Όσο όμορφα και αν μας ζεσταίνει ο ήλιος, δεν πρέπει να υποτιμούμε τις ισχυρές υπεριώδεις ακτίνες του. Έχει αποδειχθεί ότι αυτά είναι επικίνδυνα όχι μόνο για το δέρμα μας, αλλά και για τα μάτια μας. Από την άλλη, η καλή αντηλιακή προστασία με τη μορφή ομπρέλας, τέντας ή τέντας εξασφαλίζει βέλτιστες συνθήκες χαλάρωσης σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες στην παραλία, στον κήπο ή στο μπαλκόνι και ταυτόχρονα εξοικονομεί πιάτα και ποτά που θα θέλαμε καταναλώνουν έξω. Αλλά αυτό που κάνει πραγματικά καλή αντηλιακή προστασία ή, σε αυτή την περίπτωση, μια καλή ομπρέλα?

Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά πράγματα για εσάς στον μικρό οδηγό μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια και θα σας προσφέρει πρόσθετη βοήθεια λήψης αποφάσεων όταν αγοράζετε την τέλεια ομπρέλα σας.

Βρείτε την κατάλληλη ομπρέλα για κάθε περίσταση!

palazzo noblesse glatz ηλιοθεραπεία βεράντα κήπος κεντρικό πόλο ομπρέλα

Δεν δημιουργούνται όλες οι ομπρέλες ίσες

Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να παρακολουθείτε, αναζητήστε πάντα υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το χρήστη προϊόντα με βέλτιστη προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη τους κύριους τύπους ομπρέλες. Βασικά, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι – η ομπρέλα του κεντρικού πόλου και η ομπρέλα με πρόβολο, επίσης γνωστή ως ομπρέλα πρόβολου. Όπως περιγράφουν όμορφα τα ονόματα, ο πρώτος τύπος ομπρέλας έχει μόνο έναν κεντρικό ιστό που υποστηρίζει ολόκληρο τον θόλο. Και με το δεύτερο, ωστόσο, αυτό το κατάρτι προσανατολίζεται διαφορετικά – στο πλάι. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός, η εφεύρεση του οποίου αποδίδεται στην ελβετική εταιρεία Glatz AG, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πάνω απ ‘όλα: έχετε πολύ περισσότερο χώρο και ευελιξία κάτω από το θόλο. Δεν υπάρχουν πλέον βάσεις ή ιστό!

Η ομπρέλα PENDALEX® από την Glatz AG σε λευκό χρώμα

ομπρέλα glatz, λευκή ομπρέλα με πρόβολο

Οι ομπρέλες με πρόβολο είναι επίσης ένας βέλτιστος συνδυασμός σχεδίασης και λειτουργικότητας. Η πρακτική του περιστροφική ικανότητα αφήνει πολλά περιθώρια για αυτοσχεδιασμό και επανασχεδιασμό, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για βεράντα, μπαλκόνι ή χώρο πισίνας. Επιπλέον, μια ομπρέλα με πρόβολο με το λεπτό προφίλ της κόβει πάντα μια λεπτή φιγούρα και γίνεται αμέσως ένα μάτι που τραβάει τα βλέμματα.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι ομπρελών, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με παραλλαγές των δύο πρώτων. Μερικές από αυτές είναι: μεγάλες ομπρέλες, οι οποίες κανονικά έχουν διάμετρο πάνω από 4 m, ομπρέλες παντός καιρού που είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, ομπρέλες μπαλκονιού, οι οποίες συχνά σχεδιάζονται ως ομπρέλες τοίχου κλπ. Ανάλογα με το υλικό, θα βρείτε ξύλινες ή ψάθινες ομπρέλες. Ο κόσμος των ομπρελών είναι πολύχρωμος και ποικίλος, έτσι δεν είναι?

Τι είδους ομπρέλα χρειάζεστε πραγματικά;?

Για να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό, πρέπει να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πού ακριβώς θα είναι η ομπρέλα τις περισσότερες φορές – στο μπαλκόνι, δίπλα στην πισίνα, στο τραπέζι…?
  • Θα μετακινηθεί ή θα μείνει μόνο στον ίδιο χώρο;?
  • Ποια είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την υπόλοιπη εγκατάσταση;?
  • Σε ποιο στυλ επίπλωσης σχεδιάζεται το περιβάλλον?

Πολλά εξαρτώνται από τις απαντήσεις σας. Για παράδειγμα η επιλογή της βάσης σκιάς. Εάν αυτό είναι εξοπλισμένο με μικρά ρολά, γεμάτα με νερό ή άμμο ή μάλλον σταθερά και σταθερά τοποθετημένα στο πάτωμα ή στον τοίχο?

Βασιστείτε σε ομπρέλες υψηλής ποιότητας με μοντέρνο σχεδιασμό!

μοντέρνο σχέδιο ομπρέλας κόκκινο

Φυσικά, τα υλικά, ο σχεδιασμός και τα χρώματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο

Με όλους τους τύπους ομπρέλες, χωρίς εξαίρεση, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι αυτό είναι ένα χρήσιμο αντικείμενο που παραμένει σχεδόν πάντα έξω και πρέπει να αντέχει στον καιρό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ομπρέλα όχι μόνο σας προστατεύει από τον καυτό ήλιο, αλλά περιστασιακά και από μερικές εκπληκτικές βροχές. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αποδίδετε ιδιαίτερη σημασία στα υλικά και την κατασκευή.

Μια καλή ομπρέλα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας και να έχει βέλτιστο εμποτισμό. Το ύφασμα του θόλου πρέπει οπωσδήποτε να είναι ακαθαρσία, λάδι και νερό, καθώς και ανθεκτικό στη σήψη. Για να μην τον ενοχλούν ισχυρότερες ριπές ανέμου, μια αντίστοιχη αντίσταση στα δάκρυα θα ήταν απολύτως κατάλληλη.

Συνιστάται ιδιαίτερα καινοτόμα υλικά από ακρυλικές ίνες για το θόλο και ένας στύλος από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα με επίστρωση σε σκόνη είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις για την τέλεια ομπρέλα για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε στρογγυλές, ορθογώνιες, τριγωνικές και τετράγωνες ομπρέλες από πολλούς κατασκευαστές. Σχεδόν δεν έχει απομείνει κάτι που δεν υπάρχει.

Δημιουργήστε μια όαση ευεξίας στη δική σας βεράντα!

ομπρέλα pendalex από υφασμάτινη πρόβολη ομπρέλα glatz

Τα σωστά αξεσουάρ και τα απαραίτητα ανταλλακτικά μπορούν φυσικά να παραδοθούν στο σπίτι σας ανά πάσα στιγμή από ειδικούς λιανοπωλητές ή μέσω διαδικτύου. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, με φώτα LED που είναι απλά προσαρτημένα απευθείας κάτω από το θόλο ή με επιπλέον θερμάστρα για την ομπρέλα; Τέτοιες προσθήκες δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα με μια νυχτερινή ρομαντική σχέση, ακόμη και μετά από πολύ καιρό που έχει δύσει ο ήλιος.

Βρείτε λοιπόν τη βέλτιστη λύση σκίασής σας για το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο σας και απολαύστε τον ήλιο με μέτρο! Or μήπως χρειάζεστε τη σωστή ομπρέλα στον εμπορικό ή στον τομέα της εστίασης; Κανένα πρόβλημα! Γνωστοί κατασκευαστές όπως οι Zangenberg, Weishäup, Glatz, May και Umborsa – για να αναφέρουμε μόνο μερικούς – είναι βέβαιο ότι θα έχουν το σωστό για εσάς στη γκάμα τους.

Οι συντάκτες ελπίζουν να σας αρέσει η αναζήτηση και η εύρεση!

Midφασμα ομπρέλας μεσαίου επιπέδου από αλουμίνιο glatz ag