Ένα παλιό ρητό λέει: «Όσο ψηλότερα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο κοντά στον Θεό». Πράγματι, το χτένισμα Beehive φαίνεται να χρειάζεται λίγη θεϊκή παρέμβαση – πώς αλλιώς θα μπορούσε μια γυναίκα να κάνει τα μαλλιά της να στέκονται αρκετά εκατοστά ψηλότερα από το τριχωτό της κεφαλής της?

Το χτένισμα μελισσών επιστρέφει

Κομμωτική μελισσοκομική τάση ρετρό χτενίσματα χτένισμα κυψέλης

Τα χτενίσματα της κυψέλης είναι της μόδας

Ρετρό χτένισμα μελισσοκομικών τάσεων ρετρό

Όπως αποδεικνύεται, το μόνο που χρειάζεται είναι μια χτένα και ένας τόνος λακ για να δημιουργήσετε αυτό το κομψό χτένισμα που πήρε το όνομά του από την ομοιότητα μελισσών. Αυτό το χτένισμα είναι εναλλακτικά γνωστό ως B-52 επειδή μοιάζει επίσης με τη μύτη ενός βομβαρδιστικού B-52. Δεν είναι συχνά ότι οι γυναίκες παίρνουν έμπνευση για τη μόδα από ένα μελίσσι ή ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, αλλά εικονίδια τόσο διαφορετικά όσο η Όντρεϊ Χέπμπορν, η Έιμι Γουάινχαουζ και η Μάργτζ Σίμπσον έχουν κάνει αυτό το ιδιόμορφο μοντέλο αρκετά δημοφιλές..

Το εικονίδιο του στυλ της δεκαετίας του 1960 η Όντρεϊ Χέπμπορν είχε ένα κομψό χτένισμα μελισσών

Ρετρό χτένισμα μελισσών ιστορία χτενίσματος

Το χτένισμα μελισσών γιόρτασε την 60η επέτειό του το 2020. Παρακάτω λέμε την ιστορία αυτού του διάσημου χτενίσματος. Μείνετε μαζί του …

Όσο πιο ψηλά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο μοντέρνο είναι το χτένισμα

Beehive Hairstyle Story Ρετρό Hairstyle Beehive Audrey Hepburn

Στη δεκαετία του 1950, ένα χτένισμα γνωστό ως bouffant είχε τις γυναίκες να τρέχουν σε φαρμακεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγοράσουν λακ μαλλιών. Το μπουφάν είναι ψηλό και φαρδύ. Ωστόσο, με την εφεύρεση της κυψέλης, οι γυναίκες έχασαν το πλάτος και επικεντρώθηκαν μόνο στο πόσο ψηλά θα συσσωρεύουν τα μαλλιά τους.

Η Έιμι Γουάινχαουζ εκλαϊκεύει ξανά το χτένισμα του μελισσού

Amy -Winehouse - Ρετρό χτενίσματα μελισσών μελισσών

Το χτένισμα μελισσών δημιουργήθηκε το 1960 από τη στιλίστρια Margaret Vinci Heldt. Η Heldt ζητήθηκε από τους συντάκτες του περιοδικού Modern Beauty Salon να βρει ένα νέο χτένισμα που θα καρυκεύσει τον κόσμο της ομορφιάς. Το χτένισμα Beehive ήταν ένα άμεσο χτύπημα και εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές χτένισμα.

Θα θέλατε τα μαλλιά σας να φτάσουν στον ουρανό; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διαμορφώνετε το δικό σας χτένισμα μελισσών.

Διαμορφώστε το χτένισμα μελισσών βήμα προς βήμα

Μελισσοκομία χτένισμα ιστορία 60s στυλ

Το κόλπο για τη δημιουργία ενός χτενίσματος μελισσών είναι μια τεχνική γνωστή ως πειράγματα. Αντί να χτενίζετε τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες, τα μαλλιά χτενίζονται προς τις ρίζες, δηλαδή στην αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Το κανονικό χτένισμα λειαίνει τα μαλλιά έτσι ώστε να είναι επίπεδα. Κατά το πείραγμα, τα μαλλιά είναι δεμένα, γεγονός που δημιουργεί μια βάση για ένα χτένισμα με αυξημένη τάση.

Κυρίες με χτενίσματα μελισσών από τη δεκαετία του 1960

Ρετρό χτενίσματα ιστορία μελισσών

Τα χτενίσματα μελισσών λειτουργούν καλύτερα σε μαλλιά που έχουν τουλάχιστον μήκος ώμων και τα μαλλιά πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. Μπορείτε ακόμη να περιμένετε μια ολόκληρη μέρα μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας για να δημιουργήσετε μια κυψέλη. Είναι ένα χτένισμα που δεν απαιτεί φρεσκοπλυμένα μαλλιά. Τα σγουρά μαλλιά πρέπει να ισιώνονται πριν επιχειρήσετε ένα χτένισμα μελισσών. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ισιωτικό για αυτήν την εργασία, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν κρυώσει εντελώς πριν αρχίσετε να τα πειράζετε. Αυτές οι προφυλάξεις είναι απαραίτητες καθώς τα πειράγματα μπορεί να είναι λίγο αγχωτικά και επιβλαβή για τα μαλλιά σας. Και τα βρεγμένα ή ζεστά μαλλιά επιδεινώνουν αυτή τη ζημιά.

Η τραγουδίστρια Dolly Parton με χτένισμα μελισσών

Ρετρό χτενίσματα μελισσών ιστορία μελισσών μελισσών

Για να δομήσετε ένα χτένισμα μελισσών, πάρτε ένα μικρό τμήμα μαλλιών, περίπου 1,5 ίντσες και χτενίστε το προς το τριχωτό της κεφαλής σας με σύντομες κινήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με λεπτά δόντια ή μια βούρτσα με τρίχες για αυτήν την εργασία. Youσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους χτενών και πινέλων για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα στα μαλλιά σας.

Εφαρμογή λακ μαλλιών – ένα σημαντικό βήμα

Beehive Hairstyle Trend Retro Hairstyles Hairstyle

Μπορείτε να πειράξετε τα μαλλιά στο ύψος που θέλετε. Θα πρέπει να μείνουν μερικά ξεριζωμένα μαλλιά που θα χτενιστούν αργότερα. Εφαρμόστε σπρέι μαλλιών σε αυτό το μικρό τμήμα μαλλιών, στη συνέχεια σηκώστε ένα άλλο τμήμα μαλλιών και επαναλάβετε τη διαδικασία. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον ίδιο τύπο μικρών διαδρομών κάθε φορά για να δημιουργήσετε ένα σταθερό ύψος. Όταν πειράζονται όλα τα τμήματα, πάρτε τη χτένα ή με τα χέρια σας μπορείτε να ισιώσετε απαλά την κορυφή των μαλλιών χωρίς να συντρίψετε το ύψος και στη συνέχεια στρίψτε τα περιττά μαλλιά που δεν έχουν πειραχθεί σε ένα Chignon. Τα περιττά μαλλιά μπορούν επίσης να χτενιστούν σε αλογοουρά ή να κουλουριαστούν στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια, εφαρμόστε άφθονο λακ για να κρατήσετε τα μαλλιά στη θέση τους!

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το να μαζεύετε το χτένισμα μελισσών σας μπορεί να βλάψει τις μπούκλες σας. Επομένως, θα πρέπει να έχετε αυτό το χτένισμα στο χέρι μόνο για ειδικές περιστάσεις. Ένα χτένισμα μελισσών μπορεί να διαρκέσει λίγες μέρες αν είστε προσεκτικοί.

Ένα μοντέρνο γιορτινό χτένισμα μελισσών

χτένισμα κυψέλης 369712 Πώς να δημιουργήσετε ένα χτένισμα μελισσών σε 5 βήματα

Τα χτενίσματα μελισσών είναι εύκολο να χτενιστούν και επί του παρόντος είναι πάλι στην οργή. Κάποιοι κομμωτές τους έχουν αποκαλέσει και το must-have της σεζόν! Αν σας αρέσουν τα “ογκώδη μαλλιά” και θέλετε να μετατρέψετε την τρέχουσα εμφάνισή σας σε κάτι ρετρό, επισκεφθείτε τον κομμωτή σας και κάντε ένα τέλειο χτένισμα μελισσών για εσάς!

Τα χτενίσματα μελισσών μπορούν επίσης να φαίνονται λίγο πιο πάνω. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του …

Κυψέλη με χτένισμα ιστορία ρετρό μελίσσι updos

Κυψέλη χτένισμα τάση ρετρό χτενίσματα μελίσσι Dita Von Teese Beehive Hairstyle Trend Retro Hairstyles Beehive Ιστορία χτενίσματος JLo Beehive