Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Karl Lagerfeld μας άφησε σε ηλικία 85 ετών. Το Χόλιγουντ και ολόκληρος ο κόσμος της μόδας δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτόν. Ας ανατρέξουμε στην κληρονομιά που μας άφησε.

Κάποιος θα θυμάται τον Λάγκερφελντ με τα πιο μακριά μαλλιά και τα μαύρα γυαλιά ηλίου

mode podium mode karl lagerfeld

Το ξεχωριστό στυλ και εμφάνιση

Τα σχεδιαστικά ρούχα και αξεσουάρ που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld είναι αδιαμφισβήτητα όπως και αυτός. Θα τον θυμάστε πάντα με τα πιο μακριά λευκά μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου. Σχεδόν δεν υπάρχει κάποιος σχεδιαστής που να φέρνει τη μόδα υψηλής ποιότητας τόσο κοντά στις μάζες.

Ο Karl Lagerfeld έγινε για πρώτη φορά διάσημος για τη μάρκα FENDI

διαφήμιση karl lagerfeld fendi

Σημαντικές στιγμές από τη ζωή του σχεδιαστή

Το 1977 ο Karl Lagerfeld έγινε ο δημιουργικός διευθυντής της Fendi και το 1983 ανέλαβε την ίδια θέση στην Chanel. Έκανε όλες αυτές τις μάρκες εικονικές και κλασικές ταυτόχρονα, αλλά ταυτόχρονα κάπως προσβάσιμες και ελαφρώς ασυνήθιστες. Νιώθεις δυνατός και όμορφος στα ρούχα που σχεδίασε ο Lagerfeld, αυτό ισχυρίζονται ακόμη και τα μεγαλύτερα fashion icons, που έχουν φορέσει τα ρούχα του στο βάθρο της μόδας και στην καθημερινή τους ζωή.

Η Claudia Schiffer λέει ότι ο Lagerfeld έκανε ένα σούπερ μοντέλο από αυτήν 

karl lagerfeld schiffer και άλλοι

Η ανθρώπινη συμβολή του Karl Lagerfeld

Ο Karl Lagerfeld είναι γνωστός για το ότι δεν επηρεάζει μόνο τον κόσμο της μόδας από τα αστέρια, αλλά επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις προσωπικές τους μοίρες. Για παράδειγμα, είχε πολύ ισχυρή και θετική επιρροή στην καριέρα της Claudia Schiffer. Με αφορμή τον θάνατο του Λάγκερφελντ Κλαούντια ανακοίνωσε δημόσια ότι την είχε μεταμορφώσει από ντροπαλή Γερμανίδα σε σούπερ μοντέλο. Κατά τη γνώμη τους, ο Karl Lagerfeld πρέπει να είναι αναντικατάστατος. Ένα παρόμοιο μήνυμα ήρθε επίσης από τη Ναόμι Κάμπελ, η οποία ευχαρίστησε ένα 16χρονο κορίτσι για την ευκαιρία. Ο Μπραντ Πιτ, με τη σειρά του, προώθησε το άρωμά του Chanel σε γυναίκες και αυτό συνέβαλε σημαντικά στην εικόνα του ως ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς.

Ο Karl Lagerfeld αφήνει βαθιά σημάδια στον κόσμο της μόδας αλλά και στις ψυχές πολλών ανθρώπων. Μένει για πάντα στις καρδιές μας.

Η Ναόμι Κάμπελ φαίνεται επίσης να θρηνεί πολύ τον μεγάλο σχεδιαστή Kalr Legerfeld

naomi με τον σχεδιαστή karl lagerfeld

Η Penelope Curz είναι ένα άλλο μεγάλο αστέρι από την περιοχή Lagerfeld 

Καρλ Λάγκερφελντ και Πηνελόπη

Μπραντ Πιτ – σε διαφήμιση της Chanel 5 

κανάλι Καρλ Λάγκερφελντ Μπραντ Πιτ