Επιλέξτε σωστά τα φώτα του σαλονιού!

Η επιλογή του σωστού φωτισμού είναι μια πολύ υπεύθυνη εργασία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε το σχέδιο και να το κάνετε να φαίνεται αρμονικό, ή αντίθετα – απλά χαλάστε τα πάντα με αυτό!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πλάτος της επιφάνειας και το ύψος της οροφής. Ο φωτισμός του σαλονιού έχει αντιπροσωπευτικό σκοπό. Πρέπει επομένως να είναι τόσο πρακτικό όσο και αισθητικά τέλειο. Όσον αφορά τις διαστάσεις, αυτό σημαίνει ότι ο φωτισμός του σαλονιού δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλος ούτε πολύ μικρός.

Λαμπτήρες και φώτα σαλονιού

Φώτα σαλονιού πολυέλαιοι δερμάτινα έπιπλα στήνουν σαλόνι

Το επίπεδο φωτισμού

Με τα τυπικά ύψη οροφής, που είναι περίπου 2,80 μ., Ο πολυέλαιος δεν πρέπει να κρέμεται πολύ χαμηλά, γιατί έτσι οι λάμπες του λάμπουν στα μάτια των παρευρισκομένων. Το χαμηλότερο μέρος του πολυέλαιου δεν πρέπει να κρέμεται χαμηλότερα από 2, 00 m πάνω από το έδαφος.

Ingάχνω τον κατάλληλο πολυέλαιο για το σαλόνι

Φωτιστικά σαλονιού κρεμαστά φώτα μοντέρνα φωτιστικά και φώτα σαλονιού

Έχουμε όμως σαλόνι με ψηλότερο ταβάνι; Αυτοί λοιπόν μετρούν αυτούς που φτάνουν σε ύψος μεγαλύτερο από 4 m. Οι κρεμασμένοι τεράστιοι ανεμιστήρες είναι οι πιο κατάλληλοι σε αυτή την περίπτωση. Ανάλογα με το αν προτιμάτε μια πιο περίτεχνη ή μινιμαλιστική λύση, θα πρέπει να επιλέξετε πολυελαίους με μακρύ καλώδιο ή εκείνους με πολλές μικρές λάμπες.

Χρησιμοποιήστε κομψές πινελιές!

Τα φώτα του σαλονιού δημιουργούν αποτελεσματικά κρεμαστά φώτα στο σαλόνι

Φωτισμός απευθείας στην οροφή

Maybeσως το ταβάνι του σαλονιού σας να είναι πολύ χαμηλό; Στη συνέχεια, επιλέξτε μία από τις πιο μοντέρνες παραλλαγές, στην οποία οι καλλιτεχνικοί λαμπτήρες είναι προσαρτημένοι απευθείας στο ταβάνι και δεν κρέμονται από αυτό.

Εξετάστε την ιδέα της χρήσης κατάλληλων φώτων οροφής

Φώτα σαλονιού πολυέλαιος λευκό στήσει σαλόνι

Ασυνήθιστες διαστάσεις

Όλο και περισσότερα σαλόνια έχουν ασυνήθιστες διαστάσεις. Συχνά έχουν μια ακανόνιστη, ασυνήθιστη κάτοψη με πολλές κόγχες, γωνίες και άλλα δύσκολα σημεία.

Φωτιστικά οροφής για βέλτιστο φωτισμό σαλονιού

Φωτιστικά καθιστικού Τα φώτα οροφής δημιουργούν ένα μοντέρνο σαλόνι

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμήσετε τον συνδυασμό μιας λάμπας στη μέση και πολύ επιπλέον φωτισμό. Σε αυτήν την περίπτωση, το καθήκον του κεντρικού φωτισμού θα ήταν να παρέχει επαρκές φωτισμό περιβάλλοντος. Επιπλέον, θα πρέπει να διακοσμήσει το δωμάτιο μέσω της εμφάνισής του. Οι ζοφερές γωνίες και οι φυσικά απομονωμένες περιοχές πρέπει στη συνέχεια να φωτιστούν με επιπλέον φωτισμό. Η ισχύς των πρόσθετων φώτων πρέπει να προσαρμόζεται στις λειτουργίες των περιοχών. Εάν ανάψετε πολλές λάμπες ταυτόχρονα, θα πρέπει να λειτουργούν μαζί. Όσον αφορά το σχεδιασμό, επίσης, οι διαφορετικοί λαμπτήρες θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Πολυέλαιος στη μέση του δωματίου

Κρεμαστά φώτα σαλονιού μοντέρνο σχεδιασμό καθιστικού

Συνθέσεις διαφορετικών φώτων

Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς πολλών φώτων και έτσι να επιτύχετε μια διακόσμηση με υψηλή καλλιτεχνική αξία. Επιλέξτε λαμπτήρες με το ίδιο σχέδιο και τακτοποιήστε τα σε διαφορετικές ομάδες. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε παιχνιδιάρικα το ύψος του προσαρτήματος και τις φιγούρες που τα αποτελούν.

Κρεμαστό φωτιστικό και φωτιστικό δαπέδου σε συνδυασμό

Φωτιστικά σαλονιού κρεμαστά φώτα και φωτιστικά δαπέδου

Στυλ και συνδυασμός χρωμάτων

Όσον αφορά το στυλ και το σχέδιο χρώματος, το φωτιστικό πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του δωματίου. Εάν θέλετε να εισαγάγετε μια σύγχρονη λύση σε ένα πιο συντηρητικό πλαίσιο, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τους κανόνες του εκλεκτικισμού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε κοινές ιδιότητες στα πιο διαφορετικά στοιχεία. Αυτό θα ήταν, για παράδειγμα, υφές, χρώματα, γραμμές. Εάν τηρήσετε αυτόν τον απλό κανόνα, μπορείτε να δείξετε πολλή δημιουργικότητα και να επιτύχετε ακόμα μια σταθερή εμφάνιση.

Πολυέλαιος αποικιακού στυλ

Φώτα σαλονιού κρεμαστά φώτα αποικιακού στυλ καθισμένο σαλόνι

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να αναζητήσετε έντονα χρώματα για τα φώτα. Είστε επίκαιροι και πιο καθολικοί από όσο πιστεύετε μερικοί από εσάς. Σε μια ουδέτερα επιπλωμένη ατμόσφαιρα, θα ήταν μια προφορά. Εάν θέλετε να έχετε περισσότερο χρώμα στο δωμάτιο ούτως ή άλλως, αφήστε τους λαμπτήρες σε έντονα χρώματα να αντιστοιχούν καλά μεταξύ τους.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την επιλογή του τέλειου φωτισμού του καθιστικού!

Πολυέλαιοι φώτων σαλονιού στήνουν μοντέρνα σαλόνια

Φωτιστικά οροφής LED σε συνδυασμό με έναν κομψό πολυέλαιο πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας 

Κρεμαστά φώτα σαλονιού για να στήσετε τραπεζαρία και σαλόνια

Αποτελεσματικές πηγές φωτός

Κρεμαστά φώτα σαλονιού δημιουργούν ένα μοντέρνο σαλόνι

Φωτιστικό δαπέδου σε φρέσκια απόχρωση

Φώτα σαλονιού και λάμπες για να στήσετε το σαλόνι ροζ

Το κλασικό επιτραπέζιο φωτιστικό δίπλα στον καναπέ του σαλονιού

Φωτιστικό σαλονιού κρεμαστό φωτιστικό επιτραπέζιο φωτιστικό σαλονιού

Κρεμαστά φώτα μόνο με ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Λαμπτήρας σαλονιού πολυέλαιος σχεδιασμός φωτισμού σαλονιού

Οι λαμπτήρες δαπέδου είναι μια πρακτική λύση

Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικό δαπέδου μαύρες ιδέες επίπλωσης σαλονιού

Τα φωτιστικά δαπέδου με λαμπερά αμπαζούρ είναι μοντέρνα

Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικό δαπέδου ιδέες φωτισμού σαλόνι

Τα απλά Pandelleucts είναι απλά και πρακτικά

Φωτιστικά σαλονιού απλά κρεμαστά φώτα καλώδια φωτιστικά σχεδιασμού σαλονιού φωτισμός

Κρεμαστά φώτα με χρωματιστά καλώδια ως έμφαση

Λαμπτήρες σαλονιού Λαμπτήρες καναλιών φωτισμός σχεδιασμού καθιστικού

Κρυστάλλινος πολυέλαιος – το βλέμμα στο σαλόνι

Φωτιστικά σαλονιού κρυστάλλινοι πολυέλαιοι ιδέες επίπλωσης σαλονιού

Φωτιστικά σαλονιού για έμπνευση

Λαμπτήρες σαλονιού πολυέλαιος χρυσός φωτισμός σχήματος σαλονιού Λαμπτήρες σαλονιού πολυέλαιος αποικιακός στυλ σαλόνι ιδέες φωτισμός Φωτιστικά σαλονιού πολυέλαιος ήλιος σαλόνι ιδέες φωτισμός Φωτιστικά σαλονιού πολυέλαιος σαλόνι ιδέες φωτισμός Λαμπτήρες σαλονιού φωτισμός πολυέλαιοι σχεδιασμός φωτισμού σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικά φωτιστικά πολυέλαιοι ιδέες φωτισμού σαλονιού Οι λάμπες του σαλονιού συνδυάζουν πηγές φωτός Τα σαλόνια δημιουργούν φωτισμό Φωτιστικά σαλονιού κρεμαστό φως μοντέρνες ιδέες επίπλωσης σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού κρεμαστό ανοιχτό μαύρο σχέδιο φωτισμού σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού κρεμαστό φωτιστικό σχεδιασμού σαλονιού φωτισμός Φωτιστικά σαλονιού ασημένιο κρεμαστό φωτιστικό σχεδιασμού σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικά δαπέδου σχεδιασμός φωτισμού σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού και πολυέλαιοι ιδέες διακόσμησης σαλόνι αποικιακού στυλ Λάμπες σαλονιού και πολυέλαιοι ιδέες επίπλωσης σαλονιού Οι λαμπτήρες και οι πολυέλαιοι του σαλονιού κάνουν τον φωτισμό του σαλονιού Ιδέες για επίπλωση σαλονιού και φωτιστικών σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικά τοίχου ιδέες επίπλωσης σαλόνι σε χρώμα χαλκού Φωτιστικά σαλονιού ιδέες επίπλωσης σαλονιού φωτογραφική ταπετσαρία Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικό δαπέδου σετ σαλόνι Φωτιστικά σαλονιού σχεδιαστής επιτραπέζιος λαμπτήρας που στήνει το σαλόνι Τα φώτα του καθιστικού δημιουργούν αποτελεσματικά φώτα οροφής στο σαλόνι Το σαλόνι φωτίζει αποτελεσματικούς πολυελαίους που στήνουν το σαλόνι Φώτα σαλονιού αποτελεσματικό κρεμαστό ελαφρύ μεταλλικό πλαίσιο που στήνει το σαλόνι Φώτα σαλονιού αποτελεσματικά κρεμαστά φωτιστικά πολυελαίοι δημιουργούν ένα φωτεινό σαλόνι Τα φώτα του σαλονιού με αποτελεσματικά κρεμαστά φώτα δημιουργούν ανατολίτικες πινελιές στο σαλόνι Φώτα σαλονιού αποτελεσματικά κρεμαστά φωτιστικά λαμπτήρα μπαστούνι που στήνει το σαλόνι Φώτα σαλονιού αποτελεσματικά κρεμαστά φώτα δημιουργούν μαύρο σαλόνι Φώτα σαλονιού αποτελεσματικά κρεμαστά φώτα και έπιπλα σαλονιού από φωτιστικό δαπέδου Φώτα σαλονιού αποτελεσματικά κρεμαστά φώτα ιδέες σχεδιασμού σαλονιού Φώτα σαλονιού αποτελεσματικός πολυέλαιος ήλιου που στήνει το σαλόνι Το σαλόνι φωτίζει απλό κρεμαστό φωτιστικό καθιστικού που δημιουργεί ιδέες Φωτιστικά σαλονιού έγχρωμα κρεμαστά φώτα στήνουν κίτρινο σαλόνι Φώτα σαλονιού γυάλινα κρεμαστά φώτα σαλόνι στήνουν θαλάσσιο στυλ Φώτα σαλονιού Πολυέλαιος με κεριά για να στηθεί το σαλόνι Φωτίζει το σαλόνι φωτιστικό δαπέδου σε χρώμα χαλκού και στήνει το σαλόνιΛαμπτήρες σαλονιού φωτιστικά δαπέδου μαύρα παραδείγματα επίπλωσης σαλονιούΦωτιστικά σαλονιού ορειχάλκινα κρεμαστά φώτα έπιπλα σαλονιού Φώτα σαλονιού πρακτικά φώτα τοίχου στήνουν το σαλόνι Φωτιστικό δαπέδου σαλόνι σε ρουστίκ στυλ καθιστικού Τα φώτα και οι λάμπες του σαλονιού στήνουν το φωτιστικό δαπέδου του σαλονιού Φωτιστικά σαλονιού φωτιστικό τοίχου σετ σαλόνι γκρι ουδέτερο