Σίγουρα θυμάστε ότι όταν ήσασταν παιδί είχατε ένα πράσινο χριστουγεννιάτικο αγγούρι κάτω από τις διακοσμήσεις του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Λόγω του σχήματος και του χρώματος, ήταν τέλεια καμουφλαρισμένο και δύσκολο να βρεθεί ανάμεσα στα πράσινα έλατα. Όποιος όμως το έβγαλε πρώτος θα πρέπει να πάρει ένα επιπλέον δώρο και να έχει καλή τύχη τη νέα χρονιά. Τουλάχιστον γνωρίζουμε το παλιό γερμανικό έθιμο να κρεμάμε ένα χριστουγεννιάτικο αγγούρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ωστόσο, αυτό το γυάλινο στολίδι ανατρέχει σε μια μακρά ιστορία και είναι ακόμα δημοφιλές σήμερα, αν και πολλοί Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακριβώς την προέλευσή του και έχουν ακούσει ελάχιστα για τους θρύλους που σχετίζονται με αυτό. Εάν είστε συγκλονισμένοι όταν πρόκειται για αγγούρι Χριστουγέννων, μπορείτε να καλύψετε αυτό το κενό γνώσης μαζί μας σήμερα. Στη συνέχεια, θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της παράδοσης με τα λαχανικά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αναφέρουμε μερικούς θρύλους και μύθους που σχετίζονται με το τουρσί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κολλήστε το για να μάθετε περισσότερα!

Το αγγούρι Χριστουγέννων είναι ένα στολίδι χριστουγεννιάτικου δέντρου τυλιγμένο σε θρύλους και μύθους.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια πράσινου γυαλιού αγγουριού σε σχήμα αγγουριού κρυμμένα ανάμεσα στα κλαδιά του έλατου

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την προέλευση του αγγουριού των Χριστουγέννων?

Κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα αγγούρια προσφέρονται στην ποικιλία διακοσμήσεων δέντρων σε κάθε χριστουγεννιάτικη αγορά. Βρίσκονται δίπλα σε άλλα γυάλινα στολίδια, όπως ξηρούς καρπούς, μήλα και αχλάδια. Αυτές οι διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, αλλά τα αγγούρια των Χριστουγέννων έχουν πάντα πράσινο χρώμα.

Το αγγούρι Χριστουγέννων είναι επίσης γνωστό ως αγγούρι τουρσί ή αγγούρι Spreewald. Το επώνυμο είναι μια σαφής ένδειξη ότι αυτό το μυστηριώδες στολίδι χριστουγεννιάτικου δέντρου προέρχεται από τη Γερμανία. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακριβώς από το Spreewald ή τη Θουριγγία. Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, το πρώτο χριστουγεννιάτικο αγγούρι φτιάχτηκε το 1847 από έναν φτωχό φυσητήρα γυαλιού από το Lauscha της Θουριγγίας. Ο άντρας το σκέφτηκε ως υποκατάστατο των πραγματικών φρούτων για τα παιδιά του για τα Χριστούγεννα. Έτσι γεννήθηκε αυτή η περίεργη δημιουργία από γυαλί. Πολλά χρόνια αργότερα εισήχθη για πρώτη φορά στις ΗΠΑ από τον Frank Winfield Woolworth, όπου οι διακοσμήσεις των χριστουγεννιάτικων δέντρων από τη Θουριγγία βρήκαν μεγάλη δημοτικότητα. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα η σημαντική ανακάλυψη του γερμανικού αγγουριού Χριστουγέννων στη διεθνή σκηνή.

Το αγγούρι Χριστουγέννων μπορεί επίσης να βρεθεί σε κατάλογο διακόσμησης δέντρων από το 1909.

Χριστουγεννιάτικο στολίδι από αγγούρι από γυαλί σε σχήμα αγγουριού παλιά ιστορία γερμανικής προέλευσης

Η γερμανική παράδοση να κρεμάσετε ένα χριστουγεννιάτικο αγγούρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ. Εκεί μιλούν ακόμη και για το γερμανικό έθιμο να κρύβουν ένα χριστουγεννιάτικο αγγούρι ή χριστουγεννιάτικο τουρσί, αγγούρι ή αγγουράκι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το παιχνίδι “Απόκρυψη τουρσί”, το οποίο βασίζεται στο γερμανικό έθιμο, είναι επίσης δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Ένα πράσινο αγγούρι είναι κρυμμένο ανάμεσα στις άλλες διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων. Τα παιδιά το ψάχνουν μαζί και υποτίθεται ότι βρίσκουν το αγγούρι και το βγάζουν χωρίς να αγγίξουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όποιος ανακαλύψει πρώτα το αγγούρι Χριστουγέννων θα λάβει ένα επιπλέον δώρο.

Το μυστηριώδες χριστουγεννιάτικο αγγούρι συνδέεται με πολλούς θρύλους.

Χριστουγεννιάτικα αγγούρια μυστηριώδη χριστουγεννιάτικα στολίδια που σχετίζονται με πολλούς θρύλους

Περισσότεροι θρύλοι και μύθοι που σχετίζονται με το αγγούρι Χριστουγέννων

Ενώ το τουρσί αγγούρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο θεωρείται γερμανικό πολιτιστικό αγαθό, παραμένει καλυμμένο με πολλούς θρύλους μέχρι σήμερα. Μερικές από αυτές είναι ακόμη και εντελώς απίστευτες ιστορίες που συνορεύουν με μύθους. Για παράδειγμα, λέγεται ότι ένας Γερμανός στρατιώτης ονόματι John Lower συμμετείχε στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Συνελήφθη το 1864 και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο φυλακών στη Γεωργία. Εκεί παραλίγο να πεθάνει από την πείνα και πέθαινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Ζήτησε ένα τελευταίο γεύμα, ένα τουρσί. Το πήρε και επέζησε. Όταν επέστρεψε στην οικογένειά του στη συνέχεια, λέγεται ότι κρεμούσε ένα χριστουγεννιάτικο αγγούρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο ως φόρο τιμής στη διάσωσή του.

Ωστόσο, παραμένει ένα μυστήριο γιατί ένα πράσινο αγγούρι κρέμεται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο?

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι ένα παζλ ένα πράσινο αγγούρι κρέμεται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το αγγούρι Χριστουγέννων ονομάζεται συχνά Spreegurke. Παραδοσιακά, πολλά αγγούρια καλλιεργούνται και τουρσίζονται στο Spreewald. Λέγεται ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, για οικονομικούς λόγους, δεν ήταν δυνατό να πάρουν χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χριστουγεννιάτικο αγγούρι ήταν κρυμμένο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι ώστε μόνο ένα παιδί να μπορούσε να πάρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Μόνο αυτό το παιδί που ανακάλυψε το αγγούρι ανάμεσα στα κλαδιά του πράσινου έλατου. Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα σήμερα αν αυτό συνέβαινε. Η προέλευση του αγγουριού των Χριστουγέννων παραμένει ένα μυστήριο. Αυτό θεωρείται μια τέλεια κίνηση μάρκετινγκ από πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες. Οτιδήποτε ανεξήγητο προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον και πωλείται καλύτερα. Perhapsσως αυτός είναι ο λόγος που τα πράσινα γυάλινα αγγούρια εξακολουθούν να είναι ένα δημοφιλές στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 Το παλιό έθιμο να κλείνουμε τα χριστουγεννιάτικα αγγούρια ….

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις από γυαλί σε σχήμα αγγουριού

 … είναι γερμανικής προέλευσης!

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Γερμανική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από γυαλί σε σχήμα αγγουριού

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις από γυαλί σε σχήμα κομψής διακόσμησης αγγουριού

 Τα Χριστούγεννα στους ανθρώπους αρέσει να στολίζουν με πράσινα αγγούρια Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από γυαλί σε σχήμα αγγουριού deko ideen

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Χριστουγεννιάτικα στολίδια από γυαλί σε σχήμα αγγουριού πολλά πράσινα αγγούρια στο ποτήρι

Χριστουγεννιάτικο αγγούρι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σε σχήμα έλατου τακτοποίησαν όμορφες διακοσμήσεις με πράσινα γυάλινα αγγούρια