10 υπέροχες ιδέες επίπλωσης που αυξάνουν την ποιότητα ζωής

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα ή μια μεγάλη σοφίτα: εάν έχετε τα κατάλληλα έπιπλα, μπορείτε με τη βοήθεια Ιδέες ζωής και συμβουλές επίπλωσης βγάλτε ακόμα περισσότερα από τους τέσσερις τοίχους σας. Είναι εντελώς άσχετο εδώ αν ενεργείτε πιο μινιμαλιστικά, vintage ή κλασικά σε σχέση με το στυλ σας. Στα περισσότερα διαμερίσματα, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, ειδικά σε σχέση με τη χρήση αξεσουάρ. Τα καλά νέα: πολλές συμβουλές επίπλωσης δεν είναι ακριβές, αλλά έχουν μεγάλο και διαρκή αποτέλεσμα. Όπως πάντα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

Οι μονάδες τοίχου ως ζεστός οργανωτής

Συχνά, μπορεί να δημιουργηθεί ένας μικρός, πρόσθετος χώρος δωματίου με τη βοήθεια ενός ράφι

Εικόνα: Ζωντανό παράδειγμα για διαχωριστικούς τοίχους ως πρακτικά αξεσουάρ. Πηγή εικόνας: ΆνναΤαμίλα-388215628 / Shutterstock.com

Μια μονάδα τοίχου όχι μόνο δημιουργεί περισσότερη τάξη για βιβλία και άλλα παρόμοια, αλλά βοηθά επίσης να φέρει περισσότερη δομή στους τέσσερις τοίχους σας. Ειδικά αν έχετε ένα ιδιαίτερα μεγάλο σαλόνι, για παράδειγμα, ένα διαχωριστικό δωματίου δημιουργεί συχνά περισσότερη άνεση και κομψή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, φροντίζετε πάντα να τακτοποιείτε τα περιεχόμενα της μονάδας τοίχου τακτοποιημένα. Διαφορετικά, αυτό το χρήσιμο αξεσουάρ γίνεται γρήγορα ανήσυχο. Επιπλέον, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τέτοια διαχωριστικά δωματίων μόνο σε μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους δωμάτια. Διαφορετικά, οι τοίχοι φαίνονται μάλλον να κάθονται σε χώρο που είναι πολύ μικρός.

Έπιπλα καθίσματος σε ανοιχτόχρωμο χρώμα – κάθε άλλο παρά δροσερό και στείρο

Τα απλά έπιπλα μπορούν να ανανεωθούν με τη βοήθεια μαξιλαριών

Εικόνα: μαξιλάρια ως πιτσιλιές χρώματος σε ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Πηγή εικόνας: DotExe – 482657359 / shutterstock.com

Ειδικά αν έχετε ένα μικρό χώρο διαβίωσης, τα ελαφριά έπιπλα μπορούν να προσφέρουν μια καλύτερη αίσθηση χώρου. Οι επιλογές εδώ από καιρό δεν περιορίζονται «μόνο» στο κλασικό λευκό. Ειδικά καναπέδες και άλλοι Τα παστέλ καθίσματα θεωρούνται διαχρονικά. Προαιρετικά, μπορείτε να το αρωματίσετε λίγο με πολύχρωμα αξεσουάρ όπως μαξιλάρια ή κουβέρτες. Όποιος φοβόταν πάντα ότι ένας ανοιχτόχρωμος καναπές, για παράδειγμα, θα φαινόταν πολύ απρόσωπος, θα διδαχθεί γρήγορα καλύτερα εδώ.

Ιδέες επίπλωσης – Διαφανή έπιπλα για περισσότερη ζωντάνια

Εάν χρησιμοποιείτε φιλιγκράν έπιπλα σωστά, μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο πιο φωτεινό και φιλικό

Εικόνα: Διαφανή έπιπλα σε ένα μικρό χώρο διαβίωσης. Πηγή εικόνας: Photographee.eu-525367363 / Shutterstock.com

Αν θέλετε να βασίζεστε σε διαφανή έπιπλα, δεν χρειάζεται πάντα να επιλέγετε γυαλί. Καρέκλες με συγκριτικά λεπτά πόδια ή άλλα «διαφανή» αξεσουάρ βοηθούν επίσης στο να φαίνεται ένα διαμέρισμα λίγο μεγαλύτερο και πιο μαλακό. Ειδικά αν το εν λόγω δωμάτιο είναι συγκριτικά μικρό δωμάτιο, μπορείτε να κερδίσετε πόντους εδώ με τα κατάλληλα έπιπλα.

Ένα μεγάλο τραπέζι για ζεστές (και νόστιμες) ώρες

Το στυλ μιας ευρύχωρης τραπεζαρίας δεν πρέπει να υποτιμάται

Εικόνα: Μεγάλο τραπέζι φαγητού με εποχική διακόσμηση. Πηγή εικόνας: 2Μ μέσα – 487142923 / Shutterstock.com

Έχετε μεγάλη τραπεζαρία; Εκπληκτικός! Στη συνέχεια, πρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσετε. Ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού είναι σίγουρα ένα από τα must-have εδώ. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να το τοποθετήσετε επιδέξια. Με τα χρόνια, το επιμηκυμένο μοντέλο έγινε όλο και πιο δημοφιλές εδώ. Συνδυάστε αυτό το σημαντικό στοιχείο, για παράδειγμα, με ένα φωτιστικό οροφής και διακοσμητικά τραπεζιού που είναι προσαρμοσμένα στην αντίστοιχη εποχή. Είτε για ένα πλούσιο δείπνο είτε σε μια ζεστή ατμόσφαιρα: η ξύλινη τραπεζαρία γίνεται γρήγορα το επίκεντρο του καθιστικού στα περισσότερα νοικοκυριά.

Η τέχνη του τοίχου ως κλασική διακόσμηση τοίχων … αποκτάτε όμορφες αναμνήσεις με καλλιτεχνικό τρόπο

Συντονίζετε πάντα τη διάταξη των εικόνων σας και χρησιμοποιείτε ομοιόμορφα καρέ.

Τίποτα δεν φαίνεται πιο προσωπικό από μια φωτογραφία. Επομένως, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τις αναμνήσεις από όμορφες μέρες και να τις κάνετε μέρος του σχεδιασμού των τοίχων σας. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε εδώ, ωστόσο, είναι να παρέχετε μια μικρή δομή έτσι ώστε να προκύψει μια μεμονωμένη, αλλά τακτοποιημένη, αρμονική εικόνα. Ειδικά η ρύθμιση και η επιλογή του κατάλληλου πλαισίου είναι ζωτικής σημασίας εδώ. Είναι καλύτερο να μην αναμειγνύετε διαφορετικά στυλ εδώ, αλλά περιοριστείτε σε έναν τύπο πλαισίου. Κρεμάστε τις εικόνες κυρίως σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου και δημιουργήστε μια μικρή “γωνιά μνήμης και νοσταλγίας”.

Ιδέες επίπλωσης – Απολαύστε ευέλικτα σχέδια με χρώμα μαυροπίνακα και συν.!

Οι διασκεδαστικές νότες βρίσκουν τη θέση τους σε έναν τοίχο μαυροπίνακα.

Εικόνα: γωνία του τραπεζιού με προσωπικές σημειώσεις. Πηγή εικόνας: Photographee.eu -519347620 / Shutterstock.com

Οι τοίχοι είναι εξαιρετικοί για εξατομίκευση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πάντα να είναι τα κλασικά πλαίσια εικόνων. Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο ευέλικτοι εδώ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία τραπεζιών. Το φόντο είναι είτε βαμμένο είτε κολλημένο και προσφέρει αρκετό χώρο για μικρά μηνύματα αγάπης ή την τρέχουσα λίστα αγορών. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτο.

Έχετε το θάρρος να έχετε τουλάχιστον έναν άδειο τοίχο και απλά έπιπλα – το μινιμαλιστικό στυλ

Οι σαφείς γραμμές και τα ελαφριά σχέδια κυριαρχούν εδώ

Εικόνα: Σαφείς γραμμές και δομές σε μινιμαλιστικό ύφος. Πηγή εικόνας: Tr1sha – 520261186 / Shutterstock.com

Το μινιμαλιστικό στυλ επίπλωσης προέρχεται αρχικά από τις νορβηγικές χώρες, αλλά με τα χρόνια κατάφερε επίσης να το φτιάξει στο σπίτι του στη Γερμανία. Η αρχή χαρακτηρίζεται από απλές και σαφείς δομές, τόσο σε σχέση με τα έπιπλα όσο και σε σχέση με τον σχεδιασμό του τοίχου. Επιπλέον, κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα. Είναι επίσης ιδανικό για τη δημιουργία ακόμη περισσότερης αίσθησης σε μικρά διαμερίσματα. Το μόνο σημαντικό πράγμα είναι να μην αναμειγνύεται το μινιμαλιστικό στυλ με άλλες μορφές επίπλωσης, αν είναι δυνατόν, αλλά αντίθετα να παραμείνει πιστός σε μια γραμμή.

Χρησιμοποιήστε μεγάλα παράθυρα για τέλειες συνθήκες φωτισμού!

Μην χάνετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει ένα μεγάλο παράθυρο μπροστά

Εικόνα: Μεγάλο μπροστινό παράθυρο υποστηρίζει φυσικό φως ημέρας. Πηγή εικόνας: Antoha 713 – 515015212 / Shutterstock.com

Τα μεγάλα παράθυρα ή τα πλήρη μπροστινά παράθυρα δεν είναι ευεργετικά μόνο το καλοκαίρι. Ακόμα και το χειμώνα, συμβάλλουν στη διασφάλιση αρμονικών και ελκυστικών συνθηκών φωτισμού. Εδώ παίζει και πάλι ο παράγοντας διαφάνεια. Προκειμένου να τοποθετήσετε επιδέξια τα δωμάτιά σας και τα αντίστοιχα έπιπλα με τη βοήθεια των παραθύρων, συνιστάται η χρήση ανοιχτόχρωμων κουρτινών. Αυτά όχι μόνο χρησιμεύουν ως οθόνη απορρήτου, αλλά αφήνουν τον ανατέλλοντα ή δύση του ήλιου να έχει ακόμα καλύτερη επίδραση στο δωμάτιό σας.

Τα πολυλειτουργικά έπιπλα εξοικονομούν χώρο!

Με πολυλειτουργικά έπιπλα, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την πολυτέλεια

Εικόνα: Ο καναπές -κρεβάτι ως κλασικός ανάμεσα σε πολυλειτουργικά έπιπλα. Πηγή εικόνας: Συν ένα -458041342 / Shutterstock.com

Οι άνθρωποι που ζουν σε μικρότερα διαμερίσματα ειδικότερα είναι εξοικειωμένοι με το πρόβλημα: Συχνά, οι δικές τους απαιτήσεις επίπλωσης έρχονται σε αντίθεση με την έλλειψη χώρου. Τα πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως ένας καναπές -κρεβάτι ή ένα ενυδρείο, τα οποία έχουν επίσης ένα ντουλάπι από κάτω, είναι η τέλεια λύση εδώ. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνετε χωρίς μια ελκυστική ματιά εδώ. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές έχουν από καιρό αντιδράσει σε μικρότερους χώρους διαβίωσης στις μεγάλες πόλεις και έχουν προσαρμόσει ανάλογα την γκάμα τους. Το να ζεις σίγουρα μπορεί να είναι κομψό και πρακτικό.

Λαμπτήρες – οπτικά ελκυστικοί και λειτουργικοί

Τα φώτα είναι πρακτικά, λειτουργικά και οπτικά ελκυστικά αξεσουάρ σπιτιού

Εικόνα: Γωνιά ανάγνωσης με μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου. Πηγή εικόνας: εορταστική – 500536204 / Shutterstock.com

Συνήθως οι λαμπτήρες χρησιμοποιούνται μόνο ως “μέσο για τον σκοπό”; Καθόλου! Αντίθετα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η κλασική λάμπα χρησιμεύει τόσο ως διακόσμηση του σπιτιού όσο και ως πρακτικό βοήθημα. Όποιος δεν χρησιμοποιεί μόνο την κλασική λάμπα οροφής εδώ, είναι στην τάση. Οι γωνίες ανάγνωσης απολαμβάνουν αδιάσπαστη δημοτικότητα σε αυτό το πλαίσιο. Δεν πρέπει να είναι “απλώς ελαφρύ” εδώ για πολύ καιρό. Μάλλον, αυτοί οι άνετοι χώροι του διαμερίσματος είναι ιδιαίτερα προορισμένοι να φωτίζονται με ελκυστικό τρόπο. Ένα ροοστάτη παρέχει επιπλέον άνεση εδώ.

συμβουλές επίπλωσης με θέα στο σαλόνι επιπλώνοντας ένα σαλόνι

Πηγές εικόνας: