Το Strelitzia είναι ένα εξωτικό λουλούδι που μπορείτε να το βρείτε σχεδόν σε όλα τα ανθοπωλεία και να το χρησιμοποιήσετε για διακοσμητικούς σκοπούς στο σπίτι σας. Σκοράρει με το διακριτικό λουλούδι του, γι ‘αυτό το Strelitzia είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως κομμένο λουλούδι. Τα λουλούδια είναι τόσο μοναδικά στο σχήμα και στα χρώματα τους που μοιάζουν με τις χτένες των φτερών των παραδεισένιων πουλιών. Για το λόγο αυτό, το λουλούδι ονομάζεται ως λουλούδι πουλί του παραδείσου. Αυτό σίγουρα θα φέρει μια ισχυρή δόση μεσογειακής γοητείας στο σπίτι σας αν το διατηρήσετε ως φυτό δοχείο σε ένα φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο ή στον χειμερινό κήπο. Σύντομα θα μάθετε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το εξωτικό λουλούδι και τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το φροντίζετε.

 Η Strelitzia ονομάζεται δικαίως το λουλούδι του πουλιού του παραδείσου.

trelitzie ονομάζεται επίσης λουλούδι πουλί του παραδείσου εξωτική γοητεία

  • Προέλευση, εμφάνιση και τοποθεσία του Strelitzia

Αρχικά το εξωτικό προέρχεται από το νότιο τμήμα της Αφρικής, αλλά είναι επίσης διαδεδομένο στα Κανάρια Νησιά. Περιγράφηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1773 από τον Άγγλο βοτανολόγο Sir Joseph Banks και πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Sophie Charlotte, γεννημένη πριγκίπισσα του Mecklenburg-Strelitz.

Το λουλούδι του πουλιού του παραδείσου είναι πολύ μοναδικό στην εμφάνιση.

Strelitzia μοναδικό σε εμφάνιση διακριτικό λουλούδι

Σήμερα τα ανθοπωλεία είναι εξοικειωμένα με πέντε είδη Strelitzia, τα οποία διαφέρουν κυρίως ως προς το κερί και το χρώμα των λουλουδιών. Η Strelitzia του Βασιλιά (Strelizia reginae) είναι αναμφίβολα πολύ δημοφιλής. Έχει εμφανή εμφάνιση και διακριτικά μεγάλα πρασινωπά βράκτια. Τα έξι πέταλα είναι πολύ εντυπωσιακά, τα εξωτερικά είναι πορτοκαλί και τα εσωτερικά είναι μπλε του ουρανού. Με τα χρώματα και τα σχήματα των λουλουδιών, το Strelitzia προσελκύει την προσοχή όλων. Τα άλλα είδη δεν είναι λιγότερο όμορφα, αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα και μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ δύο και δέκα μέτρων, ανάλογα με το είδος. Για παράδειγμα, η Strelitzia alba μας μαγεύει με τα εξωτικά λευκά λουλούδια της, αλλά αυτά δύσκολα μπορούν να τα φροντίσουμε στο σπίτι γιατί μεγαλώνει γρήγορα σε ύψος και μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 10 m. Αυτός ο τύπος είναι πιο κατάλληλος ως εξωτική διακόσμηση για δημόσιους χώρους.

Η Strelitzia του Βασιλιά σκοράρει με το ξεχωριστό λουλούδι της.

Strelitzie δημοφιλής τύπος King Strelitzia και τα άνθη του

Η Strelitzia του Βασιλιά μπορεί να φροντιστεί στο σπίτι. Στο φυτό αρέσουν οι θερμοκρασίες μεταξύ 8 και 18 βαθμών C. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος για αυτό το εξωτικό και μην το μετακινήσετε ξανά μόλις σχηματίσει λουλούδια. Κατά την αλλαγή τοποθεσίας, δεν σχηματίζει πλέον λουλούδια. Για την εκλεπτυσμένη ομορφιά πρέπει να προετοιμάσετε χώμα πλούσιο σε πηλό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο ωστόσο είναι καλά στραγγισμένο. Κατά τη φύτευση ή την μεταφύτευση για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να παρέχετε ένα στρώμα αποστράγγισης, το οποίο εμποδίζει την υγρασία.

Ωστόσο, πρέπει να είστε υπομονετικοί για αυτήν την άνθηση.

Η μοναδική άνθηση του Strelitzie φέρνει μια εξωτική πινελιά

  • Σημαντικές συμβουλές φροντίδας για το εξωτικό φυτό με μια ματιά

Το Strelitzia είναι πολυετές και τα ακόλουθα ισχύουν για τη φροντίδα του:

Νερό: Το καλοκαίρι μπορείτε να ποτίσετε άφθονα όσο χρειάζεται, αλλά μέτρια το χειμώνα. Κρατήστε το χώμα στο δοχείο λίγο στεγνό τους κρύους μήνες. Αποφύγετε την υπερχείλιση, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει γρήγορη σήψη των ριζών.

Λιπαίνω: Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο είναι σκόπιμο να παρέχεται στο φυτό κατάλληλο λίπασμα για φυτά δοχεία.

Αντικατάσταση: Ο καλύτερος χρόνος για μεταφύτευση είναι ο Μάρτιος / Απρίλιος, δηλαδή στα τέλη της άνοιξης. Κάθε τρία χρόνια πρέπει να επανατοποθετείτε το Strelitzia και να παίρνετε πάντα ένα δοχείο που είναι 20% μεγαλύτερο. Κατά τη μεταφύτευση, προσέξτε τις σαρκώδεις ρίζες, δεν πρέπει να τις τραυματίσετε.

Το Strelitzia σας ευχαριστεί για τη σωστή φροντίδα με ένα εξωτικό λουλούδι.

Εξωτικά λουλούδια Strelitzia με σωστή φροντίδα

Διαχειμώντας: Είναι καλύτερο για το Strelitzia να ξεχειμωνιάσει σε ένα φωτεινό και ηλιόλουστο μέρος, όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς και δεν πηδά πάνω από τους 18 βαθμούς C..

Επιπλέον συμβουλή: Τα μαραμένα ή παλαιότερα φύλλα πρέπει να αφαιρούνται ανά πάσα στιγμή. Αυτό δίνει στο υπόλοιπο πράσινο φύλλωμα αρκετό φως και αέρα για να συνεχίσει να αναπτύσσεται υγιεινά. Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε ότι τα πλούσια πράσινα φύλλα του εξωτικού φυτού είναι ελαφρώς δηλητηριώδη, επομένως μπορεί να είναι επικίνδυνα για μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Διάδοση: Βασικά, το Strelitzia μπορεί να πολλαπλασιαστεί με διαίρεση ή σπόρους. Κατά τη διαίρεση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το επόμενο κλαδί έχει ήδη ριζώσει και έχει τουλάχιστον τρία φύλλα. Ο πολλαπλασιασμός με σπόρους είναι επίσης δυνατός, αλλά πρέπει να κάνετε υπομονή για αυτό, επειδή η βλάστηση θα ξεκινήσει μόνο σε λίγες εβδομάδες, αλλά μπορεί επίσης να διαρκέσει μήνες. Εάν συμβεί αυτό, μην περιμένετε ότι η Strelitzia σας θα ανθίσει τα επόμενα χρόνια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σπορά του λουλουδιού του παραδείσου στο συνημμένο βίντεο:

Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, το Strelitzia μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στον κήπο …

Strelitzia στον κήπο σε κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες

… και να είναι ένα εξωτικό highlight έξω.

Τελευταία συμβουλή φροντίδας: Τα φύλλα και τα άνθη του λουλουδιού του παραδείσου είναι στιβαρά και σπάνια ευαίσθητα σε ασθένειες των φυτών. Ωστόσο, ο ξηρός αέρας του δωματίου και η υπερβολική υγρασία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προβλήματα. Με την κατάλληλη φροντίδα, αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Οι κόκκινες κηλίδες στα λουλούδια είναι ένα σαφές σημάδι ασθένειας. Αυτό το πουλί του παραδείσου λουλούδι είναι δυστυχώς μολυσμένο με ακάρεα αράχνης και μύκητες septoria.

Το Strelitzia έχει πλούσιο πράσινο, διπλής σειράς, μεγάλα, δερμάτινα φύλλα.

Αλλά τα όμορφα λουλούδια του είναι μια καλή απόδειξη για την απέραντη δημιουργική δύναμη της φύσης.

Τα όμορφα λουλούδια της Strelitzia είναι απόδειξη της δημιουργικής δύναμης της φύσης