κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο πολύχρωμο μίγμα ροζ-κόκκινο

Κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο σε διαφορετικά στυλ

Τα λουλούδια στο παράθυρο είναι πραγματικά ωραία και απολαυστικά. Για ορισμένους ιδιοκτήτες σπιτιού με αξιοπρεπή τέχνη DIY, η εγκατάστασή τους είναι ένα έργο Σαββατοκύριακου. Για άλλους – αυτή είναι μια παραγγελία για έναν ξυλουργό ή τεχνίτη, οπότε απλώς απολαμβάνουν τη διασκέδαση της ανάπτυξης.

Υλικά. Οποιοδήποτε υλικό είναι κατάλληλο για κουτιά με λουλούδια – ξύλο, μέταλλο, σιδερένια ή πλαστικά μπορεί να ταιριάξει με την προστασία του παραθύρου ή το σχήμα του παραθύρου ή να κάνει αντίθεση με αυτό για να σχηματίσει έναν συνδυασμό χρωμάτων.

Τα κουτιά λουλουδιών παραθύρων πωλούνται σχεδόν σε όλα τα φυτώρια, τους κηπουρούς, τα καταστήματα υλικού και ακόμη και σε ορισμένα καταστήματα συσκευών. Πολλές διαδικτυακές εταιρείες προσφέρουν επίσης τα κουτιά. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν ξυλουργό για να φτιάξει τα λουλούδια σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη, εάν η μαστοριά σας στο DIY δεν είναι αρκετή.

Κομψός συνδυασμός ερπυστικών και κρεμασμένων φυτών και λουλουδιών

κουτιά λουλουδιών στο μεταλλικό παράθυρο με τα ερπυστικά φυτά

Τοποθεσία. Φυσικά υπάρχουν κουτιά λουλουδιών κάτω από τα παράθυρα, αλλά υπάρχουν και άλλοι κανόνες επίσης; Προφανώς ναι.

Κοιτάξτε το σπίτι σας απέναντι. Επιλέξτε μερικά παράθυρα, όπως η μία πλευρά της μπροστινής πόρτας ή τα παράθυρα από το σαλόνι. Τα κουτιά των παραθύρων στον δεύτερο όροφο έχουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ανοίγετε τα παράθυρα για να μπορείτε να τα φροντίζετε.

Πολύχρωμη φρεσκάδα στο παράθυρο

Κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο από ξύλο επιμήκη

Αποχέτευση-απορροή. Τα περισσότερα κουτιά με παράθυρα έχουν τρύπες αποστράγγισης με σουβέρ για υγιή φυτά. Ωστόσο, τα ανοιχτά σιδερένια ή μεταλλικά κουτιά έχουν συχνά ένθετα καρύδας, τα οποία αποστραγγίζονται λίγο πιο γρήγορα. Για να το αποφύγετε, στρώστε το ένθετο καρύδας με διάτρητο πλαστικό.

Απλό και στιλάτο σε λευκό

πολυάριθμα κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο βαμμένα λευκά

Τα ξύλινα κουτιά μπορούν να βαφτούν με αδιάβροχο τσιμέντο οροφής από μέσα, έτσι ώστε το ξύλο να μην σαπίζει. Οι οπές αποστράγγισης θα παρατείνουν επίσης τη διάρκεια ζωής των κιβωτίων.

Φυτά. Πολλά μικρά ανθοφόρα φυτά είναι κατάλληλα για κουτιά λουλουδιών παραθύρων. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το ύψος της συναρμολόγησης με ερπυστικά φυτά – κισσός, πετούνιες, λομπέλια, ανοιξιάτικα βότανα, νυχτολούλουδο γιασεμί.

Τα κάθετα φυτά είναι επίσης απαραίτητα για την ισορροπία

κουτιά λουλουδιών που κρέμονται στο παράθυρο πολύχρωμο μεγαλείο

Γεράνια, κατιφέδες, αειθαλή τοπία, διακοσμητικά χόρτα, ακόμη και μικρά τριαντάφυλλα μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν για να προσθέσουν ύψος και ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε φυτά που δεν ξεπερνούν το ένα τρίτο του ύψους του παραθύρου, διαφορετικά θα φαίνονται πολύ ψηλά και επιβλητικά και όχι ελκυστικά.

Αντίκα αίσθηση από Σιδερένιες προφορές

κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο ρουστίκ αίσθηση

Εγκατάσταση. Υπάρχουν μερικές επιλογές. Ορισμένα κουτιά έχουν συνδετήρες σχήματος L συνδεδεμένους με ξύλινες καρφίτσες κάτω από το περβάζι. Εάν προτιμάτε να στερεώσετε τους σφιγκτήρες σε τοιχοποιία ή γυψομάρμαρο, τότε χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για την τοιχοποιία.

Εάν αγοράζετε έτοιμα κουτιά με λουλούδια, τοποθετήστε τα στη μέση κάτω από το παράθυρο. Θα πρέπει να έχουν πλάτος όσο το παράθυρο, με προστασία παραθύρου – το πλάτος του παραθύρου συν 10-15 cm. Τα μικρότερα μεγέθη δεν θα είναι ανάλογα. Το συνηθισμένο βάθος είναι 20 εκατοστά, φυσικά μπορείτε να παραγγείλετε διαφορετικό βάθος από τον ξυλουργό ανάλογα με το παράθυρο.

Αισθησιακό άρωμα για το σαλόνι σας

κουτιά λουλουδιών δίπλα στο παράθυρο μωβ ροζ λευκές πετούνιες

Συμβουλές καλλιέργειας. Βεβαιωθείτε ότι τα κιβώτια λουλουδιών είναι εγκατεστημένα πριν μεγαλώσετε καθώς θα είναι πολύ βαριά για να μετακινηθούν και να στερεωθούν. Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας γλάστρες και λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που τροφοδοτεί τα φυτά με κάθε πότισμα. Για ξηρά φυτά ως παχύφυτα ή κάκτους, αγοράστε το κατάλληλο χώμα.

Ένας γραφικός συνδυασμός

κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο εμφάνιση λιβάδι

Άρδευση και λίπανση. Η άρδευση εξαρτάται από τον τύπο των φυτών που καλλιεργούνται και το φως του ήλιου σε αυτό που εκτίθενται. Όσο περισσότερος ήλιος στα κουτιά, τόσο πιο συχνά τα λουλούδια χρειάζονται πότισμα. Κατά κανόνα, τα περισσότερα λουλούδια χρειάζονται πότισμα μερικές φορές την εβδομάδα – με τον ψεκαστήρα χλοοτάπητα στον πρώτο όροφο και ποτιστήρια για τους ψηλότερους ορόφους και άρδευση στάγδην για κάθε λουλούδι. Υπάρχουν μερικά κουτιά με συστήματα αυτόματης άρδευσης, το νερό αποθηκεύεται παρακάτω και χρησιμοποιείται για τις επόμενες δύο εβδομάδες – ιδανικό για πολυάσχολους ανθρώπους ή για τις διακοπές σας.

Τονώνει το κόκκινο και το κίτρινο του λεμονιού

Κουτιά λουλουδιών στο παράθυρο από σκούρο ξύλο

Η λίπανση με υδατοδιαλυτούς παράγοντες μία ή δύο φορές το μήνα είναι καλό για να διατηρούνται τα λουλούδια πράσινα, ανθισμένα και πλούσια.

Στυλ. Τα κουτιά με τα λουλούδια των παραθύρων είναι χαλαρά ελκυστικά και φυσικά ανήκουν στο στυλ της εξοχικής κατοικίας. Ανάλογα με το υλικό και τα φυτά, ωστόσο, μπορούν να φαίνονται κομψά, επίσημα, λεία και λαμπερά ή κομψά και μοντέρνα.

Τα ζωγραφισμένα ξύλινα κουτιά με ένα μείγμα πολύχρωμων ετήσιων φυτών φαίνονται περιστασιακά και παραδοσιακά, τα μαύρα σιδερένια κουτιά με επιβλητικά αειθαλή και λευκά λουλούδια και κισσός φαίνονται πιο επίσημα. Μπορείτε να φέρετε μια σύγχρονη εμφάνιση με ουδέτερα ξύλινα κουτιά, καλλιεργημένα με διακοσμητικά χόρτα ή μικρότερους κάκτους.