Η πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ εδώ και εβδομάδες. Η 45χρονη Haya bint al Hussein έγινε πρωτοσέλιδο με την επιτυχημένη απόδρασή της από τον αναγκαστικό γάμο με τον εμίρη του Ντουμπάι, Σεΐχη Mohammed bin Raschid Al Maktoum (70). Υπήρχαν επίσης εικασίες για υποτιθέμενη σχέση με τον σωματοφύλακά της. Υποψιάζεται ότι ήταν ακριβώς με τη βοήθειά του που κατάφερε να ξεφύγει από τον σεΐχη. Η πριγκίπισσα Χάγια πήρε τα δύο της παιδιά σε φυγή και 35 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσει μια νέα ζωή στην Ευρώπη. Αν και δεν ήταν σαφές πού βρισκόταν επί εβδομάδες, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου. Οι πρώτες ακροάσεις στο High Court στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν στις 30 και 31 Ιουλίου. Πρόκειται για την επιμέλεια των δύο παιδιών της πριγκίπισσας Χαγιά και του εμίρη του Ντουμπάι. Αλλά και περιουσία σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων.

Η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους ξεκίνησε στο Λονδίνο στα τέλη Ιουλίου.

Η πριγκίπισσα Haya Sheikh Mohammed του Ντουμπάι μάχεται στο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών της

  • Ποια είναι η πριγκίπισσα Χάγια?

Η πριγκίπισσα Χάγια είναι κόρη του πρώην βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και ετεροθαλής αδελφή του σημερινού ηγεμόνα Αμπντουλάχ ΙΙ. Ωστόσο, μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου παρακολούθησε ιδιωτικά σχολεία και σπούδασε φιλοσοφία, πολιτική και οικονομία στο διάσημο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η έξυπνη γυναίκα είναι παντρεμένη με τον Σεΐχη Μοχάμεντ από το 2004 και είναι η έκτη σύζυγός του.

Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος, πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ζευγάρι εξακολουθεί να έχει δύο παιδιά μαζί, μια 11χρονη κόρη που ονομάζεται Al Jalila και έναν 7χρονο γιο, τον Zayed. Αφού εγκατέλειψαν το Ντουμπάι, η πριγκίπισσα Χάγια και τα παιδιά λέγεται ότι ζουν σε μια βίλα 95 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο, κοντά στο παλάτι Κένσιγκτον. Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, λέγεται ότι είναι φίλη με τη Βασιλική Οικογένεια. Στο Λονδίνο, η πριγκίπισσα Χάγια λέγεται ότι φυλάσσεται από ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας. Στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με διάφορες εφημερίδες, φέρεται να έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο.

 Στις 30 Ιουλίου, η πριγκίπισσα Χάγια εμφανίστηκε δημόσια στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά την αναγκαστική απόδραση του γάμου της.

Η πριγκίπισσα Χάγια ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο 30.-31. Ιούλιος 2019

  • Η πριγκίπισσα Χάγια αντιμετωπίζει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής της

Παραδόξως, στις 25 Ιουλίου, η πριγκίπισσα Χάγια και ο Σεΐχης του Ντουμπάι δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση. Λέει ότι το δικαστήριο αφορά “την ευημερία των δύο παιδιών του γάμου τους και όχι το διαζύγιο ή τα οικονομικά”. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, οι διαδικασίες αυτού του μεγέθους είναι πραγματικά πικρές, οπότε περιμένετε μια πραγματική «δικαστική μάχη». Μια ανώνυμη πηγή φέρεται να ανέφερε ότι ο σεΐχης υπέβαλε τώρα αίτηση διαζυγίου. Θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί στις αρχές Ιουλίου.

Η πριγκίπισσα Χάγια και η κορυφαία δικηγόρος Fiona Shackleton στο High Court του Λονδίνου.

Η πριγκίπισσα Χάγια η κορυφαία δικηγόρος της Fiona Shackleton στο High Court στο Λονδίνο

Τώρα η πριγκίπισσα Χάγια ξεκινά τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο πρέπει να διευκρινίσει ποιος θα έχει την επιμέλεια των παιδιών. Εάν υπάρξει διαζύγιο, η διαφορά θα είναι πάνω από σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Η πριγκίπισσα έχει ήδη προσλάβει τη σταρ δικηγόρο Fiona Shackleton (63), η οποία εκπροσώπησε τη γνωστή ποπ τραγουδίστρια Madonna στο διαζύγιό της από τον Guy Ritchie. Εν τω μεταξύ, η πριγκίπισσα Χάγια ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την κηδεμονία των παιδιών της. Είπε ότι έφυγε από το Ντουμπάι από φόβο για την ασφάλειά της και των παιδιών. Ζήτησε επίσης δύο διαταγές: η μία να προστατεύεται από τον αναγκαστικό γάμο και η άλλη να προστατεύεται από την ενδοοικογενειακή βία. Ο Σεΐχης Μοχάμεντ, ο οποίος δεν ήταν παρών στις ακροάσεις στο Λονδίνο, φέρεται να υπέβαλε αίτηση για την επιστροφή των παιδιών στο Ντουμπάι, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι, η δικαστική μάχη ξεκινά και σίγουρα θα είναι μακρά και δύσκολη.

Η πριγκίπισσα Χάγια είναι μια σημερινή επαναστάτρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πριγκίπισσα Haya Sheikh Mohammed του Ντουμπάι η κόρη της Al Jalita 11 ετών

  • Υπήρξαν και άλλες προσπάθειες διαφυγής στην οικογένεια του Σεΐχη του Ντουμπάι

Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες για την προσωπική ζωή του Σεΐχη Μοχάμεντ. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι έχει έξι γυναίκες και 23 παιδιά. Δύο από τις ενήλικες κόρες του Μωάμεθ, η πριγκίπισσα Σάμσα και η πριγκίπισσα Λατίφα, προσπαθούσαν ήδη να ξεφύγουν από τον πατέρα τους. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, ο σεΐχης δέχτηκε σκληρή επίθεση και οι δύο κόρες λέγεται ότι επαναφέρθηκαν με «βάναυση δύναμη». Η πρώτη απόπειρα απόδρασης ήταν το 2000 όταν η πριγκίπισσα Shamsa εγκατέλειψε την ιδιοκτησία του πατέρα της στη νοτιοανατολική Αγγλία. Εμφανίστηκε στο Κέιμπριτζ λίγες εβδομάδες αργότερα αλλά την απήγαγαν και την πήγαν πίσω στο Ντουμπάι. Λέγεται ότι πέρασε οκτώ χρόνια στη φυλακή εκεί. Σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν έχει δει ποτέ από τότε το περιστατικό.

Η πριγκίπισσα Χάγια φοβάται για την ασφάλειά της και των παιδιών της. Και για πολύ κατανοητούς λόγους.

Η πριγκίπισσα Haya Sheikh Mohammed του Ντουμπάι φοβάται για την ασφάλειά της και των παιδιών της

Τον Φεβρουάριο του 2018, η κόρη του Μοχάμεντ Λατίφα έκανε επίσης μια εντυπωσιακή απόδραση απόδρασης. Η νεαρή γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει από το «χρυσό κλουβί» του πατέρα της με τζετ σκι και γιοτ. Αλλά τελικά σταμάτησε από μια ειδική μονάδα στα ανοικτά των ινδικών ακτών και μεταφέρθηκε με το ζόρι πίσω στο Ντουμπάι. Πριν προσπαθήσει να διαφύγει, η Sheikha είπε στη Latifa σε ένα 39λεπτο βίντεο για το «μεγάλο εγώ» και τις φρικτές πράξεις του πατέρα της, αποκαλώντας τον «κακό στο πρόσωπο». «Είναι ο διάβολος, δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτόν. Σκοτώνει ανθρώπους για να προστατεύσει τη φήμη του », λέει η Latifa στο βίντεο. Η πριγκίπισσα Χάγια προσπάθησε να μεσολαβήσει σε αυτήν την οικογενειακή διαμάχη. Αλλά τώρα η ίδια είναι σε φυγή από τον κυβερνήτη του Ντουμπάι. Το πέτυχε μέχρι τώρα. Το κοινό είναι προφανώς στο πλευρό του, περιμένοντας την πλήρη ακρόαση στο High Court του Λονδίνου. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 Η έξυπνη γυναίκα έχει ξεφύγει από έναν αναγκαστικό γάμο με τον Σεΐχη του Ντουμπάι.

Η πριγκίπισσα Χάγια Σέιχ Μοχάμεντ του Ντουμπάι πέτυχε τη φυγή με αναγκαστικό γάμο

 Θα μπορέσει η πριγκίπισσα Χάγια να γελάσει ξανά σύντομα; Αυτό μένει να φανεί.

Το γέλιο της πριγκίπισσας Χάγια στο πρόσωπο μιας νεαρής ευφυούς γυναίκας επιτυχημένης απόδρασης από τον αναγκαστικό γάμο

Η πλήρης ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Η πριγκίπισσα Haya Sheikh Mohammed του Ντουμπάι μάχεται στο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών της