Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνθήκες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φυτεύετε το μπαλκόνι σας. Πρακτικά δεν είναι πολύ πιο εύκολο από τη δημιουργία ενός μικρού κήπου. Με κάποιους τρόπους, μπορεί να είναι ακόμη πιο περίπλοκο. Εάν κάποιος περιηγηθεί στις διάφορες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, είναι εύκολο να χάσει το νήμα και τελικά να αγνοήσει κατά λάθος ουσιώδεις πτυχές! Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε με το παρακάτω άρθρο. Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες επιλογής και φροντίδας, και αν τους τηρήσετε, θα προστατευτείτε από μεγαλύτερα λάθη! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις στιλιστικές πτυχές του μπαλκονόκηπου εδώ.

Επιλέξτε φυτά που ταιριάζουν στο μπαλκόνι σας

Τα φυτά στο μπαλκόνι εξωραΐζουν τη θέα

Σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται το μπαλκόνι;?

Όταν φυτεύετε το μπαλκόνι, έχει μεγάλη διαφορά σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται στην πραγματικότητα. Κάθε θέση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και αν τα γνωρίζετε ακριβώς, θα αποφύγετε μεγαλύτερα λάθη! Για παράδειγμα, το μπαλκόνι σας με νότιο προσανατολισμό παίρνει πολύ φως και αν είναι τζάμια, πολλά φυτά πιθανότατα μπορούν να επιβιώσουν εκεί ακόμη και το χειμώνα.

Ωστόσο, συχνά χρειάζεστε αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι για να μην καούν όλα. Λογικά, φαίνεται ακριβώς το αντίθετο στο μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό.

Στο ανατολικό και δυτικό μπαλκόνι υπάρχουν μέτριες συνθήκες και έντονος ήλιος το μεσημέρι. Για πολλά είδη φυτών που έχουν καλή μερική σκιά, τέτοιες συνθήκες είναι οι καλύτερες.

Η φύτευση στο μπαλκόνι δεν χρειάζεται πάντα πολύ χώρο

Χρησιμοποιήστε κιγκλίδωμα για φύτευση στο μπαλκόνι

Επιλέξτε προσεκτικά τις ποικιλίες με τις οποίες θα φυτέψετε το μπαλκόνι σας

Η επόμενη κρίσιμη πτυχή είναι η επιλογή των φυτών μπαλκονιού. Το πρώτο κριτήριο θα πρέπει και πάλι να είναι η τοποθεσία του μπαλκονιού. Υπάρχουν τύποι φυτών που γενικά αναπτύσσονται καλύτερα σε ένα μπαλκόνι νότια, βόρεια ή ανατολικά ή δυτικά. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις συνθήκες φωτισμού. Μπορείτε να λάβετε μια επισκόπηση αυτού του θέματος στο ακόλουθο άρθρο στον ιστότοπό μας.

Το άλλο κριτήριο για την επιλογή φυτών μπαλκονιού είναι το είδος και την ποσότητα της γης, που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή υποστρώματος. Σε αυτό το λίπασμα και το νερό απορροφώνται πολύ καλά. Οι υπερβολικές ποσότητες αποθηκεύονται και το φυτό μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό ξανά και ξανά εάν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι, όπως οι γαρδένιες, οι οποίες είναι καλής ποιότητας που μπορούν να αγοραστούν στην αγορά. Αυτά θεωρούνται ετήσια, αλλά μπορούν στην πραγματικότητα να ευδοκιμήσουν για αρκετά χρόνια και να ξεχειμωνιάσουν στο κελάρι. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα εύκολης φροντίδας που εξασφαλίζουν υπέροχη λαμπρότητα στο μπαλκόνι. Η επιλογή των φυτών περιλαμβάνει επίσης την ικανότητα να τα ξεχωρίζει από τα άλλα με καλή ποιότητα. Σαπισμένες ρίζες ή μαραμένα φύλλα δεν είναι σαφώς καλό σημάδι! Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Επιλέξτε φυτά με εύκολη φροντίδα!

Μοντέρνα διακόσμηση διακόσμηση διακόσμησης μπαλκονιού Επίσης ευρύχωρα φυτά Emejing που σχεδιάζουν σπιτάκι γκαλερί βεράντας

Ανθοφόρα αγγεία και η κατανομή των φυτών σε αυτά

Ο μικρός κήπος στο μπαλκόνι εξαρτάται φυσικά από γλάστρες. Αυτά πρέπει να χαρακτηρίζονται από μια συμβίωση όμορφης αισθητικής και πρακτικής χρήσης. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο, τότε θα πρέπει ίσως να επιλέξετε μερικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού ή τα φώτα που κρέμονται. Ορισμένα μπορούν επίσης να στερεωθούν στον τοίχο.

Οι βαριές και μεγαλύτερες γλάστρες θα ήταν πιο κατάλληλες αν ήταν ξαπλωμένες στο πάτωμα. Μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες γλάστρες και να βάλετε πολλά φυτά εκεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε το μπαλκόνι σας με μικρές γλάστρες. Και πάλι εξαρτάται από το είδος των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται εκεί και αν μπορούν να ανεχθούν και να αναπτυχθούν το ένα δίπλα στο άλλο σε μια μικρή περιοχή. Για να λειτουργήσουν καλά τα τελευταία, πρέπει να έχουν περίπου τις ίδιες απαιτήσεις για νερό και ήλιο και τα ριζικά τους συστήματα δεν πρέπει να εξαρτώνται αμοιβαία.

Ένα παράδειγμα επιτυχούς φύτευσης μπαλκονιού σε μια σκιερή πλευρά

Φυτέψτε το μπαλκόνι με λεπτές φυτικές πινελιές

Και μερικές ακόμη συμβουλές φροντίδας

Ολοκληρώνουμε το θέμα με μερικές συμβουλές φροντίδας “take-away”. Φυσικά πρέπει να ποτίζετε σωστά τα φυτά και αυτό σε αρμονία με την αντίστοιχη θέση μπαλκονιού. Φυσικά, χρειάζονται περισσότερο νερό το καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει να ποτίζετε τις πιο ζεστές ώρες. Κάντε το με φειδώ, στις σωστές ποσότητες νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Η επένδυση σε ένα ειδικό ποτιστήρι, που διευκολύνει τη διανομή του νερού, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν επίσης κατάλληλα λιπάσματα και ιδιαιτερότητες για κάθε μεμονωμένη ποικιλία φυτών που πρέπει να σημειώσετε και να τηρήσετε!

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα όμορφο μπαλκόνι με αναρριχώμενα φυτά

Φυτέψτε το μπαλκόνι με κρεμαστά φυτά

Η καλή φύτευση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σωστές γλάστρες

Φυτέψτε το μπαλκόνι με υπέροχα μοβ φυτά

Είναι καλύτερα να φυτέψετε το μπαλκόνι με φυτά που φροντίζουν εύκολα 

Φυτέψτε το μπαλκόνι και εξασφαλίστε την ιδιωτικότητα

Μεγαλύτερα φυτά θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν επιτυχώς με καλή φροντίδα

Φυτό μπαλκόνι κίτρινο και πράσινο

Τα φυτά μπαλκονιού μπορούν να αποτελέσουν μέρος του σχεδιασμού των τοίχων

Φύτευση μπαλκονιών κρεμαστές ζαρντινιέρες και σχεδιασμός τοίχων

Οι μεγάλοι καλλιεργητές είναι συχνά μια πολύ πρακτική λύση

Κηπουρική διαφορετικών ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών λουλουδιών κιβωτίων λουλουδιών και εργαλείων κηπουρικής αγγειοπλαστικών μοντέλων

Διαδώστε την αγροτική αίσθηση με κατάλληλα φυτά

Το μπαλκόνι φυτεύει απαλές αντιθέσεις

Φυτέψτε το μπαλκόνι και εξασφαλίστε εξαιρετικό σχεδιασμό δαπέδου

Φυτέψτε κομψά υπερυψωμένα κρεβάτια στο μπαλκόνι

Ξύλο και πράσινα φυτά φυτεύουν το μπαλκόνι

Φυτέψτε το μπαλκόνι σε εξωτικό στιλ

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για φύτευση μπαλκονιών

μικρό τραπέζι στον τοίχο του μπαλκονιού

Νυχτερινός παράδεισος με φυτά στο μπαλκόνι

Μοντέρνα διακόσμηση φύτευση διακόσμησης μπαλκονιού και ...

Φυτέψτε πλούσια πολυετή φυτά στο μπαλκόνι

Αγροτική και ευγενής φύτευση σε μπαλκόνια

Δώστε επίσης προσοχή στο διακοσμητικό αποτέλεσμα των γλαστρών

Φυτέψτε το μπαλκόνι με γλάστρες χρώματος

Ιδέες φύτευσης μπαλκονιών Pfölanzer

Φυτέψτε το γκαζόν του μπαλκονιού

Σχεδιασμός κάθετου τοίχου με φυτό μπαλκονιού

Ομορφύνετε τα κάγκελα των μπαλκονιών

Κάθετος σχεδιασμός με φυτά – σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για φύτευση μπαλκονιών

Φυτέψτε το μπαλκόνι με υπέροχες ιδέες

Εμπλουτίστε την εικόνα του κτιρίου με φυτά στο μπαλκόνι

Το κόκκινο και το πράσινο έρχονται σε αντίθεση με τα μπαλκόνια των φυτών

Αυτές οι γλάστρες μπορούν εύκολα να μετακινηθούν μέσα ή / και έξω

υπέροχος σχεδιασμός δαπέδου για φύτευση μπαλκονιού

κάθετες ιδέες φυτό μπαλκόνι