Το καλοκαίρι ο καιρός εδώ στη Γερμανία είναι καλός και ζεστός, οπότε ακόμη και το πιο άνετο σπίτι φαίνεται να είναι πολύ σφιχτό για εμάς. Όλοι προτιμάμε να μένουμε έξω στον καθαρό αέρα. Ειδικά μετά από τη μακρά περίοδο κλειδώματος, ο κήπος αποδεικνύεται ότι είναι το προτιμώμενο μέρος σε υπαίθριο χώρο. Εκεί θα βρείτε την επιθυμητή γαλήνη, εγγύτητα στη φύση και υπέροχα λουλούδια. Και αν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή σας για να κάνετε τον εξωτερικό σας χώρο όμορφο, φιλόξενο και ρομαντικό. Και τι μπορεί να φέρει πιο καθαρό ρομαντισμό στον κήπο από υπέροχα λουλούδια κήπου; Υπάρχουν όντως ρομαντικά λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι, που μας εκπλήσσουν με τα σχήματα, τα χρώματα και τα αρώματά τους σε κάθε θέαμα. Κάθε χόμπι κηπουρός θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ονειρική ατμόσφαιρα έξω και να κάνει τον δικό σας κήπο ένα δημοφιλές μέρος για να απολαύσετε και να μείνετε. Θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε σε μια στιγμή ποια είναι τα πιο ρομαντικά λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι.

Τα ρομαντικά λουλούδια προσθέτουν περισσότερο χρώμα στον κήπο.

ρομαντικά λουλούδια όμορφα πολύχρωμα λουλούδια ένα υπέροχο βλέμμα έξω

Μυρίζουν υπέροχα και δημιουργούν καλή διάθεση.

ρομαντικά λουλούδια ροζ παιώνιες στον κήπο κάνουν καλή διάθεση

Τα ρομαντικά λουλούδια φέρνουν κάτι ειδυλλιακό μαζί τους

Θέλετε να κάνετε τον κήπο σας ένα ειδυλλιακό μέρος όπου μπορείτε να βρείτε την καλύτερη χαλάρωση; Στη συνέχεια, επιλέξτε ρομαντικά λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο κρεβάτι του κήπου, αλλά και σε γλάστρες ή μπανιέρες στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 απόλυτα αγαπημένα μας ανάμεσα στα πιο ρομαντικά λουλούδια κήπου. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δώσουμε σύντομες συμβουλές συντήρησης για αυτό. Αλλά σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε την επιλογή των λουλουδιών μας. Γιατί θεωρούμε τα ρομαντικά λουλούδια ως απόλυτα must-have στον κήπο; Η απάντηση σε αυτό είναι απλή: πρώτα, αυτά τα λουλούδια ξεχωρίζουν λόγω των ασυνήθιστων, σχεδόν ευφάνταστων ανθών τους. Αυτές είναι αληθινές δημιουργίες της φύσης και δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν θαυμασμό σε κάθε θεατή.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από τα πολύχρωμα λουλούδια του κήπου με λεπτό άρωμα?

ρομαντικά λουλούδια ευαίσθητα μπλε λουλούδια πολύ πράσινο στο λευκό δοχείο στη βεράντα μεσογειακή αίσθηση

 Τα ρομαντικά λουλούδια εκπέμπουν μαγευτικές μυρωδιές στον κήπο.

ρομαντικά λουλούδια όμορφα ροζ τριαντάφυλλα στον κήπο έχουν ένα μαγευτικό άρωμα

 

Δεύτερον, τα ρομαντικά λουλούδια πάντα μας εκπλήσσουν με τα χρώματα τους. Αυτά κυμαίνονται από λευκό χιόνι έως ροζ και διάφορες αποχρώσεις κόκκινου έως μοβ και μπλε. Κάθε φορά που βλέπουμε ή κοιτάμε αυτά τα όμορφα λουλούδια του κήπου, μας προκαλούν πολλή χαρά. Χωρίς αμφιβολία, δημιουργούν καλή διάθεση και διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Ναι, στον κήπο μπορείτε να ανακουφίσετε το άγχος της καθημερινής ζωής και να απολαύσετε πραγματική χαλάρωση. Με ρομαντικά λουλούδια μπορείτε να μετατρέψετε τον εξωτερικό σας χώρο σε ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου τυλίγετε τον εαυτό σας με όμορφα άνθη και υπέροχα χρώματα. Και όταν νιώσετε το υπέροχο άρωμα των φυτών του κήπου σας, το ειδύλλιό σας έξω είναι απολύτως πλήρες! Οι μυρωδιές των λουλουδιών μαγεύουν τις αισθήσεις μας, μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και απλά αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί!

Μπορεί να υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό από τα υπέροχα αρωματικά τριαντάφυλλα?

ρομαντικά λουλούδια ροζ αναρριχώμενα τριαντάφυλλα στο φράχτη όμορφο θέαμα πολύ άρωμα στον κήπο

Εδώ είναι τα 5 αγαπημένα μας ανάμεσα στα πιο ρομαντικά λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι

 1) Τα τριαντάφυλλα είναι το αιώνιο σύμβολο της αγάπης

Τα τριαντάφυλλα θεωρούνται τα πιο ρομαντικά λουλούδια από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα το τριαντάφυλλο ονομαζόταν ακόμη και «βασίλισσα όλων των λουλουδιών». Όπως και στο παρελθόν, τα τριαντάφυλλα συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους με τη φυσική κομψότητα και το λεπτό άρωμά τους. Το τριαντάφυλλο θεωρούνταν πάντα το αιώνιο σύμβολο της αγάπης και δίνεται συχνά σε αγαπημένα πρόσωπα σε διάφορες περιστάσεις. Ο χρωματικός συμβολισμός των τριαντάφυλλων είναι επίσης ενδιαφέρον, επειδή ορισμένα μυστικά κωδικοποιούνται σε αυτά. Επιπλέον, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων που μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα. Το Rosa damascena, για παράδειγμα, είναι μία από τις παλαιότερες ποικιλίες τριαντάφυλλου, Από τα φύλλα του οποίου λαμβάνεται το παγκοσμίου φήμης ροδέλαιο ακόμη και σήμερα. Τα αγγλικά τριαντάφυλλα είναι τα πιο όμορφα, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών. Διατίθενται ως θάμνοι ή αναρριχώμενα φυτά και είναι δημοφιλή ως ρομαντικά λουλούδια στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Κάθε διακόσμηση δωματίου με τριαντάφυλλα είναι επίσης μοναδική!

 Χωρίς αμφιβολία, τα τριαντάφυλλα αποπνέουν πολύ ρομαντισμό.

ρομαντικά λουλούδια λευκά και ροζ κομμένα τριαντάφυλλα αποπνέουν πολύ ρομαντισμό

 Είναι δημοφιλή ρομαντικά λουλούδια για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ρομαντικά λουλούδια όμορφα τριαντάφυλλα διαφορετικών χρωμάτων κόκκινο ροζ κίτρινο λευκό κομμένα τριαντάφυλλα

 

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πολλά άρθρα για τη βασίλισσα των λουλουδιών και τη φροντίδα της. Μπορείτε επίσης να μάθετε από εμάς όταν πρέπει να μεγαλώσετε, να ποτίσετε, να γονιμοποιήσετε και να κόψετε τα τριαντάφυλλα. Στο συνημμένο βίντεο, ωστόσο, παρουσιάζονται εν συντομία οι πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για υπέροχα τριαντάφυλλα.

2) Οι ορτανσίες μαγεύουν με τα υπέροχα λουλούδια τους

 

Εκτός από τα τριαντάφυλλα, οι όμορφες ορτανσίες είναι επίσης τυπικά ρομαντικά λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι. Αυτό το καλοκαίρι είναι σίγουρα το επίκεντρο της προσοχής μας. Με τα σφαιρικά άνθη τους σε λευκό, ροζ, μοβ ή μπλε, αυτά τα λουλούδια προσθέτουν μια ωραία προφορά στον κήπο. Γνωρίζετε όμως ότι το χρώμα των ορτανσιών εξαρτάται από το pH του εδάφους του κήπου; Ναι, οι ορτανσίες ευδοκιμούν σε υγρό έδαφος με pH μεταξύ 5 και 6. Αλλά αν έχετε όξινο χώμα με pH κάτω από 5, οι ορτανσίες σας θα γίνουν μπλε. Τα λάθη στη φροντίδα αυτών των ρομαντικών λουλουδιών μπορούν να εμποδίσουν την ανθοφορία των ορτανσιών καθόλου. Μάθετε πώς να κάνετε τις ορτανσίες σας να ανθίσουν ξανά εδώ !

 Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια πραγματική θάλασσα από λουλούδια με πολύχρωμες ορτανσίες.

ρομαντικά λουλούδια πολλές ορτανσίες σε γλάστρες μια πραγματική θάλασσα λουλουδιών σε διαφορετικά χρώματα

 Οι μπλε ορτανσίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές στον εξωτερικό χώρο.

ρομαντικά λουλούδια μπλε ορτανσίες που τραβούν τα βλέμματα στον κήπο προσελκύουν την προσοχή όλων

 Φαίνονται επίσης καλά στο βάζο.

ρομαντικά λουλούδια ορτανσίες στο βάζο ως διακόσμηση τραπεζιού

3) ανεμώνη

 

Η ανεμώνη κορώνα (Anemone coronaria) είναι πολύ δημοφιλής σε εμάς και είναι επίσης μια από τις λίστες με τα πιο ρομαντικά λουλούδια για τον κήπο και το μπαλκόνι. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα βολβώδες φυτό που ανθίζει έξω από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου. Υπάρχουν άλλες ποικιλίες ανεμώνων που διακοσμούν τον κήπο με τα λεπτά λουλούδια τους μέχρι αργά το φθινόπωρο. Οι φωτεινές τους αποχρώσεις (κόκκινες, λευκές, ροζ, μοβ και μπλε) προσελκύουν μέλισσες και άλλα έντομα όλο το καλοκαίρι. Αυτά τα ρομαντικά λουλούδια φροντίζονται εύκολα, τους αρέσει ζεστό και ηλιόλουστο. Σε καλές συνθήκες κήπου, μαγεύουν τον ιδιοκτήτη του κήπου με τα πολύχρωμα λουλούδια τους, χωρίς να απαιτούν μεγάλη προσπάθεια ή ιδιαίτερη φροντίδα.

Οι ανεμώνες είναι μαγνήτης για τις μέλισσες και άλλα έντομα.

ρομαντικά λουλούδια ανεμώνη λεπτός μπλε άνθος μαγνήτης για μέλισσες και έντομα

Αυτό το όμορφο λουλούδι έχει ακριβώς το σωστό όνομα – υδαρή καρδιά.

ρομαντικά λουλούδια ποτίζοντας καρδιά μικρές ροζ καρδιές κρεμασμένα δάκρυα λαμπυρίζουν σαν μικρά μαργαριτάρια

 Αυτό είναι μεγάλη απόδειξη της δημιουργικής δύναμης της φύσης, έτσι δεν είναι!

ρομαντικά λουλούδια που αιμορραγούν καρδιά μικρά ροζ λουλούδια σε σχήμα καρδιάς που κρέμονται σε αυτό μαργαριτάρια σε σχήμα δάκρυ

 4) αιμορραγία της καρδιάς

Αυτό ονομάζουμε το πιο λεπτό λουλούδι κήπου που δημιουργεί ρομαντισμό και λίγο δράμα στον εξωτερικό χώρο. Τα άνθη αυτού του λουλουδιού μοιάζουν με μικρές καρδιές σε ροζ ή λευκό χρώμα. Μικρά μαργαριτάρια που μοιάζουν με δάκρυα κρέμονται από αυτό. Εξ ου και το όνομα – διαχωριστική ή φλεγόμενη καρδιά (Lamprocapnos spectabilis). Σε αυτή τη χώρα αυτό το ρομαντικό λουλούδι ονομάζεται επίσης “Herzerlstock”. Αυτό είναι ένα πολυετές, εύκολο στη φροντίδα φυτό κήπου που έχει ύψος περίπου 80 εκατοστά και πλάτος 60 εκατοστά. Επιλέξτε ένα σκιερό και προστατευμένο μέρος για αυτό το πολυετές και φυτέψτε τον κόνδυλο την άνοιξη. Μόνο αφού οι ρίζες του έχουν αποκτήσει πραγματικά βάση, το λουλούδι μας δείχνει τα όμορφα άνθη του. Κάνε υπομονή λοιπόν! Επίσης, προειδοποιήστε ότι η αιμορραγία της καρδιάς περιέχει αλκαλοειδή ισοκινολίνης. Έχουν κολλήσει στο χυμό, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

 Ρομαντικό σε μπλε χρώμα!

ρομαντικά λουλούδια ρομαντισμός σε μπλε λεπτά λουλούδια δελφίνιο

Το δελφίνιο είναι άμεσα αντιληπτό σε κάθε κήπο με τα λουλούδια του.

ρομαντικά λουλούδια δελφίνιο στον κήπο μια ανάδειξη πανέμορφων λουλουδιών σε μπλε και άσπρο

 5) δελφίνιο

Το δελφίνιο (delphinium) είναι ένας γνωστός και δημοφιλής θάμνος κήπου που μας εντυπωσιάζει κάθε καλοκαίρι με τις υπέροχες, μπλε αποχρώσεις του. Για πολλούς Γερμανούς, το λουλούδι είναι σύμβολο του ρομαντισμού αφού ο ποιητής Novalis περιέγραψε το «μπλε λουλούδι» τόσο ευαίσθητα στο βιβλίο του «Heinrich von Ofterdingen», που δημοσιεύτηκε το 1802. Τα λουλούδια αυτού του λουλουδιού κήπου λάμπουν σε μπλε και μοβ τόνους μας μεταφέρουν εύκολα σε έναν κόσμο παραμυθιού ή μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια στη χώρα. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στον κήπο σας, φροντίστε να φυτέψετε ξυλάκια. Αυτά είναι όμορφα ρομαντικά λουλούδια που θα τραβήξουν την προσοχή όλων. Ωστόσο, εδώ συνιστάται προσοχή! Αυτές οι ομορφιές του κήπου είναι δηλητηριώδεις! Καλύτερα να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από αυτό!

Αυτά είναι μερικά από τα ρομαντικά λουλούδια που έχουμε επιλέξει για τον κήπο και το μπαλκόνι. Βρήκατε επίσης το αγαπημένο σας ανάμεσά τους?

 Περιπλανηθείτε έξω με ρομαντικά λουλούδια κήπου!

ρομαντικά λουλούδια μικρός χώρος καθιστικού σε εξωτερικούς χώρους πολλά λευκά φυτά σε γλάστρες σε όλη την ευχάριστη ατμόσφαιρα

 Και απολαύστε τα χρώματα της φύσης!

ρομαντικά λουλούδια όμορφα ροζ λουλούδια κήπου μια επίδειξη λουλουδιών στον κήπο

 Το μπλε ηρεμεί την ψυχή!

ρομαντικά λουλούδια από μπλε ορτανσίες στον κήπο έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα