Ο σχεδιασμός φωτισμού είναι το παν!

Μόνο με τον σωστό σχεδιασμό φωτισμού μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά άνετο! Εάν σχεδιάζετε σωστά τον φωτισμό, όχι μόνο θα φέρετε την απαραίτητη ποσότητα φωτός στο σπίτι σας, αλλά και άνεση και όμορφη εμφάνιση. Πρώτα απ ‘όλα, εξαρτάται από την όμορφη ευημερία στο σπίτι, αλλά θα μπορούσαν επίσης να δοθούν υπέροχες πινελιές με το φως. Η γνώση σε αυτόν τον τομέα συνιστάται ιδιαίτερα!

Ένας επιτυχημένος εσωτερικός σχεδιασμός βασίζεται στον φωτισμό με καλή στέγη. Το κλειδί για τον επιτυχημένο σχεδιασμό του δωματίου είναι ο εκ των προτέρων σχεδιασμός φωτισμού. Δεδομένου ότι ο φωτισμός επηρεάζει άμεσα την αίσθηση της ευημερίας μας, θα πρέπει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο και να σχεδιάσουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική φωτισμού. Ανάλογα με την έννοια του σχεδιασμού, επιλέγετε διαφορετικούς τύπους φωτισμού και συχνά τους συνδυάζετε. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα. επί https://www.getlight.de θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα ιδεών και επιλογών για φωτισμό στο σπίτι.

σχεδιασμός φωτισμού μοντέρνο σαλόνι με ασυνήθιστο φωτιστικό δαπέδου

Φωτίστε τους μεμονωμένους χώρους στο δωμάτιο

Κάθε σχεδιασμός δωματίου είναι πολύ ξεχωριστός και είναι δύσκολο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος φωτισμός για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες για έξυπνο φωτισμό δωματίου. Το κάλυμμα δαπέδου, το χρώμα των τοίχων και της οροφής, τα έπιπλα και η συχνότητα του φωτός της ημέρας είναι σημαντικά κριτήρια κατά το σχεδιασμό του φωτισμού.

Ο σχεδιασμός φωτισμού απαιτεί εκ των προτέρων καθορισμό των λειτουργιών του δωματίου ο σωστός φωτισμός να αντιληφθώ. Επειδή κάθε δωμάτιο συνήθως αποτελείται από αρκετούς χώρους και αυτά απαιτούν διαφορετικό φως. Εξετάστε προσεκτικά πού βλέπετε τηλεόραση, διαβάζετε ένα βιβλίο ή κάνετε τη δουλειά σας.

σχεδιασμός φωτός στο σαλόνι μοντέρνο εσωτερικό και ασυνήθιστα φωτιστικά

Τι τύποι φωτισμού υπάρχουν?

Όσον αφορά τον φωτισμό, υπάρχουν μερικοί όροι που πρέπει να γνωρίζετε. Σε γενικές γραμμές, γίνεται διάκριση μεταξύ άμεσου και έμμεσου φωτός. Ποιά είναι η διαφορά? Εάν το φως αντανακλάται από την οροφή ή τους τοίχους, τότε πρόκειται για έμμεσο φως. Οι προβολείς οροφής και οι λωρίδες LED είναι φώτα που παρέχουν έμμεσο φως. Με τον άμεσο φωτισμό, από την άλλη πλευρά, το φως κατευθύνεται απευθείας στην επιφάνεια που πρέπει να φωτιστεί. Φωτιστικά γραφείου και φωτιστικά τραπεζιού εκπέμπουν τέτοιο φως.

Γενικός φωτισμός

Ολόκληρο το δωμάτιο φωτίζεται από τον γενικό φωτισμό. Συνιστάται ο γενικός φωτισμός, γνωστός και ως βασικός και κύριος φωτισμός, να προσαρμόζεται στο μέγεθος του δωματίου. Σε κάπως μεγαλύτερα δωμάτια θα πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετές συνδέσεις οροφής ή να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ενσωματωμένα φώτα. Είναι σημαντικό να μην σχηματίζονται σκιές.

σχεδιασμός φωτισμού στο σχεδιασμό λαμπτήρα σαλόνι παραδοσιακό και κομψό

Δευτερεύων φωτισμός

Αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη διάθεση στο δωμάτιο, τότε πρόκειται για δευτερεύοντα φωτισμό.

  • Φωτισμός προφοράς: Με φωτισμό προφοράς δεν φωτίζετε το δωμάτιο, απλώς ορίζετε τόνους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δευτερεύων φωτισμός περιγράφεται επίσης ως φωτισμός προφοράς. Εάν θέλετε να φωτίσετε μια σκοτεινή γωνία ή αν θέλετε να επιστήσετε την προσοχή σε μια συγκεκριμένη εικόνα ή σε ολόκληρο τον τοίχο, τότε χρειάζεστε ειδικό φωτισμό για αυτό. Ένας φωτιστικός τοίχος ή ένας λαμπτήρας δαπέδου είναι τέλειος σε αυτή την περίπτωση.
  • Οπίσθιο φωτισμό: ο φωτισμός φόντου είναι επίσης μέρος του δευτερεύοντος φωτισμού. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε διάθεση σε έναν χώρο του δωματίου με φως, τότε μιλάμε για φως διάθεσης. Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργηθεί μια ωραία γωνιά ανάγνωσης στο σαλόνι.

Λειτουργικό φως και φως προσανατολισμού

Όταν μιλάμε για φως προσανατολισμού, εννοούμε εκείνα τα φώτα που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, για παράδειγμα για να φωτίσουν το χώρο εργασίας. Τα φώτα οροφής με ανιχνευτές κίνησης παρέχουν επίσης λειτουργικό φως. Αλλά το φως θα μπορούσε επίσης να είναι λίγο υποτονικό και να διευκολύνει μόνο τον προσανατολισμό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, λογικά πρόκειται για φως προσανατολισμού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φωτίσετε το κλιμακοστάσιο και το διάδρομο, για παράδειγμα.

σχεδιασμός φωτισμού στην τραπεζαρία πομπώδεις πολυέλαιοι και κομψά φώτα τοίχου

Ο σχεδιασμός

Στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, οι λαμπτήρες δεν είναι απλώς πηγές φωτός. Τα φωτιστικά είναι μοντέρνα και λειτουργικά: παρέχετε τόσο φως όσο και φωτεινά σημεία. Υπό αυτή την έννοια, έχει μεγάλη σημασία ποια φωτιστικά επιλέγονται για τα μεμονωμένα δωμάτια. Εάν είστε ξεκάθαροι για το πώς θέλετε να χωρίσετε και να σχεδιάσετε το δωμάτιο, τότε είναι η σειρά σας να επιλέξετε το σωστό σχέδιο λαμπτήρων. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στο σχεδιασμό των φωτιστικών. Τα φώτα δαπέδου και αψίδας εμφανίζονται ως εξαιρετική διακόσμηση. Ειδικά οι λαμπτήρες δαπέδου και δαπέδου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λύσεις σχεδιαστών. Οι λαμπτήρες τοίχου και δαπέδου συναρπάζουν με τη μοντέρνα εμφάνισή τους. Στην περίπτωση των προβολέων, των LED, των ενσωματωμένων και των φώτων γραφείου, από την άλλη πλευρά, ο σχεδιασμός τείνει να πάρει πίσω θέση υπέρ της λειτουργικότητας. Αλλά φυσικά, τα φώτα θα πρέπει να αναγράφονται στο εσωτερικό. Χρειάζεστε έναν πομπώδη πολυέλαιο ή έναν που θα προτιμούσε να περάσει απαρατήρητος; Καινοτόμα φώτα με υψηλή παραγωγικότητα και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό είναι επίσης διαθέσιμα για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο σπίτι.

σχεδιασμός φωτός στο σαλόνι με διαφορετικούς λαμπτήρες και ριγέ χαλί

Επιλέγοντας τον σωστό φωτισμό για το σπίτι σας; Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός είναι ένας πολύ υποκειμενικός όρος, ελπίζουμε ότι έχουμε δώσει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο φωτισμό για το σπίτι σας! Φυσικά, οι προσωπικές σας απαιτήσεις, ανάγκες και προτιμήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να φωτίζετε το σπίτι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να νιώθετε άνετα εκεί! …