Εάν έχετε παρακολουθήσει ήδη ένα μάθημα γιόγκα, τότε πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τον χαιρετισμό στον ήλιο της γιόγκα. Το Surya Namaskar κυριολεκτικά σημαίνει χαιρετισμός στον ήλιο και αποτελεί σημαντικό μέρος των ασκήσεων γιόγκα (ασάνες). Εάν είστε αρχάριος, ίσως θελήσετε να μάθετε περισσότερα για το Surya Namaskar. Για παράδειγμα: πώς να κάνετε σωστά τον χαιρετισμό στον ήλιο και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε. Πόσοι γύροι απαιτούνται και κλπ.

Γεγονότα για τον χαιρετισμό στον ήλιο της γιόγκα

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Sunrise

Στην πραγματικότητα, ο σωστός χαιρετισμός στον ήλιο της γιόγκα είναι σημαντικός και μερικά βασικά στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Surya Namaskar, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχάριους. Απλά διαβάστε και αφήστε τον ατμό στο χαλί!

Βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο εσωτερική γαλήνη!

Ασκήσεις χαιρετισμού Surya Namaskar Yoga Son Son

Surya Namaskar

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar εισπνεύστε εκπνοή

11 γεγονότα σχετικά με τον χαιρετισμό στον ήλιο της γιόγκα (Surya Namaskar) που κάθε αρχάριος πρέπει να γνωρίζει:

1. Γιατί πρέπει να κάνετε τον χαιρετισμό στον ήλιο; Αυτή είναι ίσως η πρώτη ερώτηση που απασχολεί τους περισσότερους αρχάριους γιόγκα. Ο χαιρετισμός του ήλιου είναι σημαντικός για δύο λόγους. Πρώτον, το Surya Namaskar μπορεί να είναι μια εξαιρετική προπόνηση ολόκληρου του σώματος. Το τέντωμα, η κάμψη και η τόνωση των μυών είναι εξαιρετική άσκηση για την απώλεια βάρους. Ο χαιρετισμός στον ήλιο προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία πέρα ​​από το φυσικό επίπεδο. Η Surya Namaskar χαλαρώνει το μυαλό και το οδηγεί σε διαλογισμό. Δεύτερον, ο χαιρετισμός του ήλιου μας δίνει την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον ήλιο, χωρίς τον οποίο η ζωή στη γη θα ήταν αδύνατη!

Γιατί, πώς και πότε να κάνετε τον χαιρετισμό στον ήλιο?

Yoga Surya Namaskar χαιρετισμός ήλιου στην παραλία με την ανατολή

Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις γιόγκα τόσο στο σπίτι όσο και σε εξωτερικούς χώρους

Γιόγκα χαιρετισμός στον ήλιο Surya Namaskar σε εξωτερικούς χώρους

Ο χαιρετισμός στον ήλιο είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα

Γιόγκα ήλιος χαιρετισμός Κύκλος Surya Namaskar

2. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να εξασκήσετε τον χαιρετισμό στον ήλιο; Είναι καλή ιδέα να κάνετε surya namaskar νωρίς το πρωί με την ανατολή του ηλίου με άδειο στομάχι.

3. Μπορείτε να κάνετε τον χαιρετισμό στον ήλιο το βράδυ; Ναί. Μπορείτε να εξασκήσετε τον χαιρετισμό στον ήλιο κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Όταν το φεγγάρι είναι ορατό, μπορείτε να εξασκήσετε τον χαιρετισμό του φεγγαριού (Chandra Namaskar).

4. Πού να κάνετε surya namaskar; Παρόλο που δεν υπάρχει περιορισμός στην τοποθεσία, μπορείτε ακόμα να εξασκήσετε τη γιόγκα σας σε εξωτερικούς χώρους ή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο με θέα στη φύση.

Η ομορφιά της φύσης είναι εύκολο να θαυμάσετε

Χαιρετισμός ήλιων γιόγκα στην παραλία στην ανατολή

5. Σεβαστείτε τα όρια του σώματός σας! Ως αρχάριος, μπορεί να θέλετε να μιμηθείτε τον δάσκαλό σας γιόγκα, αλλά να θυμάστε ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Μην ανταγωνίζεστε κανέναν. Κάντε μόνο όσο μπορείτε ή το σώμα σας μπορεί να χειριστεί.

Ως αρχάριος, πιθανότατα δεν μπορείτε να κάνετε τέλεια τις ασάνες, αλλά συνεχίστε έτσι κι αλλιώς

Uttanasana Yoga Sun Salutation Surya Namaskar

6. Πόσους γύρους Surya Namaskar πρέπει να κάνετε; Είναι καλή ιδέα να κάνετε τουλάχιστον 12 γύρους την ημέρα (το ένα σετ αποτελείται από δύο γύρους – έξι με το δεξί πόδι, έξι με το άλλο). Ωστόσο, ως αρχάριος, μπορείτε να ξεκινήσετε με δύο έως τέσσερις γύρους και στη συνέχεια να κάνετε σταδιακά όσες επαναλήψεις αισθάνεστε άνετα. Μπορείτε ακόμη να εξασκηθείτε έως και 108 γύρους Surya Namaskar.

Ως αρχάριος, μπορείτε να ξεκινήσετε με 2 γύρους

Γιόγκα ήλιος χαιρετισμός Surya Namaskar ζωή της πόλης αύριο το πρωί

Ο χαιρετισμός στον ήλιο κάνει καλό σε όλο το σώμα

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar

7. Ο χαιρετισμός του ήλιου από μόνος του δεν είναι αρκετός. Συνδυάστε το με άλλες ασκήσεις γιόγκα. Παρόλο που το Greeting to the Sun είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα, καλό είναι να το συνδυάσετε με άλλες πιο έντονες asanas για μια ολοκληρωμένη εμπειρία γυμναστικής.

Η γιόγκα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα για το μυαλό και το σώμα

Γιόγκα χαιρετισμός στον ήλιο Surya Namaskar στην παραλία

8. Ποια ταχύτητα πρέπει να κρατήσει κάποιος όταν χαιρετά τον ήλιο; Η εξάσκηση στο surya namaskar με διαφορετικές ταχύτητες (αργή, μεσαία ή γρήγορη) θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Η εκτέλεση του χαιρετισμού στον ήλιο με αργό ρυθμό θα ενισχύσει και θα τονώσει τους μυς του σώματος. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να ισορροπήσετε το σώμα, το μυαλό και την αναπνοή σας και απολαύστε μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαλογισμού. Μερικοί γρηγορότεροι γύροι μπορεί να είναι μια εξαιρετική προπόνηση καρδιο. Όταν κάνετε surya namaskar ως άσκηση προθέρμανσης, κάντε το με γρήγορο ρυθμό. Αλλά αν ασκείτε τον χαιρετισμό στον ήλιο ως μέρος της πρακτικής σας γιόγκα, μια αργή έως μέτρια ταχύτητα έχει νόημα.

Οι ασκήσεις γιόγκα είναι επίσης πολύ ευεργετικές για τα παιδιά

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Παιδικές ασκήσεις γιόγκα

9. Μάθετε τον χαιρετισμό του ήλιου υπό επίβλεψη. Όπως με κάθε άλλη άσκηση γιόγκα, είναι σημαντικό να μάθετε τον χαιρετισμό στον ήλιο υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου και έμπειρου δασκάλου γιόγκα.

Πάρτε ένα μάθημα γιόγκα και εμπιστευτείτε έναν έμπειρο δάσκαλο γιόγκα

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Yoga Class

10. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν έχετε πρόβλημα στην πλάτη. Εάν έχετε επίμονο πόνο στην πλάτη, άλλους πόνους ή χρόνιο σωματικό πρόβλημα, συνιστάται να δείτε έναν γιατρό.

11. Κάντε υπομονή και ασχοληθείτε με την πρακτική σας στη γιόγκα. Για καλύτερα αποτελέσματα, εξασκείστε τακτικά τον χαιρετισμό στον ήλιο της γιόγκα. Μόνο τότε μπορείτε να βιώσετε τα οφέλη του. “Είναι καλύτερα να ασκείστε για 20 λεπτά την ημέρα παρά να κάνετε μια ώρα κάθε τόσο”, δήλωσε ο Krishan Verma, Senior Sri Sri Yoga Teacher.

Χαιρετήστε τον ήλιο όσο το δυνατόν νωρίτερα και απολαύστε μια υπέροχη μέρα!

Surya Namaskar Yoga Sun Χαιρετισμός στον Sunλιο

Σιγά -σιγά θα έχετε επίσης καλή πρόοδο!

Yoga Surya Namaskar χαιρετισμός ήλιου στην παραλία στο ηλιοβασίλεμα