Είτε αποζημίωση CO2 για τις πτήσεις για ονειρεμένες διακοπές, διαδικτυακά καταστήματα που φυτεύουν δέντρα πάνω από έναν συγκεκριμένο κύκλο εργασιών, είτε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες: το θέμα της βιωσιμότητας είναι σαφώς στην τάση των καταναλωτών.

Αλλά οι εταιρείες ασχολούνται όλο και περισσότερο με το ζήτημα της βιωσιμότητας. Μια εταιρεία που το κάνει εδώ και αρκετά χρόνια είναι η αυστριακή αλυσίδα φαρμακείων Bipa.

Σε αυτό το άρθρο, δείχνουμε τι είναι η εταιρεία, ποιες πρωτοβουλίες έχει δεσμευτεί η Bipa στο θέμα της βιωσιμότητας και αν οι Γερμανοί καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να ψωνίζουν τακτικά σε υποκατάστημα της Bipa.

Γενικές πληροφορίες για το Bipa

Με περίπου 600 υποκαταστήματα, η Bipa είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στην Αυστρία. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον επιχειρηματία Karl Wlaschek ως αδελφή εταιρεία της αλυσίδας λιανικής Billa (συντομογραφία για “φθηνό κατάστημα”).

Η Bipa σύντομα και στη Γερμανία

Σήμερα η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο Rewe και, παράλληλα με την dm, έχει καθιερωθεί ως κορυφαία αλυσίδα φαρμακείων στην Αυστρία. Στο παρελθόν, η επέκταση σε νέες αγορές όπως η Γερμανία, η Ιταλία ή η Κροατία δοκιμάστηκε, αλλά χωρίς να ξεπεραστεί το στάδιο της δοκιμής – ή με άλλα λόγια: μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν υποκαταστήματα Bipa εκτός Αυστρίας.

Μιλώντας για δοκιμές: Η Bipa έχει κερδίσει σίγουρα μια φήμη ως καινοτόμου εταιρείας στο παρελθόν. Με την έναρξη του δικού της ηλεκτρονικού καταστήματος στα τέλη της χιλιετίας, η Bipa ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και ήταν ένας από τους πρώτους λιανοπωλητές που εισήγαγαν πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το 2013.

Λίγο αργότερα, τα υποκαταστήματα εκσυγχρονίστηκαν σε μεγάλη κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακά αποδοτικής ανακαίνισης για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό το μέτρο είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν πώς η Bipa δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα.

Η Bipa δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα

Όπως ήδη αναφέρθηκε στην εισαγωγή, η Bipa είναι μια εταιρεία που επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, όλα τα υποκαταστήματα της Bipa παρέχονται με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από τα δύο τρίτα όλων των κλάδων, οι οποίες μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα.

Ωστόσο, αυτή η επίγνωση του θέματος της βιωσιμότητας δεν τελειώνει με τη δομή και τον τεχνικό εξοπλισμό των υποκαταστημάτων, αλλά συνεχίζεται μέχρι τα ράφια.

Η Bipa σύντομα βιωσιμότητα και στη Γερμανία

Με το σύνθημα «Κάντε τον κόσμο καλύτερο με τη Bipa», για παράδειγμα, η αλυσίδα φαρμακείων διεύρυνε τη γκάμα της το 2014 με μια νέα δική της μάρκα που ονομάζεται «bi good», σύμφωνα με την οποία φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις για τα κλασικά οικιακά είδη καθώς και προϊόντα από τη φυσική πωλούνται κλάδο καλλυντικών.

Όποιος ρίξει μια ματιά στο ρεύμα Η Bipa προσφέρει ρίχνει, θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι όχι μόνο τα προϊόντα της ίδιας της μάρκας λάμπουν με βιωσιμότητα. Συνολικά, η Bipa διαθέτει επί του παρόντος περισσότερα από 1.100 προϊόντα στη γκάμα της που ταυτίζονται με πράσινες ετικέτες. Αυτή είναι μια απλή ετικέτα για βιώσιμα προϊόντα.

Η Bipa σύντομα και στη Γερμανία online κατάστημα BIPA

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές διαφορετικές σφραγίδες και βραβεία για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα από διάφορους οργανισμούς, αυτό το βήμα προορίζεται να βοηθήσει τους πελάτες να αναγνωρίσουν πιο εύκολα τα βιώσιμα προϊόντα. Επειδή όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται με πράσινη ετικέτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία σφραγίδα έγκρισης, το Εμπιστεύτηκε η Greenpeace έγινε.

Κοινωνική δέσμευση της εταιρείας

Εκτός από την εστίαση στη βιωσιμότητα, η Bipa χαρακτηρίζεται επίσης από την κοινωνική της δέσμευση. Έτσι, η εταιρεία δεν συμμετέχει μόνο στην καμπάνια “Στρογγυλοποιήστε παρακαλώ», Όπου ο πελάτης μπορεί να στρογγυλοποιήσει το ποσό του τιμολογίου μέχρι τα επόμενα 10 σεντ στο ταμείο – τα χρήματα που συλλέγονται με αυτόν τον τρόπο στη συνέχεια δωρίζονται στα κέντρα μητέρας και παιδιού της Καρίτας.

Στη Bipa, ωστόσο, το θέμα της κοινωνικής ευθύνης δεν εκδηλώνεται μόνο προς τα έξω, αλλά ζει και μέσα στην ίδια την εταιρεία. Ως εργοδότης, η Bipa δεν έχει λάβει μόνο πολλά βραβεία για την φιλικότητα προς την οικογένεια, αλλά και για τις πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην επαγγελματική ζωή.

Ο Bipa σύντομα επίσης στη Γερμανία BIPA Gift Guide

Οι Γερμανοί καταναλωτές θα μπορούν σύντομα να ψωνίσουν και στη Bipa?

Εάν, μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή στη Bipa, αναρωτιέστε εάν και πότε μπορείτε να αγοράσετε βιώσιμες προσφορές στη Bipa μόνοι σας στη Γερμανία, με λύπη σας λέμε ότι δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς. Επειδή προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης στη Γερμανία, τουλάχιστον δημόσια. Αλλά ποιος ξέρει: ίσως τουλάχιστον η επόμενη δοκιμαστική εκδήλωση είναι επικείμενη – πιθανώς ακόμη και πολύ κοντά σας?

Η Bipa σύντομα επίσης στη Γερμανία Manhattan-VOLUME-Mascara