βουρτσίστε τα δόντια σωστά ιατρικές συμβουλές για το στόμα και οδοντιατρική φροντίδα

Έτσι μπορείτε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας

Η οδοντική πλάκα και η πέτρα με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε τερηδόνα και άλλα ενοχλητικά προβλήματα. Είναι όμως καλά νέα ή κακά νέα; Κατά τη γνώμη μας, εξαρτάται πολύ από την άποψη. Ναι, αφενός, δεν είναι υπέροχο.

Αλλά βλέποντας διαφορετικά, αν γνωρίζετε τον κίνδυνο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τον αποφύγετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας.

Ιατρική στοματική και οδοντιατρική φροντίδα

βουρτσίστε τα δόντια σωστά ιατρικές συμβουλές οδοντιατρικής φροντίδας υγιή δόντια

Βουρτσίστε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές

Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας από όλες τις πλευρές και ομοιόμορφα. Η οδοντόβουρτσα είναι επίσης πολύ σημαντική. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια μεσαία σκληρή οδοντόβουρτσα και βουρτσίζουν μόνο τα δόντια τους από έξω που είναι ορατό. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η πλάκα συγκεντρώνεται κυρίως στο πίσω μέρος. Δεν χρειάζεται να πατάτε πολύ απαλά και όχι πολύ δυνατά, αλλά μεσαίου δυνατού.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ από όλες τις πλευρές

βουρτσίστε τα δόντια σωστά ιατρική φροντίδα του στόματος και των δοντιών

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το πολύ δυνατό πάτημα μπορεί να αποτρέψει την πλάκα. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το αντίθετο. Μπορείτε να βλάψετε τα δόντια σας και, πιο συγκεκριμένα, το σμάλτο τους. Αυτό έχει μια σειρά αρνητικών συνεπειών.

Η σημαντική σημασία της οδοντόβουρτσας

βουρτσίστε σωστά τα δόντια σας τη σωστή οδοντόβουρτσα

Δεν επιτρέπεται επίσης να τονίσετε τα πίσω ή τα μπροστινά δόντια. Όλα είναι εξίσου σημαντικά.

Συμβουλές για το βούρτσισμα των δοντιών σας

βουρτσίστε τα δόντια σωστά οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα

Οι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας

Εδώ είναι ένα άλλο καλό νέο: υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι βουρτσίσματος των δοντιών σας. Θα εξετάσουμε μερικά από αυτά που είναι ιδανικά για να αποδείξουν οφέλη. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε τον δικό σας, τέλειο τρόπο για να βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Υγιή δόντια

Βουρτσίστε τα δόντια σας σωστά, στόμα και οδοντιατρική φροντίδα

Η οδοντόβουρτσα πρέπει να βρίσκεται στους 45 βαθμούς στα ούλα

Πώς να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας συμβουλές ιατρικής οδοντιατρικής φροντίδας

Στην πρώτη παραλλαγή, η οδοντόβουρτσα πρέπει να βρίσκεται στους 45 βαθμούς στα ούλα. Οι κινήσεις είναι ελαφριές και μοιάζουν με τρίψιμο. Αλλά όπως είπα: Δεν πρέπει να είσαι πολύ σφιχτός. Ο στόχος είναι να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες καταθέσεις.

Βουρτσίστε τα δόντια σας με ελαφρές κινήσεις …

Βουρτσίστε σωστά τα δόντια σας συμβουλές οδοντιατρικής φροντίδας

Η δεύτερη μέθοδος έχει επίσης στροφή 45 μοιρών. Αυτή τη φορά όμως δεν αντιμετωπίζει τα ούλα, αλλά τις κορώνες. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα με μειωμένα ούλα και με πολύ χώρο μεταξύ των δοντιών.

… και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα

Βουρτσίστε σωστά τα δόντια σας χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα

Η τρίτη μέθοδος που θα θέλαμε να σας προτείνουμε βασίζεται στην αρχή της περιστροφής. Οι κινήσεις είναι οι ίδιες όπως θα κάνατε όταν χρωματίζετε κύκλους. Και σε αυτή την περίπτωση, η πλάκα αφαιρείται αρκετά εύκολα.

Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε το στόμα σας επίσης!

Βουρτσίστε σωστά τα δόντια ιατρικό στόμα και οδοντική φροντίδα στοματικό ξέβγαλμα

Συνδυασμός όλων των μεθόδων

Εάν θέλετε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό όλων αυτών των μεθόδων. Θα πρέπει επίσης να συνδυάσετε οριζόντιες, κάθετες και κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα δόντια σας με το ειδικό σύρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βασιστείτε σε μεσοδόντιες οδοντόβουρτσες. Το ειδικό στοματικό διάλυμα είναι επίσης μια εναλλακτική λύση που δεν πρέπει να απορρίψετε. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε τακτικές συμβουλές από τον οδοντίατρό σας!

Επισκεφθείτε τακτικά τον οδοντίατρό σας

βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας τακτικά ιατρική οδοντιατρική φροντίδα

Οπλιστείτε καλά για σωστή οδοντιατρική φροντίδα

Βουρτσίστε τα δόντια σας σωστά με οδοντικό νήμα