Το ίδιο πράγμα κάθε χειμώνα: Λόγω του κρύου, υγρού και γκρίζου καιρού, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεπεράσεις τον αδύναμο εαυτό σου και να ντύσεις τα παπούτσια σου. Παρ ‘όλα αυτά, κάποιος πρέπει να σηκωθεί. Επειδή η τακτική άσκηση όχι μόνο ενισχύει τους μυς, αλλά αυξάνει επίσης τις πιθανότητες να περάσουμε την ψυχρή περίοδο με καλή υγεία.

Ζήστε πιο υγιεινά – δραστηριοποιηθείτε στον αθλητισμό στο σπίτι

Το αργότερο όταν οι θερμοκρασίες πέσουν στο μηδέν, το τελευταίο κομμάτι κινήτρων έχει εξατμιστεί για πολλούς υπαίθριους αθλητές. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην μετακινηθείτε καθόλου – άλλωστε, μπορείτε επίσης να προπονηθείτε στους τέσσερις τοίχους σας. Η προπόνηση Fascia και το Pilates είναι δύο μέθοδοι προπόνησης που είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για το σπίτι. Επειδή είναι αποτελεσματικά, διασκεδαστικά και δεν απαιτούν εξοπλισμό – δεν χρειάζεστε περισσότερα από λειτουργικά ρούχα, μαλακό χαλί και μερικά βίντεο άσκησης.

αθλητισμός στο σπίτι υγιέστερη ζωή

Προπόνηση Fascia

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της περιτονίας, εκπαιδεύεται το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας – ο συνδετικός ιστός, ο οποίος αποτελείται από τη λεγόμενη περιτονία, ινώδεις σχηματισμούς συνδετικού ιστού. Δεδομένου ότι η εστίαση είναι συνήθως στην οικοδόμηση μυών κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι περιτονίες συνήθως ξεχνιούνται. Είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή σταθεροποιούν τα όργανα και τους μυς και αυξάνουν την ευελιξία του σώματος. Εάν παραμεληθούν, διατρέχετε τον κίνδυνο να κολλήσουν οι περιτονίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση ή ακόμη και χρόνιο πόνο, μεταξύ άλλων. Η προπόνηση Fascia προκαλεί ολόκληρο το σώμα · είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους. Οι τακτικές ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν μια ευαίσθητη κύστη. Ο οποίος έχει ήδη μια πολύ ευαίσθητη κύστη, μπορεί να αποτρέψει διακριτικά την απώλεια σταγονιδίων με ειδικές επενδύσεις για εσώρουχα – επειδή η ένταση του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ερεθίζει την ουροδόχο κύστη.

Αυτό το βίντεο εξηγεί πώς λειτουργεί η προπόνηση fascia – βίντεο άσκησης είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδίκτυο:

Ζήστε πιο υγιεινά – Pilates

Το Pilates είναι πολύ δημοφιλές στους λάτρεις του αθλητισμού. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι για αυτήν την εξαιρετικά αποτελεσματική, ολιστική προπόνηση σώματος δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από ένα χαλάκι γιόγκα και το δικό σας σωματικό βάρος. Το Pilates χρησιμοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες σε βάθος, ειδικά το πυελικό έδαφος, τους κοιλιακούς και τους μυς της πλάτης, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά τη στάση του σώματος. Το Pilates αποτελείται από ασκήσεις ενδυνάμωσης, ήπιες διατάσεις και συνειδητή αναπνοή. Υπάρχουν επίσης πολλά online σεμινάρια για Pilates. Η Αμερικανίδα Cassey Ho, για παράδειγμα, την φορτώνει Blogilates κανάλι YouTube ανεβάζετε τακτικά νέα βίντεο. Εάν εγγραφείτε για το δωρεάν ενημερωτικό δελτίο στο ομώνυμο ιστολόγιο, θα λαμβάνετε επίσης ένα email κάθε μήνα με τον κωδικό πρόσβασης για ένα νέο ημερολόγιο προπόνησης με ασκήσεις Pilates για κάθε μέρα.

ζήστε πιο υγιεινά ενεργά αθλήματα το χειμώνα

Καθαρός αέρας παρά τον καιρό του χειμώνα

Παρ ‘όλα αυτά, ακόμη και τους κρύους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να θυμάστε να παίρνετε αρκετό καθαρό αέρα, γιατί η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ποιος άλλος θέλω να κάνω τζόκινγκ σε χαμηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να φορά ζεστά ρούχα και παπούτσια και να προσαρμόζει το στυλ του για τρέξιμο στις καιρικές συνθήκες. Εάν δεν μπορείτε να τραβήξετε τον εαυτό σας για να το κάνετε αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: οι τακτικές μονάδες προπόνησης στο ζεστό διαμέρισμα σε συνδυασμό με μια μεγάλη βόλτα κάθε μέρα είναι απολύτως επαρκείς.

πιο υγιεινή ζωή με τον αθλητισμό

Δικαιώματα εικόνας: Flickr Η ΜΑΡΙΑ ΠΙΛΑΤΕΙΚαρολίνα Λουνέτα CC BY-SA 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα

  αθλητικές δραστηριότητες υγιέστερη ζωή

άθλημα το χειμώνα πιο υγιεινή ζωή