Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού γνωρίζει ότι ο καλός φωτισμός είναι πανταχού παρών. Είναι σημαντικό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε ένα μπάνιο. Είναι αυτονόητο ότι το σωστό φως χρειάζεται επειγόντως στο μπάνιο επειδή εκπληρώνει τόσο πρακτικές όσο και διακοσμητικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε λάθος λαμπτήρα για αυτό το δωμάτιο, θα δείχνετε χλωμός και ελαφρώς κίτρινος όταν βάλετε το μακιγιάζ σας. Εάν μια λάμπα στέκεται ή κρέμεται σε λάθος μέρος, ο σύζυγός σας θα πρέπει να ξυριστεί στη σκιά, κάτι που σίγουρα θα τον ενοχλήσει. Σίγουρα χρειάζεστε μερικές διαφορετικές πηγές φωτός στο μπάνιο για να κάνετε το δωμάτιο όμορφο αλλά και λειτουργικό. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς εξασφαλίζετε το σωστό φως στο μπάνιο. Για να αντιμετωπίσετε έξυπνα αυτήν την πρόκληση, έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς για το σωστό φως στο μπάνιο. Αυτά σίγουρα θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα όμορφο, μοντέρνο και, κυρίως, καλά φωτισμένο μπάνιο!

Το σωστό φως στο μπάνιο εκπληρώνει πρακτικές και διακοσμητικές λειτουργίες.

Μπάνιο με πολυέλαιο από μαρμάρινη μαύρη ανεξάρτητη μπανιέρα

  • Γενικές συμβουλές για καλό φως στο μπάνιο

Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις έξυπνες συμβουλές μας για τον φωτισμό του μπάνιου με το πιο σημαντικό πράγμα, δηλαδή τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός! Δεν υπάρχει τίποτα σαν το φυσικό φως της ημέρας για να ελαφρύνει τη διάθεσή σας και να ρυθμίσετε τον καθημερινό ρυθμό που ρυθμίζει τους κύκλους αφύπνισης / ύπνου.

Υπάρχει τεράστια επιστημονική βιβλιογραφία για αυτό το φαινόμενο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδανικό να σχεδιάσετε ένα μπάνιο με όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεγάλα παράθυρα εκεί που αφήνουν το φως να εισέλθει ελεύθερα. Όταν σχεδιάζετε ή ανακαινίζετε ένα νέο σπίτι, σκεφτείτε πρώτα την καλύτερη τοποθεσία για το μπάνιο σας. Πρέπει να κοιτάξει ανατολικά ή βόρεια; Or μήπως πηγαίνει δυτικά ή νότια, όπου πολύ ήλιος λάμπει κατά τη διάρκεια της ημέρας; Το φως που έρχεται από τον βορρά είναι έμμεσο, απαλό και διάχυτο. Σίγουρα το καλύτερο για το μπάνιο σας, σωστά;?

 Στο μπάνιο, χρειάζεστε διάχυτο, απαλό φως που διαπερνά το δωμάτιο μέσα από μεγάλα παράθυρα.

Μπανιέρες πολυέλαιος σκαμπό σε γλάστρες

Ο καλύτερος φωτισμός στο μπάνιο είναι άφθονο φυσικό φως.

Το σωστό φως στο μπάνιο, πολύ φυσικό φως, ο καλύτερος φωτισμός μπάνιου, πολυέλαιοι μπανιέρας

Πριν περάσουμε στις συγκεκριμένες συμβουλές για τον κατάλληλο φωτισμό στο μπάνιο, θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάτι θεμελιώδες σχετικά με τον καλό φωτισμό σε αυτό το δωμάτιο. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε κάποιες στρατηγικά τοποθετημένες πηγές φωτός. Για παράδειγμα, τα φώτα οροφής ή οι προβολείς είναι απαραίτητο στο μοντέρνο μπάνιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διαταράξουν την κομψή εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπουν αρκετό διάχυτο φως. Συνδυάστε τα φώτα οροφής δίπλα ή πάνω από τον καθρέφτη. Έτσι έχετε αρκετό φως κατά το ξύρισμα ή το βούρτσισμα των δοντιών σας, ενώ εφαρμόζετε μακιγιάζ και χτενίζετε τα μαλλιά σας. Εάν επιλέξετε φωτισμό LED, είστε πάντα στην ασφαλή πλευρά. Οι λαμπτήρες LED είναι μεγάλης διάρκειας (20 έως 40 ετών), εξοικονομούν ενέργεια και έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή σας. Ειδικά αν επιλέξετε αυτά με διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος και τα αναμίξετε στο μπάνιο. Στη συνέχεια, έχετε, για παράδειγμα, ελαφρούς, λευκούς τόνους για το μακιγιάζ και το ξύρισμα και ζεστούς, κιτρινωπούς τόνους για χαλάρωση.

 Βασιστείτε σε διαφορετικές πηγές φωτός στο μπάνιο.

Κατάλληλο φως στο μπάνιο διαφορετικές πηγές φωτός πολυέλαιοι φυσικού φωτός καθρέφτες

Πολύ φυσικό φως κάνει κάθε μπάνιο να φαίνεται φωτεινό και φιλόξενο.

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο πολύ φυσικό φως έντονο και ελκυστική αντίθεση σε λευκό μαύρο

  • Πρακτικές συμβουλές για καλό φως στο μπάνιο

Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε πρακτικές συμβουλές για καλό φωτισμό στο μπάνιο, τις οποίες πρέπει πάντα να έχετε κατά νου όταν επιπλώσετε, ανακαινίσετε ή εκσυγχρονίσετε το μπάνιο σας.

Φέρτε πολυτελείς πινελιές στο μπάνιο με έναν πολυέλαιο

Σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού αρέσει η πολυτέλεια που μπορεί να φέρει ένας πολυέλαιος σε ένα δωμάτιο. Αυτό ταιριάζει απόλυτα σε ένα μπάνιο σε ρετρό στιλ, αλλά ταιριάζει επίσης τέλεια με ένα μοντέρνο σχεδιασμό δωματίου. Αν αποφασίσετε για έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο σε παριζιάνικο σικάτο ή απλά επιλέξετε ένα μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό, πρέπει να γνωρίζετε τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας για το κατάλληλο φως στο μπάνιο. Τέτοια φώτα πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 2 μέτρα από την μπανιέρα. Πρέπει επίσης να προστατεύονται καλά από το νερό και τις πιτσιλιές νερού. Επιπλέον, συνιστάται τέτοια φώτα να έχουν τον δικό τους διακόπτη και η ένταση του φωτός τους να μπορεί να ρυθμιστεί από ένα ρυθμιστή φωτισμού.

 Ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος προσθέτει μια νότα πολυτέλειας σε αυτό το μπάνιο.

Το σωστό φως στο μπάνιο, ένα μινιμαλιστικό μπάνιο σε ασπρόμαυρο, μια πολυτελή πινελιά με έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο, μια λευκή μπανιέρα

Η κρεμαστή λάμπα πρέπει να απέχει περίπου 2 μέτρα από την μπανιέρα.

Αντιστοίχιση φωτός στο σχέδιο κρεμαστής λάμπας μπάνιου σε γκρι μαρμάρινη πέτρινη μπανιέρα τοίχου

Φωτίστε σωστά τον νιπτήρα – τι φως χρειάζεστε εκεί;?

Ο καλύτερος δυνατός φωτισμός για δραστηριότητες μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου παρέχεται από πλευρικά τοποθετημένα φώτα που βρίσκονται περίπου στο ύψος των ματιών του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι κανένα μέρος του προσώπου δεν παραμένει στη σκιά, όπως συμβαίνει με μια λάμπα οροφής. Εάν ο τοίχος του καθρέφτη δεν είναι επιλογή για εσάς, τοποθετήστε τα φώτα στα πλευρικά τοιχώματα ή εξετάστε τον κατάλληλο φωτισμό πάνω από τον καθρέφτη. Μάθετε για τους μοντέρνους καθρέφτες μπάνιου με ενσωματωμένο φωτισμό. Αυτά είναι προς το παρόν πολύ μοντέρνα. Προσπαθήστε να μεταφέρετε το φως σε κάθε πλευρά του καθρέφτη, αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα.

 Οι καθρέφτες τοίχου στο μπάνιο πρέπει να έχουν τέλειο φωτισμό.

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο δύο τοίχοι καθρέφτες τέλειος φωτισμός φωτιστικά τοίχου διπλή ματαιοδοξία

 Ωραίο παράδειγμα μοντέρνου φωτισμού μπάνιου.

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο διπλή ματαιοδοξία μαρμάρινη κορυφή έξυπνα φωτιστικά τοίχου λαμπτήρες με εσοχή προβολείς

Ο χώρος γύρω από τη ματαιοδοξία μπορεί να είναι μικρός, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως και πραγματικά καλά φωτισμένος..

Κατάλληλο φως στο μπάνιο, μικρό δωμάτιο, μοντέρνος νιπτήρας, πραγματικά καλά φωτισμένος.

Κατάλληλο φως στο μπάνιο, μικρή ματαιοδοξία, μοντέρνο σχέδιο, πραγματικά καλά φωτισμένο

Φωτίστε σωστά το ντους και την μπανιέρα

Εξοικειωθείτε με τους κώδικες δόμησης για φώτα πάνω από μπανιέρες και υδρομασάζ, γιατί είναι πραγματικά πολύ αυστηροί. Αλλά αυτό είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας στο μπάνιο. Γενικά, δεν είναι δυνατόν να έχετε ανοιχτά ή κρεμαστά φώτα πάνω από μπανιέρες. Εδώ έρχεται ο ενσωματωμένος φωτισμός. Για παράδειγμα, οι προβολείς οροφής μπορούν να είναι η νούμερο ένα επιλογή σας για φωτισμό μπάνιου. Είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να εξασφαλίσουν ένα απαλό φως στο μπάνιο. Επιπλέον, το φως τους πρέπει να μειωθεί στο απαιτούμενο επίπεδο και να μειωθεί. Εν ολίγοις, βασιστείτε σε σύγχρονες λύσεις για κατάλληλο φωτισμό στο μπάνιο και σίγουρα δεν θα μετανιώσετε ποτέ για αυτήν την απόφαση!

Οι προβολείς οροφής και ο ενσωματωμένος φωτισμός μπάνιου είναι αυτή τη στιγμή στη μόδα.

Το σωστό φως στο μπάνιο Οι προβολείς οροφής, ο ενσωματωμένος φωτισμός, είναι πολύ μοντέρνοι στο μοντέρνο μπάνιο

Το σκοτεινό ντους μπορεί να σχεδιαστεί με μοντέρνο και κάπως μυστικιστικό τρόπο χάρη στον σωστό φωτισμό.

Ταιριαστό φως στο μπάνιο, σκούρο ντους σε μαύρο χρώμα, ταιριαστός φωτισμός, μοντέρνος, κάπως μυστικιστικός

Ακολουθήστε τις έξυπνες πρακτικές συμβουλές μας για καλό φως στο μπάνιο και θα έχετε ένα λειτουργικό δωμάτιο γεμάτο γοητεία και μοντέρνα. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας το εύχεται αυτό!

 Ένα τόσο όμορφο και καλά φωτισμένο μπάνιο δεν αφήνει τίποτα το επιθυμητό!

Το σωστό φως στο μπάνιο είναι πολύ μοντέρνο και καλά φωτισμένο. Ενσωματωμένος φωτισμός, μπανιέρα, παράθυρο, φυσικό φως

 Αντιστοιχία φωτός στο μπάνιο, μοντέρνος σχεδιασμός μπάνιου, ενσωματωμένος φωτισμός, κομψά έπιπλα μπάνιου, γυάλινος τοίχος

Αντιστοιχία φωτός στο μπάνιο, μοντέρνος σχεδιασμός μπάνιου, ενσωματωμένος φωτισμός, κομψά έπιπλα μπάνιου, γυάλινος τοίχος

Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε άλλες ιδέες για έξυπνο φωτισμό μπάνιου!

Το σωστό φως στο μπάνιο Προβολείς στο μοντέρνο μπάνιο Ιδέες για έξυπνο φωτισμό μπάνιου

Κατάλληλο φως στο μπάνιο όμορφο μοντέρνο σχεδιασμένο δωμάτιο ενσωματωμένο φωτισμό οροφής

Κατάλληλο φως στο μπάνιο όμορφο μοντέρνο σχεδιασμένο δωμάτιο ενσωματωμένο φωτισμό οροφής

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο ανεξάρτητη μπανιέρα κρεμαστή λάμπα ξύλινος τοίχος

 Αυτά τα φωτιστικά είναι ιδανικά για το μπάνιο σε ρετρό στυλ.

Ταίριασμα φωτός στο μπάνιο σε ρετρό στυλ κρεμαστά φωτιστικά ματαιοδοξία ρολόι τοίχου λευκά λουλούδια ντουλάπι στον καθρέφτη

 Μοναδικά όμορφο σε ρετρό στυλ!

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο στο φούρνο κρεμαστής λάμπας κρεβατοκάμαρας σε ρετρό στυλ

Vintage στυλ σε συνδυασμό με μια ισχυρή δόση νεωτερικότητας.

Συνδυάζοντας τον σωστό φωτισμό στο μπάνιο με vintage στιλ και μοντέρνα

Αντιστοίχιση φωτός στο μπάνιο vintage στυλ