Όπως όλοι γνωρίζουμε, η έλλειψη χώρου είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία μας. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, η κατάσταση της στέγασης δεν είναι ακριβώς καλή. Σε πολλές περιπτώσεις, πρέπει να αρκεστείτε σε ένα μικρό χώρο διαβίωσης και να προσπαθήσετε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Για το λόγο αυτό, έξυπνες ιδέες για την επίπλωση μικρών διαμερισμάτων είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ασχολούμαστε με αυτό το θέμα εδώ και χρόνια, γι ‘αυτό μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με αυτό στον ιστότοπό μας. Θέλουμε να κάνουμε μια μέτρια συμβολή σε αυτό σήμερα και να σας παρουσιάσουμε ένα μικρό, μινιμαλιστικό διαμέρισμα. Το ιδιαίτερο σε αυτό είναι ότι ο σχεδιασμός έχει ξεπεράσει το μινιμαλιστικό ύφος με έντονα κίτρινα οπτικά στοιχεία. Αυτό κάνει το μικρό διαμέρισμα να φαίνεται πολύ ζεστό και φιλόξενο ταυτόχρονα.

Μια ματιά στο μικρό διαμέρισμα. Λιγότερα είναι περισσότερα εδώ.

Μικρό μινιμαλιστικό κίτρινο διαμέρισμα πολύ εντυπωσιακό

  • Κάθε μικρό διαμέρισμα απαιτεί έξυπνο σχεδιασμό δωματίου

Ναι, αυτό ακριβώς πιστεύουμε. Αλλά ο εσωτερικός σχεδιασμός αυτού του μικρού, μινιμαλιστικού διαμερίσματος αφορά πρωτίστως οπτικούς τόνους και λύσεις σχεδιαστών πρώτης κατηγορίας. Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Vilamoura της Πορτογαλίας και ανακαινίστηκε πρόσφατα από την εταιρεία σχεδιασμού Corpo Atelier.

Η εταιρεία ειδικεύεται στον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό και είναι πλέον γνωστή για το γεγονός ότι οι εσωτερικοί της σχεδιαστές δημιουργούν πάντα κάτι μοναδικό που βρίσκεται ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και την τέχνη. Σε αυτό το μικρό διαμέρισμα στην Πορτογαλία, επίσης, το όριο μεταξύ αρχιτεκτονικής και γλυπτικής έχει σχεδόν καταργηθεί. Σε ένα λευκό σαλόνι, τοποθετήθηκαν μεμονωμένα τρία διαφορετικά κίτρινα αντικείμενα. Σε αυτή την ατμόσφαιρα, κάθε αντίληψη είναι εντελώς νέα. Εδώ τα όρια του δωματίου και η θέση των κίτρινων αντικειμένων συνδέονται αναπόφευκτα.

 Η ιδέα του δωματίου είναι αρκετά μινιμαλιστική.

Μικρό διαμέρισμα μινιμαλιστικό δωμάτιο με κίτρινο χρώμα

 Πράσινα φυτά και κίτρινες πινελιές διαπερνούν το μινιμαλιστικό στυλ.

Μικρό διαμέρισμα μινιμαλιστική διακόσμηση κίτρινο τονίζει πράσινα φυτά

Το μικρό διαμέρισμα εντυπωσιάζει με τα καθαρά σχήματά του και τη χρήση μόνο δύο χρωμάτων – λευκού χιονιού και ηλιόλουστου κίτρινου. Τα έπιπλα είναι μοντέρνα και πρακτικά. Με πιο προσεκτική εξέταση, τα σχήματα των επίπλων μπορεί να μοιάζουν με μια αφαίρεση των κλασικών αρχιτεκτονικών στοιχείων. Εδώ, για παράδειγμα, διακρίνεται ένα αρχιτάρα, μια αναποδογυρισμένη στήλη και ένα βάθρο, τα οποία λάμπουν με έντονο κίτρινο χρώμα. Αυτά τα στοιχεία είναι διατεταγμένα ως παζλ, αλλά διαχωρίζονται το ένα από το άλλο. Είναι αισθητά μόνο όταν συνδυάζονται διανοητικά. Σε αυτή την περίπτωση, ξυπνούν τη μνήμη ενός ιδιαίτερου γλυπτικού κομματιού που ταιριάζει περισσότερο σε έναν εκθεσιακό χώρο. Maybe ίσως αυτά τα κίτρινα στοιχεία του δωματίου έχουν μόνο αντικειμενική αξία ως έπιπλα που είναι φτιαγμένα για να αποθηκεύουν άλλα μικρότερα αντικείμενα. Τι εννοείς?

 Μικρές λεπτομέρειες στο εσωτερικό σχέδιο που είναι προφανώς καλά μελετημένες.

Μικρό διαμέρισμα μίνιμαλ έννοια δωματίου λίγα έπιπλα κίτρινες πινελιές

Μερικά κόλπα φέρνουν μια φρέσκια πινελιά στο μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Μικρό διαμέρισμα με μινιμαλιστικά έπιπλα, μπουφέ με ανάσα φρέσκου αέρα

  • Μόνο μερικά έπιπλα ταιριάζουν στο μικρό διαμέρισμα

Λόγω του περιορισμένου χώρου, είναι κατανοητό ότι μόνο λίγα έπιπλα ταιριάζουν στο μικρό διαμέρισμα. Για παράδειγμα, έχετε έναν άνετο καναπέ, μια καρέκλα και ένα μικρό κίτρινο μπουφέ καθώς και ένα γραφείο που χωρίζει τους χώρους ύπνου και καθιστικού. Αντί για παράθυρο, το υπνοδωμάτιο έχει μεγάλο τζάμι με πανοραμική θέα στην πόλη και ένα μεγάλο κρεβάτι δίπλα του.

Δίπλα στο κρεβάτι έχει σχεδιαστεί μια ηλιόλουστη γωνιά ανάγνωσης.

Μικρό διαμέρισμα σχεδιασμένο με υαλοπίνακα ηλιόλουστη περιοχή ανάγνωσης

Η διάταξη των στοιχείων του δωματίου θα μπορούσε απλά να δικαιολογηθεί ως μια αφελής προσπάθεια δημιουργίας χωρικής ιεραρχίας σε ένα τοίχο χωρίς τοίχο. Δεν ισχύει αυτό εδώ. Στόχος είναι ο διαχωρισμός περιοχών για συγκεκριμένη οικιακή χρήση και ο καθορισμός τους ξεχωριστά. Μια είσοδος, ένα κεντρικό σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο με πανοραμική θέα είναι καλά διαχωρισμένα το ένα από το άλλο. Δεν είναι πραγματικά σαφές εάν αυτός ο σχεδιασμός δωματίου είναι ακριβής. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια άλλη δυνατότητα εδώ για να διακοσμήσετε διαφορετικά το μικρό διαμέρισμα. Ναι, αλλά αυτός είναι ένας σύγχρονος χώρος φιλοσοφίας. Οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέα εμπειρία ζωής εδώ. Από αυτή την άποψη, το μινιμαλιστικό εσωτερικό αξίζει τον κόπο.

Μικρό διαμέρισμα επιπλωμένο με καλλιτεχνική αίσθηση και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Μικρό διαμέρισμα μινιμαλιστική διακόσμηση κίτρινο τονίζει καλλιτεχνική αίσθηση προσοχή στη λεπτομέρεια

Τώρα σας προσκαλούμε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το μικρό διαμέρισμα. Βυθιστείτε στον μινιμαλισμό τους και εντυπωσιαστείτε από τις οπτικές προφορές με έντονο κίτρινο χρώμα. Ας ελπίσουμε ότι σας αρέσει αυτό το εσωτερικό σχέδιο όσο και εμείς!

 Πριν φέρουν τα έπιπλα ….

Μικρό διαμέρισμα μινιμαλιστικό δωμάτιο ιδέα κίτρινο τονίζει ιδέες

 … το δωμάτιο φαινόταν λίγο γυμνό.

Το μικρό διαμέρισμα του μινιμαλιστικού δωματίου φαίνεται λίγο γυμνό

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, σωστά;?

Μικρό διαμέρισμα μινιμαλιστική έννοια δωματίου κίτρινο τονίζει ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα