Το πλύσιμο των χεριών και το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι οι δύο πιο σημαντικές και πιο συχνά εκτελούμενες δραστηριότητες στην καθημερινή ζωή όταν πρόκειται για καλή υγιεινή. Συνήθως το κάνουμε αυτό στο νιπτήρα στο μπάνιο. Είστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν ο χώρος πλύσης είναι πραγματικά άνετος και πρακτικός. Φυσικά, δεν πρέπει επίσης να παραμελείται η εμφάνιση, επειδή μια κομψή ατμόσφαιρα στο μπάνιο ολοκληρώνει όμορφα το όλο θέμα. Κατά το πλύσιμο, η εστίαση είναι σίγουρα στο σωστό μίξερ και νιπτήρα, καθώς και στον τέλειο συνδυασμό των δύο. Έτσι, εάν ανακαινίζετε ή επανασχεδιάζετε το μπάνιο σας και αναζητάτε το σωστό μίξερ λεκάνης, οι ακόλουθες πληροφορίες και συμβουλές μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμες για την επιτυχή απόφαση αγοράς σας.

μοντέρνο σχεδιασμό μπάνιου grohe

Τι τύποι εξαρτημάτων λεκάνης υπάρχουν;?

Ανάλογα με την εγκατάσταση, τον τρόπο λειτουργίας και τη λειτουργικότητα, γίνεται διάκριση μεταξύ των ακόλουθων εξαρτημάτων:

Εξαρτήματα δύο λαβών

Αυτό είναι γνωστό από το παρελθόν. Τέτοιες βρύσες έχουν δύο περιστροφικά κουμπιά, τα οποία βρίσκονται αριστερά και δεξιά της βρύσης και χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη ζεστού και κρύου νερού. Αυτά φυσικά δεν διατίθενται μόνο σε ένα νοσταλγικό ρετρό σχέδιο, αλλά και σε μια άκρως μοντέρνα έκδοση. Παρόλο που οι επισκευές σε ένα τέτοιο μίξερ λεκάνης μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα μόνοι σας, η καθημερινή λειτουργία είναι λίγο πιο δύσκολη. Απλώς πρέπει να ρυθμίσετε την επιθυμητή ποσότητα και θερμοκρασία νερού με δύο χέρια. Αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και σπαταλά πολύ περισσότερο νερό χωρίς λόγο.

μίξερ λεκάνης δύο λαβών από grohe

Μίκτης μονού μοχλού

Τέτοια εξαρτήματα δεν ονομάζονται αναμικτήρες μονού μοχλού. Η λειτουργία είναι παιδικό παιχνίδι εδώ. Κάποιος είναι σε θέση να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και την ποσότητα του νερού πολύ γρήγορα και εύκολα μόνο με το ένα χέρι. Αυτό κάνει το πλύσιμο και το βούρτσισμα των δοντιών σας πολύ πιο ευχάριστο και ακριβές. Ο χρόνος και το νερό εξοικονομούνται μακροπρόθεσμα.

Εξαρτήματα βάσης

Ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης, γίνεται διάκριση μεταξύ των τοποθετημένων εξαρτημάτων και αυτών που βρίσκονται πίσω από τον νιπτήρα. Οι πρώτες τοποθετούνται απευθείας στο νεροχύτη. Οι άλλοι συχνά στέκονται πολύ διακριτικά πίσω από ένα μπολ πλύσης και έχουν πολύ λεπτό προφίλ.

Επιφανειακά και κρυφά εξαρτήματα

Επίσης γνωστά ως εξαρτήματα τοίχου, συνήθως τοποθετούνται στον τοίχο, απευθείας στο γύψο ή εγκαθίστανται κάτω από αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση, όλη η τεχνολογία παραμένει εντελώς κρυφή και μπορείτε να δείτε μόνο τη λαβή και την έξοδο νερού. Μια τέλεια λύση για πραγματικούς μινιμαλιστές που επιθυμούν μειωμένη εμφάνιση και περισσότερο χώρο στο νεροχύτη.

grohe μίξερ διπλής λεκάνης

Εξαρτήματα υψηλής ή χαμηλής πίεσης

Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες με αυτούς τους τεχνικούς όρους, θα θέλαμε να αναφέρουμε εν συντομία ότι πρόκειται για τον τρόπο λειτουργίας της βαλβίδας. Στην πραγματικότητα, αν αντλήσετε ζεστό νερό από κεντρική θέρμανση, για παράδειγμα, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα εξάρτημα υψηλής πίεσης. Ένα εξάρτημα χαμηλής πίεσης, από την άλλη πλευρά, συνιστάται εάν χρησιμοποιείτε θερμαντήρα ροής ή δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού.

Εξαρτήματα με αισθητήρα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για αυτόματα εξαρτήματα με αισθητήρα υπερύθρων. Αυτό το γνωρίζουμε κυρίως από δημόσιες εγκαταστάσεις υγιεινής, όπου αρκετοί άνθρωποι βοηθούν τον εαυτό τους καθημερινά. Για το σπίτι, ωστόσο, η λειτουργία αφής τέτοιων εξαρτημάτων είναι επίσης πολύ πρακτική και ήδη αρκετά δημοφιλής. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεστε καλύτερα από τα μικρόβια και τους ιούς, με ελάχιστο καθαρισμό του μίξερ λεκάνης.

λεκάνη μίξερ grohe κοσμοπολίτικο

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του εξαρτήματος?

Ανεξάρτητα από τον τύπο μίξερ λεκάνης που επιλέγετε, μερικά επιπλέον κριτήρια παίζουν πάντα θεμελιώδη ρόλο για τη βέλτιστη άνεση στο πλύσιμο. Πρώτα και κύρια, αυτά είναι το ύψος και η προβολή του εξαρτήματος. Εάν αυτά είναι βέλτιστα συντονισμένα με τον νιπτήρα, υπάρχει επαρκής χώρος μεταξύ του στομίου και της βάσης του νιπτήρα όταν πλένετε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας. Και αν ο πίδακας νερού πέσει στον αγωγό όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε δεν υπάρχει καμία ενοχλητική εκτόξευση νερού στο πάτωμα ή στον εαυτό σας.

Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε πολύτιμα υλικά, άψογη κατασκευή και μεγάλες περιόδους εγγύησης. Προτιμήστε καλά αποδεδειγμένους κατασκευαστές υψηλής ποιότητας για εξαρτήματα μπάνιου πρώτης κατηγορίας και άλλα αξεσουάρ μπάνιου. Βασιστείτε στην καλύτερη ποιότητα "Κατασκευάζεται στη Γερμανία" και να επωφεληθούν από την επαγγελματική εξυπηρέτηση και μια καλή σχέση τιμής-απόδοσης.

λεκάνη βρύσης βρύση βρύση grohe

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στα εξαρτήματα μπάνιου

Για τα εξαρτήματα για το ντους και την μπανιέρα καθώς και για τα εξαρτήματα της λεκάνης, τα λουλούδια και οι ρετρό λαβές είναι σίγουρα ξεπερασμένες και μη πρακτικές αυτή τη στιγμή. Οι καθαρές γραμμές και ο λεπτός καμπύλος σχεδιασμός, από την άλλη πλευρά, είναι απολύτως μοντέρνες. Τα μινιμαλιστικά έπιπλα μπάνιου γιορτάζουν την επιστροφή τους και συνεχίζουν με ένα επιπλέον Αίσθηση SPA ακόμη ένα πράγμα. Φυσικά υλικά και υφές όπως το μάρμαρο και το ξύλο αντιστοιχούν απόλυτα με ματ και γυαλιστερά εξαρτήματα μπάνιου που βαθμολογούνται με τη βέλτιστη λειτουργικότητα. Εκτός από την κλασική εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι ή χρώμιο, το ροζ χρυσό, ο χαλκός και ο ορείχαλκος έχουν επίσης καθιερωθεί ως αρκετά δημοφιλή και χρησιμοποιούνται συχνά από πολλούς λάτρεις του εσωτερικού ως κομψές πινελιές στο μπάνιο. Οι βρύσες μαύρης λεκάνης έχουν ιδιαίτερη ζήτηση φέτος και, ειδικά σε συνδυασμό με το λευκό, εξασφαλίζουν μια αρμονική αντίθεση.

μίξερ λεκάνης grohe μαύρο

Ανεξάρτητα από τις τάσεις, πρέπει κατά κύριο λόγο να ακούτε το δικό σας γούστο και τις προσωπικές σας ανάγκες όταν δημιουργείτε την όαση του μπάνιου σας. Σχεδιάστε τον νιπτήρα σας στο μπάνιο με τον τρόπο που σας αρέσει περισσότερο και εξασφαλίστε τέλεια υγιεινή με βέλτιστο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι σας βοηθήσαμε με αυτές τις γνώσεις και σας ευχόμαστε μια επιτυχημένη αγορά του νέου σας μίξερ λεκάνης.

εξαρτήματα λεκάνης grohe