Υπάρχουν ρολόγια και υπάρχουν ρολόγια: Όλα δείχνουν την ώρα, αλλά μερικά έχουν επίσης αύρα, λένε ιστορίες και είναι πολυπόθητα λατρευτικά αντικείμενα. Αφού έχουμε ήδη παρουσιάσει επτά προτεινόμενα μοντέλα αρχικού επιπέδου για λιγότερο από 500 ευρώ, αυτή τη φορά θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στις υψηλότερες κατηγορίες τιμών.

Omega Seamaster: Αυτό το καταδυτικό ρολόι έμεινε στην ιστορία

Στη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1960 υπήρξε μια πραγματική έκρηξη των ρολογιών κατάδυσης: οι κατασκευαστές “πάνω απ ‘όλα Rolex και Omega” υπερισχύουν ο ένας τον άλλον με ολοένα και πιο ανθεκτικά στην πίεση μοντέλα. Ο Seamaster από το Omega καθιέρωσε πολλές καινοτομίες: Το 1948 “πριν από το πρώτο Rolex Submariner”, η Omega παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της σειράς και σημείωσε αμέσως οικονομική επιτυχία. Χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερη στιβαρότητά του χωρίς να χάνει καθόλου την κομψότητά του. Το μοντέλο Seamaster 300 του 1957 στηρίχθηκε στη συνέχεια χάρη σε ένα νέο τύπο σφραγίδων διπλής κορώνας και ένα ιδιαίτερα παχύ γυαλί ακόμη και πολύ πάνω από 20 bar. Ακόμα και σήμερα, ο Seamaster από το Omega εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα καταδυτικά ρολόγια και απολαμβάνει απόλυτη λατρευτική θέση μεταξύ των συλλεκτών.

tutima στρατιωτικός χρονογράφος ανδρικά ρολόγια ανδρικά ρολόγια

Ανδρικά ρολόγια – Tutima Military Chronograph: Το ρολόι των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο στρατιωτικός χρονογράφος από τον κατασκευαστή Tutima, με έδρα το Glashütte στη Σαξονία, θεωρείται επίσης σχεδόν άφθαρτος. Έμεινε στην ιστορία παρακολούθησης ως ρολόι ΝΑΤΟ και Bundeswehr. Ορισμένες εκδόσεις όπως ο χρονογράφος του πιλότου τιτανίου είναι από τα πιο σπάνια στρατιωτικά ρολόγια ποτέ και βρίσκονται σε δημοπρασίες και σε διαδικτυακές αγορές όπως το Chrono24 αντίστοιχα περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα. Το μοντέλο σχεδιάστηκε για να συνεχίσει να λειτουργεί αξιόπιστα υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως θερμότητα, πίεση και μαγνητικά πεδία. Επιπλέον, τα στρατιωτικά και πιλοτικά ρολόγια όπως το Tutima Military Chronograph πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστούν και να χρησιμοποιηθούν, ακόμη και σε αγχωτικές καταστάσεις. Αυτό το ρολόι μπορεί επομένως να λειτουργήσει επίσης με γάντια και έχει ιδιαίτερα συμπαγή σχεδιασμό: Για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού, όλες οι γωνίες και οι άκρες έχουν στρογγυλοποιηθεί και τα ωστήρια, “όπως τα βρίσκεις συχνά δίπλα στο στέμμα σε χρονογράφους”, είναι βαθιά ενσωματωμένο στη θήκη.

rolex daytona ανδρικά ρολόγια ρολόγια ανδρών

Rolex Daytona: Probσως το πιο πολυπόθητο ρολόι στον κόσμο

Το Rolex Daytona δεν πρέπει να λείπει από αυτήν την επισκόπηση: το ρολόι του οδηγού αγώνων, που πήρε το όνομά του από τους παγκοσμίου φήμης αγώνες στην παραλία Daytona, θεωρείται το πιο πολυπόθητο ρολόι στον κόσμο. Όπως εξηγεί το Focus σε αυτό το άρθρο, ήταν αρχικά μάλλον αντιδημοφιλής και θεωρήθηκε μια αργή εταιρεία. Ο υποκριτικός θρύλος και το εικονίδιο του στυλ της δεκαετίας του 1960, Paul Newman, τη βοήθησε να αποκτήσει τη φήμη της. Φόρεσε την έκδοση, η οποία έχει γίνει πλέον μια λατρευτική έκδοση, με ασπρόμαυρο καντράν και λεπτό κόκκινο "Νταϊτόνα"-Γράμματα. Τιμές ρεκόρ επιτυγχάνονται αυτές τις μέρες για έναν αυθεντικό Paul Newman Daytona. Αλλά άλλες εκδόσεις εξαντλούνται πάντα γρήγορα », επίσης τα μοντέλα από το 2016: Το ενδιαφέρον για το ρολόι είναι τόσο συντριπτικό που δεν υπάρχουν πλέον ουρές. Αντίθετα, οι αγοραστές θα το κάνουν "κατάλαβα", όπως αναφέρει ο κόσμος διαδικτυακά.

μακρά ανδρικά ρολόγια πατέκ

Ανδρικά ρολόγια – Patek Philippe Calatrava: Η επιτομή της κομψότητας

Παρόμοια με τη Rolex, η Patek Philippe είναι ένας ελβετικός κατασκευαστής ρολογιών πολυτελείας του οποίου τα μοντέλα παράγουν τακτικά ρεκόρ πωλήσεων σε δημοπρασίες. Το μοντέλο Calatrava θεωρείται από τους συλλέκτες η επιτομή της κομψότητας και της επίγνωσης του στυλ. Σε αντίθεση με τα ρολόγια που παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα, το πρόσωπο αυτού του ρολογιού είναι εξαιρετικά μειωμένο και ο σχεδιασμός διατηρείται πολύ διακριτικός. Το όνομα του μοντέλου ανάγεται σε ισπανική ιπποτική τάξη. Το εθνόσημό του, που αποτελείται από τέσσερα κρίνα, έχει καθιερωθεί ως το λογότυπο της εταιρείας της Patek Philippe και κοσμεί τις κορώνες των κομψών ρολογιών. Έτσι, το μοντέλο παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στον μύθο της εταιρείας του κατασκευαστή.

αντρικά ρολόγια ρολόγια ανδρικών επώνυμων ρολογιών

Δικαιώματα εικόνας: Flickr Vintage Omega Seamaster Ρε παιδι CC BY-SA 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα

 ανδρικά ρολόγια ανδρικά ρολόγια ρολόγια ανδρών