Ο υγιής και ξεκούραστος ύπνος είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για τους σύγχρονους ανθρώπους. Στις τεχνολογικά προηγμένες χώρες του κόσμου, εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία. Και εδώ, στη Γερμανία, κάθε πέμπτος Γερμανός πολίτης πάσχει από τακτικά προβλήματα ύπνου. Το άγχος στο χώρο εργασίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαταρακτικούς παράγοντες που μας στερούν τον υγιή νυχτερινό μας ύπνο με την αληθινή έννοια της λέξης. Για να αποφύγουν την προσφυγή σε φάρμακα για την αϋπνία, οι ιατρικοί ερευνητές και οι σχεδιαστές δωματίων συχνά συνεργάζονται. Ο στόχος είναι να προτείνουμε ιδέες και συμβουλές για ένα καλά ισορροπημένο υπνοδωμάτιο. Η έννοια του ιαπωνικού Ζεν έχει γίνει επίσης πολύ δημοφιλής εδώ στην Ευρώπη. Προς το παρόν, οι άνθρωποι μιλούν για το υπνοδωμάτιο Zen ως ένα μέρος για έναν καλό ύπνο, όπου συναντιούνται η αρμονία στο σχεδιασμό του δωματίου και η χαλάρωση υψηλής ποιότητας. Τι είναι το Zen και πώς μπορείτε να επιπλώσετε και να σχεδιάσετε το υπνοδωμάτιό σας σύμφωνα με την έννοια του ιαπωνικού δωματίου, θέλουμε να εξηγήσουμε στα παρακάτω. Είμαι σίγουρος ότι σε ενδιαφέρει το θέμα, σωστά;?

Η εσωτερική ισορροπία και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του δωματίου συναντιούνται στο υπνοδωμάτιο Zen.

Ζεν υπνοδωμάτιο ισορροπημένη ατμόσφαιρα δωματίου ήρεμη μινιμαλιστική σχεδίαση δωματίου σκοτεινό παράθυρο κρεμαστή λάμπα

Όπου η φιλοσοφία Zen καθορίζει το σχεδιασμό του δωματίου.

Υπνοδωμάτιο Zen Η φιλοσοφία του Zen καθορίζει τον σχεδιασμό του δωματίου απλά ζώντας

Ένας υγιής νυχτερινός ύπνος είναι το παν και το τέλος της ευημερίας μας

“Πώς κοιμάσαι, έτσι αναρρώνεις” έχει γίνει οδηγός στην καθημερινή ζωή για πολλούς από εμάς. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την επίπλωση και το σχεδιασμό κάθε υπνοδωματίου. Γιατί ο καλός και υγιής ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους σύγχρονους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά προβλήματα και αγχωτικές καταστάσεις. Οι συνέπειες του καθημερινού στρες είναι επίσης γνωστές. Εάν δεν έχετε ξεκουραστεί καλά, έχετε κακή διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν αισθάνεστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια των συνήθων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, συχνά εμφανίζονται προβλήματα συγκέντρωσης, καταστάσεις αυξημένης ευερεθιστότητας και ευαισθησίας σε ασθένειες. Για να αποτρέψουμε όλα αυτά, ψάχνουμε έξυπνους τρόπους για να προωθήσουμε τον υγιή νυχτερινό μας ύπνο. Εκτός από την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία. Ένα από αυτά είναι η αίσθηση ζεν στην κρεβατοκάμαρα.

Η αίσθηση Ζεν περιλαμβάνει την καλύτερη τάξη και τέλεια καθαριότητα στο υπνοδωμάτιο.

Ζεν υπνοδωμάτιο φωτεινή ατμόσφαιρα λευκά κλινοσκεπάσματα καλύτερη παραγγελία τέλεια καθαριότητα

 Κάποια φύση είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη στο υπνοδωμάτιο Zen.

Ζεν υπνοδωμάτιο φαρδύ κρεβάτι ύπνου ανοιχτόχρωμο λινό πολύ ξύλο μεγάλο σκοτεινό παράθυρο μια μικρή δέντρο πράσινη νότα

Τι είναι το ζεν?

Ο όρος Ζεν προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει «βύθιση». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο διαλογισμός είναι το επίκεντρο της καθημερινής πρακτικής σε αυτήν την ασιατική φιλοσοφία ζωής. Το Ζεν είναι μια κατεύθυνση στον Βουδισμό όπου η εσωτερική αρμονία και χαλάρωση είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι ρίζες του ανάγονται στον 13ο αιώνα. Ωστόσο, το Ζεν είναι πλέον κατανοητό ως η ιαπωνική τέχνη της απλής ζωής. Σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Zen του 20ού αιώνα Shunryu Suzuki, το Zen δεν είναι «τίποτα συναρπαστικό, αλλά συγκέντρωση στις καθημερινές εργασίες». Αλλά ακριβώς ο απλός τρόπος ζωής των Ιαπώνων, η συγκέντρωσή τους στην καθημερινότητα, τώρα και εδώ, ο τρόπος διαλογισμού και χαλάρωσης, έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση για τους σύγχρονους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους Ασιάτες σε αυτό το θέμα, προκειμένου να αναπτύξουμε περισσότερη υπομονή και να ξεπεράσουμε πιο εύκολα τις δυσκολίες στην καθημερινή ζωή. Η εξαιρετικά αρμονική και μάλλον μινιμαλιστική ατμόσφαιρα ύπνου τους βασίζεται επίσης στη σκέψη του Ζεν.

 Ο εσωτερικός σχεδιασμός στο υπνοδωμάτιο Zen συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του νυχτερινού ύπνου.

Ζεν υπνοδωμάτιο ήσυχη ισορροπημένη ατμόσφαιρα απολαύστε έναν καλό ύπνο

Οι μοντέρνοι σχεδιαστές δωματίων καταφεύγουν συνειδητά σε στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού σχεδιασμού υπνοδωματίων.

Στοιχεία υπνοδωματίου Zen του παραδοσιακού ιαπωνικού εσωτερικού σχεδιασμού, απλά έπιπλα μειωμένα στο ελάχιστο

Ποιοι κανόνες πρέπει να ακολουθείτε κατά την επίπλωση του υπνοδωματίου Zen;?

Σίγουρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε πολλά αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα ύπνου μας. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και συμπεριφορές που βασίζονται στον Βουδισμό Ζεν και που πρέπει να τηρούνται κατά την επίπλωση και το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας. Επειδή σύμφωνα με τη σύγχρονη έρευνα για τον ύπνο, η ισορροπημένη ατμόσφαιρα του δωματίου στο υπνοδωμάτιο Zen έχει εμφανώς θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου των ανθρώπων. Συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά πράγματα για το υπνοδωμάτιο Zen για εσάς παρακάτω:

 Μια αλλαγή στις δικές σας συνήθειες ύπνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Η επίπλωση του υπνοδωματίου Zen μειωμένη στο ελάχιστο καλάθι με σκαμπό κρεβατιού απολαύστε ξεκούραστο ύπνο

Το υπνοδωμάτιο Zen πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο

Ο κανόνας # 1 είναι ότι το υπνοδωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο. Επομένως, το υπνοδωμάτιο Zen διαχωρίζεται καλά από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Όταν μπαίνετε σε αυτό το δωμάτιο, απλά πρέπει να σκεφτείτε τον ύπνο, όχι τη δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή η προσανατολισμένη προς τον στόχο συμπεριφορά και σκέψη οδηγεί σε έναν ξεκούραστο ύπνο στο κρεβάτι σας μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν επίσης κάτι σημαντικό: οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα iPads και άλλες σύγχρονες συσκευές δεν έχουν θέση σε κάθε υπνοδωμάτιο, αλλά κυρίως στην κρεβατοκάμαρα Zen. Πρέπει να απαγορευτούν εντελώς από αυτό το δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε έλλειψη ύπνου, αλλά όχι στην επίλυση των προβλημάτων ύπνου μας.

 Ένας αυστηρός, αλλά πολύ αποτελεσματικός κανόνας: Το υπνοδωμάτιο Zen χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο.

Τα υπνοδωμάτια Zen μόνο για ύπνο χρησιμοποιούν φωτεινή, γαλήνια ατμόσφαιρα δωματίου, όχι περιττή

 Προσοχή! Οι σύγχρονες συσκευές όπως τηλεοράσεις, iPad και κινητά τηλέφωνα δεν έχουν θέση στο υπνοδωμάτιο Zen!

Zen υπνοδωμάτιο να είστε προσεκτικοί καμία συσκευή στο υπνοδωμάτιο καμία τηλεόραση στον τοίχο εξοστρακισμένο από το δωμάτιο

Ο μινιμαλισμός στα ιαπωνικά κυριαρχεί στην κρεβατοκάμαρα Ζεν

Η επίδραση των επίπλων δωματίου στον νυχτερινό ύπνο δεν είναι καινούργια στην έρευνα και την ψυχολογία του ύπνου. Αλλά στο υπνοδωμάτιο ζεν, αυτός είναι ο κανόνας # 2! Υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα. Αυτά τα έπιπλα, τα οποία αποτελούν μέρος του συνολικού ρυθμού ύπνου, είναι απαραίτητα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα περιττό! Ένα νέο στυλ επίπλωσης στο μοντέρνο σχεδιασμό δωματίων αναπτύχθηκε από αυτό, δηλαδή το λεγόμενο Japandi. Είναι ένα μείγμα ιαπωνικών και σκανδιναβικών στυλ επίπλωσης, όπου ο αριθμός των επίπλων και το μέγεθός του περιορίζονται στο ελάχιστο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το στυλ αναφέρεται συχνά ως μινιμαλισμός στα ιαπωνικά. Το κεντρικό έπιπλο στο υπνοδωμάτιο Zen είναι εύκολα το κρεβάτι. Αλλά είναι χαμηλό, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φουτόν ή ένα στρώμα ύπνου. Τα πατάκια τατάμι καλύπτουν το πάτωμα και σας προσκαλούν να κάνετε διαλογισμό πριν πάτε για ύπνο.

Μινιμαλισμός στα ιαπωνικά!

Μινιμαλισμός Zen υπνοδωματίου σε ιαπωνικό άνετο κρεβάτι μεγάλο παράθυρο πολλά ξύλινα μπεζ σειρά και καθαριότητα

 

Στο υπνοδωμάτιο Zen επιτρέπονται μόνο μικρά αξεσουάρ, όπως κεριά, μικρά ειδώλια και λουλούδια. Αυτά ενισχύουν την αίσθηση Ζεν στο δωμάτιο. Οι συνήθεις αποδόσεις και τα άκρα πρέπει να αποθηκεύονται στα ενσωματωμένα ντουλάπια, έτσι ώστε η επιφάνεια του δωματίου να φαίνεται ελεύθερη και φαρδιά. Σύμφωνα με τον Ζεν, ο ελεύθερος χώρος και η τάξη στο δωμάτιο θα πρέπει να απαλλάξει τους ανθρώπους από αρνητικές σκέψεις. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε έναν ήσυχο βραδινό ύπνο στο υπνοδωμάτιο Zen.

Ένα κρεβάτι, μια άνετη πολυθρόνα και πολύ ελεύθερος χώρος – το τέλειο παράδειγμα ενός υπνοδωματίου Zen.

Υπνοδωμάτιο Ζεν μεγάλο ανοιχτό χώρο μεγάλο παράθυρο άνετο κρεβάτι μαύρη πολυθρόνα

 Ένα λεπτό φως είναι απαραίτητο εδώ.

Υπνοδωμάτιο Ζεν όμορφο σχέδιο δωματίου, γαλάζιο σεντόνι λεπτό φως πίσω από το κρεβάτι φωτιστικό κομοδίνο ανθισμένα κλαδιά

Χρώματα, φως και θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο Zen

Ο κανόνας # 3 κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου στο υπνοδωμάτιο Zen αφορά τα χρώματα, το φως και τη ζεστασιά στο δωμάτιο. Κάποιος προέρχεται από το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει οπτική αρμονία εκεί. Τα χρώματα δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν αυτή την ισορροπημένη ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κυριαρχούν εδώ οι λεπτοί χρωματικοί τόνοι, ειδικά το λευκό, το γκρι και το μαύρο. Μπεζ, ταμπ και διάφοροι παστέλ τόνοι συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη χαλάρωση στο δωμάτιο. Όλα αυτά κάνουν το υπνοδωμάτιο ζεν ακόμη πιο ελκυστικό και κατάλληλο για χαλάρωση και υγιή ύπνο. Σπάνια επιτρέπετε στον εαυτό σας οπτικές πινελιές με κόκκινο καρμίνι, για παράδειγμα, για να προσθέσετε λίγο πάθος στην ατμόσφαιρα του Ζεν. Προτιμώμενα υλικά είναι οι πέτρινες πλάκες και τα διαφορετικά είδη ξύλου, που συμπληρώνουν την τυπική εμφάνιση Zen.

Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το υπνοδωμάτιο ζεν πιο φιλόξενο και ζεστό.

Ζεν υπνοδωμάτιο ανοιχτά χρώματα μπεζ γκρι λευκό ξύλινο τραπέζι που προσκαλεί ζεστή ατμόσφαιρα δωματίου

Γκρι, λευκό, μπεζ και λίγο μαύρο έχουν προτεραιότητα εδώ.

Το υπνοδωμάτιο Zen γκρι λευκό μαύρο μπεζ κυριαρχεί στους λεπτούς χρωματικούς τόνους

Οι χρωματικές πινελιές σε κόκκινο ή σκούρο μπλε καρμίνο εξασφαλίζουν περισσότερο πάθος στην ιαπωνική κρεβατοκάμαρα Ζεν.

Υπνοδωμάτιο Zen άνετα μαξιλάρια κρεβατιών οπτικές προθέσεις με μοτίβο οροφής σε σκούρο μπλε και γκρι ψηλό βάζο σε κατακόκκινο δίπλα στο κρεβάτι

Οι συνθήκες φωτισμού στο υπνοδωμάτιο Zen είναι επίσης διαφορετικές από ό, τι στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Το υπνοδωμάτιο είναι συνήθως καλά σκοτεινό, κάτι που είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον γρήγορο ύπνο και τον τέλειο βραδινό ύπνο. Τίποτα δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή των ανθρώπων από αυτό, οπότε δεν χρειάζεστε ένα έντονο φως εδώ. Επιπλέον, είναι ευχάριστα ζεστό στο υπνοδωμάτιο Zen. Οι ειδικοί στον τομέα της επίπλωσης Zen συνιστούν θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 14 και 18 βαθμών C. Αυτό έχει επίσης θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου.

Σας παραθέσαμε τα πιο σημαντικά πράγματα για τα υπνοδωμάτια Zen για εσάς. Θέλετε τώρα να μετατρέψετε το δικό σας υπνοδωμάτιο σε μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης ακολουθώντας το ιαπωνικό μοτίβο?

Ζεν- η ιαπωνική τέχνη της απλής ζωής.

Υπνοδωμάτιο Zen Ζεν Ιαπωνική τέχνη απλής διαβίωσης τυπικό σχεδιασμό ιαπωνικού δωματίου

Απλότητα κρεβατοκάμαρας Zen σε σχεδιασμό κρεβατοκάμαρα λευκά λινά

Όμορφα ανθισμένα κλαδιά κερασιού διακοσμούν το δωμάτιο.

Ζεν υπνοδωμάτιο μπλε εσωτερικό πολλά διακοσμητικά δωματίων ανθισμένα κλαδιά κερασιού

 Στα υπνοδωμάτια ζεν μπορείτε επίσης να φέρετε μια φρέσκια πινελιά με πράσινα φυτά και λουλούδια.

Το υπνοδωμάτιο Zen φέρνει μια φρέσκια πράσινη πινελιά στο εσωτερικό πράσινο φυτό

Η κρεβατοκάμαρα Zen φέρνει μια φρέσκια πράσινη πινελιά στο εσωτερικό πράσινο φυτό στρογγυλό καθρέφτη

Τα υπνοδωμάτια Zen φέρνουν μια φρέσκια πράσινη πινελιά στο εσωτερικό, κλαδιά απλού σχεδιασμού