχανο,
  • Βατόμουρα,
  • Κάπαρη,
  • ερυθρό κρασί.

Αυτό πραγματοποιείται σε δύο στάδια: η πρώτη φάση κλείνει μία εβδομάδα και η δεύτερη – δύο.

Στάδιο ένα

Κατά την πρώτη φάση, δεν πρέπει να τρώτε περισσότερες από 1000 θερμίδες την ημέρα τις πρώτες 3 ημέρες. Καταναλώνετε μόνο κόκκινους-πράσινους χυμούς λαχανικών και φρούτων και μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα κανονικό γεύμα την ημέρα. Εκτός από τα προϊόντα που αναφέρονται, υπάρχουν και κοτόπουλα, άπαχο ψάρι ή κρέας γαλοπούλας επιτρέπεται. Από την 4η έως την 7η ημέρα καταναλώνετε περίπου 1500 θερμίδες. Οι χυμοί λαχανικών κυριαρχούν επίσης αυτή την περίοδο και μπορείτε επίσης να φάτε έως και δύο γεύματα την ημέρα.

Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης ένα φυσικό μέρος αυτής της δίαιτας 

Νόστιμες πραλίνες με σοκολάτα δίαιτα Sirtfood

Στάδιο δεύτερο

Κατά τη δεύτερη φάση προσπαθεί κανείς να πάρει τα αποτελέσματα.

Αυτή η φάση διαρκεί δύο φορές περισσότερο από την πρώτη, δηλαδή δεκατέσσερις ημέρες. Σε αυτό το στάδιο, ακολουθείται η ίδια αρχή διατροφής. Αλλά επιτρέπετε στον εαυτό σας τρία γεύματα την ημέρα. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό αποδεικνύεται ένας εύκολος τρόπος για να χάσετε βάρος. Το μυστικό είναι να επικεντρωθούμε λιγότερο στην αποφυγή ορισμένων τροφίμων και να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην κατανάλωση νόστιμων και υγιεινών προϊόντων.

Η μείωση των θερμίδων αντισταθμίζεται από την υπέροχη γεύση

Σοκολάτα και άλλα καλούδια Διατροφή Sirtfood

Προειδοποιήσεις από επαγγελματίες υγείας

Αυτό που είναι κρίσιμο με αυτή τη δίαιτα είναι η αντίδραση του σώματος μετά την επιστροφή στη συνήθη δίαιτα. Εάν δεν αντικαταστήσετε τις κακές διατροφικές συνήθειες με υγιεινές, σίγουρα θα προκύψει το δυσάρεστο αποτέλεσμα yo-yo. Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας είναι της γνώμης ότι η δίαιτα sirtfood όχι μόνο αποδυναμώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα, αλλά αποδυναμώνει και άλλους ιστούς και μυς. Ειδικά άτομα με αδύναμα οστά θα μπορούσαν να υποστούν τραύμα στη συνέχεια. Υπάρχουν λοιπόν πολλές αντιρρήσεις σε αυτή τη δίαιτα. Σίγουρα δεν είναι βασικά κακό, αλλά είναι επίσης σαφώς ακατάλληλο για όλους και σε κάθε φάση της ζωής.

Νόστιμα λαχανικά και χυμοί λαχανικών είναι κατάλληλα για τη δίαιτα sirtfood

Διατροφή Sirtfood - μπρόκολο

Τέλος, η δίαιτα sirtfood είναι καλή ιδέα ή όχι?

Perhapsσως η κατάλληλη απάντηση θα ήταν ποιος και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλή αυτή η δίαιτα. Μπορεί να είναι ιδανικό για μερικούς ανθρώπους που έχουν ούτως ή άλλως έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτή την περίπτωση, η δίαιτα sirtfood θα ήταν μια ευκαιρία για ποικιλία χωρίς δραστικές αλλαγές στις δικές του συνήθειες. Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτές οι τρεις εβδομάδες θα καθάριζαν το σώμα από τις τοξίνες. Μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να ξεπεράσουν τον εθισμό τους σε ανθυγιεινά γλυκά χάρη στη δίαιτα sirtfood. Η εμπειρία έχει δείξει ότι, για παράδειγμα, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς τακτική κατανάλωση ζάχαρης, κάποιος δεν έχει τόσο έντονη όρεξη για αυτό. Βασικά, οι ειδικοί συμβουλεύουν την αυστηρή μακροπρόθεσμη διατροφή. Ο σωστός τρόπος για να χάσετε βάρος λειτουργεί μόνο εάν αναπτύξετε συνήθειες με τις οποίες μπορείτε να ζήσετε μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να κάνετε πρωταρχικό στόχο την υγιεινή διατροφή. Η απώλεια βάρους πρέπει να προκύπτει από αυτό και να μην είναι αυτοσκοπός.

Μακροπρόθεσμα, μόνο εκείνες οι δίαιτες που σχηματίζουν υγιείς συνήθειες σε μας είναι αποτελεσματικές

Διατροφή Sirtfood υγιεινή τροφή

Σε πρώτη φάση, οι χυμοί πρέπει να προτιμώνται από τα στερεά γεύματα

Οι δίαιτες Sirtfood κάνουν νόστιμους και υγιεινούς χυμούς

Τα υγιεινά ελαφριά πιάτα πρέπει πάντα να προτιμώνται στην καθημερινή ζωή 

Η δίαιτα Sirtfood είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο

Οι σαλάτες θαλασσινών θα ήταν επίσης τέλειες

Σαλάτα δίαιτας Sirtfood με θαλασσινά

Τα βατόμουρα μπορεί να είναι μέρος της διατροφής

υπέροχες νόστιμες ιδέες φρούτων δίαιτα sirtfood

Πολύ υγιεινά γεύματα είναι πραγματικά δυνατά στο πλαίσιο της δίαιτας sirtfood 

διάφορα εξαιρετικά συστατικά δίαιτα sirtfood