Το φθινόπωρο και το χειμώνα, πολλοί λάτρεις των λουλουδιών θαυμάζουν μια πραγματική μαγεία λουλουδιών στο σπίτι. Η αζαλέα κοσμεί πολλούς εσωτερικούς χώρους με τα λεπτά, πολύχρωμα λουλούδια της. Μόνο μετά το τελευταίο δάσος την άνοιξη μπορείτε να φέρετε την ομορφιά της γλάστρας σε εξωτερικούς χώρους. Οι λεγόμενες αζαλέες ελεύθερης βοσκής αναπτύσσονται επίσης στον κήπο και στην αυλή, προσφέροντας πολύχρωμες πινελιές στον εξωτερικό χώρο. Πώς να φροντίσετε σωστά αυτά τα όμορφα λουλούδια έτσι ώστε να δείχνουν μόνιμα τις υπέροχες ανθοφορίες τους, θέλουμε να εξηγήσουμε στα παρακάτω. Σας δίνουμε επίσης πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αζαλέας. Επιπλέον, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές φροντίδας ώστε να μην κάνετε κανένα (ή λίγα!) Λάθη με την αζαλέα σας.

Η περίοδος ανθοφορίας της αζαλέας διαρκεί τουλάχιστον δύο μήνες!

Azalea όμορφα διακοσμητικά φυτά διαφορετικά λουλούδια χρώματα μια θάλασσα από λουλούδια στο σπίτι

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την αζαλέα

Η υπέροχα ανθισμένη αζαλέα έχει το βοτανικό όνομα Rhododendron simsii. Αρχικά αυτή η ομορφιά προέρχεται από τις υγρές περιοχές της Ασίας. Είναι εγγενές στα ορεινά δάση της Κίνας, του Θιβέτ, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ. Πριν περίπου.

Cameρθε στην Ευρώπη πριν από 200 χρόνια και εκτράφηκε στη γηραιά ήπειρο. Σήμερα είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική ως φυτό σπιτιού και κήπου. Γνωρίζουμε επίσης την αζαλέα ως αλπικό τριαντάφυλλο. Το όνομα azalea προέρχεται από την ελληνική λέξη “azaleos” (που σημαίνει “ξηρός”). Είναι σεβαστό ως το εθνικό λουλούδι στο Νεπάλ και είναι σύμβολο της τύχης. Οι Ιάπωνες εκτιμούν επίσης αυτό το όμορφο φυτό. Στην Άπω Ανατολή δίνεται συχνά σε επίσημες περιστάσεις. Η αζαλέα σημαίνει αγάπη βαθιά. Στη γλώσσα των λουλουδιών, το φυτό συμβολίζει τη βαθιά εμπιστοσύνη. Στην Κίνα, από την άλλη πλευρά, είναι σύμβολο της θηλυκότητας.

 Η αζαλέα θεωρείται δικαίως σύμβολο θηλυκότητας στην Κίνα.

Azalea σε μια κατσαρόλα κόκκινο αίμα λουλούδια όμορφη εμφάνιση στην Κίνα σύμβολο της θηλυκότητας

Πώς μπορείτε να περιγράψετε εν συντομία τις αζαλέες;?

Οι αζαλέες είναι αειθαλή και φυλλοβόλα φυτά που ανήκουν στο γένος Rhododendron. Συχνά συγχέονται με τα ροδόδεντρα επειδή μοιάζουν αρκετά. Βασικά οι αζαλέες χωρίζονται σε 2 ομάδες, σε γλάστρες ή εσωτερικές αζαλέες και αζαλέες ελευθέρας βοσκής. Ωστόσο, είναι γνωστές πολλές ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων των αζαλέων μπονσάι. Ανεξάρτητα από το αν η αζαλέα σας είναι μέσα ή έξω, θα σας εκπλήξει με τα φωτεινά λουλούδια της. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να θαυμάσετε αυτές τις ανθοφορίες για μήνες. Τα χρώματα των λουλουδιών ποικίλλουν από λευκό έως κίτρινο και πορτοκαλί, ροζ και πορφυρό έως μοβ-ιώδες. Χάρη στη σύγχρονη εκτροφή φυτών, υπάρχουν ακόμη και αζαλέες δύο τόνων.

Αυτά τα ροζ λουλούδια σολομού είναι ένας μαγνήτης για τα μάτια.

Azalea όμορφο σολομό ροζ λουλούδια εντυπωσιακό μαγνήτη για τα μάτια

Επιπλέον συμβουλές: Αν και οι αζαλέες είναι όμορφες για να τις δεις, είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά τοξικά φυτά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εσωτερική αζαλέα, γιατί τα φύλλα της είναι δηλητηριώδη! Ως εκ τούτου, βάλτε την εντυπωσιακή ομορφιά της κατσαρόλας σας μακριά από παιδιά και κατοικίδια!

 Προσοχή! Τα φύλλα της αζαλέας είναι δηλητηριώδη!

Αζαλέα σε γλάστρα όμορφα μοβ λουλούδια Προσοχή τα φύλλα είναι δηλητηριώδη

 

Οι πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για τις αζαλέες με μια ματιά

Η αζαλέα θεωρείται εύκολη στη φροντίδα και όχι ιδιαίτερα απαιτητική. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε ότι ανθίζει μόνιμα και δεν ρίχνει γρήγορα τα πράσινα φύλλα του, πρέπει να έχετε κατά νου μερικές συμβουλές φροντίδας.

 

 Βρείτε τη σωστή τοποθεσία για την αζαλέα σας.

Το δωμάτιο azalea αισθάνεται πιο άνετα σε μια φωτεινή, μερικώς σκιασμένη τοποθεσία. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, το οποίο το φυτό δεν μπορεί να ανεχθεί καλά. Οι θερμοκρασίες δωματίου μεταξύ 12 και 20 βαθμών C είναι ιδανικές. Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ στεγνό. Τοποθετήστε το δοχείο αζαλέα μακριά από καλοριφέρ. Η ζεστασιά και τα ρεύματα έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη και τον χρόνο ανθοφορίας τους. Την άνοιξη, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες το επιτρέπουν, μπορείτε να φέρετε το διακοσμητικό φυτό σε γλάστρες στον κήπο ή στην αυλή σας. Ένα ελαφρύ αλλά μερικώς σκιασμένο μέρος συνιστάται επίσης σε εξωτερικούς χώρους. Στις αρχές της άνοιξης μπορείτε να ανανεώσετε το χώμα στο δοχείο χωρίς να μεταμοσχεύσετε την αζαλέα. Αυτή η ομορφιά προτιμά ένα χώμα με τιμή pH μεταξύ 3 και 5. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικά χώματα ροδόδενδρων και υποστρώματα χωρίς ασβέστη.

Μια ελαφριά, μερικώς σκιασμένη τοποθεσία είναι ιδανική για το φυτό.

Azalea στον κήπο δεν είναι πολύ ψηλό θάμνο μοβ λουλούδια πολύ ελκυστικό σε ένα ελαφρώς μερικώς σκιασμένο μέρος

 Η όμορφη αζαλέα δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας στον αναμμένο ήλιο.

Azalea στον κήπο όμορφο σχήμα θάμνος δεν εκθέτουν σκούρα κόκκινα λουλούδια απευθείας στον αναμμένο ήλιο

Πότε πρέπει να ποτίζετε και να γονιμοποιείτε την αζαλέα;?

Το σωστό πότισμα είναι ένα σημαντικό μέτρο συντήρησης για τις αζαλέες και εγγύηση ότι το φυτό δεν θα αρρωστήσει. Οι ρίζες σας πρέπει να είναι πάντα υγρές. Αποφύγετε, ωστόσο, την υπερχείλιση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Επομένως, εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση στο δοχείο ή στο κρεβάτι του κήπου. Ποτίζετε πάντα όταν το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι στεγνό, φυσικά καθημερινά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Κατά το πότισμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε νερό με λίγο ασβέστη ή νερό της βροχής.

Η αζαλέα πρέπει να γονιμοποιηθεί από αρχές καλοκαιριού έως αργά το φθινόπωρο. Πάρτε λίπασμα ροδόδενδρο. Τα λιπάσματα που περιέχουν άζωτο δεν συνιστώνται επειδή μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στις αζαλέες ή να οδηγήσουν σε προσβολή από ωίδιο.

Το χώμα πρέπει να είναι συνεχώς υγρό.

Μικρός θάμνος Azalea στον κήπο όμορφα λευκά λουλούδια πολύ ελκυστικά

Πρέπει να κόψετε την αζαλέα;?

Ναι, μπορείτε να κλαδέψετε το φυτό κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την περίοδο της ανθοφορίας. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα μαραμένα φύλλα και τα κλαδιά χωρίζονται. Μετά την ανθοφορία, οι άκρες του βλαστού συνήθως σπάνε. Βεβαιωθείτε ότι η αζαλέα φαίνεται συμμετρική όταν την κόβετε. Δηλαδή, μπορείτε να κόψετε άνισα κλαδιά χωρίς τύψεις.

 Αυτό το μπονσάι αζαλέα είναι ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο.

Azalea Bonsai σε μια επίπεδη στρογγυλή κατσαρόλα ελκυστικά μοβ λουλούδια που τραβούν τα βλέμματα στον κήπο

Επιπλέον συμβουλή:  Αν και υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι διάδοσης της αζαλέας, δεν σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε μόνοι σας αυτήν τη διαδικασία. Χρειάζεται πολύς χρόνος και μπορεί να τελειώσει χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τη φροντίδα της αζαλέας και είστε σίγουροι ότι έχετε όμορφα διακοσμητικά φυτά στο σπίτι και έξω στον κήπο, στο αίθριο ή στο μπαλκόνι. Η μοναδική του άνθηση θα σας θυμίσει ότι κάθε προσπάθεια άξιζε τον κόπο!

 Λιπάνετε τα φυτά από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, όχι κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Azalea στον κήπο ενδιαφέροντα χρωματιστά λουλούδια μεγάλα βλέμματα πολύ χρώμα γονιμοποιούν από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο

 Η αζαλέα σας ευχαριστεί για τη φροντίδα σας με υπέροχα λουλούδια.

Azalea ελκυστικά διακοσμητικά φυτά υπέροχα δίχρωμα λουλούδια

Όμορφα λευκά λουλούδια που ξεχωρίζουν αμέσως!

Θάμνος Azalea στον κήπο σε μέρος μερικώς σκιασμένο λευκά λουλούδια

 Στο σπίτι, μπορείτε να κανονίσετε τις αζαλέες του δωματίου όπως σας αρέσει περισσότερο.

Azalea σε γλάστρα αζαλέες δωματίου διάφορα χρώματα λουλουδιών ενδιαφέρουσα διάταξη ωραία διακόσμηση δωματίου