Για πολλά χρόνια, οι λευκές κουζίνες ήταν το αδιαμφισβήτητο αγαπημένο και απόλυτα κυρίαρχο σχέδιο κουζίνας. Τώρα το λευκό χρώμα δεν είναι πλέον σε ζήτηση στην κουζίνα και μια νέα χρωματική τάση κερδίζει έδαφος: ένα κομψό σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα που φαίνεται λίγο κυκλοθυμικό και ονειρικό είναι μοντέρνο. Τα βαθιά, κορεσμένα χρώματα και τα έντονα, ουσιαστικά μοτίβα σε γυαλιστερές υφές είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλή. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε 20 μαγευτικά παραδείγματα μοντέρνου σχεδιασμού κουζίνας σε σκούρα χρώματα που δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Στη σημερινή ανάρτηση γίνεται από μαύρο κοράκι σε μπλε μεσάνυχτα ή ακόμη και σμαραγδένιο έπιπλο. Κάθε σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα είναι μοναδικό και σας καλεί να καθυστερήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν σκοπεύετε να ανακαινίσετε την παλιά σας κουζίνα σύντομα ή αν αγοράσετε μια εντελώς νέα, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με περισσότερες πληροφορίες και έξυπνες συμβουλές για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό και κομψό σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα.

 Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε σκούρα χρώματα επιβεβαιώνεται μέσω της νέας αισθητικής του δωματίου.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα

  • Ο σχεδιασμός της κουζίνας σε σκούρα χρώματα φέρνει νέα αισθητική στο εσωτερικό

Η σκούρα παλέτα χρωμάτων είναι αρκετά ελκυστική και τραβάει εύκολα τα βλέμματα. Αποχρώσεις όπως το κλασικό μαύρο, το μεσάνυχτο μπλε και το καπνιστό γκρι είναι εντελώς εντυπωσιακά. Έχουν εκτεταμένη επίδραση στο σχεδιασμό της κουζίνας και αντιπροσωπεύουν ένα υπέροχο σκοτεινό σκηνικό για δημιουργικά σχέδια δωματίων.

Αυτά τα εκφραστικά χρώματα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με ζεστούς τόνους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις εισάγονται ως οπτικές πινελιές στο σχεδιασμό της κουζίνας σε σκούρα χρώματα. Οι επόμενες τρεις εικόνες δείχνουν καθαρά πώς το ξύλο φρεσκάρει το σκούρο σχέδιο της κουζίνας.

Οι μαύρες μονάδες βάσης της κουζίνας και η επένδυση από ξύλο κέδρου παραπάνω δίνουν σε αυτή την κουζίνα μια αποφασιστικά ρουστίκ εμφάνιση.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα μαύρα ντουλάπια κουζίνας

Ο ζεστός τόνος του φυσικού ξύλου αρωματίζει το σκούρο σχέδιο της κουζίνας.

 Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα ξύλινη βιβλιοθήκη

 Μια σκούρα κουζίνα που απεικονίζει τη νέα αισθητική στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας.

ροζ-γκρι splashback κουζίνας

Πώς βρίσκετε πραγματικά το σχέδιο κουζίνας που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα σε σκούρα χρώματα; Το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί κυρίως σε μαύρο χρώμα, ακόμη και το ταβάνι είναι μαύρο. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου καταθλιπτικό, γιατί σε ορισμένα σημεία το μαύρο χρώμα συνδυάζεται επιδέξια με το καπνιστό γκρι. Το κερασάκι στην τούρτα είναι στην πραγματικότητα τα εκτεθειμένα δοκάρια, τα οποία είναι φτιαγμένα σε καφέ ξύλο σοκολάτας και αρωματίζουν όλο το σχέδιο της κουζίνας. Ο πίσω τοίχος της κουζίνας εμφανίζεται ως μια φωτεινή, ακόμη και γλυκιά σταγόνα, όπου ο ενσωματωμένος φωτισμός αναδεικνύει τον ροζ-γκρι συνδυασμό.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και οι σχεδιαστές δωματίων ανακάλυψαν ξανά τη γοητεία των μαύρων πλακιδίων του μετρό.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα μαύρα πλακάκια μετρό ανοιχτό ράφι

Εκτός από το καπνό γκρι και το μαύρο κοράκι, το μεσάνυχτο μπλε και το σμαραγδένιο πράσινο είναι πλέον οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας σε σκούρα χρώματα. Αυτές είναι μια σαφής δήλωση ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν κάτι νέο, ελκυστικό και κομψό στους τέσσερις τοίχους τους. Το σμαραγδένιο πράσινο έχει συντριπτικό οπτικό αποτέλεσμα και συχνά συνδυάζεται με γκρι περιστέρι. Και τα δύο χρώματα συμπληρώνουν την εμφάνιση μιας σύγχρονης κουζίνας, καθώς βρίσκονται σε αντίθεση και από τις δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο, η οπτική εκφραστικότητα των δύο χρωμάτων έρχεται από μόνη της. Είναι καθαρά θέμα γούστου ποιος χρωματικός τόνος προτιμάτε να κυριαρχεί στην κουζίνα σας. Αλλά η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέρνου χρώματος μιλά ξεκάθαρα για τις προτιμήσεις και τα γούστα των ανθρώπων που σχεδίασαν αυτόν τον χώρο και που θέλουν να περάσουν πολύ χρόνο εκεί με την οικογένεια και τους φίλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλάμε για μια νέα αισθητική στο σχεδιασμό της κουζίνας σε σκούρα χρώματα. Φαίνεται τόσο κυκλοθυμικό και ονειρικό ταυτόχρονα, έτσι δεν είναι?

Το σμαραγδένιο πράσινο είναι επίσης πολύ μοντέρνο στον σχεδιασμό της κουζίνας αυτή τη στιγμή.

 Ντουλάπια κουζίνας μαρμάρινο όμορφο σχέδιο

Το ανθρακί γκρι των ντουλαπιών κουζίνας συνδυάζεται τέλεια με το ανοιχτό γκρι μάρμαρο του νησιού της κουζίνας.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα ντουλάπια κουζίνας σε ανθρακί γκρι ανοιχτό γκρι μαρμάρινο νησί κουζίνας

Το κλασικό χρωματικό δίδυμο του ασπρόμαυρου κάνει αυτό το σχέδιο κουζίνας να φαίνεται πολύ μοντέρνο.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα ασπρόμαυρο κλασικό χρώμα δίδυμο μοντέρνα εμφάνιση

  • Άλλα τυπικά χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό της κουζίνας σε σκούρα χρώματα

 

Ένας μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα έχει επίσης νέα χαρακτηριστικά που όχι μόνο ξεχωρίζουν, αλλά κάνουν και μεγάλη εντύπωση. Γιορτάστε αφενός ανοιχτά ράφια σίγουρα η επιστροφή της στο μοντέρνο σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα. Για παράδειγμα, στην σμαραγδένια πράσινη κουζίνα που μόλις εμφανίστηκε, υπάρχει μόνο ένα ανοιχτό ράφι στο οποίο έχουν τοποθετηθεί όμορφες εικόνες και πορτρέτα δίπλα σε βάζα με λευκά λουλούδια. Αυτό δίνει σε ολόκληρο τον σχεδιασμό της κουζίνας μια προσωπική πινελιά. Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε ξανά ανοιχτά ράφια, αυτή τη φορά στο Βιομηχανικό στυλ.  Φέρνουν μια μικρή αίσθηση ευεξίας και χρησιμεύουν ως ισορροπία στη σκοτεινή ατμόσφαιρα. Υπάρχουν σκεύη κουζίνας και βιβλία μαγειρικής σε αυτό και φαίνονται καλά σε αυτόν τον συνδυασμό.

Τα ανοιχτά ράφια σε βιομηχανικό στυλ αρωματίζουν το σκούρο σχέδιο κουζίνας.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα ανοιχτά ράφια σε βιομηχανικό στυλ για είδη κουζίνας και βιβλία μαγειρικής

Στη μοντέρνα κουζίνα η σχεδίαση είναι σε σκούρα χρώματα λαμπερές επιφάνειες να βρίσκεται όλο και πιο συχνά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο, το οποίο βαθμολογείται με τον αντίθετο κόκκο του. Το μάρμαρο είναι, μεταξύ άλλων, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο φυσικό υλικό για μοντέρνα νησιά κουζίνας και splashbacks κουζίνας. Και στις δύο περιπτώσεις, δίνει σε ολόκληρη την κουζίνα ένα στυλ πολυτελείας και αφήνει όλο το δωμάτιο να λάμψει. Το επόμενο παράδειγμα είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Γκρι μάρμαρο με εντυπωσιακό κόκκο και κομψές χρυσές πινελιές κάνουν το σχέδιο της κουζίνας να λάμπει σε σκούρα χρώματα.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα γκρι μάρμαρο όμορφο κόκκο φαρδύ ένθετο

Δεν είναι είδηση ​​στο σχεδιασμό, αλλά αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τον τεράστιο ρόλο του Γυαλιστερά εφέ να τονίσω. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά είναι σε χαλκό, ορείχαλκο ή χρυσό και φέρνουν κάθε μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας σε υψηλότερο στιλιστικό επίπεδο. Μπορείτε να δείτε πολλά τέτοια παραδείγματα στη συλλογή εικόνων μας. Ορείχαλκος ή χαλκός λάμπουν σε χρυσή λάμψη σε καρέκλες, ράφια και κρεμαστά φωτιστικά. Αλλά οι σύγχρονες συσκευές κουζίνας συμβάλλουν επίσης σε αυτό το θέμα και θαμπώνουν τα βλέμματα με την ασημένια λάμψη τους.

 Οι λαμπερές επιφάνειες των σύγχρονων συσκευών κουζίνας κάνουν αυτή την κουζίνα να φαίνεται πιο ευρύχωρη και πολυτελής.

σύγχρονες συσκευές κουζίνας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, στη μοντέρνα κουζίνα η σχεδίαση σε σκούρα χρώματα είναι επίσης η σωστή φωτισμός καθοριστικό για την κομψή και κομψή εμφάνιση. Σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, χρειάζεστε αρχικά πολύ φυσικό φως. Οι πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τα μεγάλα παράθυρα το αφήνουν να ρέει στην κουζίνα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ζεστό. Επιπλέον, ο σύγχρονος φωτισμός είναι περισσότερο ο κανόνας παρά η εξαίρεση εδώ. Μοντέρνα κρεμαστά φωτιστικά φωτίζουν το νησί της κουζίνας, για παράδειγμα. Επιπλέον, οι ενσωματωμένοι προβολείς και ο κατευθυντικός φωτισμός εστιάζουν σε ορισμένα στοιχεία του σχεδιασμού της κουζίνας και τα κάνουν πιο ελκυστικά.

Ένα κομψό νησί κουζίνας από ξύλο καρυδιάς προσελκύει την προσοχή όλων στη σκοτεινή κουζίνα.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα κομψό νησί κουζίνας

Τώρα αφιερώστε λίγα λεπτά ακόμη και ρίξτε μια ματιά στη συλλογή εικόνων μας. Perhapsσως θα βρείτε το αγαπημένο σας μοντέρνο σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα ανάμεσα στα εντυπωσιακά παραδείγματα.

 Αφήστε άφθονο φυσικό φως να ρέει στον σχεδιασμό της κουζίνας σε σκούρα χρώματα.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα Σχεδιασμός μοντέρνου δωματίου με πολύ φυσικό φως

 Αν δεν σας αρέσει το μαύρο, επιλέξτε τουλάχιστον ένα σκούρο splashback κουζίνας και συνδυάστε το με το κλασικό λευκό.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα κλασικό λευκό μόνο μαύρο πίσω τοίχο κουζίνας

Επιτρέψτε στον εαυτό σας ένα υπέροχο βλέμμα σε καμένο χρώμα τερακότας σε μια σκοτεινή κουζίνα και δημιουργήστε μια δραματική εμφάνιση.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα καμένη τερακότα με υπέροχη εντυπωσιακή εμφάνιση

 Ο λεπτός φωτισμός έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική εμφάνιση του δωματίου.

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα διακριτικά φωτιστικά κρεμαστά φωτιστικά

Σχεδιασμός κουζίνας σε σκούρα χρώματα πλακάκια κουζίνας νησί κουζίνας μαρμάρινα πλακάκια μετρό

Νησί κουζίνας από γκρι μαρμάρινα κρεμαστά φώτα

μοντέρνο σχέδιο κουζίνας σε σκούρα χρώματα ανοιχτά δοκάρια ρουστίκ κρεμαστά φωτιστικά