μύθοι εσωτερικής διακόσμησης εκλεκτικός πολυτελής με χαλί από γούνα ζέβρας

Αποκαλύφθηκαν 15 μύθοι εσωτερικής διακόσμησης

Εδώ και χρόνια υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να επιτευχθεί το τέλειο σπίτι. Αλλά η μόδα και η διακόσμηση πρέπει επίσης να αλλάξουν. Σε πολλές περιπτώσεις, το παλιό γίνεται και πάλι της μόδας, εκτός αν πρόκειται για κανόνες διακόσμησης. Υπάρχουν δύο λωρίδες: οι κανόνες παραβιάζονται ή απλώς δεν υπάρχουν κανόνες στη διακόσμηση …

Τα μικρά δωμάτια πρέπει να είναι λευκά ή να έχουν απαλή ουδέτερη σκιά

εσωτερική διακόσμηση μύθοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι με μπλε ουρά επικαλυμμένες πολυθρόνες

Παλαιότερα πίστευε ότι τα λευκά ή τα χλωμά δωμάτια φαίνονταν πιο φωτεινά και μεγαλύτερα. Εν μέρει είναι αλήθεια, αλλά εξαρτάται πολύ περισσότερο από το πόσο μεγάλα είναι τα έπιπλα και πώς τοποθετούνται στο δωμάτιο. Και μερικές φορές θα θέλατε να είχατε έναν πραγματικά μικρό χώρο ζεστό, φιλόξενο, άνετο και ιδιωτικό. Τα χρώματα των τοίχων, των παπλωμάτων ή των αξεσουάρ ζεσταίνουν το μικρό σας δωμάτιο.

Τα μικρά δωμάτια πρέπει να έχουν «μικρά» έπιπλα

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης άνετες πολυθρόνες και καναπές σε λευκό μαρμάρινο τζάκι

Αυτός είναι ίσως ο πιο ηλίθιος μύθος. Τα μικρά έπιπλα στο μικρό σας δωμάτιο θα κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει περισσότερο με κούκλα. Ένα μικρό υπνοδωμάτιο δεν θα πρέπει απαραίτητα να έχει χώρο για ένα κρεβάτι king size, αλλά αν είναι διαθέσιμο ένα queen-size κρεβάτι, προχωρήστε. Καλύτερα να γεμίσετε το δωμάτιο με ένα ή δύο μεγαλύτερα έπιπλα παρά με αρκετά μικρότερα. Όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, σκεφτείτε από άποψη στυλ και λειτουργίας. Μια ντουλάπα εξυπηρετεί καλύτερα από μια συρταριέρα. Ένας ξύλινος χώρος αποσκευών στους πρόποδες του κρεβατιού κάνει μια κομψή, κλασική εμφάνιση.

Πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους “κανόνες”

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης μεγάλου μεγέθους πράσινοι μέντες Οθωμανοί

Και λέμε ότι οι κανόνες πρέπει να παραβιαστούν! Όταν διακοσμείτε το σπίτι σας, πρέπει να εκπροσωπήσετε το προσωπικό σας γούστο και στυλ – αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος κανόνας! Τι σου αρέσει περισσότερο? Ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα; Στυλ; Χόμπι; Τι είδους τέχνη θέλετε; Είναι μοντέρνα ή κλασικά; Εμπνέεστε από ασιατικές επιρροές; Θέλετε πάντα να κάνετε DIY; Το σπίτι σας πρέπει να αντιπροσωπεύει τα δικά σας γούστα και πάθη.

Τα σκοτεινά δωμάτια κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα

εσωτερικοί μύθοι δερμάτινες πολυθρόνες σε χρώμα ασβέστη και μαξιλάρια με πολύχρωμα σχέδια

Τα σκοτεινά δωμάτια δίνουν ζεστασιά, υφή και μέτρο. Μπορείτε να κάνετε τους χώρους κομψούς και δραματικούς. Οι σκοτεινοί τοίχοι είναι όμορφοι καμβάδες για περαιτέρω εργασία. Ένα έργο τέχνης κρεμασμένο σε ένα σκοτεινό τοίχο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Το χρώμα των τοίχων δεν είναι τόσο σημαντικό για την αίσθηση του πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο όσο η τοποθέτηση και το μέγεθος των επίπλων στο πλαίσιο των σκοτεινών τοίχων. Έχετε ανάλογη επίπλωση στο δωμάτιο – αν σας αρέσουν τα μεγαλύτερα έπιπλα, τότε βάλτε λιγότερα. Αφήστε το δωμάτιο ανοιχτό και ρέει. Τα δωμάτια φαίνονται μικρότερα όταν έχουν πολύ κόσμο.

Τα σκούρα ταβάνια κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται χαμηλότερο / μικρότερο

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης άνετα γεωμετρικά σχέδια και πλαίσια σκούρο ταβάνι

Όπως και στο παραπάνω σημείο, αυτό δεν είναι σωστό. Οι πολύχρωμες κουβέρτες προσθέτουν υφή, διάσταση και δράμα. Μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο κυκλοθυμικό. Σε ένα μικρότερο δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε ελαφρύτερους τοίχους και έπιπλα και σκούρο ταβάνι. Μπορείτε πάντα να βάλετε διακοσμητικούς καθρέφτες στο μικρό σας δωμάτιο έτσι ώστε να δημιουργούν επιπλέον φως.

Χωρίς μίγματα σχεδίων και εκτυπώσεων

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων και σχεδίων

Και λέμε γιατί όχι; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, υφή και ατομικότητα σε ένα δωμάτιο από το να αναμειγνύετε διαφορετικά μοτίβα. Ναι, οι ρίγες, τα καρό και τα λουλούδια μοιάζουν αρμονικά. Αλλά για να λειτουργήσει καλά, πρέπει να κολλήσετε σε μια παλέτα χρωμάτων. Μπορείτε να αναμίξετε υφάσματα και σχέδια είτε εργάζεστε με μπλε και γκρι, ροζ και πράσινο ή ασπρόμαυρο.

Προσέξτε σε μία εστίαση

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης σύγχρονη τέχνη τοίχου γυάλινη τραπεζαρία λευκή κουζίνα νησί

Και γιατί? Δεν είμαστε μονοδιάστατοι, ούτε τα δωμάτιά μας. Κάθε σαλόνι έχει τέσσερις τοίχους, γιατί μόνο ένας πρέπει να χρησιμεύει ως επίκεντρο; Είναι το παράθυρο του κόλπου σας λιγότερο ή πιο σημαντικό από το τζάκι σας; Και το σπουδαίο έργο τέχνης που κληρονομήσατε από τη γιαγιά σας; Τα παράθυρα, το τζάκι και το μεγάλο έργο τέχνης αξίζουν προσοχή. Με έμφαση σε κάθε τοίχο, δίνετε υφή και διαστάσεις στο δωμάτιό σας και φυσικά δείχνετε και τη δική σας ατομικότητα.

Προσέξτε σε ένα στυλ

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης εκλεκτικά έπιπλα ανάμεικτα στυλ πολύχρωμα και κομψά

Or πείτε σε κάποιον να ακολουθήσει ένα άθλημα ή ένα χόμπι ή απλά ένα πάθος…. Είμαστε ευέλικτοι, το ίδιο και τα διαμερίσματά μας. Τι κι αν είστε παγκόσμιος ταξιδιώτης και έχετε συλλέξει έργα τέχνης από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Γαλλία; Μπορείτε να επιλέξετε ένα δημοφιλές έργο μεταξύ αυτών; Η ανάμειξη και η εναρμόνιση διαφορετικών στυλ δίνει στο σπίτι σας μια αίσθηση επικάλυψης, με την οποία μπορείτε να εκπροσωπήσετε καλύτερα το στυλ και τις αισθήσεις του εγώ σας.

Το πιο σημαντικό έπιπλο είναι ο καναπές

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης χαμηλές καλαίσθητες πολυθρόνες και τραπεζάκια από ξύλο καρυδιάς

Εκτός αν αλλιώς! Perhapsσως το πιο σημαντικό έπιπλο στο σπίτι σας είναι το τραπέζι σας, το ράφι των βιβλίων, μια παλιά σπανιότητα … ή ο καναπές σας. Αλλά εξαρτάται πραγματικά από το σπίτι και τον τρόπο ζωής σας. Για μια νέα και πολύ δραστήρια οικογένεια, ο καναπές θα ήταν πιο σημαντικός ως προς τη λειτουργικότητα από τη μόδα. Συνήθως ο καναπές είναι το επίκεντρο στο σαλόνι και έτσι θα πρέπει να είναι αισθητικό και ικανοποιητικό. Αλλά αν έχετε μικρά παιδιά σίγουρα δεν θα αγοράζατε ένα ακριβό. Αφήστε το για αργότερα.

Μην βάφετε vintage έπιπλα?

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης συρταριέρα έπιπλα αντίκες σε μπλε πούδρα

Γιατί όχι? Η ανακύκλωση και η ανακύκλωση γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το φρέσκο ​​στρώμα χρώματος στα vintage έπιπλα κάνει το χθεσινό κομμάτι ξανά μοντέρνο.

Το τραπέζι πρέπει να ταιριάζει με τις καρέκλες τραπεζαρίας

μύθοι εσωτερικού σχεδιασμού πολύχρωμες καρέκλες τραπεζαρίας και πολυέλαιοι με μαργαριτάρια σε τιρκουάζ

Η προσαρμογή των επίπλων και των υφασμάτων είναι τρελή! Μπορείτε να ενσωματώσετε διαφορετικά στυλ και υφάσματα. Αλλά είναι καλύτερο να μείνετε σε ένα χρώμα – επιλέξτε είτε ανοιχτό είτε σκούρο ξύλο. Or, εάν δεν έχετε, ή έχετε αναμίξει επίσης τα στυλ, σκεφτείτε μαξιλάρια ενός χρώματος ή υφάσματος.

Η παιδική τέχνη πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο

εσωτερική διακόσμηση μύθων παιδιά σχέδια στον τοίχο μοτίβο μοκέτα και σκαμπό με λουλούδια

Εκθέστε την τέχνη των παιδιών σας όταν ζείτε μαζί τους. Οργανώστε έναν τοίχο στούντιο ή γκαλερί, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα, θαύμα και ιδιοτροπία. Μερικές φορές ο πιο απλός πίνακας μπορεί να προσθέσει τόσα πολλά στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

Τα λευκά δωμάτια δεν είναι φιλόξενα

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης λευκό ως φόντο κομψό εργοστάσιο λαμπτήρες κηροπήγιο

Τα λευκά δωμάτια είναι στην πραγματικότητα αυτό που κάνατε. Τα λευκά δωμάτια μπορεί να είναι βαρετά, άδεια και ανώνυμα, αλλά μπορούν επίσης να είναι ήσυχα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα υλικά και η ατομικότητα είναι οι λέξεις -κλειδιά για την κομψότητα. Το λευκό μπορεί επίσης να έρθει σε πολλές αποχρώσεις, οπότε αν δημιουργείτε ένα λευκό δωμάτιο, επιλέξτε λευκούς τόνους για βάθος και ζεστασιά. Λευκοί τοίχοι από ελεφαντόδοντο, λινοί καναπέδες με λευκά μαξιλάρια μπορούν να δώσουν μια ήρεμη αίσθηση. Τα λευκά δεν χρειάζεται να είναι στείρα και κρύα.

Περιορίστε τη χρήση χαλιών

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης όμορφα χαλιά σιζάλ και μοτίβα σε ανοιχτό καφέ

Όχι πραγματικά! Τα χαλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα και υφή στο πάτωμά σας. Η επικάλυψή τους μπορεί να ζεστάνει το δωμάτιο. Μπορείτε να μαλακώσετε το πάτωμα από σκληρό ξύλο και να προσθέσετε βάθος και υφή στους τοίχους. Τα χαλιά μπορούν να συνδέσουν έπιπλα και σαλόνια μαζί. Και πάλι εδώ, μπορείτε να κάνετε επικάλυψη μοτίβων εάν κολλήσετε στο ίδιο χρώμα.

Κάθε δωμάτιο χρειάζεται μερικές πιτσιλιές χρώματος

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης γκρι και άσπρο σκίαση υποτονικό φως

Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε χρώμα σε κάθε δωμάτιο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να αποκτήσετε αρκετή αντίθεση και ποικιλία με τη χρήση διαφορετικών τόνων και αποχρώσεων ενός χρώματος. Εάν μείνετε μόνο σε μία απόχρωση, το δωμάτιο θα φαίνεται πολύ μονότονο και μονοδιάστατο.

Προχωρήστε λοιπόν και παραβιάστε τους κανόνες!

Τα λεπτά χρώματα και το χαμηλό φως έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους

μύθοι εσωτερικής διακόσμησης λεπτό πλαίσιο καθρέφτη από σφυρήλατο σίδερο