Θα θέλαμε να σας εμπνεύσουμε με υπέροχα νέα για την κηπουρική σας εργασία τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως κάθε χρόνο το 2019, το Chelsea Flower Show είχε απίστευτες στιγμές. Η βασίλισσα και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ήταν εκεί. Η Κέιτ Μίντλετον μάλιστα συμμετείχε στο σχεδιασμό του Βασιλικού Κήπου της Βασιλικής Κηπευτικής Εταιρείας. Εν τω μεταξύ, ήθελε να δείξει τα φυσικά και ψυχικά οφέλη της κηπουρικής. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για τη διατήρηση της φύσης και την ανατροφή των ερωτευμένων παιδιών γι ‘αυτήν. Εργάστηκε στο σχεδιασμό αυτού του κήπου μαζί με τον αρχιτέκτονα τοπίου Davis White.

A. archangelica – πράσινο, με υφή και επομένως πολύ μοντέρνο

Οι τάσεις του κήπου A. archangelica

Στο σχεδιασμό συμπεριλήφθηκαν αναμνήσεις από την παιδική ηλικία της Δούκισσας και επίσης μεγάλες στιγμές από την εμπειρία με τα δικά της παιδιά, χρησιμοποιήθηκαν άγρια ​​φυτά και φυσικά υλικά. Ας δούμε ποιες τάσεις στον κήπο εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Chelsea Flower Show (21/05 – 25/05/2019).

Τέλος, θα χαρούμε να σας πούμε ποιο φυτό του έτους 2019 ήταν στην έκθεση.

Το Chelsea Flower Show ήταν βυθισμένο στο πράσινο

Το Chelsea Flower Show 2019 μας είπε πολλά για τις τάσεις στον σχεδιασμό του κήπου τους επόμενους μήνες. Η πράσινη τάση κυριαρχεί, πράγμα που σημαίνει ότι στους ανθρώπους αρέσει να βασίζονται στον μονόχρωμο σχεδιασμό του κήπου. Μερικά είδη λουλουδιών και δέντρων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή από αυτή την άποψη, ειδικά εκείνα με πλατιά φύλλα. Επιπλέον, αυτά τα φυτά είναι μοντέρνα, τα οποία έχουν διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων λουλουδιών. Αυτή η έκθεση λουλουδιών ήταν επίσης “πράσινη” με μια άλλη έννοια της λέξης. Διάφορες φιλικές προς το περιβάλλον τάσεις (συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης) ήταν πολύ δημοφιλείς εκεί. Πάνω απ ‘όλα, τα παλιά υλικά έχουν επαναχρησιμοποιηθεί με κομψό τρόπο φτιάχνοντας γλάστρες. Διάφορα γλυπτά κήπου κατασκευάστηκαν επίσης από ανακυκλωμένα υλικά.

Η Kate Middleton είχε ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση

Κέιτ Μίντλετον στην έκθεση λουλουδιών Τσέλσι 2019

Άγριοι φυσικοί κήποι σε συνδυασμό με την τέχνη

Ο φυσικός κήπος ήταν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής πριν από το Chelsea Flower Show. Αυτή είναι μια μακροχρόνια τάση εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της έκθεσης έγινε σαφές ότι αυτή η τάση συνεχίζεται. Το ιδιαίτερο εδώ ήταν ο συνδυασμός με αντικείμενα τέχνης που χρησιμεύουν ως μεγάλες προφορές. Στους ανθρώπους αρέσει να χτίζουν αυτούς τους φυσικούς κήπους γύρω από πηγές νερού με ή χωρίς γέφυρες ή γύρω από πηγάδια που παρέχουν μια φυσική δομή.

Αυτά τα ροζ, μοβ και μοβ χρώματα είναι εξαιρετικά μοντέρνα

Echium russicum

Γενναία χρήση δέντρων στο σχεδιασμό του κήπου

Κατά τη διάρκεια του Chelsea Flower Show, οι σχεδιαστές του κήπου ήταν πολύ τολμηροί για την καλλιέργεια δέντρων. Φέτος έχουμε παρατηρήσει ότι τα κωνοφόρα δίνουν μεγάλη ποικιλία μεταξύ φυτών με μεγάλα φύλλα. Ο συνδυασμός των μεγάλων κωνοφόρων και της άγριας φυσικής ανάπτυξης είναι πολύ επιτυχημένος. Μεταξύ άλλων, ένα καταπράσινο τοπίο θα σας εξασφαλίσει πολύ ξεκούραση όλο το χρόνο. Τα πεύκα, οι ελιές και οι σημύδες με πολλαπλά κλαδιά αμφισβητούνται, μεταξύ άλλων.

Καλός gefoΟ σύγχρονος κήπος είναι ζεστός και άγριος ταυτόχρονα

Linum perenne

Τοπικός κήπος και χρώματα, αλλά διαφορετικά από πριν

Η τοπική κηπουρική είναι πλέον λιγότερο επίσημη και η εμφάνιση είναι πιο απαλή. Αυτό έχει να κάνει πολύ με το ποια είδη φυτών επιλέγονται για αυτό. Φέτος οξιά, ζιβάγια και πεύκα χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση κήπου στην Τσέλσι. Η υφή και η ακριβής φύτευση είναι πολύ σημαντικά. Όσον αφορά τα χρώματα, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυτών που είναι σήμερα πολύ πιο δημοφιλείς από άλλους. Ο λόγος για αυτό ήταν η επιθυμία να βάλουμε πολύ μοντέρνες αποχρώσεις στη σκηνή. Οι καλύτεροι συνδυασμοί είναι λεπτοί και εκπληκτικοί ταυτόχρονα. Ένα πολύ καλό παράδειγμα ήταν ο κήπος του Jody Lidgard. Μεταξύ άλλων, είδαμε τα ακόλουθα είδη φυτών εκεί: Borago officinalis, Lychnis flos-cuculi, Linum perenne, Echium russicum.

Η κάθετη δομή είναι πολύ επίκαιρη – Art of Viking Garden από τον Paul Hervey -Brookes

Paul Hervey -Brooke - υπέροχος κήπος των Βίκινγκς

Ο απλός διαχωρισμός του δωματίου μέσω τοίχων με έμφαση

Πώς πραγματικά χωρίζετε έναν κήπο σύμφωνα με τις τάσεις που είδαμε σε αυτήν την παράσταση κήπου; Το τέλειο παράδειγμα για αυτό είναι ο κήπος του Πολ Χέρβεϊ-Μπρουκς, που ονομάζεται Τέχνη του Βίκινγκ. Υπάρχουν διάφορες κάθετες επιφάνειες που πρέπει να δείτε, οι οποίες αποτελούνται από ψηλά φυτά ή κομμένους σωρούς κορμών δέντρων, μεταξύ άλλων. Ορίζουν τις διαφορετικές ζώνες μέσα σε αυτόν τον κήπο. Αυτό δημιουργεί μια δομή ακόμη και σε άγρια ​​κατάφυτους μονόχρωμους κήπους που έχουν λίγα έπιπλα και τόνους μέσα τους. Ένα πολύ μοντέρνο παράδειγμα, το οποίο ωστόσο συνεχίζει από το παρελθόν. Ιδανικό για αφοσίωση στη φύση και κυρίως για διαλογισμό. Μεγάλα χρώματα έχουν επίσης εισαχθεί με τη χρήση ορισμένων υλικών. Φέτος, η σκίαση χαλκού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Τρέχοντα λουλούδια σε μοντέρνα χρώματα

Οι τάσεις του κήπου Jody Lidgard σε μοβ χρώμα

Φυτό της χρονιάς σύμφωνα με το Chelsea Flower Show

Όπως πάντα, υπήρχε διαγωνισμός για το φυτό της χρονιάς στο Chelsea Flower Show 2019. Αυτό είναι το είδος Sedum takesimense ATLANTIS. Δεν είναι επίσης περίεργο, δεδομένων των τάσεων στο μοντέρνο σχεδιασμό κήπου που μόλις περιγράψαμε. Το φυτό Sedum είναι το δημοφιλές όνομα για αυτό το είδος φυτού και χαρακτηρίζεται από παχιά, πλατιά φύλλα. Σε αυτά βλέπουμε τόσο πιο σκούρες όσο και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου χρώματος. Είναι επομένως ιδανικό για μονόχρωμο σχεδιασμό κήπου, ο οποίος ταυτόχρονα φέρνει ποικιλία στις αποχρώσεις. Το φυτό sedum θα εμπλουτίσει επίσης τον κήπο σας με την υπέροχη υφή του.

Το φυτό sedum επιλέχθηκε για το φυτό της χρονιάς για το 2019

sedum υπέροχες αποχρώσεις

Μέρος του πανέμορφου κήπου της Kate Gould

Κήπος Kate Gould Greenfingers

Borago officinalis – ακόμα ένα πολύ σύγχρονο είδος

Borago officinalis μπλε χρώμα τάσεις κήπου

Το Lychnis flos-cuculi είναι επίκαιρο με το χρώμα και την υφή του

Lychnis flos-cuculi ιδέα για σχεδιασμό κήπου

Καλά δομημένος φυσικός κήπος με πλούσια, άγρια ​​φυτά

υπέροχες τάσεις στον κήπο φυτό alba

Ο μονόχρωμος σχεδιασμός κήπου παραμένει μοντέρνος 

κάστρο ελεφαντόδοντου ανθίζει μεγάλη τάση κήπου - ιδέα

Χειριστείτε τα δέντρα με τόλμη

δέντρο στο σχεδιασμό του κήπου - μια μεγάλη ιδέα

Ο χαλκός είναι πολύ μοντέρνος και εμφανίστηκε πολλές φορές στο Chelsea Flower Show

ιδέα σχεδιασμού κήπου χαλκού υπέροχη

Mathiasella bupleuroides – ένα άλλο πολύ σύγχρονο είδος φυτού

Το Mathiasella bupleuroides προσφέρει υπέροχο σχεδιασμό κήπου

Δοχείο από γυαλί - υπέροχος σχεδιασμός κήπου

Στους ανθρώπους αρέσει να συνδυάζουν τέχνη και αρχιτεκτονική με φυσικούς κήπους

ένα σχέδιο κήπου με κόκκινη γέφυρα

Λουλούδια σχεδιασμού κήπου σε μοβ και κίτρινο

Η Βασίλισσα ήταν επίσης εκεί

Σχεδιασμός κήπου η βασίλισσα στην έκθεση

Σχεδιάστε κήπο έναν όμορφο φυσικό κήπο

Σχεδιασμός κήπου ένας υπέροχος στρογγυλός πάγκος

Υπέροχα λουλούδια σε μοντέρνες αποχρώσεις

Γκαζόν σχεδιασμού κήπου και λιλά λουλούδια

Φυτά σχεδιασμού κήπου σε μοντέρνα χρώματα

Σχεδιασμός κήπου υπέροχα λουλούδια σε ροζ χρώμα

Τέχνη σε πράσινο και καφέ – σούπερ ρεύμα

Σχεδιασμός κήπου υπέροχο πράσινο φυτό

Σχεδιασμός κήπου υπέροχη υψηλή φιγούρα

Σχεδιασμός κήπου με διαφορετικούς περιορισμούς

Μερικές πολύ μοντέρνες πινελιές χρώματος

Λιβάδι σχεδιασμού κήπου με γιγαντιαία λουλούδια

Ιδέα με σχέδιο κήπου από χαλκό

πολλά υπέροχα κρεβάτια για σχεδιασμό κήπου

Ιδέες για ένα μοντέρνο συνδυασμό αρχιτεκτονικής και τέχνης κήπου

τεράστια πράσινα φυτά σχεδιασμός κήπου

πυλώνες και υπέροχος σχεδιασμός κήπου

υπέροχη πισίνα - υπέροχος σχεδιασμός κήπου