Η κρίση του κορωνοϊού έχει πλέον μετατραπεί σε πανδημία και έχει αλλάξει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Ακόμα και μαζί μας στη Γερμανία. Τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία παραμένουν κλειστά, πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται αυτή τη στιγμή από το σπίτι και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα. Παρόλο που ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι ακόμα χαμηλός, οι πολιτικοί και οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά της. Ωστόσο, υπάρχει συζήτηση για τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά όλοι πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Και κατά προτίμηση περιορίστε τις κοινωνικές του επαφές. Η προοπτική δεν είναι πολλά υποσχόμενη επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να μένουν στους τέσσερις τοίχους τους όλη την ώρα και να βαριούνται. Γι ‘αυτό ρωτήσαμε τους ψυχολόγους τι μπορείτε πραγματικά να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του Corona για να διατηρήσετε τη διάθεσή σας και να κάνετε κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αυτό!

 Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού; Μαγειρεύοντας μαζί, φυσικά!

Κρίση κορώνας στο σπίτι τι μαγειρεύουν μητέρα και δύο κόρες μαζί στην κουζίνα

Προσπαθήστε να ανακαλύψετε το καλό σε αυτό! Τώρα όλοι μένουν στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα παιδιά σας μαθαίνουν διαδικτυακά, αλλά έχουν αρκετό χρόνο για να παίξουν, να διαβάσουν βιβλία, να μαγειρέψουν και να ψήσουν μαζί, ή να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του Corona.

 Το μαγείρεμα μαζί είναι μεγάλη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!

Κρίση κορώνας στο σπίτι τι ψήνουν μητέρα και κόρη στην κουζίνα

  • Πρέπει να μαγειρεύετε και να ψήνετε μόνοι σας στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του Corona

Ανεξάρτητα από το αν είστε καλός μάγειρας ή όχι, στην τρέχουσα κατάσταση πρέπει να μαγειρέψετε και να ψηθείτε ξανά στο σπίτι. Or μάθε τώρα! Αγοράστε πρώτα φρέσκα προϊόντα στο κοντινό σούπερ μάρκετ και ετοιμάστε νόστιμα πιάτα για τα μέλη της οικογένειάς σας. Εμπλέξτε όλους στη διαδικασία μαγειρέματος και πειραματιστείτε με άγνωστες μέχρι τώρα συνταγές. Μπορείτε επίσης να βρείτε ιδέες για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στο διαδίκτυο. Η μυρωδιά που βγαίνει από την κουζίνα ενώ μαγειρεύετε σίγουρα θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια και θα δημιουργήσει ένα ανεκτίμητο αίσθημα ασφάλειας στην οικογένεια. Έτσι, αξίζει πάντα να μαγειρεύετε με τους αγαπημένους σας και να ψήνετε κάτι νόστιμο με αυτό.

 Τώρα τα παιδιά σας είναι σίγουρο ότι έχουν όρεξη για κάτι νόστιμο!

Κρίση Corona στο σπίτι τι ψήνουν η μαμά και τα δύο μικρά παιδιά στην κουζίνα

 Σε περιόδους κρίσης Corona, όλα τα μέλη της οικογένειας θέλουν να συμμετέχουν στο ψήσιμο.

Κρίση Corona στο σπίτι αυτό που κάνει όλη η τετραμελής οικογένεια στην κουζίνα

Επιπλέον συμβουλή: Ωστόσο, όποιος θέλει να νηστεύει έχει την τέλεια ευκαιρία να το κάνει. Οι γιατροί και οι γιατροί είναι επίσης της άποψης ότι μια θεραπεία νηστείας με προσωρινή αποφυγή στερεών τροφών έχει θετική επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, η νηστεία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην κρίση του κορονοϊού!

 Κατά τη διάρκεια της κρίσης του Corona έχετε τελικά χρόνο στο σπίτι και μπορείτε να καθαρίσετε ολόκληρο το διαμέρισμα!

Κρίνα Corona στο σπίτι τι να κάνει άνοιξη καθαρισμός πατέρας κόρη γιο καθαρισμός χαλιού

  • Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι σίγουρα στη λίστα υποχρεώσεών σας

Σε καραντίνα, δεν χρειάζεται να κάθεστε όλη μέρα και να μην κάνετε τίποτα. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο, ήρθε η ώρα για τον ετήσιο ανοιξιάτικο καθαρισμό. Αλλά αυτό σημαίνει πάντα πολλή δουλειά, οπότε χρειάζεστε καλούς βοηθούς. Ξεκινήστε με μικρές εργασίες και σταδιακά προχωρήστε στις μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με την γκαρνταρόμπα και να ταξινομήσετε εκ νέου τα ρούχα, να τα βγάλετε κλπ. Στη συνέχεια, είναι η σειρά των κουρτινών και των κουρτινών, τα οποία τώρα πρέπει να πλυθούν. Τα παιδιά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δαπέδου και των χαλιών ή να καθαρίσουν τα ίδια τη σκόνη. Or βάλτε ξανά το γραφείο σας σε τάξη! Δώστε ένα καλό παράδειγμα στα μικρά σας και μάθετε τους πώς να καθαρίζουν ολόκληρο το διαμέρισμα. Υπάρχει κάτι χρήσιμο για όλους που μπορούν να κάνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Ο καθαρισμός της άνοιξης είναι πολύ πιο διασκεδαστικός μαζί!

Κρίση κορωνοϊού στο σπίτι τι κάνουν γονείς δύο παιδιά ανοιξιάτικο καθάρισμα μαζί

 Πρέπει επίσης να βάλετε σε τάξη τη βιβλιοθήκη του σπιτιού και στη συνέχεια να απολαύσετε χαλαρές ώρες ανάγνωσης.

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνουν η βιβλιοθήκη του σπιτιού, πολλά βιβλία στα ράφια, άνετη γωνιά ανάγνωσης μπροστά στο παράθυρο

  • Η ανάγνωση και η μάθηση στο σπίτι είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για πολλές οικογένειες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι δημοφιλής μόνο σε μαθητές και μαθητές κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να μάθουν κάτι νέο στο σπίτι, για παράδειγμα να μάθουν μια νέα γλώσσα μόνοι τους ή να επιλέξουν ένα νέο χόμπι και να κάνουν πολλή έρευνα στο Διαδίκτυο. Δεδομένου ότι η πολιτιστική ζωή σε κάθε πόλη είναι αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο, έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πολλά στο σπίτι. Σίγουρα θα βρείτε μερικά αδιάβαστα βιβλία στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας, σωστά; Or θέλετε να διαβάσετε στα μικρά σας μια ιστορία για ύπνο; Το διάβασμα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυξάνει τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων, μειώνει το άγχος και διώχνει κάθε βαρεμάρα!

 Η ανάγνωση βιβλίων με τα παιδιά είναι διασκεδαστική για όλους!

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνουν όλη η οικογένεια στον καναπέ διαβάζοντας ένα παιδικό βιβλίο διασκεδάζοντας

 … και μειώνει το καθημερινό άγχος!

Κρίση κορώνας στο σπίτι τι κάνουν η μητέρα κόρη στις σκάλες διαβάζοντας παιδικό βιβλίο διασκεδάζοντας

  • Άλλες ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του Corona

Μαζί με όλη την οικογένεια, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει πολλά στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Μπορούμε να προτείνουμε μόνο μερικές ιδέες. Για παράδειγμα, σίγουρα θα υπάρχουν πολλές συναρπαστικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που δεν γνωρίζετε ακόμα. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαζί στην τηλεόραση ή το φορητό υπολογιστή και να ζήσετε ενδιαφέρουσες ιστορίες.

 Θα είναι συναρπαστικό μπροστά στην τηλεόραση!

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνουν οι τέσσερις οικογένειες στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση μαζί διασκεδάζοντας

Επιπλέον, τώρα είναι η ώρα να φροντίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου και μπαλκονιού σας. Τώρα μπορείτε να τα επανατοποθετήσετε ή να φυτέψετε νέα. Από τη μία είναι διασκεδαστικό, από την άλλη είναι καλό για τα νεύρα και ανακουφίζει από την ένταση και τα συναισθήματα του φόβου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε με επιτυχία το άγχος σε περιόδους κρίσης κορονοϊού. Τα παιδιά σας μπορούν να συμμετάσχουν και να μάθουν κάτι νέο. Γιατί το πρακτικό και το χρήσιμο πάνε πάντα μαζί!

 Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μπαλκόνι σας ή να φυτέψετε νέα λουλούδια.

Κρίση κορώνας στο σπίτι τι κάνει το μπαλκόνι ταιριαστό Φύτεψε νέα λουλούδια Τα παιδιά βοηθούν

Υπάρχουν πολλά άλλα υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Δεν μπορούμε να απαριθμήσουμε όλες τις καλές ιδέες εδώ. Αλλά θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμη. Περάστε πολύ χρόνο με τα παιδιά! Ζωγραφίστε μαζί, παίξτε σκάκι ή κάτι άλλο, κάντε χειροτεχνίες! Έτσι όλοι θα επιβιώσουν από την πανδημία ευτυχισμένοι και υγιείς. Τώρα μπορείτε να καλείτε τους πολυάριθμους φίλους και συγγενείς σας κάθε μέρα, γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος σε αυτήν την περίοδο κρίσης! Είναι καλύτερα αν δείξουμε ανήκειν και αλληλεγγύη. Μαζί μπορούμε να το κάνουμε και να περάσουμε την πανδημία!

 Στα μικρά αρέσει ιδιαίτερα το σχέδιο και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνει η μητέρα μικρός γιος συγκεντρώνοντας ασκώντας δημιουργικές δραστηριότητες

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνουν ο πατέρας μητέρα κόρη δημιουργική σχεδίαση μαζί

Κρίση Corona στο σπίτι τι κάνουν οι τέσσερις οικογένειες στον καναπέ στο σαλόνι παίζοντας iPad μαζί

Κρίση Corona στο σπίτι τι να κάνει νεαρή κοπέλα που ασκεί δημιουργική γραφή

 Or προτιμάτε να διαβάζετε?

Κρίση Corona στο σπίτι τι να κάνει νεαρή κοπέλα βιβλιοθήκη σπίτι ψάχνει για την τακτοποίηση βιβλίων

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Κρίση κορωνοϊού στο σπίτι τι κάνουν τα παιδιά, οι γονείς, οι παππούδες, οι σκύλοι, μεγάλες εμπειρίες μαζί μπροστά στην τηλεόραση