Αν σας αρέσει να πίνετε τσάι και σας ενδιαφέρει η θεραπευτική δύναμη των φυσικών προϊόντων, έχουμε κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρουμε σήμερα. Τα παρακάτω αφορούν το τσάι τσάγκα, ένα δημοφιλές προς το παρόν ζεστό ρόφημα που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό στον αγχωτικό μας κόσμο, όπου ιοί και άλλες λοιμώξεις καραδοκούν σε κάθε στροφή. Για πολλούς από τους αναγνώστες μας, το τσάι Chaga μπορεί να μην είναι όρος. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αναφέρουμε περισσότερα σχετικά με την προέλευση και τα οφέλη για την υγεία του θεραπευτικού τσαγιού σε αυτό το άρθρο. Στη συνέχεια, θα βρείτε επίσης σύντομες οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής του. Εάν ενδιαφέρεστε επίσης για υπερτροφές και αποτοξίνωση, τότε μείνετε μαζί τους για να μάθετε περισσότερα για το τσάι τσάγκα.

Το τσάι Chaga είναι ένα αρωματικό ζεστό ρόφημα που έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.  

Τσάι Chaga ένα φλιτζάνι χρυσοκάστανο χρώμα Μανιτάρια Chaga κομμάτια Θεραπευτική δύναμη από τη φύση

 • Από πού προέρχεται το τσάι τσάγκα;?

Το τσάι Chaga ήρθε σε εμάς στην Ευρώπη από τη βορειοανατολική Κίνα, όπου είναι πολύ δημοφιλές ως θεραπευτικό ζεστό ρόφημα. Το λεγόμενο μανιτάρι Chaga (Inonotus obliquus) είναι απαραίτητο για την παρασκευή αυτού του τσαγιού. Αυτό το φαρμακευτικό μανιτάρι μπορεί να βρεθεί στα βόρεια μέρη του πλανήτη μας. Είναι εγγενές στη Λαπωνία, τη Σερβία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Η θεραπευτική του δύναμη ανακαλύφθηκε πριν από αιώνες. Η τρέχουσα ιστορία χρήσης του σε αυτές τις χώρες ανάγεται στον 12ο αιώνα. Παρόλο που δεν υπάρχουν γραπτές αποδείξεις για αυτό, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μανιτάρι Chaga χρησιμοποιήθηκε από Φινλανδούς και Ρώσους θεραπευτές πολύ νωρίτερα, για παράδειγμα για τη θεραπεία ασθενών. Σήμερα οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μανιταριού είναι αναμφίβολα. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν είναι κατάλληλο ως βρώσιμο μανιτάρι, αλλά χρησιμοποιείται πολύ για την παρασκευή νόστιμου τσαγιού Chaga.

Το μανιτάρι Chaga είναι γνωστό ως φαρμακευτικό μανιτάρι στη λαϊκή ιατρική εδώ και αιώνες.

Τσάι Chaga Τσάι Chaga Μανιτάρια Chaga μεγάλα κομμάτια μη επεξεργασμένη επιφάνεια σκούρο έως μαύρο

 • Τα θετικά αποτελέσματα του μανιταριού Chaga με μια ματιά

Το μανιτάρι Chaga είναι επίσης γνωστό με το όνομα Schillerporling. Αντιπροσωπεύει έναν σπάνιο μύκητα δέντρων που αναπτύσσεται στους κορμούς της σημύδας, της τέφρας και των κέρατων. Μόνο το φαρμακευτικό μανιτάρι που αναπτύσσεται σε σημύδες χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και για την παρασκευή τσαγιού. Μοιάζει με παραμορφωμένο μαύρο κομμάτι και φτάνει σε μέγεθος περίπου 50 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό το υπέροχο φυσικό προϊόν περιέχει πολλά μοναδικά ενεργά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και καταστέλλουν ασθένειες. Εδώ είναι τα απίστευτα οφέλη για την υγεία του μανιταριού chaga με μια ματιά:

 Σήμερα, επιστήμονες και ιατροί έχουν ερευνήσει και επιβεβαιώσει τις ευεργετικές επιδράσεις του στο ανθρώπινο σώμα.

Τσάι Chaga ένα ποτήρι κομμάτια Το μανιτάρι Chaga αναπτύσσεται σε σημύδες σε κομμάτια μη επεξεργασμένης επιφάνειας από σκούρο έως μαύρο

 • Το μανιτάρι Chaga ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει το σώμα στην επούλωση της φλεγμονής.
 • Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα, την ενέργεια και την αντοχή και προάγει τη γενική ζωτικότητα του σώματος.
 • Στα αρχικά στάδια του καρκίνου, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και προκαλεί τον κυτταρικό θάνατό τους.
 • Το μανιτάρι Chaga είναι το καλύτερο φυσικό αντιοξειδωτικό, καθαρίζει το αίμα από τοξίνες, μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Μειώνει το υψηλό σάκχαρο στο αίμα και βοηθά στον διαβήτη. βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, αυξάνει την απόδοση της μνήμης και προάγει τη βέλτιστη υγεία του εγκεφάλου.
 • Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών, σταματά την περιοδοντική νόσο, μειώνει τις ενοχλήσεις των αρθρώσεων και των οστών.
 • Βοηθάει στα δερματικά προβλήματα και βελτιώνει τη γενική εμφάνιση του δέρματος.

Όταν πίνετε τσάι Chaga, επωφελείστε από όλα τα παραπάνω θεραπευτικά οφέλη του φαρμακευτικού μανιταριού Chaga. Αλλά πώς ακριβώς παρασκευάζεται το τσάι Chaga, θα το μάθετε στις επόμενες γραμμές.

Τα κομμάτια μανιταριών Chaga μοιάζουν με αυτό και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού Chaga.

Τσάι Chaga Τα κομμάτια μανιταριών Chaga χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, με χρυσό καφέ χρώμα, με πολλές ζωτικές ουσίες

 • Εύκολη προετοιμασία του τσαγιού Chaga

Για την παρασκευή του τσαγιού chaga χρειάζεστε κομμάτια μανιταριών chaga. Αυτά είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής, καταστήματα υγιεινής διατροφής και ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι καλύτερο να ζητήσετε κομμάτια τσαγιού chaga από τη Λαπωνία ή τη Σιβηρία. Από εδώ προέρχονται τα υψηλότερης ποιότητας φυσικά προϊόντα, γιατί εκεί κάνει πολύ κρύο. Όσο χαμηλότερες είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο ζωτικές ουσίες συλλέγονται στο μανιτάρι. Τα κομμάτια chaga είναι στην πραγματικότητα φυσικά, μη επεξεργασμένα μανιτάρια σε αποξηραμένη μορφή.

Με κομμάτια μανιταριών chaga ετοιμάζετε το θεραπευτικό τσάι Chaga.

Τσάι Τσάγκα ένα φλιτζάνι χρυσοκίτρινο χρώμα Μανιτάρια Τσάγκα

Τσάι Chaga Τα κομμάτια μανιταριών Chaga και η σκόνη έχουν πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα

Χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά για να προετοιμάσετε το τσάι:

 • Ανάλογα με το μέγεθος, δύο έως τρία κομμάτια μανιταριού Chaga.
 • μισό λίτρο νερό.

Έτσι παρασκευάζεται το τσάι Chaga:

 • Ρίξτε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.
 • Βάλτε τα κομμάτια μανιταριών chaga στο νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
 • Στη συνέχεια το τσάι κοσκινίζεται και πίνεται. πλήρης!

Στο συνημμένο βίντεο μπορείτε να ακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής τσαγιού:

 Το τσάι Chaga είναι αρωματικό και έχει καλή γεύση.

Τσάι Chaga Ρίξτε κομμάτια μανιταριών chaga από την κατσαρόλα στο φλιτζάνι

 

Επιπλέον συμβουλές για το τσάι Chaga: Τα κομμάτια chaga είναι πολύ παραγωγικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικές φορές για την παρασκευή τσαγιού chaga. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τα κομμάτια που χρησιμοποιήσατε σε ένα ποτήρι μετά την παρασκευή του τσαγιού και ρίξτε λίγο νερό ώστε να καλύψει τα κομμάτια. Στη συνέχεια, πρέπει να κρατήσετε αυτό το ποτήρι στο ψυγείο. Μόλις το χρώμα του τσαγιού chaga φτάσει σε ανοιχτό καφέ, προστίθεται ένα επιπλέον κομμάτι μανιταριού chaga κατά την προετοιμασία. Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αντικαθίστανται σταδιακά.

 Το καλύτερο αντιοξειδωτικό απευθείας από τη φύση!

Το τσάι Chaga είναι ένα φλιτζάνι από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά απευθείας από τη φύση

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης δεν έχει ακόμη διερευνηθεί πλήρως.

Οι θεραπευτικές δυνάμεις του τσαγιού Chaga της φύσης δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί επαρκώς

Ως εναλλακτική λύση στα κομμάτια μανιταριών chaga, η σκόνη chaga διατίθεται επίσης σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Ωστόσο, χρησιμοποιείται με αλκοόλ για την παρασκευή βάμματος.

 Αυτή η χρυσοκίτρινη σκόνη έχει τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες με το μανιτάρι Chaga.

Σκόνη τσαγιού Chaga σκούρο καφέ χρώμα Θεραπευτική δύναμη μανιταριών Chaga από τη φύση

 

Το τσάι Chaga είναι εύκολο να ετοιμαστεί στο σπίτι ….

Ετοιμάστε τσάι τσάγκα στο σπίτι με κομμάτια μανιταριών chaga

Τσάι Chaga σκούρο καφέ χρώμα Chaga κομμάτια μανιταριών Θεραπευτική δύναμη από τη φύση

… και απολαύστε το με ηρεμία και γαλήνη!

Παρασκευή τσαγιού Chaga

 

Παρασκευή τσαγιού Chaga

Τσάι Chaga σκούρο καφέ χρώμα Chaga μανιτάρια κομμάτια σκόνη Θεραπευτική δύναμη από τη φύση