Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η 91η μεγάλη απονομή κινηματογραφικών βραβείων στο Λος Άντζελες και το γκαλά προκάλεσε πολλές εκπλήξεις. Έλαβαν μέρος γνωστοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί από διαφορετικές χώρες και οι υποψήφιοι ανάμεσά τους ήλπιζαν να λάβουν το πολυαναμενόμενο βραβείο. Υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ των συμμετεχόντων και του κοινού και όλοι περίμεναν ανυπόμονα τις λέξεις: “Και το Όσκαρ πηγαίνει στο …” Ο ανταγωνισμός στα Όσκαρ του 2019 ήταν πολύ δυνατός. Σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις φήμες, η πρώτη διασκευή κόμικς «Μαύρος Πάνθηρας» έπρεπε να είχε κερδίσει, αλλά ακόμη και η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία «Roma» θα είχε την καλύτερη ευκαιρία για το μεγαλύτερο βραβείο ταινίας. Ωστόσο, αυτή τη φορά το χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ πήρε ο σκηνοθέτης Peter Farrelly (62) και η ταινία του “Green Book” βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία στα Όσκαρ του 2019.

Ο σκηνοθέτης Peter Farrelly κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία του “Green Book”.

Όσκαρ 2019 καλύτερης ταινίας

  • Ατελείωτες εκπλήξεις στα Όσκαρ 2019

Οι εκπλήξεις στο εορταστικό βράδυ των Όσκαρ 2019 δεν σταμάτησαν εκεί. Η ταινία “Green Book” ξεπέρασε επτά ανταγωνιστές και έλαβε το σημαντικό βραβείο ταινίας. Στη λίστα με τις υποψήφιες ταινίες ήταν το “A Star is Born”, “Black Panther”, “Bohemian Rhapsody” και “BlacKkKlansman”.

Το κοινό είχε επίσης μεγάλες προσδοκίες από τις ταινίες “The Favourite”, “Roma” και “Vice – The Second Man”, οι οποίες συζητήθηκαν πολύ από τις υποψηφιότητές τους.

Το «Green Book» είναι η καλύτερη ταινία στα Όσκαρ του 2019.

Όσκαρ 2019

Η ταινία “Bohemian Rhapsody” μας φέρνει πίσω στα καλύτερα χρόνια της ομάδας “Queen” και εμπνέει με τραγούδια του Freddie Mercury.

Όσκαρ 2019 Freddie Mercury

Στην κατηγορία «Καλύτερο σενάριο», τα βραβεία απονεμήθηκαν μία φορά για το «Πρωτότυπο σενάριο» και στη συνέχεια για το «Προσαρμοσμένο σενάριο». Η κριτική επιτροπή βρήκε το αρχικό σενάριο για την ταινία “Green Book”, οι άλλοι υποψήφιοι σεναριογράφοι έμειναν με άδεια χέρια. Το οσκαρικό αγαλματίδιο για το «Προσαρμοσμένο σενάριο» πήρε ο Σπάικ Λι (61) για την ταινία του «BlacKkKlansman». Η ομιλία αποδοχής του απέσπασε μακροχρόνια χειροκροτήματα από το κοινό.

 Ο Rami Malek έλαβε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ και ο ίδιος δύσκολα μπορούσε να το πιστέψει.

Όσκαρ 2019 Ράμι Μάλεκ με το βραβείο

  • Ο Rami Malek και η Olivia Colman επευφημούσαν στα Όσκαρ του 2019

Υπήρξαν επίσης εκπλήξεις στα Όσκαρ 2019 για τους καλύτερους ηθοποιούς. Ο Rami Malek έλαβε το βραβείο για τον ρόλο του ως Freddie Mercury στο “Bohemian Rhapsody”. Πολλοί περίμεναν να δουν τον Κρίστιαν Μπέιλ (45) ως νικητή σε αυτή την κατηγορία για τον ρόλο του στην ταινία “Vice”, αλλά ούτε αυτή τη φορά κέρδισε. Ο Bradley Cooper (“A Star is Born”) και ο William Dafoe (“At Eternity’s Gate”) έμειναν επίσης με άδεια χέρια στα Όσκαρ του 2019.

 Η Olivia Colman θριάμβευσε στις γυναίκες.

Όσκαρ 2019 Ολίβια Κόλμαν καλύτερης ηθοποιού

Η κατάσταση ήταν παρόμοια στα Όσκαρ 2019 για την «Καλύτερη Ηθοποιό». Εκεί η Olivia Colman θριάμβευσε με το βραβείο της ταινίας. Τιμήθηκε για τον ρόλο της στο The Favorite Intrigue and Insanity. Ο Glenn Close πήγε σπίτι χωρίς το αγαπημένο βραβείο Όσκαρ. Αλλά και η Lady Gaga για το ρόλο της στο “A Star is Born”, η Melissa McCarthy για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Can You Ever Forgive Me?” Και ο Yalitzy Aparicio για το “Roma”.

Τώρα ολόκληρος ο κινηματογραφικός κόσμος πρέπει να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ και να προετοιμαστεί για νέες εκπλήξεις το 2020. Στην πραγματικότητα και εμείς!

 Η Lady Gaga έκανε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση στα Όσκαρ 2019.

Όσκαρ 2019 Lady Gaga ιδιαίτερη εμφάνιση

 «Και το Όσκαρ πηγαίνει στην … Ολίβια Κόλμαν!

Όσκαρ 2019 Olivia Colman με το βραβείο ταινίας