Το χριστουγεννιάτικο αστέρι είναι το πιο δημοφιλές χειμερινό λουλούδι και εξακολουθεί να ονομάζεται αστέρι των Χριστουγέννων, αστέρι του Advent ή poinsettia. Ανεξάρτητα από το πώς το ονομάζετε ακριβώς, το αστέρι των Χριστουγέννων είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερο φαινόμενο στον κόσμο των φυτών. Αυτό το όμορφο χειμωνιάτικο λουλούδι εντυπωσιάζει με κορεσμένα χρώματα και κομψά σχήματα. Τα φύλλα του στην κάτω περιοχή είναι βαθυπράσινα και πάνω τους προεξέχουν ελκυστικά κόκκινα βράκτια. Το αστέρι των Χριστουγέννων χαροποιεί τα μάτια και την ψυχή, ειδικά κατά τη διάρκεια του Advent. Αλλά εάν φροντίζετε σωστά την ποϊνσέτια σας, μπορείτε να διατηρήσετε τα κόκκινα από το αίμα φύλλα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε προηγούμενο άρθρο, σας δώσαμε ήδη σημαντικές συμβουλές φροντίδας για αυτό. Σήμερα θα θέλαμε να συνεχίσουμε το θέμα. Παρακάτω καλύπτουμε άλλες πτυχές της φροντίδας αυτού του πανέμορφου χειμερινού φυτού και μοιραζόμαστε ενδιαφέροντα στοιχεία για το Χριστουγεννιάτικο Αστέρι. Επειδή είμαστε της άποψης ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει και αυτό. Κολλήστε το και λάβετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το αστέρι των Χριστουγέννων.

Τα κόκκινα βράκτια της poinsettia τραβούν πάντα την προσοχή.

Χριστουγεννιάτικο αστέρι κόκκινο βράκτι πολύ εντυπωσιακό ένα σύμβολο των Χριστουγέννων

  • Γιατί το αστέρι των Χριστουγέννων έχει έντονα κόκκινα φύλλα;?

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι εξωτικό της Νότιας Αμερικής. Υπό φυσικές συνθήκες, τα κόκκινα αίμα του βράκτια τραβούν τα βλέμματα και προσελκύουν έντομα και μέλισσες. Αυτό θα διευκολύνει την αναπαραγωγή. Στη φύση, το ελκυστικό φυτό δέχεται φως για περίπου 12 ώρες την ημέρα.

Οι συνθήκες φωτισμού είναι επίσης ένα κρίσιμο σημείο για τα εκτρεφόμενα δείγματα. Εάν το αστέρι των Χριστουγέννων εκτίθεται σε φυσικό ή τεχνητό φως για περισσότερες από 12 ώρες, τα όμορφα φύλλα του θα πέσουν σύντομα. Τα ανθοπωλεία ισχυρίζονται ότι η poinsettia πρέπει να αφήνεται στο σκοτάδι κάθε μέρα, για περίπου 13 ώρες. Λόγω του συνεχούς σκοταδιού, αναπτύσσεται μια διαδικασία στα πράσινα φύλλα στα οποία τα βράκα γίνονται κόκκινα. Από αυτό θα πρέπει κανείς να συμπεράνει ότι το φυτό αρέσει επίσης στο σκοτάδι. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για το αστέρι των Χριστουγέννων και επίσης καθοριστικό για τη φυσική του ομορφιά και τα κόκκινα αίματα.

Φωτεινό κόκκινο και κορεσμένο πράσινο σχηματίζουν τον κλασικό συνδυασμό χρωμάτων για τα φύλλα της ποϊνσέτια.

Το χριστουγεννιάτικο αστέρι κόκκινο βράζει πράσινα φύλλα κάτω από τον κλασικό συνδυασμό χρωμάτων

  • Άλλα μπρακτ χρώματα είναι επίσης δυνατά

Όλοι γνωρίζουμε τον κλασικό συνδυασμό χρωμάτων της poinsettia – πλούσια πράσινα φύλλα στην κάτω περιοχή και έντονα κόκκινα φύλλα πάνω. Δεδομένου ότι το φυτό έχει αναπτυχθεί από τα μέσα του περασμένου αιώνα, υπάρχουν και άλλες πιθανές παραλλαγές χρώματος. Για παράδειγμα, τα ανοιχτό ροζ φύλλα είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Ορισμένοι αγοραστές προτιμούν ακόμη και δείγματα με κιτρινωπό-πορτοκαλί βράκτια. Αυτά φαίνονται πολύ ευαίσθητα σε λευκό ή κρεμ χρώμα, γιατί και τα δύο χρώματα έρχονται σε έντονη αντίθεση με τα καταπράσινα φύλλα του φυτού. Τέτοιες ποϊνσέτιες με μπράκτα σολομό-κίτρινου ή χρώματος κανέλας μπορούν επίσης να βρεθούν σε ανθοπωλεία. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε γούστο και στυλ.

Το χριστουγεννιάτικο αστέρι με βρακάκια σε λεπτό χρώμα είναι εξίσου όμορφο με το κλασικό και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Τα δίχρωμα ή με στίγματα poinsettias έχουν επίσης βρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Μπορείτε να βρείτε ένα δίχρωμο χριστουγεννιάτικο αστέρι ή με στίγματα φύλλα στα ανθοπωλεία

  • Είναι το αστέρι των Χριστουγέννων δηλητηριώδες?

Αυτό είναι το ερώτημα που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Τα σκυλιά, οι γάτες και τα πουλιά συχνά έλκονται από τα ελκυστικά φύλλα του αστέρι των Χριστουγέννων. Θέλουν ακόμη και να τσιμπήσουν το όμορφο φυτό. Δυστυχώς, τα φύλλα της poinsettia είναι δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν εμετό, τρόμο και μυϊκούς σπασμούς στα κατοικίδια ζώα σας. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί διάρροια και νεφρική ανεπάρκεια. Τέτοιες αντιδράσεις μπορούν επίσης να συμβούν σε μικρά παιδιά εάν έχουν φάει τα φύλλα ή τους μίσχους ενός χριστουγεννιάτικου αστεριού. Στη συνέχεια, τα μικρά πρέπει να οδηγηθούν αμέσως στον γιατρό έκτακτης ανάγκης. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι μόνο η άγρια ​​μορφή της ποϊνσέτια που αναπτύσσεται στο Μεξικό είναι τοξική. Τα καλλιεργούμενα φυτά σπιτιού μπορούν να περιγραφούν ως μη τοξικά. Ωστόσο, προειδοποιήστε και κρατήστε τα νήπια και τα κατοικίδια σας μακριά από το ελκυστικό αστέρι των Χριστουγέννων.

 Αυτή η poinsettia με λευκά γαλακτομπράκτα μαγνητίζει με τη φυσική της ομορφιά.

Χριστουγεννιάτικο αστέρι γαλακτώδες λευκό βράζει πολύ φυσική ομορφιά

Χριστουγεννιάτικο αστέρι γαλακτώδες λευκό βράζει πολύ φυσική ομορφιά

Αλλά με βρακάκια σε ροζ χρώμα, είναι ένα πραγματικό βλέμμα!

Τα χριστουγεννιάτικα αστέρια σε ροζ χρώμα είναι πραγματικά εντυπωσιακά

 Αντίπαλος με ανοιχτό κίτρινα βράκτια!

Χριστουγεννιάτικο αστέρι ανοιχτό κίτρινο μπράκτο προσελκύει την προσοχή όλων

 Ωστόσο, κρατήστε τα νήπια και τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από αυτή την αφθονία των φυλλωμάτων!

Χριστουγεννιάτικο αστέρι, λεπτά ροζ βράκτια, αλλά τα φύλλα είναι ελαφρώς δηλητηριώδη

Χριστουγεννιάτικο αστέρι, ευαίσθητα ροζ βράκτια, αλλά τα φύλλα είναι ελαφρώς δηλητηριώδη

Μπορείτε να θαυμάσετε αυτή τη θάλασσα χρωμάτων στα ανθοπωλεία, αλλά μόνο για λίγο και μία φορά το χρόνο, κατά τη διάρκεια του Advent!

Χριστουγεννιάτικο αστέρι πολλά φυτά σε διαφορετικά χρώματα μια θάλασσα χρωμάτων στο ανθοπωλείο για τα Χριστούγεννα