Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι σχεδιάζονται κυρίως με μινιμαλιστικό τρόπο. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περιττό σε αυτό. Χαρακτηρίζονται από ευθείες, ευκρινείς γραμμές, ουδέτερα χρώματα, γραφικές εκτυπώσεις, φυσικά υλικά και γυαλιστερές επιφάνειες. Μπορούν όμως να είναι δυναμικά και τολμηρά και να ξεπεράσουν τα όρια του γνωστού εσωτερικού σχεδιασμού. Τα έπιπλα μειώνονται στο μέγιστο σύμφωνα με το σύνθημα: Καλύτερα ένα έπιπλο λιγότερο από ένα πάρα πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα μοντέρνο σαλόνι φαίνεται μάλλον καθαρό. Ωστόσο, με τον σωστό φωτισμό και εφέ φωτισμού, μπορείτε να κάνετε τον χώρο διαβίωσης ακόμα πιο φιλόξενο και σπιτικό. Θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις πτυχές του μοντέρνου σχεδιασμού του καθιστικού στα παρακάτω. Επιλέξαμε για εσάς πολλές κομψές ιδέες και εικόνες, οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν με τον όρο “σύγχρονος εσωτερικός σχεδιασμός”. Θα δείτε και μόνοι σας, ο σύγχρονος σχεδιασμός αφορά την καινοτομία και την αλλαγή που μας παρουσιάζει κάτι νέο, φρέσκο, διαφορετικό, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Κολλήστε το για έμπνευση για το δικό σας μοντέρνο σαλόνι!

Ένα μοντέρνο σαλόνι παρουσιάζει τη νέα σκέψη όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό.

μοντέρνο σαλόνι λευκό εσωτερικό στρογγυλεμένο έπιπλο καναπές σκαμπό μικρό διαμέρισμα τραπεζιού σαλονιού σε λευκό πράσινο γλάστρες

Στρογγυλεμένα έπιπλα, ασυνήθιστος φωτισμός δωματίου και τοιχογραφία με γεωμετρικά μοτίβα – πολλή κομψότητα στο μοντέρνο σαλόνι.

μοντέρνα σαλόνι κομψότητα στο εσωτερικό σχέδιο στρογγυλεμένα λευκά έπιπλα

Πώς καταφέρνετε να σχεδιάσετε κομψά ένα μοντέρνο σαλόνι?

Εάν πρόκειται να μετακομίσετε σε ένα νέο διαμέρισμα ή θέλετε να κάνετε το παλιό σας σαλόνι πολύ κομψό και σύγχρονο, τότε οι ιδέες σχεδιασμού που παρουσιάζονται εδώ και οι έξυπνες συμβουλές μας είναι μόνο για εσάς. Σύντομα θα μάθετε πώς μπορείτε να πετύχετε στον σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό και τι ακριβώς πρέπει να λάβετε υπόψη!

 Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν το λευκό ως βασικό χρώμα για το μοντέρνο σαλόνι τους, επειδή κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και μεγαλύτερο.

μοντέρνο σαλόνι βασικό χρώμα λευκός λευκός γωνιακός καναπές

 Ωστόσο, είναι μια κοινή παρανόηση ότι μόνο το λευκό πρέπει να κυριαρχεί σε ένα μοντέρνο σαλόνι.

μοντέρνο σαλόνι λευκό ανοιχτό γκρι άμμος δερμάτινος καναπές φυσικά υλικά κορμός δέντρου κρεμαστά φώτα πράσινο φυτό σε γλάστρα

1) Ποια χρώματα κυριαρχούν σε ένα μοντέρνο και στιλάτο σαλόνι?

Αφήστε τα ανοιχτά ουδέτερα χρώματα να κυριαρχήσουν στο σαλόνι σας. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα, περιοριστείτε σε ένα μη χρώμα, για παράδειγμα λευκό ή ανοιχτό γκρι. Αφήστε αυτή τη σκιά να λειτουργήσει ως το βασικό χρώμα. Εάν το μοντέρνο σαλόνι σας φαίνεται πολύ μονότονο, τότε προσθέστε περισσότερο χρώμα στην ατμόσφαιρα επιλέγοντας άμμο, μπεζ, κρέμα ή ταμπέ. Ωστόσο, είναι μάλλον απαγορευμένο να υπάρχουν περισσότερα από δύο χρώματα στο εσωτερικό. Ωστόσο, επιτρέπονται μικρές πινελιές σε μαύρο ή ανθρακί, επειδή φέρνουν κάποιο δυναμισμό σε ένα ουδέτερο, μονόχρωμο σαλόνι. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έντονο λευκό σε μεγάλη περιοχή, τότε σπάστε τη μονόχρωμη εμφάνιση με ένα κομψό έπιπλο σε άμμο ή μπεζ. Αυτό είναι ένα δημοφιλές κόλπο για να μεταβείτε από το ένα άκρο στο άλλο και να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βλέμμα στο δωμάτιο.

 Το ανοιχτό γκρι μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το λευκό.

μοντέρνο σαλόνι φωτεινή ατμόσφαιρα μεγάλο παράθυρο κομψό χαμηλό έπιπλο λευκό

Και τα δύο μη χρώματα κάνουν ένα μοντέρνο σαλόνι να φαίνεται πολύ κομψό και αριστοκρατικό.

μοντέρνο σαλόνι μινιμαλιστικό σχέδιο λευκό και ανοιχτό γκρι

Μικρές πινελιές σε μαύρο εδώ και εκεί είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

μοντέρνο σαλόνι γκρι ως βασικό χρώμα μικρό μαύρο τονίζει μια κλασική μπλε πολυθρόνα σχεδιασμού που τραβάει τα βλέμματα

Παρέχουν περισσότερο δυναμισμό στο δωμάτιο.

μοντέρνο σαλόνι λευκή ατμόσφαιρα αξεσουάρ μαύρου δωματίου μαύρα διακοσμητικά αντικείμενα που τραβούν τα βλέμματα

2) Καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα κάνουν ένα μοντέρνο σαλόνι.

Παράλληλα με τα ουδέτερα χρώματα, οι ευθείες γραμμές είναι το δεύτερο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε σύγχρονου και κομψού καθιστικού. Θα πρέπει λοιπόν να βασίζεστε σε έπιπλα με σαφείς γραμμές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε καμπύλες που τραβούν αμέσως τα βλέμματα και προσθέτουν οπτική ποικιλία στο σαλόνι.

Χάρη στις ευθείες γραμμές στο σχεδιασμό του δωματίου, το μοντέρνο σαλόνι φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο.

μοντέρνο σαλόνι λευκό και μαύρο σε αντίθεση ευθείες γραμμές κομψά έπιπλα μαύρο τοίχο

Για να μην φαίνεται βαρετό το εσωτερικό, μπορείτε να το αρωματίσετε με διακοσμητικά στοιχεία και μαλακά μαξιλάρια.

Αρωματίστε το μοντέρνο σαλόνι με φωτεινό εσωτερικό λευκό ανοιχτό γκρι με διακοσμητικά στοιχεία και απαλά μαξιλάρια

 3) Ποια έπιπλα είναι ιδανικά για ένα μοντέρνο σαλόνι;?

Φυσικά κομψά έπιπλα σε μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ ώστε το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο και τακτοποιημένο. Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε έναν καναπέ σε σχήμα L ή έναν γωνιακό καναπέ για το μοντέρνο σαλόνι σας, πρέπει να είναι σε ανοιχτά χρώματα. Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στα πόδια του καναπέ. Πολλοί σύγχρονοι καναπέδες δεν έχουν καθόλου πόδια ή είναι εξοπλισμένοι με απλά μεταλλικά πόδια. Αυτά είναι επί του παρόντος μοντέρνα και τονίζουν τον μινιμαλισμό στα μοντέρνα στυλ επίπλωσης. Ανάλογα με τις επιθυμίες σας, μπορείτε να βάλετε μερικές πιτσιλιές χρώματος στο εσωτερικό με μαξιλάρια ή να πετάξετε κουβέρτες και να το κάνετε να φαίνεται πιο άνετο και σπιτικό. Ένα χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού, ένα μικρό στρογγυλό τραπεζάκι και ένα μοντέρνο μπουφέ ή χαμηλό ταμπλό συμπληρώνουν τα μοντέρνα έπιπλα στο σαλόνι.

 

 Τα μοντέρνα σαλόνια σε δύο επίπεδα είναι επί του παρόντος πολύ μοντέρνα.

μοντέρνο σαλόνι σε δύο επίπεδα κομψό εσωτερικό λευκά έπιπλα γκρι δάπεδο λάμπα τόξου ρίξτε μαξιλάρια στους καναπέδες

 Το ελαφρύ ξύλο έχει την καθιερωμένη θέση του στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

μοντέρνο σαλόνι σε δύο επίπεδα κομψό εσωτερικό σχεδιασμό σε λευκά κρεμαστά φώτα τοιχογραφία ανοιχτόχρωμο ξύλο στο πάτωμα τσιμεντένιο τοίχο με τζάκι

Όταν μιλάμε για έπιπλα εδώ, υπάρχει μια άλλη πτυχή που σίγουρα δεν μπορούμε να παραλείψουμε, δηλαδή το ζήτημα των υλικών. Φυσικά υλικά κυριαρχούν στο μοντέρνο σαλόνι. Για παράδειγμα, ντουλάπια με χαμηλό τοίχο, έπιπλα καθιστικού, τραπέζια και άλλα παρόμοια από ελαφρύ ξύλο έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φτιαγμένα από σφενδάμι, σημύδα, ελαφριά βελανιδιά ή τέφρα. Ένα λευκό ή γκρι λούστρο είναι επίσης επιθυμητό, ​​καθώς αυτό τονίζει το πουριστικό ύφος. Τα υφασμάτινα καλύμματα από συνθετικά και ανάμεικτα υφάσματα είναι σε ζήτηση για ταπετσαρισμένα έπιπλα, επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο να τα φροντίσετε. Εάν προτιμάτε μεμονωμένα έπιπλα σε ασύμμετρη διάταξη, τότε βασιστείτε σε πραγματικά κλασικά σχέδια από δέρμα ή απομίμηση δέρματος. Αυτά θα φέρουν μια ορισμένη ένταση στην ατμόσφαιρα και σίγουρα θα μετατραπούν σε δημοφιλή βλέμματα.

Όσο πιο ασυνήθιστο είναι το μοντέρνο σαλόνι σας, τόσο πιο ενδιαφέρον και σπιτικό φαίνεται.

μοντέρνο σαλόνι σε δύο επίπεδα κομψό εσωτερικό λευκό πολύ κομψό καναπέ σετ βιο τζάκι μεγάλο παράθυρο τόξο λάμπα

Δύο ρετρό δερμάτινα σκαμπό σε χρώμα ώχρας κλέβουν την παράσταση εδώ!

μοντέρνο σαλόνι λευκός γωνιακός καναπές λευκό χαλί δύο ρετρό δερμάτινα σκαμπό σε χρώμα ώχρας που τραβούν τα βλέμματα

Διακόσμηση και φωτισμός στο μοντέρνο σαλόνι

 

Ο μοντέρνος φωτισμός δωματίου ικανοποιεί τις νέες ανάγκες των κατοίκων του σπιτιού για φως και άνεση ταυτόχρονα. Η συμβουλή μας είναι επομένως η ακόλουθη: Βασιστείτε στον ατμοσφαιρικό φωτισμό του δωματίου και λάβετε τονισμένες πηγές φωτός. Εδώ εννοούμε κομψούς λαμπτήρες τόξου, κομψά σημεία οροφής ή ενσωματωμένα φωτιστικά που παρέχουν σύγχρονες πινελιές στο σαλόνι. Οι κομψοί πολυέλαιοι και τα φωτιστικά έχουν πάντα διπλή λειτουργία: αφενός, φωτίζουν ολόκληρο τον χώρο διαβίωσης, αφετέρου, λειτουργούν ως κομψή διακόσμηση στο δωμάτιο.

 Έχετε ήδη σκεφτεί μια κατάλληλη ιδέα φωτισμού;?

μοντέρνο σαλόνι πολύ κομψή ατμόσφαιρα λευκός καναπές χαλί ενσωματωμένος φωτισμός LED

Τα ασυνήθιστα κρεμαστά φώτα είναι τέλεια σε ένα μοντέρνο σαλόνι.

μοντέρνο σαλόνι λευκά έπιπλα γκρι προφορά τοίχου φανταχτερά κρεμαστά φώτα γυάλινο τραπέζι γκρι χαλί

Μιλώντας για διακόσμηση! Έξυπνα επιλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα αρωματίζουν κάθε δωμάτιο και το κάνουν προσωπικό και άνετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητα στο μοντέρνο σαλόνι. Αλλά διανείμετέ τα πολύ προσεκτικά στην ατμόσφαιρα, γιατί εδώ ισχύει η μινιμαλιστική αρχή: λιγότερο είναι περισσότερο! Μια τοιχογραφία με γεωμετρικά σχέδια, διαχρονικά γλυπτά, κομψά, κάπως ασυνήθιστα βάζα, μικρά αναμνηστικά διακοπών κλπ. Σίγουρα όλα έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική αξία για εσάς, γι ‘αυτό θέλετε να τα εμφανίσετε στο σαλόνι σας. Μην το παρακάνετε με πολύ μεμονωμένες πινελιές, γιατί δεν ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο σαλόνι!

 Στο σαλόνι σας με μοντέρνο σχεδιασμό, σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε χωρίς κομψή διακόσμηση δωματίου!

μοντέρνο σαλόνι κομψή διακόσμηση δωματίου καθαρή τακτοποιημένη ατμόσφαιρα μικρές πολυθρόνες επίπλων ως εντυπωσιακά τοιχογραφικά αγγεία σε γλάστρες

Το μοντέρνο σαλόνι σας πρέπει να αποπνέει πολλή ηρεμία.

μοντέρνο σαλόνι σε δύο επίπεδα κομψό εσωτερικό σχεδιασμό σε λευκά κρεμαστά φώτα τοιχογραφία ανοιχτόχρωμο ξύλο στο πάτωμα τσιμεντένιο τοίχο με τζάκι

Οι ιδέες σχεδιασμού και οι συμβουλές επίπλωσης που παρουσιάζονται εδώ θα είναι σίγουρα χρήσιμες και για εσάς. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να θαυμάσετε όλες τις εικόνες και να ενθουσιαστείτε ακόμα περισσότερο με ένα μοντέρνο σαλόνι!

 Ένα μοντέρνο σαλόνι σε δύο επίπεδα φαίνεται φιλόξενο και άνετο το βράδυ.

μοντέρνο σαλόνι σε ξύλινο τοίχο σε δύο επίπεδα, καθώς τα γκρίζα έπιπλα μαξιλαριών ματιών τραπέζια κεριά φαίνονται φιλόξενα και ζεστά

 Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στη γύρω φύση?

μοντέρνο σαλόνι καθαρή ατμόσφαιρα λίγα έπιπλα τζάκι καυσόξυλα δύο πολυθρόνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή παράθυρα θέα στη φύση

μοντέρνο σαλόνι έρχεται σε αντίθεση με σκούρα παρκέ ράφια λευκό σετ καναπέ δημιουργούν μια κομψή ατμόσφαιρα

μοντέρνο σαλόνι ατμόσφαιρα δωματίου όλα σε λευκό τζάκι θήκη λαμπάδα διακοσμητικό αντικείμενο βάζο ανοιχτό γκρι χαλί

μοντέρνο σαλόνι κομψή ατμόσφαιρα μεγάλο παράθυρο άφθονο λευκό καναπέ τραπεζάκι σαλονιού στη μέση καφέ γούνα από κάτω

μοντέρνο σαλόνι λευκό γκρι ταμπέ ενδιαφέρουσα διάταξη επίπλων πολύς αέρας στο δωμάτιο ανοιχτό καφέ κουρτίνες παραθύρων κομψός πολυέλαιος πράσινος γλάστρες στο φόντο

μοντέρνο σαλόνι εκλεκτικός σχεδιασμός δωματίου δερμάτινη πολυθρόνα μαύρος δερμάτινος καναπές λαμπερός χρυσός στρογγυλός πίνακας στις μεσαίες τοιχογραφίες πάρα πολλά χρώματα

μοντέρνο σαλόνι γεωμετρικά σχήματα ανοιχτά χρώματα δύο καναπέδες χαλί μικρό μαύρο τραπεζάκι σαλονιού δύο σκαμπό κορμού δέντρου