ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι λευκή επίπλωση κουζίνας

Ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι – Εγκαταστήστε σωστά τον φωτισμό του δωματίου σας

Θέλετε να μάθετε να αξιολογείτε σωστά την ανάγκη για φως στο δωμάτιό σας; Θέλετε να καθορίσετε το σωστό ύψος του φωτιστικού και να κατανοήσετε τους άλλους σημαντικούς κανόνες φωτισμού; Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε αυτό το θέμα.

 Με τη σωστή επιλογή φωτός, τα σπίτια μας φαίνεται να ανοίγουν σαν άνθος. Αυτή η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα καλά με τον ενσωματωμένο φωτισμό. Αυτοί οι τύποι λαμπτήρων βοηθούν στη δημιουργία ενός φωτεινού δωματίου πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό. Αυτή είναι ξεκάθαρα η γνώμη μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αφιερώσαμε αυτό το άρθρο στα ενσωματωμένα φώτα.

Ο σχεδιασμός φωτισμού είναι επιστήμη και τέχνη ταυτόχρονα

ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι ράφια κουζίνας τραπεζοκαρέκλες

Καθορίστε τη σωστή ισχύ!

Γνωρίζετε μια πολύ απλή φόρμουλα για να μάθετε το χρησιμοποιημένο φως στο δωμάτιο; Τώρα θα σας αποκαλύψουμε ένα ακόμη! Αρχικά, υπολογίστε τη συνολική επιφάνεια του δωματίου που θα φωτιστεί. Στη συνέχεια, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με 15. Έχετε τώρα τη συνολική ισχύ που απαιτείται για να φωτίσετε το δωμάτιο.

Τώρα μια μικρή εργασία: αν το δωμάτιό σας είναι 5 x 6 μέτρα, η εσωτερική περιοχή είναι 30 τετραγωνικά μέτρα! Τώρα θα πρέπει να το πολλαπλασιάσετε 15 φορές και να έχετε περίπου 450 watt!

Το σχήμα του φωτισμού

Τα ενσωματωμένα φωτιστικά με μεγάλη γωνία είναι η καλύτερη λύση για τον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να εστιάσετε σε αυτό. Έτσι έχετε καλύτερο φως μέσω των στενών γωνιών στην περίπτωση φωτισμού ορισμένων περιοχών.

Χρησιμοποιώντας το σωστό σχήμα της λάμπας, μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά της

Ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι σαλόνι μαξιλάρι πίνακα εικόνα

Καθορίστε τον σωστό αριθμό φώτων

Έχετε ήδη υπολογίσει τον αριθμό των watt που χρειάζεστε για το δωμάτιό σας; Πόσους λαμπτήρες θέλετε να ενσωματώσετε; Χωρίστε το χρησιμοποιημένο βαμβάκι με τον επιθυμητό αριθμό λαμπτήρων. Το αποτέλεσμα σας δείχνει πόσα watt πρέπει να έχουν οι λαμπτήρες.

Λυχνία LED ή αλογόνου

Και οι δύο λύσεις μπορεί να είναι καλές, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τα διαφορετικά επιτεύγματά τους. Το ισοδύναμο ενός LED 5 watt είναι ένας λαμπτήρας αλογόνου 40 watt. Συνήθως υπάρχει μια σημείωση στη συσκευασία.

Μοιράστε τα φώτα αμέσως στο δωμάτιο

Όχι μόνο ο αριθμός των φώτων και η χωρητικότητά τους, αλλά και η σωστή κατανομή στο δωμάτιο είναι απαραίτητη. Τότε έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτές είναι απλώς γενικές οδηγίες, φυσικά, και μερικές θα πρέπει να παραλείψετε εάν το δωμάτιο έχει διαφορετικό σχήμα.

Είναι σημαντικό να επιτύχετε τελικά μια αρμονική ατμόσφαιρα. Θα το νιώσετε ήδη, όπου πρέπει να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε το ένα ή το άλλο στη λάμπα.

Ένα μέτρο πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ των φώτων και επίσης μεταξύ τους και της άκρης της οροφής

ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι κρεβατοκάμαρα τοίχο κρεβάτι

Επισύναψη περαιτέρω κατασκευών

Εάν δεν μένετε στη σοφίτα, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να βάλετε φώτα χωρίς να διακινδυνεύσετε την κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δημιουργήσετε μια δομή που κρέμεται παρακάτω για να ενσωματώσετε τα φώτα εκεί. Μπορείτε να δείτε μια τέτοια λύση στο παρακάτω δωμάτιο.

Ρυθμίστε την ισχύ του φωτός

Χρησιμοποιήστε τα σύγχρονα αξεσουάρ για να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσατε καμία περιττή ενέργεια και θα μπορούσατε επίσης να προσαρμόσετε το φως στη διάθεση και την περίσταση. Ως αποτέλεσμα, οι λαμπτήρες θα διαρκέσουν επίσης περισσότερο.

Διαχωρίστε τα φωτιστικά ανάλογα με τις ζώνες

Μπορείτε επίσης να έχετε μερικούς σταθμούς από τους οποίους ανάβετε τα φώτα. Επομένως, δεν χρειάζεται πάντα να ανάβετε όλες τις λάμπες ταυτόχρονα.

Δεν θέλετε να φωτίσετε το έργο τέχνης σας με το λαμπερό φως?

ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι εντοιχισμένο σαλόνι τζάκι

Επιλέξτε μια άποψη

Αυτό θα είναι ένα όμορφο σημείο εστίασης στο δωμάτιο. Θα μπορούσατε να πειραματιστείτε με το φως μέχρι να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα φώτα gimbal έχουν την απαραίτητη ευελιξία γιατί μπορούν να περιστραφούν, να λυγίσουν και να στρεβλωθούν.

Ο ίδιος τύπος φώτων είναι πολύ κατάλληλος για ορισμένες περιοχές μαξιλαριών επίσης. Μπορείτε να καθίσετε στην καρέκλα κατά την εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε εάν έχετε επιτύχει τη βέλτιστη πτώση φωτός. Ο ώμος και το κεφάλι σας δεν πρέπει να εμποδίζουν τις ακτίνες του φωτός.

Το να κάνετε τον φωτισμό στο μπάνιο πραγματικά αποτελεσματικό μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο έργο

ενσωματωμένος φωτισμός στο μπάνιο νεροχύτη στο σπίτι

Ανακατέψτε τα φώτα στο μπάνιο

Συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με διαφορετικούς τύπους φωτισμού.

Οι πολυέλαιοι λειτουργούν καλύτερα στους χώρους υγιεινής. Δύο δυνατά φώτα πρέπει να τοποθετηθούν κοντά στο παράθυρο. Οι τομείς με τους οποίους ασχολούνται πρέπει οπωσδήποτε να επικαλύπτονται.

Χρειάζεστε λάμπες στο μπάνιο που είναι ανθεκτικές στην υγρασία. Αυτό θα αποτρέψει δυσάρεστα ατυχήματα στο μπάνιο.

Χρησιμοποιήστε φώτα στον εξωτερικό χώρο, τα οποία προορίζονται για υγρούς χώρους

ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι υπαίθρια μινιμαλιστική

Επειδή μπορεί να υγραίνεται ακόμη και σε βεράντες και βεράντες. Επειδή αυτά μπορούν να εκτεθούν σε βροχή, χιόνι και ομίχλη και τότε χρειάζεστε την ασφάλειά σας.

Θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό; Θα θέλατε το σπίτι σας να πλημμυρίσει από φως; Στη συνέχεια, πάρτε τον σχεδιασμό των φώτων πραγματικά σοβαρά. Σκεφτείτε εποικοδομητικά και μείνετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε!

 Ενσωματωμένος φωτισμός στο γραφείο του σπιτιούενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι γραφείο σπίτι γραφείο δέρμα

Σκοτεινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο

ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι φώτα οροφής λουτρό μπάνιοΡουστίκ κουζίνα – ξύλινη επίπλωση, συνδυασμένοι λαμπτήρες και φωτισμός οροφής  ενσωματωμένος φωτισμός στο σπίτι κουζίνα ρουστίκ ξύλο