Αν θέλετε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα με αποκλειστική ατμόσφαιρα, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ποτήρι Murano. Θεωρείται το πιο ακριβό και ευγενές ποτήρι από όλα. Η χιλιετή παράδοσή του, η προσπάθεια για την τελειότητα του φυσητήρα γυαλιού και το καλά φυλαγμένο μυστικό κατασκευής είναι μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για αυτό. Επιπλέον, φυσικά, υπάρχει η ασύγκριτη λάμψη και τα ζωντανά χρώματα, καθώς και η ελαφριά ροή που εκπέμπει κάθε κομμάτι από αυτό το ποτήρι.

αυθεντικό ποτήρι μουράνο

Αυτό που πραγματικά είναι γυαλί Murano?

Το πολύτιμο γυαλί παράγεται στο μικρό νησί Μουράνο στα βόρεια της Βενετίας από τα τέλη του 13ου αιώνα. Είναι μια πανάρχαια τέχνη της υαλουργίας, η οποία ήταν ήδη παλιά Οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι ήξεραν. Αυτό ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε περαιτέρω από τους Ενετούς υαλουργούς. Από φόβο μεγάλων πυρκαγιών, αποφασίστηκε το 1291 με επίσημο διάταγμα του Doge Pietro Gradenigo ότι ολόκληρη η παραγωγή γυαλιού θα πρέπει να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες από τη Βενετία στο νησί Murano. Ένας άλλος λόγος για αυτό ήταν ο φόβος της απώλειας του κατασκευαστικού απορρήτου μέσω της ξένης κατασκοπείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι υαλουργοί στο Murano ήταν υποχρεωμένοι να φύγουν από το νησί μόνο με ειδική άδεια και μόνο να περάσουν την παράδοση του γυαλιού από τον πατέρα στον γιο.

κατασκευή γυαλιού μουράνο

Κατ ‘αρχήν, το γυαλί Murano είναι κατασκευασμένο από χαλαζιακή άμμο, σόδα και ασβέστη, τα οποία έχουν μια συγκεκριμένη αναλογία μεταξύ τους και αναμειγνύονται με άλλα μέταλλα και συστατικά, μερικά από τα οποία είναι ακόμα μυστικά. Αυτό το μείγμα στη συνέχεια θερμαίνεται σε φούρνους στους 1200 βαθμούς Κελσίου για αρκετές ώρες, μετατρέποντάς το σε γυαλί που ρέει. Η πραγματική διαμόρφωση του έργου τέχνης γυαλιού διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα έως ότου η γυάλινη μάζα σκληρύνει ξανά. Πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών μεταλλικών ραβδιών και άλλων εργαλείων. Αρκετοί τέτοιοι κύκλοι θέρμανσης και ψύξης απαιτούνται πριν ολοκληρωθεί πλήρως η δημιουργία γυαλιού.

βάζο από γυαλί murano

Πώς αναγνωρίζετε το πραγματικό ποτήρι Murano?

Η υπογραφή του υαλουργού ή ένα πιστοποιητικό γνησιότητας από τον πραγματικό κατασκευαστή γυαλιού είναι από τα πιο σημαντικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν την αυθεντικότητα. Μην μπερδεύεστε με ετικέτες όπως “Murano Style”, “Made in Italy” ή “Made in Venice”. Επειδή το αυθεντικό γυαλί Murano πρέπει μόνο "Κατασκευασμένο στο Murano" στάση.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα οπτικά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το πραγματικό γυαλί. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν οι χαρακτηριστικές μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα που είναι αισθητές στο εσωτερικό του γυαλιού. Επιπλέον, υπάρχει μια ορισμένη ασυμμετρία κάθε δημιουργίας γυαλιού Murano καθώς και το αναμφισβήτητο χρώμα του γυαλιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έμπειροι φυσητήρες γυαλιού χρησιμοποιούν τη λεγόμενη τεχνική έγχυσης, στην οποία εμποτίζουν πραγματικό χρυσό και ασήμι στο ποτήρι. Αυτό συμβαίνει γιατί δύσκολα μπορεί να μιμηθεί από άλλους υαλουργούς ή παραχαράκτες. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη σήμανση Pontil. Αυτό μοιάζει με μια μικρή ουλή που παραμένει στο τελειωμένο αντικείμενο με φυσητό γυαλί όταν ο γυαλί σπάσει τη λεγόμενη ράβδο Pontil.

ιδέες διακόσμησης γυαλιού murano

Πώς να ενσωματώσετε το γυαλί Murano στο σπίτι σας?

Ανάλογα με το στυλ ζωής και τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές γυάλινες δημιουργίες. Μερικά από τα πιο πολύτιμα και δημοφιλή είναι Φωτιστικά σχεδιαστών από γυαλί Murano. Αν σας αρέσει το ενετικό ή το φλωρεντινό στυλ, η θέα ενός πολυέλαιου Murano θα σας αφήσει άφωνους. Τα φιλιγκράν, πολύχρωμα στοιχεία μοιάζουν σχεδόν με παραμύθι και τα ρέοντα σχήματα δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη ελαφρότητα στο δωμάτιο.

υπέροχος πολυέλαιος από γυαλί murano

Ακόμα και οι οπαδοί των ρετρό σίγουρα θα πάρουν τα χρήματά τους με το ποτήρι Murano. Επειδή μπορείτε ήδη να βρείτε πολλά κρεμαστά ή φωτιστικά δαπέδου καθώς και φωτιστικά οροφής, τοίχου και τραπεζιού από πολύτιμο γυαλί, τα οποία έχουν λατρευτικό ρετρό σχέδιο.

μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό από γυαλί murano

Εκτός από τους λαμπτήρες Murano, μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και άλλα αξεσουάρ σπιτιού όπως βάζα, ποτήρια, καράφες, μπολ, καθρέφτες, κορνίζες ή διαφορετικά αγαλματίδια. Αυτά θα δώσουν σίγουρα στο σπίτι σας μια αναμφισβήτητη γοητεία.

βάζα μοντέρνα επίπλωση από γυαλί murano

Όταν κάνετε την επιλογή σας, βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσια και υψηλής ποιότητας. Συνεπώς, θα πρέπει σίγουρα να βασιστείτε σε έναν αξιόπιστο έμπορο. Πάρτε το χρόνο σας και βρείτε τα πολύ ιδιαίτερα έργα τέχνης από γυαλί Murano!

πραγματικό έργο τέχνης από γυαλί μουράνο

αξεσουάρ σπιτιού από γυαλί murano σε μέγεθος

επίπλωση με πολυελαίους από γυαλί murano