Για να μην στέκεστε στο σωλήνα, αλλά έχετε πάντα μαζί σας τους σωστούς σωλήνες, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές σημαντικές συμβουλές σήμερα. Ποιοι σωλήνες υπάρχουν ούτως ή άλλως, ποια υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή τους, ποια εξαρτήματα χρειάζονται και ποια φροντίδα συνιστάται; Ποιος θα πίστευε ότι οι εύκαμπτοι σωλήνες θα μπορούσαν να είναι τόσο πολύπλευροι; Η διαβίωση και η επίπλωση είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς αυτά, τόσο στους τέσσερις τοίχους σας όσο και στον κήπο ή στο γραφείο. Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των περιοχών στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εύκαμπτοι σωλήνες. Κατασκευές, γεωργία, βιομηχανία, ιατρική και τεχνολογία – κανένας κλάδος δεν μπορεί να λειτουργήσει καθόλου χωρίς το σωστό είδος σωλήνων.

Τύποι σωλήνων και κοινά υλικά

Οι κύριοι τύποι σωλήνων σχετίζονται στενά με την περιοχή εφαρμογής τους. Εξαρτάται επίσης από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σωλήνων. Εκτός από τους εύκαμπτους σωλήνες κήπου και πυρκαγιάς, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές σωλήνων που παίζουν έναν πολύ σημαντικό, απαραίτητο ρόλο στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, εύκαμπτοι σωλήνες σε υδραυλικά συστήματα, εξαρτήματα υγιεινής, συστήματα αερίου ή αντλίες σκυροδέματος. Ανάλογα με τη λειτουργία και τις απαιτούμενες ιδιότητες, οι εύκαμπτοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, συνθετικές ίνες, καουτσούκ, μέταλλο, φυσικές ίνες ή ακόμη και πλεγμένα νήματα.

ειδικοί εύκαμπτοι σωλήνες χειροτεχνίας

Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του σωστού σωλήνα – πρώτα και κύρια, την απώλεια πίεσης. Και εδώ είναι συχνά σημαντικό πόσο μακρύτερος σωλήνας, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν η απώλεια πίεσης. Ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι η διάμετρος του εύκαμπτου σωλήνα, η οποία για ιστορικούς λόγους εξακολουθεί να μετράται σε ίντσες. Λογικά, πρέπει επίσης να σημειωθεί εδώ ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος, τόσο μικρότερη είναι η πίεση στον εύκαμπτο σωλήνα. Για παράδειγμα, ένας σωλήνας κήπου με διάμετρο ½ ίντσας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 50 μέτρα. Διαφορετικά η πίεση για άρδευση δεν θα ήταν επαρκής.

Το πάχος του τοιχώματος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη στιβαρότητα και τη μακροζωία ενός σωλήνα. Για τους σωλήνες κήπου, για παράδειγμα, συνιστάται ελάχιστο πάχος τοιχώματος 2mm. Ανάλογα με τη χρήση και το υλικό, το πάχος μπορεί να ποικίλει. Η πολύ καλή αντίσταση στην τριβή και η βέλτιστη συμπεριφορά κάμψης είναι επιπλέον κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε έναν εύκαμπτο σωλήνα.

λάστιχο κήπου με τύμπανο καλωδίου σε μοβ και λευκό

Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη για σωστή φροντίδα?

Εάν ο σωλήνας φροντίζεται σωστά, η μακροζωία του είναι φυσικά αυξημένη. Από αυτή την άποψη, είναι σίγουρα σκόπιμο να μην αφήνετε πλαστικούς σωλήνες, για παράδειγμα, στον καυτό ήλιο ή έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Διαφορετικά, αυτά μπορούν να παραμορφωθούν και να γίνουν εύθραυστα. Συχνά παραμένει νερό στους εύκαμπτους σωλήνες και μπορεί να παγώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες και να προκαλέσει έκρηξη του εύκαμπτου σωλήνα. Τα φύκια είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, ειδικά όταν η θερμότητα και το φως του ήλιου μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως συμβαίνει συχνά με τους σωλήνες κήπου. Τα φύκια που ζουν στη λεπτή σκόνη μπορούν στη συνέχεια να πολλαπλασιαστούν στο νερό με ταχύτητα αστραπής και να κάνουν τον εύκαμπτο σωλήνα άχρηστο. Γι ‘αυτό σας συμβουλεύουμε: Πάντα, όσο καλύτερα γίνεται, αφήστε το νερό να εξαντληθεί μετά το πότισμα και στη συνέχεια αποθηκεύστε το στο γκαράζ ή στην αποθήκη.

μάνικα κήπου καλοκαιρινό πότισμα κήπου

Όσο πιο ακριβής είναι η λειτουργία ενός σωλήνα, τόσο πιο σημαντική και περίπλοκη είναι η συντήρησή του. Επειδή σε ορισμένους χώρους εργασίας, η τέλεια λειτουργία των εύκαμπτων σωλήνων έχει τεράστια σημασία και συχνά σχετίζεται με δαπανηρές υλικές ζημιές ή ακόμη και με επικίνδυνους κινδύνους δηλητηρίασης.

πλυντήριο μεταλλικών σωλήνων

Όπως και με τα υπόλοιπα εξειδικευμένα όργανα ή κομμάτια εξοπλισμού, είστε πάντα καλύτεροι από έναν ειδικό λιανοπωλητή όταν το αγοράζετε. Εκεί θα βρείτε όλες τις πιθανές παραλλαγές των εύκαμπτων σωλήνων και θα λάβετε λεπτομερείς συμβουλές ταυτόχρονα.

Και για όσους από εσάς αναζητάτε έναν εύκαμπτο σωλήνα υψηλής ποιότητας που αποτελεί μέρος των αξεσουάρ χημικής τεχνολογίας, φυσικά είναι επίσης διαθέσιμοι πολυάριθμοι έμπειροι ειδικοί αντιπρόσωποι και κατασκευαστές, όπως rct-online.de. Τα περισσότερα από αυτά σας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα με τα κατάλληλα αξεσουάρ σωλήνων, όπως συνδέσμους, σφιγκτήρες, κουτιά από χαλίκι, προστασία από άκρες, κολλητική ταινία, σφιγκτήρες κ.λπ. μπορεί ακόμη και να παραγγελθεί online με ευκολία.

Βρείτε τον εξειδικευμένο αντιπρόσωπο στον οποίο εμπιστεύεστε και βρείτε πάντα τον σωστό σωλήνα για κάθε χώρο εργασίας!

 αγοράστε σωλήνα ειδικά