Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και στραγγισμένοι, είναι πολύ κατάλληλο να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Επειδή οι ρύποι από τα τρόφιμα, ο αέρας και ολόκληρο το περιβάλλον μας συσσωρεύονται με τον καιρό στον οργανισμό μας και παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη μορφή αποβλήτων και εναποθέσεων λίπους. Ως αποτέλεσμα, το σώμα μας είναι συχνά υπερβολικά όξινο και υποφέρουμε από το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Θα σας πούμε σήμερα πώς οι Ιάπωνες αποτοξινώνουν το σώμα τους για εκατοντάδες χρόνια και εξασφαλίζουν βιώσιμη υγεία, μια λεπτή σιλουέτα και περισσότερη ζωτική ενέργεια κάθε μέρα.

Αποτοξίνωση του σώματος με umeboshi

umeboshi αποτοξίνωση αποτοξίνωση του σώματος

Τι είναι το umeboshi?

Ένα από τα μυστικά για την αποτοξίνωση του σώματος στην Ιαπωνία ονομάζεται umeboshi. Κυριολεκτικά μεταφράζεται σημαίνει ume (δαμάσκηνο) και boshi 干 (ξηρό). Αυτά λοιπόν είναι ξινό-αλμυρά τουρσί και αποξηραμένα ιαπωνικά δαμάσκηνα, ή μάλλον βερίκοκα. Κατ ‘αρχήν, τα φρούτα ume τοποθετούνται σε βερνίκι αλατιού αμέσως μετά τη συγκομιδή.

Παρόμοια με το λάχανο τουρσί, λαμβάνει χώρα μια διαδικασία καθαρισμού, η οποία δημιουργεί πολλά καλά βακτήρια. Στη συνέχεια, οι καρποί ξηραίνονται και τοποθετούνται ξανά στο υγρό ζύμωσης που έχει ήδη συλλεχθεί με λίγα φύλλα shiso. Μόλις τελειώσουν, τα Umeboshis διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι κατάλληλα για καθημερινή κατανάλωση. Οι Ιάπωνες τρώνε τα αλμυρά δαμάσκηνα πολύ συχνά και με ευχαρίστηση. Πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους με umeboshi και πράσινο τσάι για πρωινό.

Τα ιαπωνικά δαμάσκηνα έχουν αρκετά ξινή γεύση, ακόμη και ωμά

ακατέργαστο σώμα umeboshi αποτοξινώνει τα τρόφιμα

Προετοιμάστε το umeboshi με τον παραδοσιακό τρόπο

τοποθετήστε umeboshi για αποτοξίνωση του σώματος

Οι καρποί παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τα φύλλα Shiso

umeboshi δαμάσκηνο σώμα engifte

Τι θετικές επιδράσεις έχει το φρούτο ume?

Το Umeboshi είναι έντονα αλκαλικό και έτσι εξασφαλίζει καλύτερη ισορροπία οξέος-βάσης. Επιπλέον, ο καρπός έχει έντονο αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα, το οποίο ενισχύει επιπλέον το σώμα. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του ιαπωνικού δαμάσκηνου, ωστόσο, είναι η αποτοξίνωση. Το τουρσί φρούτα διεγείρει τα νεφρά και το συκώτι και έτσι εντείνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του ίδιου του σώματος. Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε περισσότερη φρέσκια ενέργεια, αλλά και σε υγιή απώλεια βάρους και πιο όμορφη χροιά. Δεν είναι για τίποτα ότι οι Ιάπωνες θεωρούν το umboshis ως φυσικό αναζωογονητικό παράγοντα.

Ο γαστρεντερικός σωλήνας ωφελείται επίσης πάρα πολύ από τα φρούτα. Χάρη στα βακτήρια γαλακτικού οξέος, το Umeboshi παρέχει μεγάλη ανακούφιση όχι μόνο για τη δυσκοιλιότητα, αλλά και για πολλές άλλες ασθένειες όπως γαστρίτιδα και απώλεια όρεξης. Συνολικά, αυτό το φάρμακο διεγείρει την πέψη, αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τι άλλο θα μπορούσατε να περιμένετε από ένα τόσο μικρό φρούτο;?

Ένα αξιόλογο φρούτο με ποικιλία επιδράσεων

αποτοξίνωση υγιούς σώματος umeboshi

Και όντως! Ο Umeboshis μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό εάν χρειάζεστε βοήθεια το πρωί μετά. Έτσι, όταν έχετε hangover, ένα ή δύο δαμάσκηνα umeboshi ανακουφίζουν από πονοκεφάλους και άλλα παράπονα με έναν εντελώς φυσικό τρόπο, τροφοδοτώντας τον οργανισμό με τα απαραίτητα μέταλλα.

Τα φρούτα Ume μπορούν επίσης να ισχυριστούν ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν πολύ σίδηρο και έχουν πολύ θετική επίδραση στην περίοδό σας. Με την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ρυθμίζουν επίσης την ορμονική ισορροπία και είναι πολύ ευεργετικά ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για μητέρες και αγέννητα μωρά. Φυσικά, εάν έχετε αμφιβολίες, πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από γιατρό εκ των προτέρων.

Το αυθεντικό ιαπωνικό φάρμακο βοηθά σε πολλές ασθένειες

Ξινό ιαπωνικό δαμάσκηνο (umeboshi).

Πώς μπορεί να καταναλωθεί το umeboshi;?

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το umeboshi μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και για πρωινό. Ωστόσο, το onigiri με τα αλμυρά δαμάσκηνα και το λεγόμενο Hinomaru Bentō είναι πολύ δημοφιλή. Το παραδοσιακό ιαπωνικό κουτί μεσημεριανού γεύματος είναι γεμάτο με ρύζι και διακοσμημένο με ένα κόκκινο φρούτο ume. Το όλο πράγμα συμβολίζει την ιαπωνική σημαία και είναι πολύ δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Τα υγιή φρούτα μπορούν φυσικά να προστεθούν σε πολλά άλλα πιάτα ή απλά να καρυκευθούν με αυτό. Μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο, ως ωραία οπτική προφορά, είτε να κοπεί σε κομμάτια και να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα συστατικά.

Onigiri με umeboshi

σούσι umeboshi υγιεινή διατροφή σώματος αποτοξίνωση

Hinomaru Bentō με συνοδευτικό

ιαπωνικό δαμάσκηνο umeboshi αποτοξίνωση σώματος

Ιαπωνικά νουντλς ρυζιού με σουσάμι και umeboshi

πιάτα umeboshi πάστα υγιές σώμα αποτοξίνωση

Εμπιστευτείτε την αιώνια γνώση από την Άπω Ανατολή!

αλκαλική τροφή umeboshi αποτοξίνωση σώματος

δαμάσκηνα umeboshi τουρσί αποτοξινώνουν το σώμα

σώμα αποτοξίνωσης τροφίμων umeboshi δαμάσκηνο

umeboshi ιαπωνικό δαμάσκηνο αποτοξινώνει το σώμα