φυτά μπαλκόνι βεράντα πολύχρωμες γλάστρες ποπ

Φύτευση μπαλκονιού με σπόρους

Η κύρια χειμερινή περίοδος είναι ήδη εδώ. Όλα είναι λευκά και φαίνονται λίγο συντετριμμένα στο κρύο. Έτσι, τώρα είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε τι είδους φύτευση μπαλκονιού θέλετε για την επόμενη σεζόν.

Τώρα, αν το σκεφτείτε καλά, θα έχετε υπέροχα φυτά μπαλκονιού και για τις τρεις εποχές.

Στην πραγματικότητα, είναι καιρός για ορισμένες ποικιλίες. Γιατί πρέπει να φυτευτούν τον Ιανουάριο. Πάμε λοιπόν στη δουλειά.

Το χρειάζεστε για τη φύτευση στο μπαλκόνι

κουτιά λουλουδιών λουλουδιών χρώματα φυτών

Πρώτον, θα πρέπει να ταξινομήσετε τους σπόρους που χρειάζεστε. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ποικιλίες τοπικής προέλευσης ή που έχουν αποδειχθεί ότι δεν καταστρέφουν το οικοσύστημά σας. Τα καλύτερα είναι αυτά που αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη τοπική ποικιλία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε τέτοια δοχεία φυτών που θα χρησιμοποιήσετε καλά για τη φύτευση. Η σύστασή μας εδώ είναι ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βάζα συντήρησης. Με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιούσατε ξανά χρήσιμα αντικείμενα.

Αυτό θα είναι μια πραγματικά βιώσιμη φύτευση

κουτιά λουλουδιών ενότητας λευκό

Τρίτον, πάρτε χώμα. Εάν είναι καλής ποιότητας, μακροπρόθεσμα θα εξοικονομήσετε όλο ή το μεγαλύτερο μέρος της αφαίρεσης ζιζανίων. Έτσι, μετά την αρχική προσπάθεια με τη φύτευση μπαλκονιού, θα μπορείτε να απολαύσετε μόνο τα υπέροχα αποτελέσματα. Αξίζει τον κόπο, έτσι δεν είναι?

Το μυκητοκτόνο δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό για ποιοτική φύτευση, αλλά μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο. Εάν το χρησιμοποιήσετε, θα προστατέψετε τα φυτά σας από δυσάρεστες προσβολές μυκήτων.

Οι ψεκαστήρες νερού είναι επίσης απολύτως απαραίτητοι για τα φυτά μπαλκονιού

φυτά μπαλκονιού με εύκολη φροντίδα παχύφυτα

 Αυτό θα σας διευκολύνει να ποτίζετε τα λουλούδια και να τα θεραπεύετε για διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, λίγο αλουμινόχαρτο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για τη φύτευση στο μπαλκόνι. Με αυτό καλύπτετε τους σπόρους στη γη και τους προστατεύετε από διάφορες εξωτερικές επιρροές.

Οι ΣΠΟΡΟΙ

κουτί λουλουδιών φύτευση σκάλα λουλούδι γλάστρα εσωτερικών φυτών

Τώρα φτάνουμε να βάζουμε τους σπόρους στο έδαφος. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία. Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά εάν οι σπόροι που επιλέξατε χρειάζονται ήλιο για να αναπτυχθούν ή όχι. Μετά τη σπορά, πρέπει να ποτίσετε ξανά το χώμα και τους σπόρους.

Εντυπωσιακά μοβ λουλούδια

μπαλκόνι με εύκολη φροντίδα, μοβ λουλούδια

Καλύψτε τα δοχεία με διαφανή μεμβράνη. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχετε ένα συγκεκριμένο φαινόμενο θερμοκηπίου. Σε αυτό ακριβώς το στάδιο τα μυκητοκτόνα είναι πολύ σημαντικά. Αναπτύσσοντας την επίδρασή τους σε αυτή τη φάση της φύτευσης στο μπαλκόνι, τα φυτά προστατεύονται από οποιαδήποτε επιβλαβής ανάπτυξη και καταστροφή. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσατε να σπάσετε το αλουμινόχαρτο με ένα καρφί. Εάν δεν το κάνετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίγετε το φύλλο κάθε λίγες μέρες για να αφήσετε τους σπόρους και το χώμα να πάρουν αέρα. Οι σπόροι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε άμεσο ήλιο μέχρι να βλαστήσουν. Μετά από αυτό, αυτό δεν συνιστάται πλέον, καθώς μπορεί να καεί.

Πότε θα βλαστήσουν οι σπόροι

κουτιά λουλουδιών ρουστίκ ρουστίκ εξωτερικό ξύλινο δάπεδο

Η βλάστηση των σπόρων είναι ένα πολύ αναμενόμενο στάδιο στη φύτευση στο μπαλκόνι. Υπάρχει πραγματικά κάποια μαγεία εκεί μέσα. Μπορείτε ήδη να διαβάσετε στη συσκευασία πόσο χρόνο θα πάρει αυτό. Ωστόσο, η περίοδος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη θερμοκρασία, την υγρασία και άλλους παράγοντες.

Το στάδιο της φύτευσης μπαλκονιού μετά τη βλάστηση

κουτιά λουλουδιών μπαλκόνι γύρω από πτυσσόμενο τραπεζάκι σαλονιού

Σε αυτό το σημείο η ταινία μπορεί να αφαιρεθεί. Αλλά ενεργήστε με προσοχή, ειδικά αν οι σπόροι έχουν καλυφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να γίνει πολύ απαλά και αργά. Θα πρέπει να γίνεται στο φως, αλλά ακόμα στις ακτίνες του άμεσου ηλιακού φωτός.

Το πότισμα πρέπει επίσης να είναι πολύ προσεκτικό. Είτε αυτό πρέπει να γίνει από έναν ψεκαστήρα, είτε μόνο στην άκρη του δοχείου με λουλούδια. Φροντίστε πολύ καλά σε αυτό το στάδιο, ώστε να μην καταστρέψετε όλα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα με τη φύτευση του μπαλκονιού.

Διανομή των σπόρων

κουτί λουλουδιών φυτά λουλούδια

Χρειάζεστε πολλή υπομονή σε αυτή τη φάση της φύτευσης του μπαλκονιού. Πιέστε απαλά το βάζο και διαχωρίστε το υπόστρωμα. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τον εαυτό σας με μαχαιροπίρουνα. Εάν θέλετε να απλώσετε τους σπόρους σε μεγαλύτερη έκταση, τότε προχωρήστε ως εξής:

Τοποθετήστε το χώμα σε χαρτί ή σε κάποια άλλη επιφάνεια, κόψτε το και ρίξτε το ελαφρά.

Φροντίστε πολύ καλά τους σπόρους

διακόσμηση τοίχων κιγκλιδωμάτων με εύκολη φροντίδα

Τώρα έχουμε ήδη φτάσει στην τελευταία φάση της φύτευσης του μπαλκονιού. Πρέπει να ποτίζετε τακτικά, αλλά όχι πολύ άφθονα. Spεκάστε με μυκητοκτόνο κάθε λίγες μέρες.

Απολαύστε τα αποτελέσματα σε όλες τις εποχές!

    λουλούδι κουτί φυτό μπαλκόνι ιταλικό

Καλλιέργεια εξωτικών φρούτων σε μια γλάστρα   κουτί λουλουδιών φυτό πορτοκαλί γυαλάδα

  Άνετο καθιστικό μπροστά από το μπαλκόνι

φυτά μπαλκόνι βεράντα στρογγυλές καρέκλες τραπεζάκι

  Χαρούμενα, πλεκτά καλύμματα γλάστραςΕύκολα περιποιημένα φυτά μπαλκονιού πλεκτά καλύμματα, έγχρωμα

Διακοσμήστε τα λουλούδια με τις πέτρες του ποταμού

μπαλκόνι με εύκολη φροντίδα, πράσινο γρασίδι

Σπιτικά, κρεμαστά ξύλινα πάνελ ως ράφια

φυτά μπαλκονιού με εύκολη φροντίδα που κρέμονται από ξύλινα πάνελ

Ρουστίκ γλάστρες και κουτιά στο μπαλκόνι

Εύκολα περιποιημένα φυτά μπαλκονιού κουτί ξύλο ρουστίκ