Αυτό που ήταν μια χρονοβόρα και εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία είναι ευτυχώς ήδη πολύ μηχανική χάρη στις σύγχρονες θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Κορυφαίοι κατασκευαστές όπως οι Claas, New Holland, John Deere, Massey Ferguson ή Fendt προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα ισχυρών και καινοτόμων μηχανών συγκομιδής με διαφορετικά συστήματα αλωνισμού και διαδικασίες διαχωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί η σωστή θεριστική μηχανή για όλες τις συγκεκριμένες ανάγκες, είτε καινούριες είτε μεταχειρισμένες. Πότε αξίζει καν να έχετε τη δική σας θεριζοαλωνιστική μηχανή; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μεταχειρισμένων θεριζοαλωνιστικών μηχανών και ποια είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια κατά την αγορά τους, μπορείτε να μάθετε παρακάτω.

βρείτε τη σωστή θεριζοαλωνιστική μηχανή

Πότε αξίζει να έχετε τη δική σας θεριζοαλωνιστική μηχανή;?

Φρεσκάρετε τον εαυτό σας ή μάλλον το αφήνω να αλωνίσει; Αυτό είναι ένα ερώτημα που κάνουν πολλοί αγρότες στον εαυτό τους κάθε χρόνο. Μπορεί γρήγορα να γίνει ακριβό, ειδικά αν ο εργολάβος δεν θερίσει ένα από αυτά εγκαίρως. Επειδή τα παράθυρα συγκομιδής γίνονται όλο και πιο σύντομα επειδή ο καιρός συχνά δεν παίζει. Κατ ‘αρχήν, τα μεγάλα αγροκτήματα και οι αγρότες που έχουν μεγάλες εκτάσεις για καλλιέργεια παίρνουν την απόφαση για αυτομηχανοποίηση. Ωστόσο, η αγορά της δικής σας θεριζοαλωνιστικής μηχανής μπορεί να αξίζει τον κόπο υπό ορισμένες συνθήκες εάν η έκταση που συγκομίζεται ετησίως υπερβαίνει τα 50-100 εκτάρια. Η καλλιέργεια και οι ημερομηνίες, καθώς και άλλες ειδικές συνθήκες, μπορούν επίσης να είναι καθοριστικές.

χρόνος συγκομιδής συνδυασμός συγκομιδής αγορά

Επιπλέον, δεν μπορούν όλοι οι αγρότες να αγοράσουν μια ολοκαίνουργια θεριζοαλωνιστική μηχανή. Σε πολλές περιπτώσεις αξίζει να αγοράσετε μεταχειρισμένο. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να πάρετε μια υψηλής ποιότητας και κατά προτίμηση σχετικά νεότερη θεριστική μηχανή. Κοιτάξτε εδώ μια μεγάλη ποικιλία μεταχειρισμένων και νέων θεριστικών μηχανημάτων πρώτης κατηγορίας καθώς και άλλες ευνοϊκές προσφορές για ανταλλακτικά όπως ράβδους κοπής, μονάδες κοπής σπόρων ελαιοκράμβης και εξαρτήματα συλλογής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας μεταχειρισμένης θεριζοαλωνιστικής μηχανής?

Οι μεταχειρισμένες θεριζοαλωνιστικές μηχανές φυσικά βαθμολογούνται πρώτα απ ‘όλα με την προσιτή τιμή τους. Τα νέα μηχανήματα κοστίζουν συνήθως πάνω από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μπορείτε να βρείτε μια καλή μεταχειρισμένη θεριζοαλωνιστική μηχανή πολύ κάτω από 100.000 ευρώ. Το περιβάλλον λαμβάνεται επίσης υπόψη. Επειδή, όπως συμβαίνει με όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, οι πόροι αποθηκεύονται εδώ και η φύση προστατεύεται.

Φυσικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε για μια μεταχειρισμένη θεριζοαλωνιστική μηχανή, όπως το κόστος επισκευής και η συντήρηση, τα οποία δεν μπορούν πάντα να υπολογιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια εκ των προτέρων. Αλλά αν επιλέξετε μάρκες πρώτης κατηγορίας και μεταχειρισμένα μηχανήματα σε καλή κατάσταση, είστε αρκετά ασφαλείς.

αγοράστε τη σωστή θεριζοαλωνιστική μηχανή

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο όχημα;?

Εάν είστε ήδη αρκετά ξεκάθαροι σχετικά με τον προϋπολογισμό που διατίθεται για μια νέα μεταχειρισμένη θεριζοαλωνιστική μηχανή, μπορείτε να αναζητήσετε ακριβέστερα ανά έτος κατασκευής, μοντέλο και ισχύ κινητήρα. Επειδή η τιμή αγοράς εξαρτάται κυρίως από αυτά τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, φυσικά, υπάρχει και ο εξοπλισμός της θεριζοαλωνιστικής μηχανής. Διαθέτει ευρεία μονάδα κοπής, αυτόματη βοήθεια διεύθυνσης, μέτρηση απόδοσης με GPS, δεύτερη μονάδα κοπής, κλιματισμό και ηχοσύστημα ή μπορείτε να το κάνετε χωρίς κάποια από αυτά?

Όταν επιλέγετε τη σωστή θεριστική μηχανή, θα πρέπει σίγουρα να αναρωτηθείτε ποια μέθοδος αλωνίσματος ταιριάζει καλύτερα στις συγκεκριμένες περιστάσεις σας. Ένας εφαπτομενικός ή μάλλον ένας αξονικός αλωνιστικός μηχανισμός θα ήταν η σωστή επιλογή; Ποιο σύστημα για τον υπολειπόμενο διαχωρισμό κόκκων πρέπει να επιλέξετε μόνοι σας; Είναι καλύτερα οι περιπατητές με άχυρο ή πρέπει να επιλέξετε έναν υβριδικό μηχανισμό αλωνίσματος; Αρκούν οι ερπύστριες ή τα συμβατικά ελαστικά για τη θεριστική σας μηχανή; Μια καλή ιδέα θα ήταν να ζητήσετε συμβουλές από έμπειρους εμπειρογνώμονες για όλες αυτές τις ερωτήσεις ή να ερευνήσετε περισσότερα σχετικά με αυτά σε ειδικευμένα φόρουμ και ιστότοπους.

αγοράστε μεταχειρισμένες άκρες θεριζοαλωνιστικής μηχανής

Όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο αντικείμενο, είναι φυσικά σημαντικό να ελέγξετε τη γενική κατάσταση της θεριστικής μηχανής, τόσο οπτικά όσο και απτικά. Ο κινητήρας, τα ελαστικά, ο αλωνιστικός μηχανισμός και τα ηλεκτρικά πρέπει να λειτουργούν τέλεια. Φροντίστε επίσης να κάνετε μια δοκιμαστική οδήγηση και προσέξτε ασυνήθιστους θορύβους και άλλες πιθανές λεπτομέρειες.

Να σας δείξουν τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το σχέδιο λίπανσης και συντήρησης του μηχανήματος έχει τηρηθεί σωστά. Τα προηγούμενα τιμολόγια για επισκευές και ανταλλακτικά εξακολουθούν να είναι ιδανικά. Αυτό θα σας δώσει μια σαφή ιδέα για το πόσο καλά έχει εξυπηρετηθεί ο συνδυασμός. Αυτό είναι συχνά καθοριστικό για τη μελλοντική του απόδοση.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει φυσικά να εξασφαλίσετε νομικά τη σύμβαση αγοράς, γράφοντάς την. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να απομακρύνετε τα πιθανά εμπόδια στο δρόμο προς τη νέα μεταχειρισμένη θεριστική μηχανή σας.

New holland μεταχειρισμένη θεριζοαλωνιστική μηχανή

Συμπέρασμα:

Εάν θέλετε τις καλύτερες συνθήκες για μια επιτυχημένη συγκομιδή, μπορείτε να βασιστείτε σε υψηλής ποιότητας τεχνολογία συγκομιδής. Είτε μεταχειρισμένο είτε νέο, ιδιοκτησιακό ή συμβεβλημένο, η σωστή απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Σε όλες τις περιπτώσεις, σας ευχόμαστε καλή τύχη και κρατήστε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα για μια συγκομιδή υψηλής απόδοσης.

αγοράστε μεταχειρισμένες συμβουλές θεριστικών μηχανών   Χρόνος συγκομιδής αγοράστε μεταχειρισμένες θεριστικές μηχανές