Διαταράσσεται ο νυχτερινός σας ύπνος από τα φώτα του δρόμου ή τις λαμπερές πινακίδες; Έχετε κουρτίνες στο παράθυρο του υπνοδωματίου αλλά ο ανατέλλοντας ήλιος σας ξυπνά νωρίς το πρωί; Θα θέλατε να κοιμηθείτε, ειδικά το Σαββατοκύριακο! Or έχετε δημιουργήσει ένα νέο home cinema και θέλετε να σκοτεινιάσετε καλά το σαλόνι; Από αυτή την άποψη, οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε χοντρές κουρτίνες για να κάνουν το υπνοδωμάτιο ή άλλο δωμάτιο λίγο πιο σκοτεινό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες υπέροχες και αρκετά απλές λύσεις για σκούρα παράθυρα που θα βελτιώσουν την άνεσή σας σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Έχουμε συνοψίσει συνοπτικά τέσσερις επιλογές συσκότισης και έτσι σας δίνουμε καλές ιδέες για να διαλέξετε!

σκούρα παράθυρα σκούρα δωμάτια

Σκούρα παράθυρα με περσίδες

Υψηλής ποιότητας περσίδες είναι ιδανικά για σκούρα παράθυρα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι προσαρτημένα απευθείας στο παράθυρο. Οι οριζόντιες περσίδες είναι τοποθετημένες στο παράθυρο με κλασικό επάνω προφίλ και λειτουργούν χρησιμοποιώντας καλώδιο αλυσίδας. Με την ευρεία επιφάνεια τους, τα πηχάκια μπορούν να μετατραπούν από πάνω προς τα κάτω σε σχεδόν οποιαδήποτε θέση. Αυτό, με τη σειρά του, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτό σας επιτρέπει να προστατεύετε το δωμάτιο από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου και ακόμα να αφήνετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σας δίνει τη δυνατότητα να ταιριάξετε τέλεια το χρώμα των περσίδων στο παράθυρο ή να προσθέσετε μια έμφαση στο δωμάτιο.

περσίδες παραθύρου σκούρα διακόσμηση παραθύρου

Πλαστικές περσίδες

Τα ρολά λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα ρολά. Λειτουργούν επίσης με ανυψωτικό αλυσίδας και είναι ιδανικά για πλαστικά παράθυρα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο φύλλο παραθύρου, στον τοίχο ή στην οροφή. Η διαφορά εδώ είναι ότι τα ρολά δεν έχουν σχισμές (σχάρες) μέσω των οποίων πολύ φως μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε την πλευρά της λειτουργίας και τον τύπο του περιτυλίγματος υφάσματος σύμφωνα με τις ατομικές σας ανάγκες και τις προσωπικές προτιμήσεις. Η επιλογή υλικών και χρωμάτων για τα ρολά είναι αρκετά μεγάλη και μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο για ορισμένους να επιλέξουν.

Το παράθυρο κουρτινών του Λούβρου σκουραίνει το σχέδιο του παραθύρου

Κουρτίνες του Λούβρου για μεγάλα παράθυρα

Οι κουρτίνες με ελάσματα είναι κρεμαστά παράθυρα που αποτελούνται από πολλές κάθετες λαμέλες. Τα πηχάκια είναι προσαρτημένα σε μια ράγα αλουμινίου στην οροφή. Μπορούν να συγκεντρωθούν είτε στη μία πλευρά, και στις δύο πλευρές ή στη μέση. Μια συνδετική αλυσίδα στο κάτω άκρο εξασφαλίζει ότι τα πηχάκια επιστρέφουν γρήγορα σε περίπτωση ριπής ανέμου. Λειτουργεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καλώδιο και αλυσίδες σφαιρών. Εδώ έχετε την επιλογή να πλημμυρίσετε το δωμάτιο με φως ή όχι, όπως με τις οριζόντιες περσίδες. Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υλικών προσφέρεται επίσης εδώ. Μπορείτε π.χ. Β. Συνδυάστε διαφορετικά χρώματα slat.

σχεδιασμός παραθύρων εξωτερικές περσίδες σκουραίνουν τα παράθυρα

Εξωτερικές περσίδες για να σκουρύνει το παράθυρο

Οι εξωτερικές περσίδες δεν χρησιμεύουν μόνο ως σύγχρονη προστασία από τον ήλιο, αλλά και ως ένα είδος θορύβου και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ρύθμιση της θερμότητας. Οι εξωτερικές περσίδες μπορούν να λειτουργούν με στρόφαλο, κινητήρα άξονα ή κινητήρα με τηλεχειριστήριο. Τα πηχάκια αλουμινίου είναι στερεωμένα με οδηγούς καλωδίων τάνυσης και η συχνότητα φωτός μπορεί να ρυθμιστεί όπως απαιτείται. Είναι ιδανικά για το σπίτι σας καθώς και για το γραφείο.

Αυτές είναι οι συνοπτικές εναλλακτικές λύσεις μας για το μαύρισμα των παραθύρων. Σκεφτείτε εκ των προτέρων ποια λύση θα ήταν η βέλτιστη για εσάς και ποια θα ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό σας. Πάρτε τις ακριβείς μετρήσεις και μεταβείτε στον ειδικό κατάστημα λιανικής ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα!

εξωτερικές περσίδες παράθυρα σκοτεινιάζουν το σχέδιο παραθύρων

παράθυρο σχεδιασμός παράθυρο σκοτεινιάζουν ιδέες διακόσμησης