σχέδιο κήπου κόκκινο πέπλο γυαλιστερό

Ο σχεδιασμός κήπου είναι μια μεγάλη πρόκληση για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

Το όνομα αυτού του φυτού οδηγεί πολύ συχνά σε παρεξηγήσεις. Κάποιος αυθόρμητα πιστεύει ότι οδηγεί μόνο σε μια πιο πολύχρωμη εμφάνιση στον κήπο το φθινόπωρο. Αλλά η πρώτη φωτογραφία παρακάτω τραβήχτηκε στα τέλη Ιουνίου. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυτά για όμορφα μπουκέτα όλες τις εποχές, ακόμα κι αν η εμφάνισή τους διαφέρει με τις διαφορετικές εποχές.

ο Σχεδιασμός κήπου είναι μια μεγάλη πρόκληση για ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όλους.

Είναι ένας τύπος που διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη. Απλώνεται πολύ εύκολα και φροντίζεται εύκολα. Εάν το δοχείο γίνει πολύ μικρό, μπορεί να μεταφυτευτεί εύκολα. Απλώνεται επίσης πολύ καλά υπόγεια χάρη στους βολβούς των λουλουδιών.

Η φτέρη με κόκκινο πέπλο παραμένει αειθαλής και είναι απόλαυση

 φυτά σχεδιασμού κήπου από την Ασία

Βοτανικό όνομα: Dryopteris erythrosora

Κοινή ονομασία: κόκκινο πέπλο φτέρη

Προέλευση: Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Κίνα

Πού μπορεί να αναπτυχθεί: Δεν πρέπει να αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες κάτω από 10 μοίρες

Απαιτήσεις νερού: Μέτριο, υδατοφόρο έδαφος

Απαιτήσεις φωτός: Τα έντονα χρώματα έρχονται από μόνα τους στο παιχνίδι σκιών

Heψος: 0,6 έως 0,9 μέτρα ύψος

Πλεονεκτήματα και ανοχές: ανθεκτικά σε κουνέλια και ελάφια. Εύκολη συντήρηση

Η πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση: όλο το χρόνο

Πότε πρέπει να φυτευτεί: Την άνοιξη ή το φθινόπωρο

Αειθαλής

σχεδιασμός κήπου αειθαλής

Μείνε για πάντα

σχέδιο κήπου κόκκινο πέπλο φτέρη

Διακριτικά χαρακτηριστικά: Η κόκκινη φτέρη πέπλου είναι πάντα πράσινη και έχει χρωματιστά φύλλα

Ενσωμάτωση στο τοπίο

τοπίο σχεδιασμού κήπου

Πώς να το χρησιμοποιήσετε στο τοπίο:

Η φτέρη με κόκκινο πέπλο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στους δασικούς κήπους στις περιοχές κάτω από τα δέντρα, όπου σχηματίζονται υπέροχες σκιές. Είναι καλύτερο να τα συνδυάσετε με φυτά με έντονα φύλλα.

Εμφανιστείτε στον πέτρινο τοίχο

φυτά σχεδιασμού κήπου σε διαφορετικά σχήματα

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να δείτε ότι αυτό το φυτό, χάρη στο σχήμα του, χρησιμοποιείται υπέροχα για την πιο ήπια εμφάνιση του πέτρινου τοίχου με μεγάλα κομμάτια.

Χρησιμοποιείται σε κήπους εμπορευματοκιβωτίων

σχεδιασμός φυτών κήπου σε γλάστρες

Ομορφιά στη γλάστρα

σχεδιασμός κήπου Rotschleierfa στο δοχείο

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα φυτά σε κήπους εμπορευματοκιβωτίων

Σε αυτήν την εικόνα έχουμε ιαπωνικό σφενδάμι (Acer palmatum ‘Mikawa Yatsubusa’) και είναι το αστέρι της κατσαρόλας. Τα φύλλα γίνονται απαλό κίτρινο πριν εξελιχθούν σε μεσαίου μεγέθους. Οι φλογερές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου είναι το κυριότερο σημείο του φθινοπώρου, αλλά ακόμη και μετά την πτώση των φύλλων, τα απαλά κλαδιά ελιάς-πράσινου κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Τα άλλα είδη έχουν επιλεγεί έτσι ώστε ένα από αυτά να πάρει την απόχρωση της φτέρης του κόκκινου πέπλου και να προσθέσει τις υπόλοιπες, πιο ανοιχτές και σκοτεινές προφορές. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί εδώ μέσω των φυτικών ειδών Liriope spicata, Vinca maculata ‘Wojo’s Gem’ και Helleborus niger ‘Jacob’.

Στο χαμηλότερο επίπεδο, τα φυτά είναι αειθαλή και αυτό δημιουργεί ένα σχέδιο παντός έτους. Παρ ‘όλα αυτά, η εμφάνιση κάθε άλλο παρά στατική είναι. Τα σύνθετα φυτά θα ανθίσουν σε διαφορετικές εποχές του έτους, ενώ η κόκκινη φτέρη με πέπλο με τις χρυσές αποχρώσεις της θα προσφέρει μια υπέροχη λάμψη όλο το χρόνο.

Φύτεμα:

Όπως με πολλά αειθαλή, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του φυτού είναι η μη ξεθωριασμένη ομορφιά του Σχεδιασμός κήπου προς μεγάλη χαρά. Κάτω από τα παλιά, συμπαγή φύλλα, οι άλλοι νέοι απόγονοι έρχονται την άνοιξη. Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να ακυρώσετε τους “ενήλικες”.

Τα ζώα: Τα κουνέλια συνήθως αγαπούν αυτό το είδος φυτού, αλλά το φαγητό τους είναι συνήθως πολύ δύσκολο γι ‘αυτά. Επομένως, δεν πρέπει να ανησυχείτε ούτε για αυτό.