ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι πολύχρωμες ρίγες στον τοίχο

Ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι

Όλοι χρειάζονται λίγο χρώμα στη ζωή τους, το χρώμα καθορίζει τη διάθεση και τον τόνο στο σπίτι σας – ορισμένα χρώματα είναι ζωντανά και ενεργητικά, άλλα χαλαρώνουν και χαλαρώνουν. Είτε θέλετε λίγες πιτσιλιές χρώματος εδώ και εκεί είτε μια σφραγίδα με έντονα χρώματα, εδώ είναι μερικοί δημιουργικοί και απροσδόκητοι τρόποι για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στο σπίτι σας!

 Βάψτε την μπροστινή πόρτα

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι καραϊβική αίσθηση μωρό ροζ

Γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε την πρώτη εντύπωση πριν μπείτε; Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μια είσοδο που εκπέμπει ζεστασιά. Η μπροστινή πόρτα πρέπει να αντικατοπτρίζει το σπίτι σας. Μια φρεσκοβαμμένη πόρτα υποδηλώνει ένα καλά διατηρημένο σπίτι. Μια σκούρα μπροστινή πόρτα, για παράδειγμα μαύρη ή ναυτική μπλε, υποδηλώνει στυλ φιλιγκράν. Μια κόκκινη ή κίτρινη μπροστινή πόρτα δείχνει ότι είστε τολμηροί και ροζ ή κάποιο άλλο απροσδόκητο χρώμα που απολαμβάνετε εκπλήξεις και ιδιοτροπίες. Το βάψιμο της εξώπορτας σας είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να εφαρμόσετε βαφή στο σπίτι σας.

 Βάψτε το εσωτερικό των ράφια των βιβλίων

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι νέον πράσινες πινελιές παντού

Maybeσως ζείτε σε νοικιασμένο σπίτι ή θέλετε απλά ουδέτερους τοίχους. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέα αξεσουάρ, το βάψιμο στο εσωτερικό των ράφια σας δίνει ένα τεράστιο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Βάψτε το πάτωμα

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι αποχρωματίζονται με κίτρινο-πράσινο χρώμα

Το βαμμένο δάπεδο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Έτσι μπορείτε εύκολα να κρύψετε τα ελαττώματα στο παλιό ξύλινο πάτωμα χωρίς να χρειαστεί να επενδύσετε σε ανακαίνιση. Μερικές πιτσιλιές χρώματος στο πάτωμα είναι ένας φανταστικός και δημιουργικός τρόπος για να δώσετε μια νέα ζωή στο πάτωμα και το δωμάτιό σας. Οποιαδήποτε επιφάνεια – από σκληρό ξύλο έως σκυρόδεμα μπορεί να βαφτεί.

Βάψτε το ταβάνι σας

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι φωτεινές αποχρώσεις πολυέλαιος capiz

Προσθέστε απροσδόκητες πιτσιλιές χρώματος στο σπίτι σας βάφοντας το ταβάνι. Η παλιά δήλωση ότι τα σκοτεινά ταβάνια κάνουν το δωμάτιο μικρότερο έχει ήδη καταρριφθεί. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, μείνετε στην ασφαλή πλευρά με ένα πιο ανοιχτό χρώμα, για παράδειγμα ανοιχτό μπλε ή γκρι. Το χρώμα στο ταβάνι ζωντανεύει το στυλ του δωματίου σας και εμπνέει τους καλεσμένους σας.

Διακοσμήστε την κουζίνα με χρωματιστές συσκευές

Ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι: μπλε σόμπα και πτυσσόμενες καρέκλες σε πορτοκαλί χρώμα

Αυτή η τάση ξεκίνησε στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι είναι πιο παιχνιδιάρικοι, τολμηροί και επιχειρηματικοί. Μια μπλε ή κόκκινη ή ανοιχτό πορτοκαλί σόμπα δεν είναι μόνο μια βουτιά χρώματος στην κουζίνα, φέρνει ενέργεια, χαρακτήρα και μέτρο στο δωμάτιο. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς η αλλαγή των μεγαλύτερων συσκευών δεν είναι τόσο εύκολη όσο η βαφή των ντουλαπιών.

Προσθέστε χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι ναυτικό μπλε έπιπλα κουζίνας

Οι κουζίνες δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν λευκά, σκούρα ή ξύλινα ντουλάπια. Τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν εύκολα να ξαναβαφτούν και αποτελούν την ιδανική πηγή χρώματος στο δωμάτιο. Ανάλογα με αυτό, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε τόσο καθαρό, απλά βάψτε το εσωτερικό του. Και αν είστε αρκετά γενναίοι, τότε μπορείτε να βάψετε το εσωτερικό και το εξωτερικό σε διαφορετικούς τόνους ενός χρώματος ή ακόμα και σε χρώματα σε αντίθεση. Η φρέσκια βαφή των ντουλαπιών κουζίνας είναι μια φθηνή λύση ανακαίνισης για την κουζίνα σας.

Ανακαινίστε τα έπιπλά σας

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι καρέκλες μανταρίνι αγκαλιά απαλό γρασίδι πράσινο τοίχο Κίνα αίσθηση

Ζωγραφίζοντας τα vintage έπιπλα, μπορείτε να δώσετε σε κάτι παλιό μια νέα ζωή. Αυτή είναι η σωτηρία κάτι ιστορικού και είναι φιλικό προς τη φύση. Μπορείτε πραγματικά να βάψετε τα πάντα και να πάρετε πιτσιλιές χρώματος ως αποτέλεσμα. Με ένα νέο χρώμα στις παλιές καρέκλες, μπορείτε να αλλάξετε το δωμάτιο δραματικά.

Επισυνάψτε έργα τέχνης

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι μοντέρνα τέχνη λουλουδάτα και θαλασσινά μοτίβα στα μαξιλάρια

Δεν χρειάζεστε μια πλούσια συλλογή, μπορεί να είναι μόνο μερικοί πίνακες, αφίσες ή εικόνες. Τα έργα τέχνης όχι μόνο προσθέτουν χρώμα, αλλά και ένα διαφορετικό στρώμα υφής και διάστασης και αντιπροσωπεύουν την ατομικότητά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Τα έργα τέχνης ζωντανεύουν ένα δωμάτιο. Για αρχάριους υπάρχουν απίστευτες συλλογές σε διαδικτυακούς τόπους όπως www.art.com, πού να επιλέξετε ανάλογα με το είδος ή τον καλλιτέχνη.

αξεσουάρ

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι κοραλλιογενείς κόκκινες πινελιές ρετρό επίπλωση

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και τη διάθεση του δωματίου αλλάζοντας ή υπερθέτοντας τα αξεσουάρ. Αντικαταστήστε τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια σε νέο μοτίβο ή χρώμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε δραματικά την εμφάνιση του δωματίου. Θα ήταν καλύτερο να αλλάξετε επίσης την ατμόσφαιρα με την εποχή.

Συνδέστε λουλούδια

Σως το πιο απλό σημείο – να έχετε φωτεινά, πολύχρωμα λουλούδια. Μια περίτεχνη σύνθεση ή μια απλή ομαδοποίηση, σε ένα βάζο ή μια μεγάλη λεκάνη, τα λουλούδια αλλάζουν χώρο ταυτόχρονα.

Και ακόμη περισσότερο – μπορείτε να αλλάζετε τα λουλούδια τακτικά ή εποχιακά

ατμοσφαιρικά χρώματα στο σπίτι μπεζ και κρεμ με όμορφα λουλούδια σε ροζ χρώμα